Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette En Sık Yapılan Hatalar

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren markaların e-ticarette başarılı olabilmeleri için birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekmektedir. Bazı işletmeler e-ticarette kolay bir şekilde yükselirken bazı işletmelerin ise yol kat edemediği görülmektedir.

 

E-ticarette başarısızlıklarla karşı karşıya kalan işletmelerin başarısız olma nedenleri arasında ise genellikle yapılan hatalar yer alır. Çünkü birçok işletme e-ticaret sektöründe planlı ve doğru bir şekilde ilerlerken hızlı ilerlemek isteyen işletmeler daha fazla hata yapar ve bu da işletmelerin başarısız olmasına neden olur.

 
 

E-ticaret ile internetten ürün satmak ve e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler için hazırladığımız E-ticarette En Sık Yapılan Hatalar adlı bu yazımızda sizleri e-ticarette başarısız olmanıza neden olacak hatalar ile ilgili bilgilendireceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve E-ticarette En Sık Yapılan Hatalar hakkında bilgi edinerek bu hataları yapmaktan kaçınabilirsiniz ve böylece sizler de e-ticarette başarıyı yakalayabilirsiniz.

 

E-ticarette En Sık Yapılan Hatalar

 

İş Planı Hazırlamamak

 

E-ticaret firmaları için iş planları oldukça önemli unsurların başında yer alır. Çünkü iş planları sayesinde işletmeler e-ticaret sitesi kurulumu, e-ticaret sitesi yönetimi, ürün ve tedarik zinciri yönetimi, ürün fotoğrafları ve açıklamaları, site tasarımı, ödeme yöntemleri ve dijital pazarlama stratejileri gibi e-ticaret süreçlerini profesyonelce planlar. İş planları içerisinde işletmeler kriz anlarında nasıl bir yol izleyeceğini de belirler.

 

E-ticaret sektörüne girmek isteyen işletmelerin bir bölümü bir iş planı hazırlayarak hareket ederken büyük bir bölümü de e-ticarete yapılan en yaygın hatalardan birisi olan iş planı hazırlamama hatasını yapar.

 

İş planı hazırlamadan sektöre giriş yapan işletmeler ise e-ticaret süreçlerini nasıl yöneteceklerine karar veremez. Bununla beraber markalar dijital pazarlama stratejileri ve müşteri ilişkileri yönetimi konusunda da problem yaşar ve genellikle e-ticarette başarısız olurlar.

 

Sizler de e-ticarette başarısız olmak istemiyorsanız birçok firma tarafından yapılan e-ticaret hataları arasında yer alan iş planı hazırlamama hatasından kaçınmalısınız. Sektöre girmeden önce bir iş planı hazırlamalı ve tüm süreçleri planlamalısınız.

 

E-ticarette Yapılan Hatalar İş Planı Hazırlamamak

 

Yanlış E-ticaret Sitesi Kurma Yöntemleri

 

E-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapmak isteyen kişiler;

 
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar
  • Hazır e-ticaret paketleri
  • E-ticaret sitesi yazdırma
 

Gibi yöntemleri kullanarak sanal mağazalarını aktif edebilmektedir. E-ticaretteki hatalardan birisi de doğru yöntemi bulamamaktadır. Çünkü e-ticaret sitesi kurma yöntemlerinin avantajlı ve dezavantajlı olduğu durumlar bulunmaktadır.

 

Örneğin açık kaynak kodlu yazılımları tercih eden işletmeler her ne kadar ücret ödemeden sitelerini kurdursa da modül, yazılımcı ve temalar için masraf yapmaktadır. E-ticaret sitesi yazdırma yönteminde ise site kurma süreci maliyetli ve süreç oldukça uzundur.

 

Bu nedenle e-ticarette başarılı olmak isteyen işletmelerin e-ticarette yapılan hatalar arasında yer alan e-ticaret sitesi kurma yöntemine önem vermesi ve sitelerini hızlı bir şekilde hayata geçirebilecekleri hazır e-ticaret paketlerini tercih etmeleri gerekmektedir.


İlgili İçerik; E-ticarette Uzmanlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler


İlgili İçerik; Her E-ticaret Sitesinde Olması Gereken Önemli Noktalar

 

E-ticarette Yapılan Hatalar Yanlış E-ticaret Sitesi Kurma Yöntemi

 

Kalitesiz Görseller

 

E-ticaret sitelerinin eksikleri arasında yer alan unsurlardan birisi de görsellerdir. Günümüzde birçok e-ticaret firması sitelerini hızlı bir şekilde kurmak için görsellerine önem vermeden hareket etmektedir ve genellikle bu işletmeler sitelerinde kalitesiz görsel kullanmaktadır.

 

Kalitesiz ürün fotoğrafları kullanılarak kurulan e-ticaret sitelerinin kurulma süresi her ne kadar azalsa da yaptığı satışlar da azalmaktadır. Çünkü e-ticaret sitelerinden alışveriş yapacak tüketiciler genellikle bir ürünü ürün görselleri aracılığıyla tanımakta ve satın almaktadır. Sitenizde kalitesiz görsel kullanımı tüketicilerin firmanıza olan güvenini de sarsacaktır.

 

Bu nedenle e-ticaret sitenizi kurarken profesyonel ürün fotoğrafları kullanmaya özen göstermeli ve fotoğraflarınızı daha çok stüdyo ortamında çekmelisiniz.

 

İlgili İçerik; Ürün Fotoğrafçılığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

E-ticarette Yapılan Hatalar Kalitesiz Görsel Kullanmak

 

Ürün Açıklamalarının Yetersizliği

 

E-ticarette yapılan en yaygın hatalar arasında yer alan bir diğer hata da ürün açıklamaları ile ilgilidir. Genellikle birçok e-ticaret firması sitelerini hızlı bir şekilde kurabilmek için SEO uyumlu olmayan ve kopyala yapıştır yöntemi ile eklenen ürün açıklamalarını sitelerinde kullanmaktadır. Bu da e-ticaret firmalarının hem seo sıralamalarını etkilemekte hem de satışlarını düşürmektedir. Bu nedenle işletmelerin ürün açıklaması yazarken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir.

 
  • İlk olarak müşterilerinizin ürün açıklamaları sayesinde ürünler hakkında bilgi aldığını göz önünde bulundurun.
  • Ürün açıklamalarınızı yazarken anahtar kelime araştırması yapın ve tüketicilerin en çok hangi kelimeler ile ürün araması yaptığını tespit edin.
  • Ürün açıklamalarınızı özgün bir şekilde oluşturun.
  • Ürün açıklamalarında seoya önem verin.
  • Ürün açıklamalarınızı yazarken abartılı cümlelerden uzak durun.
 

Böylece birçok e-ticaret firmasının yaptığı hatayı yapmaktan kurtulabilir ve e-ticaret sektöründe daha başarılı olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Satış Odaklı Ürün Açıklaması Nasıl Yazılır?

 

E-ticarette Yapılan Hatalar Yetersiz Ürün Açıklaması

 

Müşteri Memnuniyetini Önemsememek

 

E-ticaretteki hatalardan bir diğeri de müşteri memnuniyetine yöneliktir. Günümüzde e-ticaret sektöründe başarıyı yakalayan işletmelerin neredeyse hepsi müşteri memnuniyetini önemseyerek hareket ederken e-ticaret sektörüne yeni giren kişiler müşteri memnuniyetine önem vermemektedir.

 

E-ticaret firmanızın ürünleri ne kadar iyi olursa olsun müşterileriniz yaptıkları alışverişten memnun olmadıkları takdirde e-ticaret siteniz üzerinden yeniden alışveriş yapmayı reddedecektir. Bu da markanızın satışlarının azalmasına neden olacak ve e-ticarette yakaladığınız başarıyı olumsuz etkileyecektir.

 

Bu nedenle e-ticaret sektörüne girmeden önce müşteri memnuniyeti arttırma teknikleri hakkında araştırma yapmanız gerekir. Bu tekniklere uygun bir şekilde e-ticaret süreçlerinizi yönetebilir ve böylece e-ticarette müşteri memnuniyetini sağlayarak başarılı olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri



E-ticarette Yapılan Hatalar Müşteri Memnuniyeti Sağlamamak

 

Faturasız Ürün Gönderimi

 

E-ticaret hataları arasında yer alan bir diğer hatada faturasız ürün gönderimidir. E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren her firmanın satışını yaptığı ürünleri faturalandırması ve devlete belirli vergiler ödemesi gerekiyor. Faturasız ürün gönderimi yapıldığında satıcılar cezai işlemler ile karşı karşıya kalabiliyor.

 

E-ticarette fatura yönetimi yapmak isteyen birçok marka bu nedenle e-fatura kullanarak faturalarını otomatik bir şekilde kesiyor. Sizler de internetten ürün satışı yaparken faturasız ürün gönderimini engellemek için e-fatura sistemine geçebilir ve böylece cezai işlemlere maruz kalmaktan kurtulabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Fatura Nedir, E Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?

 

E-ticarette Yapılan Hatalar Faturasız Ürün Gönderimi

 

Görünmeyen Giderleri Hesaplamamak

 

İnternetten ürün satışı yapacaksanız şirketinizin karlılığını arttırmak için gelir ve gider takibini iyi bir şekilde yapmalısınız. Gider takibi yaparken de görünmeyen giderleri hesaba katmalısınız.

 
  • Kargo masrafları
  • KDV oranları
  • Sanal pos komisyon oranı
  • E-ticaret pazaryeri komisyon oranları
 

Vb. görünmeyen giderler genellikle e-ticaret firmalarının karlılığını etkilemektedir. E-ticarette yapılan en yaygın hatalardan olan görünmeyen giderleri hesaba katmadığı için birçok firmanın karlılığı düşmektedir ve karlılığın düşmesi e-ticaret markalarının başarısını etkilemektedir. Sizler de e-ticarette başarılı olmak istiyorsanız gelir ve gider takibi yaparken görünmeyen giderleri de hesaba katmaya özen göstermelisiniz.

 

E-ticarette Yapılan Hatalar Görünmeyen Giderleri Hesaplamamak

 

Ürün ve Hizmet Takibi Yapmamak

 

E-ticaret sektöründe popüler olan ürünler her zaman değişiklik göstermektedir. Bazı ürünlerin popülaritesi hızlı bir şekilde biterken bazı ürünlere olan talep ise sürekli artış göstermektedir. Bu nedenle e-ticaret sektöründe faaliyet gösterecekseniz e-ticaret trendlerinin sürekli değiştiğini ve bu trendleri takip etmeniz gerektiğini bilmelisiniz.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2021

 

E-ticarette Yapılan Hatalar Ürün ve Hizmet Takibi Yapmamak

 

Ticimax ile E-ticaret’e Başlayın

 

İnternetten ürün satmak istiyorsanız Ticimax e-ticaret paketlerini tercih ederek sizler de e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret paketleri içinde yer alan ;

 
  • Muhasebe Entegrasyonları
  • Kargo Entegrasyonları
  • Tedarikçi XML Entegrasyonları
 

Gibi entegrasyon türlerini kullanarak şirketinizin finansal ve lojistik süreçlerini profesyonelce yönetebilir ve tedarikçi xml entegrasyonları sayesinde sitenizin ürün çeşitliliğini arttırabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan modül ve özellikler sayesinde e-ticaret süreçlerinizi profesyonelce yönetebilir ve e-ticaretteki hatalardan kurtulabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax