Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Her E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Önemli Noktalar

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satan işletmeler için e-ticaret siteleri oldukça önemlidir. Çünkü e-ticaret siteleri markaların ürünlerini tüketiciler ile buluşturduğu ve satış yaptığı site türlerine verilen isimdir.

 

Bir e-ticaret sitesi ne kadar müşteri odaklı ve profesyonel bir şekilde kurulursa işletmelerin satış yapma olasılığı o kadar artış göstermektedir. Bu nedenle e-ticaret sitenizi kurarken dikkat etmeniz gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır.

 

E-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapmak isteyen kişiler için hazırladığımız Her E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Önemli Noktalar adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret sitesinde olmazsa olmazlar hakkında bilgi vereceğiz.

 

Siz de bu yazımızı inceleyerek bu konu hakkında bilgi edinebilir ve profesyonel e-ticaret sitesi kurulumu yaparak gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

Her E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Önemli Noktalar

 

E-ticaret Sitelerinde Olması Gereken Tasarım Özellikleri

 

E-ticaret sitelerinde olmazsa olmazların ilk sırasında tasarımsal özellikler yer almaktadır. Çünkü bir e-ticaret sitesinin tasarımı ne kadar profesyonel bir şekilde oluşturulursa firmaya duyulan güven o kadar artış göstermekte ve bu da işletmelerin satışlarını olumlu bir şekilde etkilemektedir.

 

Bu nedenle e-ticaret firmaları e-ticaret sitesi kurarken ya da e-ticaret paketleri hakkında araştırma yaparken tasarımsal özellikleri göz önünde bulundurmalıdır. E-ticaret sitelerinde olması gereken tasarım özellikleri şunlardır;

 
  • Responsive Tasarım ve Tema Kullanımı
  • Site İçi Arama Özelliği
  • Kategorizasyon Yapısı
  • Banner ve Slider Alanları
  • Kurumsal Sayfalar
 

Gibi tasarımsal özelliklerin her e-ticaret sitesinde olması gerekir. Çünkü bu özellikler sitenizin kullanımını kolaylaştırır. Gelin şimdi e-ticaret sitesinde olması gereken bu özelliklere daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Web Sitesi Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Tasarım Özellikleri

 

Responsive Tasarım Özelliği ile Mobil Müşterileri Yakalayın

 

Responsive tasarımlar e-ticaret firmaları için oldukça önemli bir tasarım özelliğidir. Çünkü responsive olarak tasarlanan e-ticaret siteleri mobil platformlarda düzgün bir şekilde çalışmaktadır ve mobil cihaz kullanan tüketiciler responsive tasarlanan e-ticaret siteleri üzerinden daha hızlı alışveriş yapmaktadır.

 

İnternet alışverişlerinin büyük bölümünün mobil cihazlardan yapıldığı düşünüldüğü takdirde e-ticaret sitesinde olmazsa olmaz özellikler başında responsive site tasarımlarının yer aldığını söylemek mümkündür. Bu nedenle sizler de e-ticaret sitesi tasarlarken responsive temalar kullanmaya özen gösterebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Responsive Tasarım

 

Site İçi Arama Özelliği ile Ürünlerinizi Ulaşılabilir Kılın

 

E-ticaret sitesinde olması gerekenler arasında yer alan önemli bir diğer tasarım özelliği de site içi arama özelliğidir.

 

Bir e-ticaret sitesinden ürün ve hizmet satın almak isteyen tüketiciler bazı dönemlerde direk ürün sayfalarına ulaşırken bazı dönemlerde ise yalnızca ana sayfanıza ulaşmaktadır. Ana sayfanızı ziyaret eden tüketicilerin büyük bölümü ise site içi arama özelliğinden yararlanmaktadır. Bu nedenle e-ticaret sitesi kurulumu yapan her markanın site içi arama özelliği eklemeye özen göstermesi gerekir.

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Site İçi Arama

 

Ürün, Marka, Kategori Sayfaları

 

Sayfa tasarımı da e-ticaret sitesinde olması gerekenler arasında yer alır. Ürün, Marka ve Kategori sayfaları e-ticaret sitenizden alışveriş yapmak isteyen kişilerin belirli bir kategoride ya da belirli bir markadaki ürünlere ulaşmasını kolaylaştırır.

 

Marka sayfaları sayesinde kişiler bir markanın ürünlerine kolay bir şekilde ulaşırken kategoriler sayesinde ise belirli bir kategorideki ürünleri hızlıca görebilir. Bu nedenle sitenizde ürün, marka ve kategori sayfaları yaratmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Kategori Açıklamaları Nasıl Yazılmalı?

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Ürün Sayfası

 

Banner ve Slider Alanları ile Ön Plana Çıkın

 

Bir e-ticaret sitesine girdiğinizde ana sayfada birçok firmanın banner ve sliderlar kullanarak ürün, hizmet ve kategorilerini ön plana çıkardığını görebilirsiniz. Genellikle banner ve slider alanları her e-ticaret sitesinde bulunmaktadır. Bu alanlar tüketicilerin ürün, hizmet ve kampanyalarınız hakkında daha kolay bilgi almasını sağlamaktadır. Bu yüzden e-ticaret sitesi tasarlarken banner ve sliderlardan yararlanmanız gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; 5 Adımda Kolay Banner Tasarımı Yapmak

 

İlgili İçerik; Banner Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Baner Slider

 

Kurumsal Sayfaların Tasarımına Önem Verin

 

E-ticaret sitelerinde olması gereken tasarımsal özelliklerden bir diğeri de kurumsal sayfalardır. Çünkü kurumsal sayfalar sayesinde markalar müşterilerine daha fazla güven vermekte ve onları etkileyebilmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitelerinde bulunması gereken Ana sayfa, hakkımızda, iletişim, basında biz gibi sayfaların tasarımına önem verilmesi ve bu sayfalarda kurumsal kimliğin yansıtılması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Hakkımızda Yazısı Hazırlanırken Dikkat Etmemiz Gerekenler

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Kurumsal Sayfa

 

Satışları Arttıracak E-ticaret Sitesi Özellikleri

 

E-ticaret firmalar genellikle satışlarını arttırmayı hedefleyen firmalardır. Bu nedenle reklam ve pazarlama çalışmalarının yanı sıra satışları arttırmaya yarayan özellikleri de e-ticaret sitelerine eklemektedir.

 
  • Ürün Bilgileri
  • Ürün Fotoğrafları
  • Yorum ve değerlendirme ekranı
  • İstek Listesi
  • Favoriye Ekleme Özelliği
 

Satışlarını artırmak isteyen e-ticaret sitelerinde olması gereken temel özelliklerdir.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Satış Taktikleri

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Satış Arttırma

 

Ürün Bilgilerine Yer Verin ve Tüketicileri Etkileyin

 

E-ticaret sitesinde bulunması gereken özelliklerden bir diğeri de ürün bilgileri bölümüdür. Çünkü internetten alışveriş yapan tüketiciler ürünler ile ilk temasını ürün açıklamaları ve fotoğraflarından yapmaktadır. Bu nedenle e-ticaret sitelerinde yer alan ürünlerin bilgilerinin doğru olması gerekmektedir.

 

Ürün açıklamaları oluşturulurken markaların abartıdan uzak olması gerekir ve ürünü detaylı bir şekilde anlatması önemlidir. Bununla beraber ürünlere yönelik özelliklerin doğru bir şekilde paylaşılması da kullanıcılarda güven yaratacaktır.

 

İlgili İçerik; Satış Odaklı Ürün Açıklaması Nasıl Yazılır?

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Ürün Bilgileri

 

Profesyonel Ürün Fotoğraflarıyla Satış Yapın

 

E-ticaret sitelerinde olması gereken bir diğer özellik de ürün fotoğraflarıdır. Ürün fotoğrafları da ürün açıklamaları kadar önemli olduğu için markaların bu noktada profesyonel hareket etmesi gerekir.

 

Profesyonel fotoğraflar ile beraber işletmelerin detayları anlatan ve ürünü ön olana çıkaran fotoğrafları kullanması oldukça önemlidir. Bunların yanı sıra birçok marka ürün fotoğrafları ile beraber ürün tanıtım videoları da çekmektedir.

 

İlgili İçerik; Satışları Artıracak Ürün Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Ürün Fotoğrafı

 

Yorum ve Değerlendirme Özelliğine Önem Verin

 

E-ticaret sitelerinin ürün sayfalarında genellikle yorum ve değerlendirme ekranı bulunur. Bu özellik sayesinde e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan tüketiciler daha önce ilgili ürün ve hizmeti satan alan kişilerin yorumlarını ve değerlendirmelerini okuyarak daha hızlı satın alma kararı verir.

 

Bu nedenle e-ticaret sitesi kuracak her markanın sitesine yorum ve değerlendirme özelliği eklemesi oldukça önemlidir.

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Yorum ve Değerlendirme

 

İstek Listesi ile İletişimde Kalın

 

E-ticaret sitesi kurarken istek listesi özelliğine sitenizde yer vermeniz oldukça önemlidir. Çünkü e-ticaret sitelerini ziyaret eden tüketiciler her zaman alışveriş yapmak istememektedir. Bu durumda birçok tüketicinin satın almak istediği ürünleri kaydettiğini ve sonradan satın aldıklarını söylemek mümkündür.

 

E-ticaret sitelerinde olması gereken önemli noktalar arasında yer alan istek listeleri daha stokta bulunmayan ürünleri satın almak isteyen kişilerin ilgilendikleri ürünleri kaydetmesini ve istedikleri zaman satın almalarını sağlayan bir e-ticaret sitesi özelliğidir.

 

İlgili İçerik; İstek Listesinin (Wish List) E-ticaretteki Önemi Nedir?

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | İstek Listesi

 

Favoriye Ekleme Özelliği ile Satışları Arttırın

 

E-ticaret sitelerinde satılan ürünlerin fiyatı pahalı olduğu zaman tüketiciler ilgili ürünü satın almamaktadır. Fakat e-ticaret sitelerinde bulunan temel özelliklerden birisi olan favoriye ekleme özelliği sayesinde tüketiciler bu ürünü favorilerine eklemekte ve ürün kampanyaya girdiği zaman haberdar olmaktadır.

 

Birçok tüketici satın almak istedikleri ürünlerde bu özelliği kullanarak indirimli bir şekilde ürün alma fırsatı yakalamaktadır. Favoriye ekleme özelliğine e-ticaret sitelerinde yer veren işletmeler bu ürüne indirim tanımladıkları takdirde ilgili ürünü favorilerine ekleyen kişilere anında bildirimler göndererek satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Sizler de bir e-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapmak istiyorsanız sitenizde favoriye ekleme özelliğine yer verebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Favori Ürün

 

Güven Verecek E-ticaret Sitesi Özellikleri

 

E-ticaret sitelerinde güvenliği ön plana çıkaran belirli özellikler de bulunmaktadır.

 
  • SSL Sertifikaları
  • 3D Secure Ödeme Yöntemi
  • Kapıda Ödeme
  • Canlı İletişim Araçları
  • Sosyal Medya Hesapları
  • Sözleşmeler
 

Bir e-ticaret sitesinde bulunması gereken ve müşterilere güven veren özellikler olarak bilinmektedir.

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Güvenlik

 

SSL Sertifikaları ile Güvenliği Ön Plana Çıkarın

 

E-ticaret sitesinde olması gerekenler arasında yer alan özelliklerden bir diğeri de SSL Sertifikalarıdır.

 

SSL Sertifikaları E-ticaret firmalarının müşteri bilgilerini koruyan ve sızdırılmasını engelleyen sertifikalara verilen isimdir. Bu sertifikayı barındıran e-ticaret siteleri müşterilere güven vermenin yanı sıra müşteri bilgilerinin çalınmasını ve sızdırılmasını engeller ve böylece markalar tüketicilerin güvenilir platformlar üzerinden alışveriş yapmasını kolaylaştırır.

 

İlgili İçerik; SSL Sertifikası Nedir, Ne İşe Yarar?

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | SSL

 

3D Secure ile Ödeme Sistemini Kullanın

 

3D Secure ile Ödeme e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan tüketicilere alışveriş sonunda onay kodu göndererek alışverişlerini tamamlarını sağlayan ödeme yöntemidir. Bu yöntem ile ödeme alan işletmeler hem e-ticarette sahtecilikten kendilerini koruyabilmekte hem de müşterilerinden izinsiz bir şekilde alışveriş yapılmasını engelleyebilmektedir.

 

İlgili İçerik; 3D Secure Nedir? Sanal Mağazalar İçin Neden Önemli?

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | 3D Secure

 

Kapıda Ödeme Yöntemi ile Satışları Arttırın

 

E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmak isteyen ve kredi kartı ya da banka kartına sahip olmayan veya kredi kartı bilgilerinin çalınacağını düşünen kişiler satın aldıkları ürünlerin ödemesini kapıda gerçekleştirmeyi istemektedir. E-ticaret sitelerinde kapıda ödeme özelliği olmadığı takdirde ise bu tüketici grubu ilgili e-ticaret sitesinden alışveriş yapmayı reddetmektedir.

 

Bu nedenle e-ticaret sitesi için gerekenler biri de kapıda ödeme yöntemidir. Kapıda ödeme yöntemi ile e-ticaret firmaları satışlarının tahsilatını teslimat esnasında gerçekleştirebilmektedir. Sizler de internetten ürün satışı yapmak için bir e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız kapıda ödeme yöntemini e-ticaret sitenize ekleyebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Kapıda Ödeme

 

Canlı İletişim Araçları ile İletişimde Kalın

 

E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan tüketicilerin yaklaşık %44’ü alışveriş yapmak istediği markada canlı sohbet özelliğinin olmasını önemsemektedir. Canlı sohbet özelliği markaların hem satışlarını arttırması hem de müşterilere güven verebilmesi için oldukça önemlidir.

 

Bu nedenle her e-ticaret sitesinde müşterilerin anlık olarak iletişime geçebileceği canlı destek araçlarının olması gerekir.

 

İlgili İçerik; Canlı Sohbet Araçları ile Satışlar Nasıl Arttırılır?

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Canlı Sohbet

 

Sosyal Medya Hesaplarınız ile Güven Verin

 

Günümüzde e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren işletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak için sosyal medya hesapları üzerinden de iletişim yürütmektedir.

 

İşletmeler bazı sosyal medya platformlarında iletişim yürütmeyi tercih ederken bazı sosyal medya platformlarında ise iletişim yürütmeyi tercih etmemektedir. Eğer iletişim yürüttüğünüz veya yürütmediğiniz sosyal medya platformları bulunuyorsa bu platformlara yönelik bilgilere e-ticaret sitenizde yer vermeniz oldukça önemlidir.

 

Çünkü müşteriler bu sayede sosyal medya hesapları üzerinden de sizlerle etkileşime geçebilecektir. Bununla beraber ziyaretçileriniz iletişim yürütmediğiniz sosyal medya platformları hakkında da bilgi alacak ve böylece sizleri taklit eden hesaplar ile etkileşime geçmekten kendilerini koruyacaklardır.

 

Siz de Her E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Önemli Noktalardan biri olan sosyal medya butonlarına sitenizde yer verebilir ve böylece sosyal medya hesaplarınızın takipçi sayısı ve etkileşim oranlarını arttırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sıkça Kullanılan Sosyal Medya Terimleri ve Anlamları

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Özellikler | Sosyal Medya

 

E-ticaret Sitelerinde Bulunması Gereken Sözleşmeler

 

E-ticaret siteleri ve e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan tüketiciler için sözleşmeler oldukça önemlidir ve her e-ticaret sitesinde bulunması gereken temel sözleşmeler bulunmaktadır.

 
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Kişisel Veriler Politikası
  • İptal ve İade Koşulları
  • Gizlilik ve Güvenlik Sözleşmeleri
 

Bir e-ticaret sitesinde bulunması gereken sözleşme türleridir. Siz de e-ticaret sitenizi kurarken sitenizde bu sözleşmelere yer vermeye özen göstermelisiniz. Aksi takdirde hem tüketiciler sitenize güven duymayacak hem de e-ticaret firmanız belirli yaptırımlar ile karşı karşıya kalacaktır.

 

E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Sözleşmeler

 

Ticimax ile Mükemmel Bir E-ticaret Sitesi Kurun

 

Her E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Önemli Noktalar hakkında sizleri bilgilendirdik. Gelin şimdi hep beraber Ticimax e-ticaret alt yapıları ile nasıl bir e-ticaret sitesi kurabilirsiniz buna göz atalım.

 

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından en çok tercih edilen e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de kusursuz bir şekilde e-ticaret sitesi kurabilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz. Alt yapımız içerisinde bulunan yüzlerce özellik ve onlarca modül sayesinde satışlarınızı arttırabilir ve e-ticaret süreçlerinizi daha kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax