Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Freelance Para Kazanma: Freelance Dolar Kazandıran İşler Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

Döviz kurunda yaşanan değişmeler ve Amerika’nın para birimi olan doların hızlı bir şekilde değer kazanması gelir elde etmek isteyen kişilerin dolarla para kazanmak konusunda araştırmalar yapmasını sağladı. Artık günümüzde bir yabancı dili olan kişiler yabancı markalar ile freelance çalışarak döviz geliri elde etmek istiyor.

 

Freelance çalışma bir ofisten bağımsız bir şekilde kişilerin çalışabilmelerini sağlıyor ve böylece dolar kazanmak isteyen kişiler istedikleri herhangi bir ülkede faaliyet yürüten işletmeler ile daha kolay çalışabiliyor.

 

Freelance Çalışarak dolar Kazanabileceğiniz İnternet Siteleri adlı bu yazımızda sizleri yabancı markalar ile buluşturan ve freelance çalışarak dolar kazanabileceğiniz siteler hakkında bilgilendireceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve bahsettiğimiz sitelerde bir çalışan hesabı açarak dolar kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Yaparak Dolar Kazanabileceğiniz Siteler

 

Freelance Çalışarak Dolar Kazanabileceğiniz İnternet Siteleri

 

Freelance Çalışmak Nedir?

 

Uzaktan çalışma ya da bilinen adı ile freelance, kişilerin uzun vadeli bir şekilde işverenlerle bağlantı kurmadığı serbest çalışma biçimidir.

 

Genellikle freelance işler daha çok internet ortamında yapılabilen web sitesi kurulumu, logo tasarımı, dijital pazarlama, e-ticaret danışmanlığı, sosyal medya uzmanlığı gibi alanlarda yürütülmektedir. Aslına bakıldığında COVID-19 sürecinde yaşanan değişimler Freelance yürütülebilecek işlerin artmasını sağlamıştır.

 

Freelance Çalışmak Nedir

 

Freelance Çalışmanın Avantajları

 

Freelance çalışmak, çalışanların birçok avantajdan yaralanmasını sağlayan bir çalışma biçimidir.

 
  • Çalışma ortamı özgürdür. Kişiler istedikleri herhangi bir yerde işlerini yapabilmektedir.
  • Çalışma saatleri işveren tarafından değil çalışan tarafından belirlenir.
  • Aynı dönemde zaman yönetimini iyi bir şekilde yaparak farklı firmalar ile çalışmanız mümkündür.
  • Yurt dışında yer alan markalar ile bağlantı kurarak yurt dışı için çalışmalar yapabilir ve böylece dolar kazanabilirsiniz. Hatta dilediğiniz takdirde Avrupa ülkelerine ya da İngiltere’de yer alan firmalara hizmet verebilir Euro ve pound para birimlerinde gelir elde edebilirsiniz.
  • Freelance çalışarak hayanızda bulunan trafik ve zaman problemini ortadan kaldırabilirsiniz.
 

Freelance Çalışmanın Avantajları Nelerdir

 

Freelance Çalışmanın Dezavantajları

 

Freelance çalışarak dolar kazanmak birçok kişinin olumlu baktığı bir durumken birçok kişinin de olumsuz yaklaştığı bir çalışma biçimidir. Çünkü Freelance çalışanların avantajlardan yararlandığı gibi bazı dezavantajlarla da karşı karşıya kaldığı bilinmektedir.

 
  • Disiplin gerektiren bir çalışma biçimi olduğu için gerekli disiplini sağlamadığınızda işinizi kaybedebilirsiniz.
  • Genellikle sabit bir gelir elde etmeniz mümkün değildir. Alacağınız işler anlaştığınız projelere göre farklılık gösterir.
  • Bazı firmalar freelance çalışmalarda çalışanlara güven verirken bazıları ise güven vermemektedir. Bu nedenle çalışacağınız firmayı iyi seçmeniz gerekir.
  • İş yerine bağlı olmadığınız için ofis içi sosyalleşmelerden mahrum kalmanız mümkündür.
 

Freelance çalışmanın dezavantajları bunlardır. Sizler de avantajları ve dezavantajları karşılaştırarak freelance çalışıp çalışmayacağınıza karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Freelance Çalışmak Hakkında 5 Kilit Başlık

 

Freelance Çalışmanın Dezavantajları Nelerdir

 

Dolarla Para Kazanılabilecek İnternet Siteleri

 

Dolarla para kazanmak için freelance çalışabileceğiniz birçok internet sitesi bulunmaktadır.

 
  • Freelancer
  • Fiverr
  • Up Work
  • I Stock
 

Gibi öne çıkan siteler farklı alanlarda freelance çalışmalar yaparak gelir elde edebileceğiniz sitelerdir.

 

Dolar Kazanabileceğiniz İnternet Siteleri Nelerdir

 

Freelancer

 

2009 yılında Matt Barrie tarafından Avustralya’da kurulan bir platform olan Freelancer.com, freelance çalışanlar ve işçi arayan şirketleri buluşturan bir platformdur. Genellikle yurt dışında bulunan işletmeler tarafından oldukça çok kullanılan Freelancer üzerinden istediğiniz projelerde çalışmanız mümkündür.

 
  • Yazılım Projeleri ve Geliştirme
  • Danışmanlık
  • Metin Yazarlığı
  • Grafik Tasarım ( Logo, Kartvizit, Broşür vb.)
  • Sosyal Medya Tasarımı ( Gönderi, Hikâye vb.)
  • Video montajı, Seslendirme
  • Çeviri
 

Alanları Freelancer.com üzerinden Freelance işler bulabileceğiniz çalışma alanlarıdır. Fakat bu alanların yanı sıra Freelancer.com üzerinden iş bulabileceğiniz binlerce farklı uzmanlık alanı bulunmaktadır. Fakat bu platform üzerinden proje almak ve dolarla para kazanmak istiyorsanız iş verenleri etkileyen bir profilinizin olmasına özen göstermeniz gerekir ve etkileyici olmak için akıcı bir İngilizce bilginizin olması da önemlidir.

 

Bununla beraber Freelancer.com ile çalışarak dolar kazanmak için projelere teklif vermeniz gerekir ve teklif ücretleri de dolar para birimi olarak belirlenmiştir. Kısacası teklif verirken az da olsa bir yatırımınızın olması gerekir, böylece aradığınız işleri daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

 

Dolar Kazanabileceğiniz İnternet Siteleri Freelancer

 

Fiverr.com

 

İsrail merkezli bir firma olan Fiverr de Freelance çalışarak dolarla para kazanabileceğiniz siteler arasında yer almaktadır. Genellikle bu platformda da verilen işler proje bazlıdır.

 
  • SEO Çalışmaları
  • Arama Motoru Reklamcılığı
  • NFT Görsel Tasarlama
  • Sosyal Medya Pazarlaması
  • İş Danışmanlığı
  • Mağaza Kurulumu
  • Yazılım ve Web Sitesi Tasarımı
 

Gibi projelere olan ilgi bu platformda oldukça büyüktür. Fakat freelance çalışabileceğiniz farklı birçok iş alanı mevcuttur. Fiverr.com da Freelancer.com gibi çalışanlar ve firmaları buluşturan bir platform olsa da aslına bakıldığında mantık aynı değildir.

 

Freelancer.com’da firmalar iş ilanı açan taraftır ve ilgili projede çalışmak isteyen kişiler belirli bir ücret karşılığı teklif vermektedir fakat Fiverr.com’da ise freelancer çalışanlar kendi uzmanlık alanlarına göre bir ilan yayınlamaktadır ve ilgili projelerde hizmet almak isteyen firmalar bu ilanlar üzerinden freelancerlara ulaşarak istedikleri işleri yaptırmaktadır. Kısacası bu platformdan iş alarak dolarla para kazanmak için bir harcama yapmanıza gerek yoktur fakat yaptığınız projeler ve aldığınız işler ile ön plana çıkmanız zorunludur.

 

İlgili İçerik; 2023'ün En Çok Para Kazandıran Meslekleri

 

Dolar Kazanabileceğiniz İnternet Siteleri Fiverr

 

Up Work

 

Elance Odesk adı ile piyasaya sunulan ve 2015 yılında iki şirketin birleşmesi ile Upwork olarak adı değiştirilen platform serbest çalışmalara katılabileceğiniz platformlar arasında yer almaktadır. Freelance çalışarak dolar kazanabileceğiniz Upwork;

 
  • Yazılım ve IT
  • Satış ve pazarlama
  • Metin yazarlığı ve çeviri
  • Tasarım ve yaratıcılık
  • Yönetici ve Müşteri Desteği
  • Finans ve muhasebe
 

Gibi genel kategorilerde freelance çalışabileceğiniz platformlardan birisidir. Bunun yanı sıra veri girişi, dropshipping, e-ticaret ve e-ihracat danışmanlığı, moda tasarımı, hukuk, yönetici danışmanlığı gibi birçok kategoride de iş imkânı bulunan platformdur. Bu platformda freelancer.com mantığı ile çalışmaktadır.

 

Freelance çalışan arayan kişiler genellikle bir iş ilanı oluşturmaktadır ve ilgili iş ilanında çalışmak için kişilerin başvuru yapması gerekmektedir. Teklifler üzerinden işleyen başvurularda ödemeler güvenli bir şekilde yapılmakta ve freelancer çalışan güvence altına alınmaktadır.

 

Dolar Kazanabileceğiniz İnternet Siteleri Upwork

 

I Stock

 

I stock, 2000 yılında piyasaya sunulan bir mikro fotoğraf sitesidir. Genellikle fotoğrafçılık ve dijital tasarım ile ilgilenen kişilerin çektiği fotoğrafları ve tasarımlarını sattığı platformlardan birisi olan I Stock, stok fotoğraf satışı yapabileceğiniz bir platformdur.

 

Dijital pazarlama alanında çalışmalar yapmak isteyen kişilerin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan tasarım görseller ve fotoğrafları satarak bu platform üzerinden dolarla para kazanmanız mümkündür. Markaların son dönemlerde artan dijital tasarım ve fotoğraf ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda I Stock’tan satılan görsel ve fotoğraflara olan ilginin her geçen gün artış gösterdiği bilinmektedir.

 

Sizler de internetten freelance çalışarak dolarla para kazanmak istiyorsanız I Stock’a çektiğiniz fotoğrafları yükleyebilir ve döviz geliri elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Görsel Siteleri

 

Dolar Kazanabileceğiniz İnternet Siteleri I Stock

 

Ticimax ile E-ihracat Yaparak Dolar Üzerinden Para Kazanın

 

Dolar kazanmak için kişilerin en çok tercih ettiği yöntemlerden birisi olan e-ihracat ile sizlerde yurtdışına satış yaparak döviz geliri elde edebilirsiniz. Ticimax ile ürün ve hizmetlerinizi sergileyebileceğiniz bir e-ihracat sitesi açabilir ve yurtdışı pazarında satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Ticimax e-ihracat alt yapılarında yer alan pazaryeri entegrasyonları ile Amazon, Aliexpress vb. yurtdışı pazaryerlerine ürünlerini entegre edebilir ve hazır müşteri kitlesi olan e-ihracat sitelerinde ürünlerinizi sergileyerek sizler de yurtdışı satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax