Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Chat Botların Önemi Nedir?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret siteleri tüketicilerin marka sadakatini ve memnuniyetini arttırmak için belirli çalışmalar yapmaktadır. Bazı işletmeler müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için hizmet kalitesini iyileştirmekte bazı işletmeler ise e-ticaret sitelerine yeni entegrasyon türleri ekleyerek müşterilerine yol göstermektedir.

 

Arttırılan hizmet kalitesi ile beraber müşteri iletişimine yönelik çalışmalar yapıldığı takdirde e-ticaret firmaları bünyelerinden alışveriş yapan müşterilerin memnuniyetini ve sadakatini daha kolay bir şekilde arttırabilmektedir.

 

E-ticaret firmaları genellikle müşterileri ile iletişimlerini kuvvetlendirmek için yardımcı araçlardan yararlanmaktadır. Chat botlar, e-ticaret firmalarının e-ticaret sitelerine entegre ettiği müşteriler ile iletişimi sağlamaya yönelik uygulamalardan birisidir ve e-ticaret firmaları için chat botlar oldukça önemlidir.

 

E-ticarette Chat Botların Önemi Nedir adlı bu yazımızda sizlere Chat Botlar hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber e-ticaret firmanız için Chat Botlar’ı nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve E-ticarette Chat Botların önemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

 

E-ticarette Chat Botların Önemi Nedir?

 

Chat Bot Nedir?

 

Chat Bot, işletmeler tarafından kullanıcılar ile iletişime geçmesi için programlanan ve kullanıcılara bilgi vermeye yönelik tasarlanan sohbet yazılımlarına verilen isimdir. Chat Botlar, genellikle ziyaretçileriniz ile sesli ya da yazılı olarak iletişime geçmektedir.

 

Kurulan iletişim sayesinde Chat Botlar, ziyaretçilerinizin ne yapmak istediğini anlamakta ve onları yapmak istediği şeylere daha kolay bir şekilde yönlendirmektedir. Chat Botlar sayesinde kullanıcılar sitenizde daha kolay bir şekilde işlem yapabilmekte ve bu da müşteri memnuniyetinizi arttırmaktadır.

 

İlgili İçerik; Canlı Sohbet Araçları ile Satışlar Nasıl Arttırılır?

 

E-ticarette Chat Botları Nedir

 

E-ticarette Chat Bot Neden Önemlidir?

 

Yapay zekâ tabanlı chat botlar, e-ticaret firmaları için oldukça önemli yazılımlar arasında yer almaktadır. Çünkü chat botlar e-ticaret firmalarının belirli avantajlardan yararlanmasını sağlamaktadır. Gelin şimdi yapay zekâ tabanlı chat botlar e-ticaret için neden önemlidir detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Her E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Önemli Noktalar

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitelerinde Bulunması Gereken Temel Özellikler 



E-ticarette Chat Botları Neden Önemlidir

 

Müşteri İletişiminizi Kuvvetlendirir

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren işletmelerin müşterileri ile iletişime geçebileceği belirli yöntemler bulunmaktadır.

 
  • Müşteri Hizmetleri Departmanı
  • Sosyal Medya
  • İletişim Formları
  • Whatsapp Destek Hattı
 

Vb. iletişim yöntemleri genellikle e-ticaret firmaları tarafından kullanılan iletişim yöntemleridir. Son dönemlerde e-ticaret firmalarının sohbet botu uygulamalarına da yöneldiği görülmektedir.

 

Çünkü yapay zekâ tabanlı chat botlar, işletmelerin e-ticaret sitelerine ekleyebileceği bir yazılımdır ve chat botlar sayesinde işletmeler ziyaretçilerine 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz olarak iletişim desteği verebilmektedir. Bu nedenle yapay zekâ chat bot uygulamaları e-ticaret firmaları için oldukça önemli olan uygulamalar arasında yer almaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizde Kullanabileceğiniz Canlı Destek Araçları

 

E-ticarette Chat Botları Müşteri İlişkileri

 

Müşteri Hizmetleri Departmanının Yükünü Hafifletir

 

E-ticaret firmaları içerisinde konumlandırılmış departmanlardan birisi olan müşteri hizmetleri departmanı, firmanızdan ürün satın alan ya da almak isteyen kişilerin istek, öneri ve şikayetlerini yöneten departmandır. Yani kısacası müşteri hizmetleri departmanı işletmenizin müşteri memnuniyetini arttırmak, müşterilerinizin marka sadakatini arttırmak ve işletmenizi iyileştirmek için var olması gereken bir departmandır.

 

Küçük ve orta ölçekli işletmeler müşteri ilişkilerini kendileri daha kolay bir şekilde yönetebilmektedir. Çünkü bu tür işletmelerde iş yükü daha hafiftir. Fakat büyük ölçekli olan ve satışları bir hayli fazla olan işletmelerin müşteri ilişkilerini yönetirken iş yükünün ağır olduğunu söylemek mümkünüdür.

 

E-ticarette kullanılan sohbet botları sayesinde işletmeler müşterilerine yardımcı olabilecek yapay zekâ tabanlı chat botlar sayesinde iş yüklerini hafifletebilmektedir. Bu da işletmenizde çalışan kişilerden alacağınız verimliliği arttırmaktadır.

 

Bu avantajdan yararlanmak için sizler de son dönemlerin en popüler olan chat bot trendlerini araştırabilir ve e-ticaret sitenize yapay zekâ tabanlı chat botlar ekleyerek hem yeni bir hizmet alanı yaratabilir hem de çalışanlarınızın iş yükünü azaltabilirsiniz.

  

İlgili İçerik; E-Ticarette Satış Taktikleri

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri 



E-ticarette Chat Botları Müşteri Hizmetleri

 

Satışlarınızı Arttırmanızı Sağlar

 

E-ticarette chat botlar, işletmelerin satışlarını arttırmasını sağlayan yazılımlardır. E-ticaret sitelerinizi ziyaret eden tüketiciler bazı durumlarda işletmenizden yardım almayı ve alışveriş süreçlerini tamamlamayı istemektedir.

 
  • Ürün Önerileri
  • Alışveriş Adımlarını Tamamlama
  • Üyelik
  • Ödeme Yöntemleri
 

Gibi birçok e-ticaret ile ilgili konuda Chat Botlar, tüketicilere bilgi vermektedir. Bu da e-ticaret firmalarını ziyaret eden tüketicilerin daha kolay bir şekilde işlem yapmasını sağlamaktadır. Böylece e-ticaret firmaları yapay zekâ tabanlı chat botlar sayesinde müşterilerine yardım ederek satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Sizler de e-ticaret firmanızın büyümesini ve satışlarını arttırmasını istiyorsanız e-ticaret sitenizde chat bot kullanabilir ve böylece e-ticarette daha doğru adımlar atabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

E-ticarette Chat Botları Satış Arttırma

 

E-ticaret Süreçlerini Yönetmenizi Kolaylaştırır

 

E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan tüketiciler bazı durumlarda işletmeler ile iletişime geçmeyi istemektedir.

 
  • Ürün garantisi hakkında bilgi alma
  • Sipariş takibi
  • Ürün iadesi
  • Sipariş iptali
  • Ürün değişimi
 

Gibi temel konular için birçok tüketici alışveriş yaptığı e-ticaret firması ile iletişime geçmeyi istemektedir. Bazı kişiler müşteri hizmetleri, iletişim formu ve sosyal medya gibi platformlar aracılığı ile firmanıza ulaşırken birçok müşteri de e-ticaret sitenize entegre ettiğiniz chat botlar üzerinden iletişime geçebilmektedir.

 

Yapay zekâ tabanlı chat botlar sayesinde tüketiciler e-ticarette operasyonel süreçleriniz hakkında daha kolay bilgi alabilmektedir. Bununla beraber chat botlar sayesinde tüketiciler ürün takibi, kargo takibi gibi işlemlerini de kolay bir şekilde yapabilmektedir.

 

E-ticarette chat botlar müşterilerinizin e-ticarette operasyonel süreçlerini takip etmesini kolaylaştırmakta ve böylece işletmeniz bünyesinde çalışan müşteri destek ekibinin iş yükünü hafifletmektedir. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak e-ticaret sitenize chat bot ekleyebilir ve böylece müşteri memnuniyetinizi arttırabilirsiniz.

 

E-ticarette Chat Botları Satış Süreçleri ve İade

 

Chat Botlar Sayesinde Müşterilerinizi Daha Kolay Tanıyabilirsiniz

 

E-ticaret sitenizi ziyaret eden tüketiciler çoğu zaman istek, öneri ve şikayetlerini belirtmek için ziyaret etmektedir. Genellikle müşteriler istek, öneri ve şikayetlerini belirtirken chat botları kullanmakta ve buraya kendileri ile ilgili bilgileri yazmaktadır.

 

E-ticaret firmaları sitelerine chat bot ekleyerek müşterilerini daha kolay bir şekilde tanıma imkânı yakalamaktadır. İşletmeler müşteri bilgilerini kullanarak reklam ve pazarlama çalışmalarında doğru hedeflemeler yapabilmekte ve böylece başarılı reklam kampanyaları yaratabilmektedir.

 

Bununla beraber e-ticaret firmaları müşteri talepleri, istek ve önerilerine yönelik diledikleri takdirde müşteri bilgilerini kullanarak doğrudan müşteriler ile iletişime geçebilmekte ve istek, öneri ve şikayetlerinin çözümüne yönelik ne yapılması gerektiğini anlayabilmektedir. Bu sayede e-ticaret firmaları müşterilerini daha yakından tanırken müşterileri ile de iletişimlerini kuvvetlendirebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri

 

E-ticarette Chat Botları Müşteri Bilgileri

 

E-ticaret Firmanızda İyileştirmeler Yapabilirsiniz

 

Yapay zekâ tabanlı chat botlar üzerinden e-ticaret firmanıza yönelik istek, öneri ve şikayetleri kategorilendirebilirsiniz. Oluşturduğunu kategoriler sayesinde tüketicilerin firmanızdan hangi konularda yardım istediği hangi konularda şikayetçi olduğu gibi bilgilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

Böylece müşterilerinizin e-ticaret firmanızdan neler beklediğini ölçümleyebilir ve müşteri beklentilerini karşılayacak şekilde e-ticaret firmanızda iyileştirmeler yapabilirsiniz. Kısacası e-ticaret sitenize entegre edeceğiniz chat botlar sayesinde markanızın eksiklerini görebilir ve bu eksiklerde iyileştirmeler yaparak müşterilerinizin marka sadakatini arttırabilirsiniz.

  

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizin Performansını İyileştirerek 2 Kat Dönüşüm Kazanın
 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur? 



E-ticarette Chat Botları Wwbsite İyileştirme

 

Ticimax ile Müşterilerinize İyi Bir Hizmet Sunun

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanabilir ve alt yapılarımız içerisinde yer alan Santral entegrasyonu sayesinde e-ticaret sitenizi daha kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. Bununla beraber e-ticaret sitenize canlı destek araçları entegre edebilir ve verdiğiniz hizmetin kalitesini arttırarak müşteri deneyimini ön planda tutabilirsiniz.

 

Şimdi siz de e-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurarak e-ticarette doğru adımlar atabilir ve başarılı e-ticaret firmaları arasında yer alabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax