Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Gıda Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

E-ticaretin önemli sektörleri arasında yer alan Gıda sektörü her geçen gün büyüyor. Özellikle COVID-19 pandemisinin etkisiyle Mart – Mayıs 2020 tarihleri arasında e-ticarette büyük bir ivme kazanan sektörlerin başında yer alan Gıda sektörü bu gelişimini sürdürmeye devam ediyor.

 

İnternetten gıda ve gıda ürünleri satan işletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşabilmek ve satışlarını arttırmak adına dijital pazarlama çalışmaları yapıyor. Dijital pazarlama çalışmaları ile bazı markalar başarılı olurken bazı markalar ise başarılı olamıyor. Markaların dijital pazarlamada başarılı olamamasının ardında ise özellikle iyi reklam stratejisi geliştirmemeleri yer alıyor.

 

E-ticaret ile internetten gıda ürünleri satan işletmeler için hazırladığımız Gıda Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi adlı bu yazımızda sizlere dijital pazarlama yöntemleri ve stratejileri hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek Gıda firmaları için pazarlama ipuçlarını öğrenebilir ve bu ipuçlarına önem vererek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 
 

Gıda Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi
 

 

Trendleri Takip Edin

 

Yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin bilmesi gereken en önemli şeylerden birisi gıda sektöründe pazarlama alışkanlıklarının sürekli değişiklik gösterdiğidir. Kısacası gıda sektöründe dijital pazarlama yöntemleri hızlı bir şekilde gelişmekte ve değişmektedir.

 

Bu nedenle başarılı pazarlama çalışmaları yapmak isteyen işletmelerin gıda markaları için dijital tasarım trendlerini ve pazarlama trendlerini takip etmeleri oldukça önemlidir. İşletmeler günümüz pazarlama trendlerine ve akımlarına önem vermelidir ve bu trendlere ayak uydurarak pazarlama çalışmalarını yürütmelidir.

 

İlgili İçerik; Evden Yemek Siparişi Vermek

 

İlgili İçerik; İnternetten Yemek Satışı

Sosyal Medya Pazarlamasını Önemseyin

 

Dünya’da sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor. Bu artıştan pay almak ve hedef kitlesine ulaşarak satış yapmak isteyen gıda firmalarının sosyal medya kullanımına önem vermesi gerekiyor. Gıda firmaları için sosyal medya pazarlaması yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor.

 
  • İlk olarak gıda firmaları için sosyal medya pazarlaması yapacak kişi ve işletmelerin hedef kitle analizini doğru bir şekilde yapması oldukça önemli. İşletmelerin hedef kitlelerini analiz ederken kitlelerin en çok hangi sosyal medya platformunu kullandığını da analiz etmesi ve bu platformlara yönelik dijital pazarlama stratejileri geliştirmesi gerekiyor.
  • Gıda firmaları için dijital pazarlama çalışmaları yapmak isteyenlerin sosyal medya platformlarında aktif ve düzenli bir şekilde iletişim yürütmesi gerekiyor. Çünkü düzenli sosyal medya paylaşımları yapmak hem takipçilerinize hem de hedef kitlenize güven veriyor. Sizler de sosyal medyada düzenli paylaşımlar yapmak için bir içerik takvimi oluşturabilir ve bu takvime sadık kalarak paylaşımlarınızı yapabilirsiniz.
  • Sosyal medyada kaliteli görseller paylaşmak gıda firmaları için oldukça önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Birçok gıda ve restoran firması sosyal medyada profesyonel gözükmek için yemek fotoğrafçılığı hizmeti veren firmalar ile iş birliği yaparak profesyonel ürün fotoğrafı ve videosu çekmeye özen gösteriyor.
  • Gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yemek fotoğrafları ile beraber gıda sosyal medya paylaşımları yapması da önemli konular arasında yer alıyor. Gıda paylaşımları hazırlamak isteyen işletmeler yemek tarifi paylaşımları, sebze ve meyve paylaşımı, mevsimine göre tüketilmesi gereken sebze ve meyveler ile ilgili paylaşımları sosyal medya hesapları üzerinden yapıyor.
  • Gıda firmaları için sosyal medya çalışmaları yapacak olan işletmelerin yalnızca gönderilere önem vermemesi gerekiyor. Instagram, facebook ve twitter gönderileri ile beraber hikaye özelliğinin kullanılması da işletmelerin hızlı bir şekilde büyümesini sağlıyor.
 

Sizler de gıda sektöründe faaliyet gösteren bir işletmeyseniz bunları göz önünde bulundurabilir ve sosyal medyaya önem vererek hem hedef kitlenize daha kolay ulaşabilir hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Gıda Satışına Dair Önemli Bilgiler

 


E-ticaret Gıda Yemek Satışı Sosyal Medya Pazarlama

 

Influencer Marketing Çalışmaları Yapın

 

Özellikle son 3-4 yılın en önemli dijital pazarlama yöntemlerinden birisi Influencer Marketing. Günümüzde birçok işletme hedef kitlesini elinde bulunduran ve yüksek takipçi sayısı bulunan Influencerlar ile iş birliği yaparak ürün ve hizmetlerini tanıtıyor bununla beraber işletmeler ınfluencer marketing sayesinde hedef kitlelerini genişletebiliyor.

 

Influencer Marketing çalışmaları genellikle organik ve doğal ürünler satan markaların en çok kullandığı pazarlama yöntemlerinin arasında yer alıyor. Çünkü organik ürünler tüketmek isteyen kişiler markalara çok zor güveniyor. Fakat Influencerlar ile yapılan iş birlikleri sonucunda e-ticaret firmaları tüketicilerin güvenini daha kolay kazanıyor ve böylece satışlarını arttırma imkânı yakalıyor.

 

Sizler de gıda sektöründe faaliyet gösteren bir e-ticaret firmasıysanız Influencer Marketing çalışmaları yapabilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak 



E-ticaret Gıda Yemek Satışı Influencer Marketing

 

Youtube Kanalınıza Önem Verin

 

Gıda Sektörü İçin Dijital Pazarlama Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde gıda, organik ve doğal ürün satışı gerçekleştiren işletmeler için Youtube’un öneminden bahsedeceğiz.

 

Günümüzde yemek yapmak, farklı kültürleri tanımak, farklı mutfaklar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen birçok kişi Youtube videoları sayesinde aradıkları bilgilere kolay bir şekilde ulaşabiliyor.

 

Youtube yemek kanalı olan işletmeler ise hedef kitlelerinde yer alan ve video izlemeyi seven kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Sizler de gıda firmanızın hedef kitlesine ulaşmak ve dijital pazarlama çalışmaları ile satışlarını arttırmak istiyorsanız işletmeniz için youtube yemek kanalı açabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 

E-ticaret Gıda Yemek Satışı Youtube Video

 

İçerik Pazarlamanızda Farklı Konulara Değinin

 

İçerik pazarlaması, dijital pazarlama yöntemleri içerisinde yer alan ve işletmelerin son dönemlerde en önem verdiği pazarlama yöntemlerinden birisidir. Günümüzde birçok e-ticaret firması hedef kitlesine ulaşmak için farklı konularda içerikler üretmekte ve bu içerikler e-ticaret sitelerinin blog bölümünden paylaşmaktadır. Böylece e-ticaret firmaları hedef kitlelerinde yer alan ve belirli konularda araştırma yapan kişilere ulaşma fırsatı yakalamaktadır.

 
  • İtalyan Mutfağı
  • Salça Nasıl Yapılır
  • Turşu Nasıl Yapılır
  • Yemek Tarifleri
 

Gibi içerik türleri genellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren e-ticaret firmaları tarafından en çok kullanılan içerik türleri olarak bilinmektedir. Cidden bu tür içeriklere olan ilgi her geçen gün arttığı için internetten gıda ve yemek satışı yapan işletmelerin e-ticaret sitelerinin blog bölümünde bu tür içerikler paylaşması oldukça önemlidir. Sizler de hedef kitlenize ulaşmak ve satışlarınızı arttırmak için yemek bloğu açabilir ve işletmeniz içerik pazarlaması çalışmaları yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü

 

İlgili İçerik; CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

 

E-ticaret Gıda Yemek Satışı İçerik Pazarlaması 

 

Arama Motoru Optimizasyonu ( SEO) Çalışmalarına Önem Verin

 

İnternetten bir konu hakkında bilgi arayan ya da ürün ve hizmet satın almak isteyen kişiler genellikle ilk aramalarını arama motorlarında gerçekleştirmektedir. İnternetten ürün ve hizmet arayışı olan kişilere ulaşmak isteyen e-ticaret firmaları ise genellikle e-ticaret sitelerini ve blog yazılarını SEO uyumlu hale getirmek için çalışmalar yapmaktadır.

 
  • Anahtar kelime analizi
  • Rakip analizi
  • İçerik üretimi
  • İçerik optimizasyonu
  • Görsel optimizasyonu
  • Meta Description ve Meta Tagler
  • Backlink alımı
 

Gibi birçok çalışma SEO çalışmaları yapmak isteyen kişilerin yaptığı çalışmalardır. Bu çalışmalar sonrasında işletmeler e-ticaret sitelerini Google’da daha ön plana çıkarabilmektedir ve böylece e-ticaret firmaları hedef kitlelerinde yer alan kişilere hızlıca ulaşarak hem marka bilinirliklerini hem de ürün satışlarını kolayca arttırabilmektedir. Sizler de gıda sektöründe dijital pazarlama çalışmaları yapmak istiyorsanız SEO çalışmalarına önem verebilirsiniz.

 
İlgili İçerik; İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı


İlgili İçerik; Meta Açıklaması Nedir, Neden Önemlidir? 



E-ticaret Gıda Yemek Satışı SEO Arama Motoru Optimizasyonu

 

Ticimax ile Gıda Ürünlerinizi Kolayca Pazarlayın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satan işletmeler için e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax’ın e-ticaret alt yapılarını kullanarak sizler de e-ticaret sitenizi açın. E-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan pazarlama modülleri sayesinde gıda pazarlama çalışmalarınızı kolayca yapın ve satışlarınızı arttırma fırsatı yakalayın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax