• Yazar Tolga Sefa Ağyıldız
  • Güncellenme Tarihi 07 Mart 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

E-ticaret girişim hikayeleri, e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan işletmelerin e-ticaret sektörüne nasıl başladıklarını, bu sektörde ne tür zorluklar ile karşı karşıya kaldıklarını, e-ticaret ile işlerini nasıl büyüttüklerini ve e-ticaret stratejilerini anlattıkları girişim hikayelerine verilen isimdir.

 

E-ticaret girişim hikayeleri, bu sektörde faaliyet göstermek isteyen kişilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini ve e-ticarette nelere dikkat etmesi gerektiğini gösteren ve yeni girişimcileri cesaretlendiren hikayelerdir. Bu nedenle günümüzde e-ticaret yapmak isteyen birçok kişi işe başlamadan önce girişim hikayelerini dinlemekte ve böylece neyi nasıl yapacağını öğrenmektedir.

 

E-ticarette İlham Veren Kadın Girişim Hikayeleri adlı bu yazımızda Ticimax e-ticaret alt yapısını kullanan ve e-ticarette başarılı olan kadın girişimcilerin hikayelerini sizlerle paylaşacağız.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Girişimleri ile Binlerce Yeni Müşteriye Ulaştılar!

 

E-ticarette İlham Veren Kadın Girişim Hikayeleri

 

Selva Yazıcı – Dedeminemayeleri.com

 

Türkiye’nin ilk emaye ustalarından ve emaye sektörüne yön veren isim Halil İnan’ın torunu olan Selva Yazıcı, emayeye olan aşinalığı ve geçmişten gelen tecrübelerinden yararlanarak e-ticaret sektörüne giriş yaptı.

 

1,5 yıllık araştırma ve hazırlanma sürecinin ardından e-ticaret ile internetten Emaye satmaya başlayan Selva Yazıcı, araştırmaları sırasında Ticimax e-ticaret alt yapıları ile tanıştı. Ticimax’ın 7/24 desteği ve profesyonel tasarımları ile hızlı bir şekilde e-ticaret sitesini hayata geçirebilen Yazıcı, e-ticaret sektöründe gösterdiği başarıyı e-ihracat sektöründe de göstermek istiyor.

 

Markasını e-ihracata uygun bir şekilde geliştirmeyi hedefleyen dedeminemayeleri.com kurucusu Selva Yazıcı kısa bir süre içerisinde yurtdışına da satış yapmayı ve e-ihracat yaparken Ticimax e-ihracat alt yapılarını kullanmayı düşünüyor.

 
 

 

Deniz Karakaş – Jabotter.com

 

Türk Kadın Girişimcilerden olan Deniz Karakaş, Jabotter.com’un kurucu ortaklarından. Eşi ile beraber hayata geçirdiği e-ticaret sitesi 2012 yılında faaliyet gösteremeye başladı. Baba Mesleği olan ayakkabı sektörüne ilgili olan ve çocukluğunu ayakkabı üretim atölyelerinde geçiren Deniz Karakaş, bir iş yapma kararı verdiğinde tercihini ayakkabı sektöründen yana kullandı.

 

Stiletto Ayakkabı modelleri ile ön plana çıkmak isteyen jabotter.com kısa süre içerisinde bu hedeflerine ulaştı. İlk kurulduğu günlerde bir üretim atölyesi bulunmayan marka kısa süre içerisinde e-ticarette başarılı oldu ve kendi üretim atölyelerini hayata geçirdi.

 

2012’de e-ticaret sektörü henüz bu kadar canlı değilken internetten ürün satmaya başlayan marka online satışta başarıyı yakaladı. E-ticaret sitelerinde birçok e-ticaret alt yapısını kullanan marka e-ticaret alt yapılarının isteklerini karşılamadığı ve alt yapılar yetersiz kaldığı zaman sitelerini Ticimax e-ticaret alt yapılarına taşıdı. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan hizmetlerden 7/24 canlı destek, görsel kalitesi sepet hatırlatma modülü sayesinde Jabotter.com hızlı bir şekilde büyüme fırsatı yakaladı.

 
 

 

Seda ve Eda Yalçın - Seda Yalçın Atelier -sedayalcinatelier.com

 

4 yıl önce Seda ve Eda Yalçın tarafından hayata kazandırılan Seda Yalçın Atelier, e-ticaret girişim hikayeleri arasında oldukça önemli bir hikâye. İki kardeşin hayallerini gerçekleştirmek için attığı adımla kurulan Seda Yalçın Atelier markası, ilk olarak Instagram üzerinden satış yapmaya başladı.

 

Küçük bir bütçe ile e-ticaret sektörüne giriş yapan marka ilk mağazalarını Nişantaşı’nda açtı, ilk dönemde yalnızca ürün fotoğrafları ile satış yapan işletme artan talepler nedeniyle hızlı bir şekilde e-ticaret sitelerini hayata geçirdi. E-ticaret yaparken birçok e-ticaret alt yapısı ile çalışan marka alt yapıların yetersizliği nedeniyle sitelerini Ticimax e-ticaret alt yapılarına taşıdı.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan modüller ve özellikler sayesinde e-ticaret süreçlerini daha kolay bir şekilde yönetebilen Seda Yalçın Atelier, kısa sürede markasını büyütme ve e-ticarette başarılı olma şansı yakaladı.

 

İlgili İçerik; İnternetten Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır?

 
 

 

Selin Baltacıoğlu - selinbaltacioglu.com

 

Moda tasarımı mezunu olan Selin Baltacıoğlu, uzun süre kurumsal firmalarda çalıştıktan sonra kendi markasını kurma kararı aldı. İlk olarak ticaret atmaya online olarak başlayan Selin Baltacıoğlu, e-ticaret sektöründe başarıyı yakaladıktan sonra fiziki mağazasını da açtı.

 

Türk Kadın Girişimciler arasında önemli bir yeri olan Baltacıoğlu, ilk olarak Instagram üzerinden tasarladığı ürünleri satmaya başlayan Baltacıoğlu, ardından wordpress ile e-ticaret sitesini kurdu. Wordpress e-ticaret sitesinin yetersiz kalması ve beklentiyi karşılamaması nedeniyle Baltacıoğlu, e-ticaret sitesini Ticimax e-ticaret alt yapılarına taşıdı.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan profesyonel özellikler sayesinde e-ticaret sitesini hızlı bir şekilde hayata geçiren ve e-ticaret süreçlerini kolayca yürütebilen Selin Baltacıoğlu, e-ticarette başarıyı kısa süre içerisinde yakaladı.

 
 

 

Ahsen Biriken - Osso Aksesuar

 

Kadın girişimci hikayeleri arasında farklı bir ticari serüvenle e-ticaret sektörüne adım atan Ahsen Biriken, Osso Aksesuar’ı abisi ile hayata geçirdi. Abisinin eve getirdiği bir kutu aksesuarı satabilir miyiz sorusu ile başlayan ticaret serüveni kısa bir süre içerisinde kendi markalarını kurmaya kadar ilerledi.

 

İlk başta ürünlerini çalıştığı ofisteki iş arkadaşlarına ve yakın çevresinde yer alan insanlara satmaya başlayan Ahsen Biriken, bir süre sonra ürünleri farklı kesimlerde yer alan kişilere de ürünlerini ulaştırmaya başladı. Bunun ardından ise markalaşma kararı aldı ve kurucu ortaklarından olduğu Osso Aksesuar’ı abisi ile beraber hayata geçirdi.

 

E-ticaret sitelerini Ticimax e-ticaret alt yapıları ile hayata geçiren Osso Aksesuar, ilk dönemlerde günde 1-2 paket ürün satışı yapıyordu. E-ticaret sektörüne daha fazla emek göstermeye başladıklarında ve ürün fotoğraflarını iyileştirmeye devam ettiklerinde ise hızlı bir şekilde satışlarını arttırmayı başardı. Artık günde bir iki paket yerine yüzlerce satış yapmaya başlayan marka e-ticaret girişim hikayeleri arasında oldukça önemli bir konumda yer alıyor.

 

Sizler de internetten ürün satmak istiyorsanız Osso Aksesuar’ın girişimcilik hikayesinden ilham alabilir ve kendi e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dünyanın En Büyük E-ticaret Markalarının Girişim Hikayeleri

 

İlgili İçerik; Toptan Takı-Bijuteri Satmak İçin Bilmeniz Gerekenler

 
 

 

Siren Ertan – sirenertanistanbul.com

 

Türk girişimci kadın hikayelerinden birisi de Siren Ertan’a ait. Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Tasarım bölümü mezunu olan Siren Ertan uzun yıllar boyunca farklı alanlarda çalıştı. Uzun bir çalışma döneminin ardından mahalle terzilerine diktirdiği tasarımlar bile ilgi görmeye başlayınca Siren Ertan kendi atölyesini kurma kararı aldı.

 

Siren Ertan kendi atölyesini hayata geçirdikten sonra birçok insan ürünlerine ulaşmak ve satın almak istedi. Bunun üzerine Siren Ertan kendi tasarımı olan ayakkabı, çanta, şal ve yastık kılıfı gibi ürünleri tasarladı ve üretti.

 

Siren Ertan’ın ürettiği ürün sayısı arttıkça ürünlerine olan talepte artmaya başladı ve bu talebin artması Ertan’ın e-ticaret sektörüne yönelmesini sağladı. COVID-19 sürecinin etkisi ve e-ticaret hızlı bir şekilde yükselmesi Ertan’ın e-ticarete yoğunlaşmasına olanak sağladı ve böylece e-ticarette başarılı oldu.

 

İlgili İçerik; Girişimciler Neden E-Ticaret Sitesi Kurmalı?

 

 

Ticimax ile E-ticarette Başarılı Olun

 

Yeni bir girişim ile e-ticaret sektörüne adım atmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanabilirsiniz. Ticimax’ın müşterilerine özel sağladığı 7/24 destek sayesinde e-ticaret siteniz ve e-ticaret süreçleri ile ilgili bilgilere her zaman ulaşabilirsiniz. Bununla beraber e-ticaret ile ilgili çok bilginiz yoksa Ticimax tarafından düzenlenen ücretsiz e-ticaret eğitimlerine katılabilir ve böylece e-ticaret ve e-ticaret süreçleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan profesyonel tema ve tasarımlar, mobil uygulama özelliği, pazaryeri entegrasyonları, seo ve sosyal medya gibi e-ticaret için önemli olan modül ve özellikleri kullanabilir ve böylece e-ticarette başarılı olarak adınızı başarılı e-ticaret girişim hikayelerine yazdırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<