Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Kargo Paketleri Nasıl Olmalıdır?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Müşteri memnuniyeti kazanmanız için önemli noktalardan biri de ürünlerinizin kargolanma şeklidir. Tüketiciler satın aldıkları ürünler ilk eline ulaştığında ilk olarak kargo paketinin nasıl olduğuna dikkat etmektedir.

Genellikle iyi yapılan kargo paketleri müşteriye güven duygusu aşılarken kargo paketlerinin kötü olması ise müşteride güvensizliğe neden olmaktadır. Sizlerde firmanızın daha fazla satış yaparak daha fazla gelir elde etmesini istiyorsanız e-ticarette kargo paketleri nasıl olmalıdır adlı yazımızdan bilgi alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik: E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları
 

E-ticarette Kargo Paketleri Nasıl Olmalıdır?
 

E-ticarette Kargo Paketleri Neden Önemlidir?

 

Bahsettiğimiz üzere ürünün tüketiciye teslimatı ile birlikte ilk temas gerçekleşmekte olup hazırlamış olduğunuz özenli ve kaliteli kargo paketleriyle müşterilerinizden firmanıza olumlu bir bakış açısı geliştirmelerini sağlayacaksınız.


Örneğin tatil ve yılbaşı gibi özel ve hediye alımının fazla olduğu zamanlara özgü yapacağınız kargo paketlemeleri ile müşterilerinize güzel sürprizler yapabilir ve memnuniyetlerini sağlayabilirsiniz. Müşterilerinizin firmanıza olan memnuniyetini arttırmanız ise sizin için ileriye dönük daha karlı bir döneme girmenize olanak sağlayacaktır. Çünkü müşteri memnun olduğu takdirde her zaman alışverişlerinde sizi tercih etmeye devam edecektir.

 

Yapılan kargolar ile müşterilerin dikkatini çekmek istiyorsanız özel dönemlerde özel kutu ve ambalajlar tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra kargolama işleminde kullanacağınız kaliteli kutu ve ambalajlar ise ürünlerin hasar görmemesini sağlayacak ve bu da müşteri memnuniyetinizi arttıracaktır.

 

İlgili İçerik: E-Ticaret Kargo İlişkisi


kargo paketleme , eticaret kargolama
 

Kutular Onlara Güven Vermeli

 

 

E ticarette kargo paketleri nasıl olmalıdır sorunuzun ilk ve en önemli cevaplarından biri ürünün kutulanarak kargolanmasıdır. Kutuların müşterinin eline geçmesi ile birlikte müşteriler ürün hakkında ilk yargılara varmaya başlayacaktır.

Bu nedenle ürününüzü kargolamak için seçtiğiniz kutunun da rakip firmalardan ayrılan ilgi çekici ve kaliteli özellikler taşıması firmanız için daha faydalıdır. Bu yüzden kargolayacağınız ürünü koyduğunuz kutuların farklı tasarımlarda ve her daim kullanılan kahverengi kutulardan olmamasına dikkat etmeniz oldukça önemlidir.

 

 

Ambalaj Kâğıdı Merak Uyandırmalı

 

Ürünlerinizi müşterilerinize kargolarken düzgün ve kaliteli bir ambalaj kâğıdı ile sarmanız müşterilerinizin memnuniyetini arttırmakla birlikte merak duygusunu da canlandıracaktır. Örneğin markanıza özel ambalaj kâğıdı tasarlamanız durumunda müşterilerinizde markanızın kaliteli olduğuna ilişkin fikir oluşturur ve firmanızın ürünlerine olan güvenleri artmakla birlikte firmanızdan daha fazla ürün satın almalarını kolaylaştırırsınız.


İlgili İçerik: E-ticaret Lojistik Süreçleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler


paketleme , kargo , hediye , eticarette paketleme
 

Stickerlar ile Özel Hissettirin

 

 

E ticarette kargo paketleri nasıl olmalıdır sorusunun bir diğer önemli paketleme yöntemi sticker kullanarak paketleme yapmanızdır. Ürününüzü ambalaj kâğıdı ile sardıktan sonra özel stickerlarla paketleri mühürlemeniz, müşterileriniz için hoş ve ilgi çekici bir durum yaratarak ürünü görmeden taraflarında olumlu duygular oluşmasını sağlayacaktır. Ürünlerinizi kutu ile paketleyerek kargolayacağınız durumlarda ise kutuları da stickerlarla süsleyebilir markanızı rakiplerinizden ayıran bir dokunuş gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

Bant Kullanımına Önem Verin

 

Müşterilerinize ürünlerinizi teslim ederken kargo paketlerinize hassas ve ince detaylar verebilmenizi sağlayan bir diğer paketleme unsurunu bantlar oluşturmaktadır. Bantlar her ne kadar ufak ve önemsiz detaylar gibi görünüyor olsa da müşterileriniz için farklı bir heyecan yaratmanızı sağlamaktadır.

Kullanmış olduğunuz bant detayları ile müşterilerinize işinize ve onlara önem verdiğinizi gösterebilir ve onların memnuniyetlerini arttırabilirsiniz. Bu nedenle ufak ama çok önemli ayrıntılardan biri olan bantlar E ticarette kargo paketleri nasıl olmalıdır sorumuzun yanıtını oluşturmaktadır. Bant kullanırken şekilli bantları tercih edebilir ve müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz. Bunun yanı sıra bant kullanımında aşırıya kaçmamak da oldukça önemlidir.

 

 

Özel Notlar ile Özel Olduklarını Hissettirin

 

Ürünlerinizi paketledikten ve kargoya hazır hale getirdikten sonra müşterileriniz için hazırlayacağınız ufak notlar ile müşterilerinizin firmanıza duyduğu memnuniyet artacaktır.

Örneğin, anneler gününe özel kampanyalar esnasında ev aletleri alan bir müşterinizin kargosuna iliştireceğiniz anneler gününü kutlayan ufak ve içten bir not firmanıza olan memnuniyetini arttıracak ve belki de ürünü alan kişinin düzenli müşteriniz olmasını sağlayacak detaylardan birini oluşturmaktadır.


özel notlu hediye , kargolama , eticaret

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax