Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Sadakat Programı Nedir? Türleri Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Sadakat programı e-ticaret sitelerinin istikrarlı satış stratejisi için oldukça önemli olmaktadır. E-ticarette sadakat programı dediğimizde e-ticaret sitelerine sağladığı pek çok avantaj bulunduğu görülmektedir. Yazımızda sadakat kampanyası, müşteri sadakat programı gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.



Eticarette sadakat programı nedir

 

Sadakat Programı Nedir?

  
 

Bir e-ticaret sadakat programı, mevcut müşterilerinizi istikrarlı satın almaları, daha sık alışveriş yapmaları veya markanızla daha sık etkileşim kurmaları için onlarla etkileşime geçmeye yönelik bir müşteri tutma aracıdır. Sadakat planı nedir dediğimizde bir müşteri sadakat programı online mağazanızda tekrarlanan satın alma işlemleri için müşterileri ödüllendirir. Bu ödüller; indirimler, kuponlar veya geri ödeme arasında değişebilir.

 

E-ticaret Sadakat Programları Nelerdir?

 

E-ticaret satış dünyası genellikle yüksek satın alma sıklığı ve eşit derecede yüksek kayıp oranları ile karakterize edilir. Birçok şirket müşterileri elde tutmak için müşteri sadakatini oluşturmaya ihtiyaç duymaktadır. Öte yandan e-ticaret sitelerinin arasında bulunan rekabet de buna mecbur bırakmıştır.

 

Yaşanan fiyat savaşı, müşterileri en iyi indirimleri aramaya şartlandırdı ve bu da marka sadakatini elde etmeyi daha da zorlaştırdı. Yeni nesil e-ticaret sadakat programları hakkında aşağıda birkaç bilgi verdik;

 
  • Online alışverişi sorunsuz hissettirmek için yeniden tanımlanmış bir satın alma sürecinin sağlanması
  • Daha zengin veriler oluşturmak ve kişiselleştirme gibi diğer pazarlama faaliyetlerini artırmak için teşvik edilen müşteri profili oluşturma
  • Genel müşteri yaşam boyu değerini artırmak için deneyimsel ödüller ve VIP avantajlar sunmak
  • Topluluklar oluşturmak için özel ilgi kulüpleri oluşturmak
  • Ağızdan ağıza iletişimi teşvik etmek ve güven oluşturmak için viral sosyal medya yarışmaları oluşturmak
 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

sadakat programları

 

E-ticarette Sadakat Programı Avantajları Nelerdir?

 

Müşteri sadakat programı örnekleri günümüzde Starbucks gibi pek çok büyük firmada görülmektedir. Firmalar genellikle puanlama sistemi, kargo, ödeme yöntemi, indirim kuponu gibi araçlarla müşteri sadakat programları geliştirmektedir. Bir e-ticaret sadakat programı, e-ticaret mağazanıza önemli avantajlar sağlayabilir. Bunlardan birkaçını aşağıda sıraladık.


İlgili İçerik; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları 



Ödül sistemi ile uzun süreli müşteri kazanımı

 

Mevcut müşteriler, daha fazla satın aldıkları için ödüllendirilmeyi isterler. Aslında, alışveriş yapanların yüzde 81'i bir sadakat programı olan işletmelere sadık kalmayı tercih etmektedir. Müşteriler puan kazandıkça veya daha yüksek bir kademeye ulaştıkça, işletmenizde kalmaları ve bir rakibe geçmekten kaçınmaları olası olmaktadır. Bu da sadakat uygulamaları arasında ödül sisteminin başlarda geldiği görülmektedir.

 
 

Satışları artırmada etkili

 

Sadık müşteriler işletmelerin satışlarında istikrar ve karlılık sağlamada etkili olmaktadır. Sitede yapılacak sadakat programları ile satışları arttırmak ve satışların devamını sağlamak mümkündür.

 

Uygun maliyetli satış ve pazarlama stratejisi

 

Müşteri edinme sahip olunan müşterileri elde tutmaktan çok daha zor ve maliyetlidir. Bir sadakat programı ile e-ticaret işletmeleri mevcut müşterilerine anında hitap edebilir. Doğru sadakat ödülleri doğru optimize edildiğinde başarısız olma oranı oldukça düşük olmaktadır.

 

İlgili İçerik; Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin İpuçları

 

e-ticarette sadakat programı avantajları nelerdir

 

E-ticaret Sadakat Programı Nasıl Kurulur?

 

Bir müşteri sadakat programı başlatmak karmaşık bir süreç gibi görünse de oldukça kolaydır. Aşağıda uygulamanız gereken birkaç adımı sıraladık.

 

Sadakat ödüllerinin seçilmesi

 

Sadakat programları genellikle belirli bir ödül sistemine bağlıdır. Puana dayalı bir ödül sistemi, alışveriş yapanların mağazalarından satın alarak kredi veya puan kazanmasını sağlar. Müşterileri markanıza sadık kalmaya teşvik edecek ödül sistemi oluşturmak önemlidir. Müşterileri; indirim, özel ürün, ücretsiz kargo ve diğer cazip avantajlarla ödüllendirmek sadakat programının bir parçasıdır.

 



 

Sadakat ödülleri yazılımı kullanın

 

E-ticaret mağazaları, sadakat ödülleri yazılımını kullanarak kendi sadakat programlarını kolayca oluşturabilir. Bu araçlar, birkaç dakika içinde bir tavsiye programı oluşturmanıza ve başlatmanıza yardımcı olur. Öte yandan yazılımlar sadakat ödül sürecini otomatikleştirebilmesi ve müşterilerinizin satın alma davranışı, göz atma davranışı ve sadık müşteri sayısı hakkında zengin veriler sağlamada etkilidir.

 

Sadakat programının pazarlaması

 

Sadakat programının doğru stratejilerle uygulanması kadar pazarlanması da önemlidir. Pazarlama girişimleri başlatmak, sadakat programı farkındalığını artıracak ve potansiyel olarak yeni müşterileri de ürününüzü denemeye teşvik edecektir.

 

Bir sadakat programı oluşturmanın en önemli adımlarından biri site tasarımı ve insanları katılmaya teşvik eden açılış sayfaları oluşturmak olsa da onları oluşturduğunuz programdan haberdar etmek için pazarlamayı kullanmanız gerekir.

 

Kişiselleştirme, sadakat programınızı pazarlamanın en önemli yönlerinden biridir. Tüm müşterilerin katılımını ve şirketin bir parçası olduklarını hissetmelerini sağlayarak katılım oranlarını ikiye katlamanıza yardımcı olabilir. E-postalarda ve web sitesi açılış sayfalarında kişiselleştirme ile insanların ürünleri veya hizmetleriyle bireysel düzeyde etkileşim kurmalarını daha da kolaylaştırmaktadır.

 


 

E-ticaret sitesinde sadakat programını öne çıkarmak

 

Sadakat programlarının ana özelliği ödüller ve teşviklerdir. Mevcut müşterilere özel bir sadakat programı oluşturarak bunu e-ticaret sitesinin kategori, sepet, satın alma, ödeme gibi alanlarına konumlandırmak mevcut müşterilerin farkında olmadan sadakat programına dahil olmasını sağlar. Örneğin indirimli ürün kodu, belirli bir alışveriş tutarına kişiye özel indirimler tanımlamak bunlara örnek olarak göstermek mümkündür.

 

Sosyal medya pazarlamasından faydalanmak

 

Günümüzde sadakat programının olmazsa olmazı ve en büyük tamamlayıcılarından biri sosyal medya pazarlamasıdır. Sadakat programını takipçilerinize tanıtmak etkisi açısından önemli olacaktır. Sosyal medya takipçilerinizin sizin birer potansiyel müşteriniz hatta sadık müşteriniz olduğunu unutmamanız gerekir ve sosyal medya pazarlama stratejilerinizi sadakat programınıza adapte edebilirsiniz.

 


Sadakat Program Kurulumu


 

E-ticaret Siteleri Müşterileri Elde Tutmak için Neler Yapılmalıdır?

 

Yüksek satın alma sıklığı ve kıyasıya rekabet e-ticaretin sitelerini sadakat oluşturma konusunda da oldukça zorlamaktadır. Aşağıda bu zorluklarla başa çıkmak için yapılması gerekenlerden birkaçına yer verdik.

 

 

Klasik satın alma döngüsünün dışına çıkmak

 

Etkileşim oranlarını yüksek tutmak e-ticaret markaları için önemlidir. Klasik bir ödül sisteminin dışına çıkmak, müşteriye farklı açılardan dokunmak tüketicide önemli bir farkındalık oluşturmada etkili olmaktadır. Ödül programlarını farklılaştırarak bu döngünün dışına çıkmakta etkili olmaktadır.

 

Duygusal sadakat oluşturulması

 

İşletmeler sempati kazanarak ve temel değerlerini göstererek müşteri güveni ve marka sadakati oluşturabilmektedir. Bunu marka ya da ürün üzerinde duygusal bir tepkimeyle yapmak mümkün olmaktadır. Markalar sosyal sorumluluk projeleri ile müşteri ile duygusal bağ kurabildiği gibi pazarlama faaliyetleri ile de bunu gerçekleştirmek mümkün olmaktadır.

 

Duygusal bağ oluşturmak büyük oranda pazarlama stratejileri ile alakalı olmaktadır. Müşterinin ürün ile bağ kurmasını sağlayacak taktiklerle bir tanıtım çalışması yapmak, müşterinin ürüne duygusal tepki vermesini sağlayacak stratejilere ihtiyaç duyulmaktadır.

 

İlgili İçerik; Duyusal Pazarlama Nedir?

 


E-ticaret Siteleri Müşterileri Elde Tutmak için Neler Yapılmalıdır

 

Basit ve kullanışlı satın alma sürecinin sunulması

 

Müşteri karmaşadan uzak, tüm satın alma adımlarının kolay olduğu, kullanıcı dostu bir müşteri deneyiminin sunulmasıyla sadık bir müşteri olmak yoluna yaklaşmaktadır. Satın almanın konforlu ve rahat olduğu e-ticaret sitelerinin daha güvenli olduğuna dair bir algı da mevcuttur.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax