Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Evden Satış Yapmak: Evde Ne Yapıp Satabilirim?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Evden ürün satmak günümüzün en popüler işlerinden biri haline gelmiştir. Evdeki boş zamanını üreterek değerlendirmek ya da hobisini kazanca dönüştürmek isteyenler ürünlerini internetten nasıl satacakları konusunda araştırmaya koyulurlar. Bu yazımız vasıtasıyla, evde para kazanmak isteyen ve internetten ürün satma fikirleri arayışında olan ev hanımları için evden yapılabilecek iş fikirleri konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Esnek saatlerin olması, düşük sermaye gerektirmesi ve daha az stres barındırması evden, internette ürün satmayı cazip kılmaktadır. Evden ürün satışının en ideal ve kolay yolu ise e-ticarettir. Çünkü online satış ile evde ürettiğiniz ürünleri oturduğunuz yerden hiç tanımadığınız birçok kişiye satmanız mümkündür.

 

Bir fiziki mağaza açtığınızda sadece fiziki mağaza sınırlarında her zaman sınırlı kişiye ulaşabilirsiniz. Oysa e-ticarette, siz evde ürünlerinizi üretirken bir taraftan Türkiye’nin her yerinden alıcıya hitap etme şansı yakalarsınız. E-ticarette bir ev kadını olarak başarıyı yakalama şansınız çok yüksektir.

 

İlginizi Çekebilir: İnternetten Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır?

 

Ev Hanımları için İnternetten Ürün Satma Fikirleri

 

İnternetten Ürün Satma Fikirleri

 

Evden online satış yapmak isteyen ev hanımları için internette popüler olan iş fikirlerinden birkaçını derledik.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

Online Organik Gıda Satışı

 

Organik gıda satışı internetten ürün satma konusunda en çok tercih edilen ve müşteri potansiyeli yüksek olan alanlardan biridir. Günümüzde sağlıklı ve organik ürünlerle beslenme bilinci gittikçe artmaktadır. Tüketiciler; sağlıklı, organik ve kaliteli ürünleri sürekli olarak online şekilde temin etmektedir. Özellikle yöresel ürünlere kolay ulaşılamayan metropollerde tüketiciler için yöresel ve organik lezzetlerin satın alımı için en ideal yol e-ticarettir.

 

Yöresel ve organik gıda ürünleri ev hanımları için internetten ürün satma fikirleri arasında başlarda gelmektedir. Tarhana, reçel, erişte, mantı gibi ürünlerin satışını internetten üzerinden satabilir ve geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Organik bir sanal mağaza açarak ürettiğiniz ürünleri Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırabilirsiniz.

 

Evde gıda üretimi yaptığınızda ve bunu satışa dönüştürmek istediğinizde bazı kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Ürünlerin; raf ömrü, paketlenmesi, tazeliği, teslimatı gibi konularda çalışmalar yaparak müşteri memnuniyetini sağlayabilirsiniz.

 

Organik Gıda Nasıl Satılır Online

 

Dekoratif Ev Ürünleri Satışı

 

Pandemi döneminin de etkisiyle evde geçirilen sürenin artması internetten satılan ürünlerde ev ve dekorasyon ürün satışını da artırmış durumdadır. Yeteneğiniz ve ilginiz olan dekorasyon ürünlerini evinizde üreterek para kazanmanız mümkündür. Ev dekorasyon fikirleri arasına pek çok farklı alan girmektedir. Bunlar arasında;

 
  • Beton saksı yapımı
  • El yapımı mum, mumluk
  • El yapımı sabun
  • Makrome
  • Dekoratif ayna
  • Aydınlatma ürünleri (abajur, avize)
  • Kapı süsleri
  • Duvar süsleri
  • Sunum aksesuarları
  • Dekoratif yastık
  • Dekoratif raf
  • Tablo, resim, çerçeve
 

Ev dekorasyon fikirlerinin e-ticarette müşteri potansiyeli yüksektir. Yukarıda saydığımız ürünlerde ilgi alanınıza göre bir kaynak bularak üretmeye başlayabilir, ürettikçe çeşitlendirmeler yapabilirsiniz. Örneğin internette iş fikirleri arasında son zamanların popüler DIY ( Kendin Yap) alanlarından biri olan makrome geçmiş dönemlere ait bir örgü modeli olsa da günümüzde modern haliyle pek çok kişinin ev dekorasyonunda kullandığı bir aksesuar haline dönüşmüştür.

 

Modern makrome sanatı dünyada ilgiyle takip edilmekte ve internetten makrome satışı yaparak başarı sağlayan ev kadını sayısı oldukça yüksektir.

 

Makromeyi ev dekorasyon alanlarının pek çoğunda kullanarak farklı ürünler ortaya çıkarmanız mümkündür. Örneğin modern makrome tekniği ile abajur, avize, modern duvar süsleri, kapı süsleri gibi farklı ve yaratıcı ürünler ortaya çıkarabilirsiniz. Fikir araştırması için yurtdışındaki trendleri de takip ederek makrome alanında iş fikirleri keşfedebilirsiniz.

 

İlgili içerik: E-ticaret Nasıl Yapılır? Aşama Aşama

 

Dekoratif Ev Ürünü Nasıl Satılır Online

 

Online Takı Satışı

 

İnternetten takı satmak e-ticaret sektöründe büyük bir paya sahiptir. Evde ürettiğiniz ve inandığınız tasarımlarınızı e-ticarette satarak kazanç sağlayabilirsiniz. Takı sektörü rakiplerin de fazla olduğu ve trendlerin sürekli değiştiği bir alandır. Ancak yine de e-ticarette çok satan ürünler arasında her zaman mevcuttur.

 

Evden takı satmak isteyenlerin yurtiçi ve yurtdışındaki trendleri yakından takip etmesi faydalı olacaktır. Öte yandan hangi kitleye hitap edilecek olması da önemlidir. Örneğin erkekler daha çok bileklik tercih ederken kadınlar; bileklik, kolye küpe, saç aksesuarı gibi daha çeşitlilikte takı ürünlerini tercih etmektedir. Takı ürünlerinin hitap ettiği alana göre doğru pazarlanması önemlidir.

 

İnternetten ürün satma fikirleri konusunda online takı satışı tercih edildiğinde takıların kargolama süreci daha zahmetsizdir. Hafif ve yer kaplamadığı için herhangi bir hasar alma durumu da olmamaktadır ve kargo ücretleri de daha uygundur.

 

İlginizi Çekebilir: E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

Takı Satışı Nasıl Satılır Online

 

Online Örgü Ürünleri Satışı

 

İnternetten örgü ürünleri satışı ev hanımları tarafından internetten satılacak ürünler kategorisinde başı çekmektedir. Örgü dünyası ucu açık ve pek çok kişiye özel tasarımı barındıran bir sektördür. Örgü ürünlerini; moda giyim sektörü, ev ürünleri, tekstil, aksesuar gibi pek çok alanda kullanma şansınız olduğu gibi ilgi ve yeteneğinize göre örgü tasarımlarını hayata geçirebilirsiniz.

 

Ögü Ürünleri Nasıl Satılır Online

 

El Yapımı Oyuncaklar

 

El yapımı oyuncaklar sağlıklı ve diy olması bakımından e-ticaret sektöründe satılan ürünler arasındadır. Amigurumi denilen örgü tekniği ile yapılan sağlığa zararlı olmayan oyuncaklar yurtiçi ve yurtdışındaki e-ticaret sektöründe oldukça popülerdir. Ev kadını olarak siz de bu tarz ürünler üreterek kazanç sağlayabilirsiniz.

 

El Yapımı Oyuncak Nasıl Satılır Online

 

Bebek Ürünleri

 

Bebek ürünleri e-ticaret sektörünün en büyük potansiyellerinden biridir. Bu sektörde yer edinmek için ebeveynlerin bebekleri için tercih edebilecekleri ürünleri internetten satabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse dikiş dikmeyi biliyorsanız müslin denilen pamuk kumaşlardan bebekler için battaniyeler tasarlayabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz amigurumi tekniği ile kişiye özel tasarımlar yapabilirsiniz. Neredeyse sınırsız olan bebek ürünleri konusunda trendleri takip edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Kapıda Ödemeli Satış Nasıl Yapılır? Kapıda Ödeme Rehberi (2021 Güncel)

 

Bebek Ürünleri Nasıl Satılır Online

 

Hobi Malzemeleri Satışı

 

Evden satılacak ürün fikirleri konusunda en çok talep gören ürünlerin malzemelerini internetten satarak kazanç sağlayabilirsiniz. En çok talep gören alanlardan birini seçerek ihtiyaç olan malzemeleri toplu olarak satabilirsiniz. Örneğin; beton saksı yapımı malzemelerini satabilirsiniz ya da makrome ipi satışı yapabilir ya da takı kitleri satabilirsiniz.

 

İlgili içerik: Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?



Hobi Malzemeleri Nasıl Satılır Online

 

Evden E-ticaret Vergi Muafiyeti Var mıdır?

 

Ev kadınlarının iş hayatında aktif rol oynaması için 2019 yılında ev hanımlarının evde ürettiği ürünlerin internetten satışına vergi muafiyeti getirilmişti. 2021 Ocak ayında evden e-ticarete vergi muafiyetiyle ilgili yeni bir düzenleme getirildi.

 

Resmi Gazete’de 1 Ocak 2021 itibariyle yayımlanan düzenlemeye göre evde sanayi tipi bir makine ya da alet kullanmaksızın yapılan e-ticaretler vergiden muaf tutulacak. Çalışanı bulunmayanlara yüzde 4 gelir vergisi kesintisi, çalışanı olana ise yüzde 2 gelir vergisi uygulanacak.

 

Evden e-ticaret vergi muafiyetinden yararlanmak için gerekenler;

 
  • Vergiden muaf esnaf belgesi alınması
  • Ticari banka hesabı açılması
  • Yıllık hasılat tutarının 220 bin TL’yi aşmaması
 

İlgili içerik: E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler (2021 Yeni)

 

Online Satış Vergi Muafiyeti

 

Evden E-ticaret Nasıl Yapılır?

 

İş fikirleri arayışında olanlar için internetten ne satacağı kadar nasıl satacağını bilmek de önemlidir. Dijitalleşen dünyada markalaşmak, ürün ve hizmetleri geniş kitlelere ulaştırmanın en hızlı ve kalıcı yolu e-ticarettir. Ürünlerinizi istediğiniz şekilde sergileyeceğiniz bir sanal mağaza açmanız hem markalaşmanıza hem de kalıcı müşteri edinmenize büyük katkılar sağlar. İşinizi profesyonel bir şekilde yaparak kazancınızı katlamanıza yardımcı olur.

 

İnternetten ürün satma fikirleri konusunda karar verdikten sonra e-ticaret sitesi açtığınızda ürünlerinizin pazarlamasını evinizden profesyonel ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sanal mağazanızdaki ürün fotoğraflarından, tasarımına, ödeme sisteminden kargo sürecine kadar tüm hizmetleri barındıran bir e-ticareti sitesi ile müşterilerinizi her daim memnun edebilirsiniz.

  

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax