Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Satış Odaklı Ürün Açıklaması Nasıl Yazılır?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Satış odaklılık, müşterinin istek ve ihtiyaçlarını dikkate almadan en iyi ürün ve hizmeti yapmaya odaklanan bir iş modelidir. Tipik olarak, bu yaklaşım, geliri artırmak için agresif, giden satış taktikleri ve pazarlama promosyonları kullanır.

 

Satış Odaklı Ürün Açıklaması Nasıl Yazılır?” konusunu işleyeceğimiz bu yazımızda, e-ticaret sitenizde kullanarak satışlarınızı arttırabileceğiniz ürün açıklaması örnekleri ve e-ticarette ürün açıklaması nasıl yazılır konularına değineceğiz. Ürün açıklaması yazarken işinizi kolaylaştıracak ipuçlarına geçmeden önce, dilerseniz satış odaklılık nedir sorusuna kısaca cevap vermekle başlayalım.

 

Satış Odaklı Ürün Açıklaması Nasıl Yazılır?

 

Satış Odaklılık Nedir?

 

Satış odaklılık, müşterileri ürün ve hizmetlerini satın almaya ikna etmeye odaklandığı bir satış yaklaşımıdır. Satış odaklılık yaklaşımı kullanan şirketler, insanların onları satın almasını sağlamak için ürünler yaratır.

 

Rekabeti aşmak, çok sayıda müşteriye ulaşmak ve karlarını artırmak için kitlesel reklam kampanyaları kullanan şirketler, şirketlerin satış odaklı davranışlarını göstermektedir. Satış odaklı olmayı tercih eden şirketler, bütçelerinin büyük bir bölümünü ürün ve hizmetlerin reklam ve tanıtımına harcarlar, halihazırda ürettikleri ürünlerin satışı için promosyon stratejisine güvenirler.

 

Satış odaklılık stratejisinin örneği, şirketler tarafından kullanılan “Bir al bir tane” yaklaşımıdır. Şirketler bu stratejiyi kullandıklarında müşterilerini daha fazla satın almaya teşvik ederler.

 

Satış odaklılığın bir başka örneği, tüketicilerine birçok ürün satmaya çalışan şirketlerdir.

 

Satış Odaklılık Nedir?

 

Ürün Açıklaması Yazmak Neden Önemlidir?

 

Ürün ayrıntıları genellikle müşterilerinizin ödeme yapmadan önce okudukları ve dolayısı ile satın alma kararını etkileyen önemli unsurlardan biridir. Başka bir deyişle e-ticarette ürün açıklaması, bu satışı yapmak ya da yapamamak arasındaki son şanstır. İyi yazılmış bir ürün açıklaması, müşterilerinizi tatmin eder ve satış işlemi başarıyla gerçekleşir.

 

Elbette, e-ticaret dünyası rekabetin yoğun, pazar koşullarının sert olduğu bir dünyadır. Bunun da üzerinizde baskı oluşturması normaldir. Ancak doğru kelimeler, gerekli bilgiler ve doğru ses tonu ile online satışlarınızda önemli bir artış görebilirsiniz.

 

Satış rakamlarınız üzerinde direkt etkisi olan ürün açıklaması yazma konusunda size yardımcı olmak için e-ticaret sitenizde kullanabileceğiniz, ürün ayrıntılarını nasıl yazacağınız konusunda uzman ipuçları derledik:

 

Satış Odaklı Ürün Açıklaması Neden Önemlidir

 

Müşterilerinizi Anlayın

 

Kendinizi müşterilerinizin yerine koyun.Kim olduklarını, ne bilmek istediklerini ve satın alma işlemlerini tamamlamak için nasıl hissetmeleri gerektiğini düşünün. Hedef kitlenizin kişiliklerini oluşturarak başlayın. Kendinize sorun: Erkek mi, kadın mı? Kaç yaşındalar? Hangi iş kolundalar? İlgi alanları nelerdir?

 

Ürün açıklama metninde kendinizi nasıl ifade edeceğinizi ölçmek için bunu kullanın. Örneğin, ana hedef kitlenizi genç olarak belirlediyseniz ve ürününüz eğlenceliyse, resmi olmayan bir dil ve hatta emojiler, kelime oyunları veya şakalar bile kullanabilirsiniz.Daha yaşlı veya daha profesyonel bir kalabalık için, kendilerini rahat hissedecekleri şekilde iletişim kurun. İşe başlayın ve onlara ihtiyaç duydukları bilgileri hızlı ve net bir şekilde verin.

 

Müşterilerinizi Anlayın

 

Spesifik Olun

 

Müşterilerinize bilmeleri gereken tüm ayrıntılardan haberdar edin. "Şimdi Satın Al"ı tıkladıklarında tam olarak ne alacaklarını bilmelerini sağlayın.Ürün özelliklerini olabildiğince açık bir şekilde yazın. Ürünün boyutları, neyden yapıldığı ve kurulum veya montaj gerektirip gerektirmediği gibi ilgili tüm bilgileri ekleyin.

 

Müşterilerinizin ürünün maliyetinin haklı olduğunu hissetmesini sağlayın. Ürünün malzemelerini, nasıl yapıldığını, yapabileceği her şeyi ve satın alma işlemine nelerin dahil olduğunu açıklayın. Alıcıların siparişleri ile ne almayı bekleyebilecekleri konusunda net olun.

 

Ürünün Değerini Vurgulayın

 

Başarılı bir ürün açıklaması, müşterilere yalnızca ürünün ne olduğunu değil, neden ona ihtiyaç duyduklarını da söylemelidir. Bu ürüne sahip olmanın ve kullanmanın tam olarak ne kadar harika olacağı konusunda alışveriş yapanlarla iletişim kurmaktan çekinmeyin.

 

Yalnızca ürünün ayrıntılarına odaklanmak yerine, müşterinize ürünün hayatlarına nasıl fayda sağlayacağını anlatın. Ürünü satın alarak ne kazanacaklarını bilmelerini sağlayın.

 

Ürünün Değerini Vurgulayın

 

Yaratıcı Dil Kullan

 

Etki yaratacak bir ürün açıklaması yazmak için güçlü, ilham verici ve yaratıcı bir dil çok önemlidir. Müşterilerinizi satın alma işlemini tamamlamaya ikna edecek kesin kelimeleri bulmak için zaman ayırın.

 

Boşluğu doldurmak için sadece kelimeler yazmayın. “Yüksek kaliteli” ve “olmazsa olmaz” gibi klişelerden kaçının. Bu terimleri, ürününüzü ve markanızı benzersiz hissettirecek daha taze bir dille değiştirin. Müşterilerinize daha fazla değer sağlayan sıfatlar kullanın.

 

Çözümler Sunun

 

Müşterileriniz, onlara yardımcı olacak veya onlara belirli bir işlev sağlayacak bir ürün arıyor olabilir. Bu noktada sizin işiniz onların ihtiyaçlarına cevap vermek. Müşterilerinize onlar için tam olarak ne yapabileceğini ve nasıl yaptığını açıklayın. Diğer benzer ürünlerden farklı yönlerini vurgulayın. Farklılıklarının onu nasıl özellikle yararlı kıldığını ifade edin. Sık karşılaşılan sorunları hafifletme yollarını gösterin.

 

Çözümler Sunun

 

Müşterilerinizle Doğrudan Konuşun

 

Ürünleriniz gerçek kişiler tarafından kullanılmak, keyiflenmek, tüketilmek veya işletilmek üzere yapılmıştır. Bu nedenle, e- ticarette ürün açıklaması yazarken doğrudan hedef kitlenizle konuşun.

 

Satış odaklı ürün açıklaması yazarken, ürün ve kişi arasındaki ilişkiye dair bazı referanslar içerdiğinden emin olun. Bir satış elemanı gibi yazmak yerine, bir hikaye anlatıcısı olun. Okuyucularınızın hayal gücünü harekete geçirin ve ürününüzün günlük yaşamda kullanılırken nasıl görüneceğini hayal etmelerine yardımcı olun.

 

Kolay Okunan Yazılar Yazın

 

Ürün açıklaması yazarken, müşterilerin sorularını ve endişelerini gidermek için ürün ayrıntılarını kolayca görebilmelerine izin verin. Basit yapılarla kısa cümleler kullanın. Teknikleri veya özellikleri açıklarken madde işaretli listeler oluşturun.

 

Ana noktaya gelin ve daha azıyla daha fazlasını söyleyin. E-ticaret ürün açıklaması yazarken, potansiyel müşterilerinizin her kelimeyi sabırla okumadığını unutmayın.. Kısa açıklamanızın çekici ve etkili olmasına izin verin. Ürünlerinizi en başa koyarak veya diğer paragraflardan ayırarak en güçlü yanlarını sergileyin.

 

Kolay Okunan Yazılar Yazın

 

Öneri Vermekten Çekinmeyin

 

Alışveriş yapanlar harika bir ürün aldıklarını bilmek isterler. Açıklamaya bir kullanıcının kişisel tavsiyesini ekleyerek bunu onlara kanıtlayın. Müşterilerinizin bu ürünü satın almaya değer olduğundan emin olmak için bu ipuçlarını kullanmayı düşünün. İnsanların ürün açıklaması yazdığınız öğe hakkında neleri sevdiklerini ve hayatlarını geliştirmek için nasıl kullandıklarını açıklayın.

 

Yayınlarda ürünle ilgili herhangi bir yazıya atıfta bulunun.Bir kullanıcıdan bir teklif ekleyin. Ürününüzü satın almak isteyen kişiler, gerçek kullanıcı deneyimlerine önem verirler ve ürününüzü daha rahat satın alırlar.

 

Öneri Vermekten Çekinmeyin

 

Satış Odaklı Ürün Açıklaması Örneği

 

Bir nevresim takımı için bu iki ayrı ürün açıklaması yazdığımızı düşünelim.

 

Çift kişilik, pamuklu nevresim takımı. Karışık desenli. Ölçüleri: 200x 220. 40 derecede yıkanabilir.

 

Doğal pamuktan üretilmiş bu bahar desenli nevresim takımı en güzel uykularınızda size eşlik edecek. İdeal ölçüleri ile rahatça kullanabileceğiniz nevresim takımınızı 40 derecede makinede yıkayabilirsiniz.

 

Her iki ürün tanımı da aynı niteliklerden bahseder, ancak ilki ayrıntılara, ikincisi ise değeri vurgular. Ürün açıklaması örnekleri incelendiğinde ikinci metinde tercih edilen dilin müşterileri daha fazla etkilediği görülebilir.

 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Satış Taktikleri

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax