Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Muhasebe Programı Seçimi

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

Bir e-ticaret işletmesi yürütürken, muhasebe çalışmalarınızın çoğunu otomatikleştiren muhasebe yazılımına ihtiyacınız vardır. E-ticaret ile uğraşanlar için muhasebe programları ile ilgili bilmeniz gereken konuları yazımızda bulabilirsiniz.



E-ticarette Muhasebe Programı Seçimi

 

Muhasebe Nedir?

 
 

Muhasebe; bir işletmenin varlıkları ve kaynakları üzerindeki finansal bilgileri kayıt altına alan, sınıflandıran, analiz eden, özetleyen, yorumlayan ve takip eden bilimsel bir sistemdir. Muhasebe kendi içinde genel ve ön muhasebe olarak ikiye ayrılır. Genel muhasebe işletmelerdeki finansal işlemleri kaydeden, sınıflandıran ve raporlayan bir sistemdir. Muhasebe sisteminin en temel unsurlarını içerir. Temel amacı ise; işletmelerin gelir ve giderlerini raporlamak ve takip etmektir.

 

Genel muhasebe işletmelere ait birçok unsuru içinde barındırır. İşletmelerdeki genel muhasebenin görev tanımlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

 
  • İşletmede yapılması gereken tüm işlemleri kaydeder.
  • Yapılması gereken işlemlerinin zamanını hatırlatır.
  • İşletmenin genel durumunu analiz eder.
  • Finansal raporları oluşturur ve kontrollerini sağlar.
  • İşletmenin varlıklarını kayıt altına alır ve düzenli takibini yapar.
  • Müşterilerin ve tedarikçilerin kaydını ve takibini yapar.
  • Alacak/borç takibi yaparak cari hesap kontrolü yapar.
  • Fatura takibi yapar.


İlgili İçerik; E-ticarette Muhasebe ve Finans Yönetimi Rehberi

 

E-ticarette Muhasebe Nedir

 

E-ticarette Ön Muhasebe Nedir?

 

Ön muhasebe nedir dediğimizde muhasebe sisteminin alt dallarından biridir. Ön muhasebe şirketin finansal yönetimini sağlayan tüm verileri kaydeder ve takip eder. Ön muhasebe e-ticaret firmasının ya da işletmenin kendi bünyesinde kayıt altına alınmalıdır. Ön muhasebe bir şirketin temel unsurlarını ve bunların hareketlerini takip eder. Bu unsurlar; nakit para, stoklar, çekler, faturalar, teklif yönetimi, banka hesapları, senet şeklindedir.

 

Ön muhasebenin tutulması işletmeden işletmeye değişiklik gösterir. Yeni ve küçük bir işletmeyse ön muhasebe işlemlerinin hepsinin işletme sahibi yapabilir. Daha büyük bir işletme ise ön muhasebe işlemlerinin yürütülmesi için bir muhasebe departmanı oluşturabilir. Ön muhasebe işlemleri; excel yardımıyla elle kayıt altına alınır ve elektronik ortamda tutulur.

 

Ön muhasebe nasıl tutulur dediğimizde; işletmeler; ön muhasebe işlemlerinin daha hızlı ve hatasız ilerlemesi için gelişmiş muhasebe programları kullanabilir. Çünkü muhasebe işlemlerinin düzenli ve hatasız bir şekilde yapılması bir işletme için çok büyük önem taşır. Hatalı yapılan bir muhasebe işlemi işletmenin zarar etmesine, ceza ödemesine ve daha büyük problemlere yol açabilir. Excel ile veri girişi yapıldığında kayma, eksik kayıt gibi hatalarla karşılaşmak mümkündür.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Stok Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

E-ticarette Ön Muhasebe Nedir

 

Ön Muhasebe Programlarında Hangi Modüller Olmalıdır?

 

Ön muhasebe işlemlerinin daha hızlı ve güvenilir olması için program kullanılabilir. İşletmeler ön muhasebe işlemlerinde bir program kullanılacaksa o program içerisinde bazı modüllerin olması gerekmektedir. Bu modüller aşağıdaki sıralayabiliriz; e-ticaret işlemleri, detaylı raporlama, satış, sipariş ve teklif, stok takibi, fatura takibi, borç/alacak takibi, müşteri/tedarikçi takibi, personel hesap takibi, masraf-gider takibi, kasa takibi (TL ve döviz ayrı olarak), banka takibi, çek ve senetlerin takibi sayılabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Muhasebe Terimleri Sözlüğü

 

Ön Muhasebe Programı Modülleri Nelerdir

 

E-ticaret Muhasebe Yazılımı Nedir?

 

E-ticaret muhasebe yazılımı, normal muhasebe yazılımlarından farklıdır. İşletmenizi buna göre vergilendirmek için tüm e-ticaret ve online mağaza ile ilgili konuları kapsar. Doğru muhasebe yazılımını seçerken, e-ticaret işletmeleri için faydalı özelliklere sahip olanı seçmek akıllıca olacaktır. E-ticaret işletme sahiplerinin karşılaştığı birçok zorluk, doğru muhasebe yazılımını seçerek çözülebilir.

 

Doğru çözümü seçmek, temel özellikleri karşılaştırmaktan geçer. Muhasebe yazılımınız ile pek çok kolaylık da sizleri bekler. Temel raporlama araçlarını kullanabilir, işinizi daha hızlı şekilde büyütebilirsiniz. Aylık, haftalık, yıllık raporlara ulaşabilirsiniz. İşletmenizin arka uç muhasebesi tek bir uygulama veya yazılım üzerinde çalıştığında 7/24 destek gereklidir. Bir yazılım şirketinin müşteri desteğinin nasıl devam ettiğini görmek için destek derecelendirmelerini ve incelemelerini kontrol etmek önemlidir.

 

E-ticaret Muhasebe Yazılımı Nedir

 

E-ticaret Muhasebe Entegrasyonu Nedir?

 

İşletmeniz için hızlı işlem sağlama, sürekliliği kalıcı olarak devam ettirmek adına kullanmakta olduğunuz ticari yazılımları e-ticaret sitenizle de entegre bir şekilde kullanabilirsiniz. İş yükünüzü azaltır, performansınızı arttırabilirsiniz.

 

Muhasebe-ERP entegrasyonları muhasebe programlarının otomatize edilmesi açısından oldukça önemlidir. ERP sistemleri; ürün ve stoklarınızı otomatik olarak e-ticaret sitenize aktarabilir, stoklarınızı tek panel üzerinden yönetebilir, sipariş aktarımını ve takibini, faturalandırma işlemlerini hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Muhasebe-ERP entegrasyonları sayesinde e-ticaret sitenizdeki stok ve sipariş düzenlemeleri için ekstra vakit harcamaz, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; ERP Sistemi Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

 

E-ticaret Muhasebe Entegrasyonu Nedir

 

E-ticarette ERP Çözümleri Nasıl Kullanılır?

 

Kurumsal kaynak yönetimi olan ERP muhasebe programları arasında sıkça tercih edilen bir yazılımdır. E-ticaret iş süreçlerini de kolaylaştıran çözümler barındırmaktadır. ERP yazılımı muhasebe, tedarik, sipariş süreçlerinin yönetiminde oldukça etkili yöntemler barındırmaktadır.

 

Muhasebe; satın alma, siparişler, giderler, satış raporları gibi finansal raporlamaları tek bir arayüzden yönetmeyi sağlayan ERP entegrasyonu ile ticari firmanızdaki finansal yönetimleri kolay yoldan yapılabilmektedir.

 

E-ticaret ERP entegrasyonu şirketlerin çoğunlukla tercih ettiği bir uygulamadır. ERP entegrasyonunun e-ticaret sitelerine katkılarına bakıldığında;

 
  • İş yükünü azaltma ve performansı arttırma
  • İş sürekliliğini sağlama
  • E-ticaret stok takip programı
  • E-ticaret fatura kesme programı
  • Hızlı işlem yapabilme
  • Hızlı sipariş aktarımı ve takibi
  • Ürün ve stok yönetimini otomatize hale getirme
  • Ürün ve stokları tek panel üzerinden yönetebilme
  • Hızlı ve hatasız faturalandırma sistemi
  • Zamandan ve maliyetten tasarruf


İlgili İçerik; Bilmeniz Gereken Muhasebe Kodları 


E-ticarette ERP Çözümleri Nasıl Kullanılır

 

En Popüler Muhasebe Programları Nelerdir?

 

En popüler muhasebe programları arasında LOGO, NEBİM, Birfatura, Paraşüt, Mikro, ETA, DİA, ORKA, LUCA sayılabilmektedir.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax