Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Estonya'da Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

Yeni bir iş kurmak ya da var olan işlerini geliştirerek yurtdışında ticari faaliyet yapmak isteyen kişi ve işletmelerin belirli avantajlardan yararlanmak için yurtdışında şirket kurmayı tercih etmektedir. Genellikle yurtdışında şirket kuracak kişiler Estonya, İngiltere, Bulgaristan, Amerika, Polonya gibi ülkelerde şirket kurmayı tercih eder. Özellikle birçok kişinin son dönemlerde Estonya’da şirket kurmaya yöneldiği son dönemlerde bilinmektedir.

 

Estonya'da Şirket Nasıl Kurulur sorusuna yanıt arayan ve Estonya’da şirket kurmak isteyen kişilerin belirli unsurlara dikkat etmesi gerekmektedir. Aksi halde gözden kaçıracağınız belirli şeyler şirket kuruluş sürecinizin uzamasına neden olabilmektedir.

 

Estonya'da Şirket Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda sizlere Estonya, Estonya’da Şirket kurmak, Estonya şirket türleri, Estonya’da şirket kurmanın avantajları ve dezavantajları ve Estonya’da şirket kurma süreci hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Estonya’da nasıl şirket kurabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

Estonya'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Estonya

 

Estonya Cumhuriyeti ya da bilinen adı ile Estonya, Kuzey Avrupa’da yer alan bir ülkedir. 1,33 milyon kişinin yaşadığı Estonya’nın başkenti Talin’dir. Ülke coğrafi konumu itibariyle birçok Avrupa ülkesine komşudur.

 

Finlandiya, Rusya, Letonya ile komşu olan Estonya’nın resmi dili Estonca’dır. Avrupa birliği ülkelerinden birisi olan Estonya’da şirket kurmak isteyen kişiler Schengen bölgesinde faaliyet yürütmektedir.

 

Estonya’nın Avrupa Birliğinde ve Schengen Bölgesinde yer alması Estonya’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; İngiltere'de Şirket Nasıl Kurulur?

 

Estonya Şirket Nedir

 

Estonya’da Şirket Kurmak İçin E-vatandaşlık Nasıl Alınır?

 

Estonya’da şirket kurmak isteyen kişilerin ve işletme sahiplerinin e-vatandaşlık alması gerekmektedir. Çünkü e-vatandaşlık alan kişi ve işletme sahipleri şirket kurulum süreçlerini daha kolay bir şekilde yönetebilmektedir. Aksi takdirde e-vatandaş olunmazsa şirket kurma süreci biraz uzayabilmektedir.

 

Estonya’da e-vatandaşlık almak isteyen kişilerin ilk olarak bir noter başvurusu yapması ve vekaletname alması gerekir. Ardından alınan vekaletname Estonya’da bulunan bir notere iletilmelidir. Burada vekaletname iletilmeden önce vekaletnamenin çevrisinin yaptırılmasına önem vermeniz gerekmektedir.

 

Noter vekaletnameniz eline ulaşan dilekçenizi e-vatandaşlık için kullanacaktır ve şirket kuruluş dilekçesi ile beraber ilgili yerlere teslim edecektir. Yapılan bu uygulama şirket kurma sürecinizi kısaltacaktır.

 

İlgili İçerik; Anonim Şirket Kurmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

 

Estonya E-vatandaşlık Nasıl Alınır

 

Estonya’da Şirket Kurmanın Avantajları

 

Estonya’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin şirket kuruluşu için Estonya’yı tercih etmesindeki sebeplerden birisi bu ülkede şirket kurmanın sağladığı avantajlardır. Gelin şimdi hep beraber Estonya’da şirket kurmanın avantajları nelermiş bir göz atalım.

 
  • Estonya’da şirket kurmak işletmenizi uluslararası bir şirket statüsüne getirmenizi kolaylaştırır.
  • Estonya şirket kuruluş süreci oldukça kolaydır.
  • Estonya’da şirket kuruluş süreci uzaktan yürütülebilmektedir. Bu durum şirket kuruluşunun hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır.
  • Bilişim ve teknoloji alanında şirket kurmak isteyen kişiler Estonya’da kurumlar vergisi olarak belirlenen %20’lik vergiyi ödemekten yükümlü değildir.
  • Avrupa Birliği vatandaşı olmayan kişiler Estonya’da Startup açmak için vize alabilmektedir.
  • Estonya’da fikirlerinize hibe ve destek verilmektedir.
  • Melek yatırımcı sayısı ülkede oldukça fazla olduğu için Estonya’da şirket kuran kişiler yatırım alma konusunda herhangi bir problem yaşamamaktadır.
  • Yeni kurulan işletmeleri ve değerli fikirleri desteklemek için Estonya’da kuluçka merkezleri ve girişim fonları bulunmaktadır.
 

Estonya’da şirket kurmanın işletmelere sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Estonya’da e-vatandaşlık alabilir ve şirketinizi kurabilirsiniz.

 

Estonya'da Şirket Kurma Avatajları Nelerdir

 

Estonya’da Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Estonya’da şirket kurmak kişi ve işletmelere birçok avantaj sağlasa da bazı durumlarda dezavantajları da beraberinde getirebilir. Gelin şimdi hep beraber Estonya’da şirket kurmanın dezavantajları nelermiş bir göz atalım.

 
  • Estonya’da şirket kuran kişiler melek yatırımcı bulmak için çok iyi bir iş planı hazırlamalıdır.
  • Estonya, yabancı dil konuşulan bir ülke olduğu için burada şirket kurmak isteyenlerin profesyonel bir şekilde İngilizce konuşması gerekir.
  • Estonya’da şirket kurarken şirket ücretleri Euro üzerinden ödenir.
  • Estonya’da faaliyet gösteren rakip firmalar oldukça güçlüdür.
 

Estonya’da şirket kurmanın dezavantajlı olduğu başlıca durumlar bunlardır fakat yine de ülkede şirket kurmanın oldukça mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.

 

Estonya'da Şirket Kurma Dezavantajları Nelerdir

 

Estonya’da Şirket Türleri Nelerdir?

 

Estonya’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin kurabileceği birçok şirket türü bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber Estonya’da şirket türleri nelermiş bir göz atalım.

 
  • Halka açık limited şirket
  • Özel limited şirket
  • Şahıs şirketi
  • Sınırlı Ortaklık
  • Genel ortaklık
 

Şirket türleri Estonya’da kurulabilecek şirket türleri olarak bilinmektedir.

 

Halka Açık Limited Şirket

 

Estonya’da en çok tercih edilen şirket türlerinden birisi olan Halka Açık Limited Şirket türü 25.500 Euro sermaye ile kurulabilen bir şirket türüdür. Kişilerin bu şirket türünde açılış yapabilmesi için halka açık bir sermayeye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu şirket türünde şirkete hissedar olan kişilerin herhangi bir yasal yükümlülüğü bulunmamaktadır.

 

Estonya'da Şirket Türleri | Halka Açık Limited Şirket

 

Özel Limited Şirket

 

Estonya’da kurulabilecek şirket türlerinden birisi olan Özel Limited Şirket türün bir kişi tarafından açılabilecek bir şirket türüdür. Çok ortaklı bir yapıda kurulmak istendiği takdirde hissedarlık yapısı bulunmaktadır. Bu şirket türünü kurarak Estonya’da faaliyet göstermek isteyen kişi ve işletmeler 2.550 Euro’luk bir maliyet ile kuruluş yapabilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Şirketi Kurmak, E-ticaret Yapmak İçin Şirket Açmalı Mıyım?

 

Estonya'da Şirket Türleri | Özel Limited Şirket

 

Şahıs Şirketi

 

Estonya’da kurulabilecek şirket türlerinden birisi olan Şahıs Şirketi ülkemizdeki şahıs şirketleri ile benzer bir yapıdaki şirket türüdür. Bu şirket türünü kuran kişiler işletme faaliyetlerine, borçlarına ve gelirlerine karşı sorumludur. Şirket kuruluş işlemlerinin yürütülmesi için kişilerin şahıs şirketlerini Ticaret Siciline kaydettirmesi gerekmektedir.

 

Estonya'da Şirket Türleri | Şahıs Şirketi

 

Sınırlı Ortaklık

 

Estonya şirket türlerinden birsi olan şirket türlerinde bir tam sorumlu ortak ile beraber sınırlı sorumluluğa sahip olan ortaklar da bulunmaktadır. Şirkette sorumlulukları sınırlandırılmayan ortak yasal yükümlülüklere karşı tamamen sorumludur fakat sınırlı ortaklar ise yatırım miktarlarına göre sorumludur.

 

Estonya'da Şirket Türleri | Sınırlı Ortaklık Şirket

 

Genel Ortaklık

 

Bir veya birden fazla ortaklık yapısı ile kurulan bir şirket türü olan genel ortaklık şirketlerinde ortaklık sözleşmesine göre sorumluluklar belirlenmektedir. Ortaklık yapısının kurulabilmesi için asgari bir yatırım tutarı bulunmayan genel ortaklık şirketinde ortaklar şirket yükümlülüklerinden sorumludur.

 

Estonya'da Şirket Türleri | Genel Ortaklık Şirket

 

Estonya’da Şirket Kurma Maliyeti Nedir?

 

Estonya’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin belirli oranlarda harcama yapması gerekmektedir. Genellikle bu harcamalar kurulacak şirket türüne göre değişiklik göstermektedir.

 

İlk olarak kişi ve işletmelerin eyalet vergisi olarak 215 Euro ile 1000 Euro arasında bir hizmet ücreti ödemesi gerekmektedir. Kurumlara verilecek ücretler ise 180 ve 500 Euro arasında değişiklik göstermektedir.

 

Bunun yanı sıra halka açık limited şirket kurmak için kişilerin 25.000 Euro’luk bir sermayeye ihtiyacı bulunurken özel limited şirket kurmak isteyenlerde ise 2500 Euro’luk bir sermaye ihtiyacının bulunduğunu söylemek mümkündür.

 

Estonya’da şirket kurma maliyetlerinin yanı sıra tam olarak bir ofis kurmak ve yönetmek isteyen kişi ve işletmelerin de ofis ve çalışan maliyetlerini de hesaba katarak şirket kurma sürecini yönetmesi gerekir.

 

İlgili İçerik; Hollanda'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Estonya'da Şirket Kurmak Ne Kadardır

 

Estonya’ya Satış Yapın

 

Estonya’da şirket kuruluşu yaptıktan sonra sizler de e-ihracat ile Estonya’ya satış yapabilir ve gelir elde edebilirsiniz. Kendinize ait bir e-ihracat sitesi kurarken Ticimax’ı tercih edebilir ve Ticimax e-ihracat alt yapısı ile kolayca şirket kuruluşu yapabilirsiniz. E-ihracat sitenizi kurduktan sonra alt yapımız içinde yer alan modül ve özellikleri kullanabilir ve Estonya’da e-ihracat sitenizi ön plana çıkararak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax