Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Rehberi

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten satış yapan markaların önem verdiği şeyler arasında müşteri memnuniyeti de yer alır. Çünkü müşterini memnuniyetini artıran markalar hem daha fazla satış yapma imkânı yakalar hem de dijital pazarlama masraflarını azaltır. Genellikle e-ticaret firmaları müşteri memnuniyetini artırmak için:

 
  • Sipariş Yönetimi
  • Kampanya Yönetimi
  • Kargo Yönetimi
  • İletişim ve Pazarlama Çalışmaları
  • Satış Sonrası Hizmetler
  
 

Gibi e-ticaret süreçlerine önem verir. Bu süreçleri profesyonel bir şekilde yöneten işletmeler müşteri portföyünde yer alan kişilere iyi bir hizmet sağlayarak e-ticarette müşteri memnuniyetini artırır. Fakat müşteri memnuniyetini sağlamak için yapılan bu çalışmalarda e-ticaret markalarının önem vermesi gereken birçok unsur bulunur.

 

E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Rehberi adlı bu yazımızda müşteri memnuniyetini etkileyen faktörler konusu ile beraber müşteri memnuniyetini sağlamak için ne yapılır sorusuna da yanıt vereceğiz. Sizler de yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret firmanızın müşteri memnuniyetini nasıl artırabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Rehberi

 

E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Nedir?

 

E-ticarette memnuniyeti markanızdan online alışveriş yapan tüketicilerin sipariş, teslimat ve sipariş sonrası süreçlerde markanızdan aldığı ürün ve hizmetlerden memnun kalmasına verilen isimdir.

 

Bir e-ticaret firmasından alışveriş yapan tüketicilerin müşteri memnuniyeti sağlandığı takdirde bu kişiler sadık müşteriye dönüşmektedir ve sadık müşteriye dönüşen kişiler ilgili markadan sürekli olarak alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Bu da e-ticaret firmalarının müşteri memnuniyetini sağladıkları takdirde birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olmaktadır.



İlgili İçerik; Yeni Müşteri Kazanmada En Etkili 10 Yöntem

 

E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Nedir

 

E-ticarette Müşteri Memnuniyetini Artırmanın Sağladığı Avantajlar

 

E-ticarette müşteri memnuniyetini sağlamak markaların birçok avantajdan yaralanmasına yardımcı olmaktadır. E-ticarette müşteri memnuniyeti sağlandığı takdirde:

 
  • Markaların ürün ve hizmet satışları artış göstermektedir.
  • Markalardan memnun kalan kişiler firmaları çevrelerine de önermektedir. Bu durum e-ticaret firmalarının potansiyel müşterilerine ulaşmasını kolaylaştırmaktadır.
  • E-ticarette müşteri memnuniyetini sağlamak e-ticaret firmalarının reklam, tanıtım ve pazarlama masraflarının azalmasına yardımcı olmaktadır.
  • E-ticarette müşteri memnuniyeti sağlandığı takdirde işletmeler markalarda sürekli bir satış sirkülasyonu olmaktadır.
  • E-ticaret firmaları müşteri memnuniyetini sağladığı ve satışlarını artırdığı takdirde rakipleri ile daha kolay rekabet edebilmektedir.
 

Bu tür avantajlı durumlardan yararlanmak isteyen her markanın e-ticarette müşteri memnuniyetini sağlamaya yönelik çalışmalar yapması gerekmektedir.


 


 

E-Ticarette Müşteri Memnuniyetini Etkileyen Faktörler

 

E-ticarette sipariş yönetim sürecinden satış sonrası hizmetlere kadar olan birçok süreç müşteri memnuniyetini etkileyen faktörler arasında yer almaktadır.

 
  • Sipariş Yönetim Süreci
  • Kargo Süreci
  • Kampanya Süreci
  • Promosyon ve İndirimler
  • Satış Sonrası Verilen Hizmetler
  • E-ticaret Sitelerinde Yapılan Değiştirme ve Geliştirmeler
 

Müşteri memnuniyetini etkileyen faktörler arasında yer alır. Rakipleri ile daha kolay bir şekilde rekabet edebilmek, sadık müşteriler kazanmak, satışlarını artırmak isteyen her markanın bu süreçlerin yönetimine önem vermesi gerekir.

 

E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Faktörler

 

Sipariş Yönetimini İyi Bir Şekilde Yapın

 

Müşteri memnuniyetini sağlamak için ne yapılır diyen markaların ilk önem vermesi gereken e-ticaret süreci sipariş yönetimidir. Çünkü bir ürüne hızlı bir şekilde ulaşmak ve problemsiz bir hizmet almak e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan tüketicileri mutlu eden şeylerin başında yer almaktadır. Bu nedenle müşteri memnuniyetini etkileyen faktörler arasında yer alan sipariş yönetimini problemsiz ve profesyonel bir şekilde yürütmek isteyen her markanın önem vermesi gereken belirli unsurlar bulunmaktadır.

 
  • Markalar problemsiz bir şekilde sipariş yönetimi yaparak müşteri memnuniyetini sağlamak için stoklarını sürekli olarak güncel tutmaya özen göstermelidir.
  • En çok satılan ürünler belirlenmeli ve bu ürünlerin stok sayısı artırmalıdır.
  • E-ticaret sitelerinden alışveriş yapmak isteyen kişilerin sitede hızlı bir şekilde gezinmesi ve aradığı ürün ve hizmetlere kolayca ulaşması oldukça önemlidir.
  • E-ticaret firmaları müşteri memnuniyetini sağlamak için envanter yönetimi ve satış sonrası hizmetleri de profesyonel bir şekilde tamamlamaya özen göstermelidir.
 

Bu çalışmalara önem veren e-ticaret firmaları e-ticarette müşteri memnuniyetini daha kolay bir şekilde sağlayabilmekte ve sadık müşteriler kazanabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri

 

E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Sipariş Yönetimi

 

Ürünlerinizin Hızlı Bir Şekilde Ulaşmasını Sağlayın

 

E-ticarette müşteri memnuniyetini sağlamak için kargo ve teslimat süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi gerekir. Çünkü e-ticaret firmaları üzerinden alışveriş yapan kişiler satın aldığı ürün ve hizmetlere problemsiz ve hızlı bir şekilde ulaşmak ister. Bu nedenle e-ticaret firmalarının çalıştığı kargo firmasından depo personeline kadar olan her unsur ürünlerin müşterilere hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlar ve müşteri memnuniyetini artırmaya yardımcı olur.

 

Kargo süreçlerini profesyonelce yürüterek hedef kitlesindeki kişilere profesyonel hizmet vermek isteyen her markanın önemsemesi gereken belirli noktalar bulunur.

 
  • Müşteri memnuniyetini sağlamak için ne yapılır diyen e-ticaret firmalarının ilk önem vermesi gereken unsur kargo firması seçimi olmalıdır. Çünkü her ne kadar depo personelleri profesyonel bir şekilde yönetim yapsa da aslına bakıldığında çalışılan kargo firması e-ticaret firmasının kargo süreçlerini yönetmesini sağlamaktadır.
  • Çalışılan kargo firmasına karar vermeden önce markaların birkaç adet kargo firmasından teklif alması gerekir. Anlaşma yapılacak kargo firmasına hızlı şekilde karar verilmemesi oldukça önemlidir.
  • Markalar çalışacakları kargo firmasını belirledikten sonra depo personellerine eğitim vermelidir.
  • Ürünlerin müşterilere hızlı bir şekilde ulaşması için Bulut Tabanlı Depo Yönetim Sisteminin kullanılması önemlidir.
  • E-ticaret firmaları müşteri memnuniyetini etkileyen faktörler arasında yer alan siparişiniz alındı, siparişini kargoya teslim edildi gibi mesajların gönderimine önem vermelidir.
 

Bu tür unsurlara dikkat ederek e-ticaret firmaları markalarının müşteri memnuniyetini artıran kargo süreçlerinde profesyonel hizmet verebilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetimi Neden Önemlidir?

 

E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Kargo

 

Kampanyalar Yaratın

 

Müşteri memnuniyetini artırmak için e-ticaret firmalarının mevcut müşterilerine yönelik e-ticaret kampanyaları da düzenlemesi gerekir. Çünkü mevcut müşterilere yönelik düzenlenen kampanyalar markaya olan aidiyeti ve sadakati artırmaya yardımcıdır.

 
  • Özel Günlere Özel İndirim Kuponları
  • Arkadaşını Davet Et Hediye Çeki Kazan Kampanyası
  • Sepette Müşteriye Özel İndirim Kampanyaları
  • Doğum Gününe Özel İndirimler
 

Genellikle mevcut müşterilere yönelik düzenlenen e-ticaret kampanyalarıdır. Sizler de bu tür kampanya kurguları yaratabilir ve e-ticaret firmanızın müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz.

 

E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Kampanyalar

 

Satış Sonrası Hizmetler Sağlayın

 

Müşteri memnuniyetini sağlamak için ne yapılır diyen markaların satış sonrası hizmetlerde profesyonel hareket etmesi gerekir. Çünkü bir e-ticaret firmasından ürün ve hizmet satın alan kişiler alışveriş yaptıkları markadan iyi bir hizmet aldıkları takdirde alışveriş deneyimlerinden memnun kalır bu da markaların kolayca sadık müşteriler yaratmasını sağlar.

 

Genellikle satış sonrası hizmetler ile müşteri memnuniyetini sağlamak isteyen markalar kurulum, satış sonrası memnuniyet anketi gibi hizmetler ile hem müşterilerinin memnun olmasını sağlar hem de aldıkları hizmetten memnun olup olmadığını tespit eder.

 

İlgili İçerik; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları

 

E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Hizmetler

 

E-ticaret Sitenizde İyileştirmeler Yapın

 

E-ticarette müşteri memnuniyetini sağlamak için önem verilmesi gerekenler arasında e-ticaret sitelerinin performansı da yer alıyor. Kullanıcılar bir e-ticaret sitesinde ne kadar kolay bir şekilde işlem yaparsa ilgili firmadan alışveriş yapmayı o kadar çok tercih ediyor. Bu noktada e-ticaret firmaları:

 
  • Site hızlandırma çalışmaları
  • Canlı destek araçları
  • Müşteri hizmetleri servisleri
 

Gibi çalışmalar yaparak hem müşterilerinin sitelerinde kolayca alışveriş yapmasını hem de markaları ile iletişim geçme süreçlerini hızlandırabiliyor. Sizler de e-ticaret firmanızda bu tür çalışmalar yapabilir ve müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

E-ticarette Müşteri Memnuniyeti Website

 

Ticimax ile Müşterilerinizi Mutlu Edin

 

E-ticarette profesyonel hizmet vererek müşteri memnuniyetini artırmak istiyorsanız Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edin. Ticimax e-ticaret alt yapısı içinde yer alan modüller ve özellikler ile hem iyi bir hizmet verin hem de daha kolay sadık müşteriler yaratın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax