Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Yemek Satışı

Güncelleme Tarihi: 17.02.2023

İçindekiler;

Günümüzde online siteler ve teknoloji o kadar gelişmiş durumdaki artık insanlar neredeyse tamamen sanal dünya içerisinde yaşamaktadırlar. İş yapmak için bir mağazaya veya işletmeye ihtiyaç duymuyorlar. Sadece el emeği ve online bir site onlar için yeterli olmaktadır.

 

Çeşitli sorunlar sebebiyle, insanlar bazı süreçlerde çalışamayabilirler. Herrhangi bir meseleğe sahip olmayan birçok kişi de mevcut. Bu kişiler dışarıda çalışmak yerine evden çalışabilecek işler aramaktadırlar. Bu anlatacağımız iş tamamen bu kişileri yansıtan ve hem kârlı hem de eğlenceli bir iş olmaktadır. Evden çalışmak isteyen anneler, ev hanımları veya belirli bir süre zarfında dışarıda çalışacak gücü olmayan herkes için e-ticarette yönelebilecekleri seçenekler mevcuttur. Bu işlerden biri de yemek yapıp satmaktır.
 

İnternetten Yemek Satışı

Evde Yemek İşi Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Evde yemek işi denilince kişilerin gözü korkabiliyor. Eğer güzel yemek yaptığınızı düşünüyor ve yaptığınız yemekler çevrenizden övgü alıyorsa bu işi yapmak için önünüzde hiçbir engel yok. İlk başlarda sizin gibi basit bir şekilde başlayıp daha sonra kendi markasını kuran onlarca örnek mevcut. Sizin de bunu başarabilmeniz için önünüzde her imkân bulunmakta. Sadece biraz emek ve biraz cesaretle yapılamayacak hiçbir şey yoktur.
 

 

Evde yemek yaparak para kazanmak aslında günümüzün en popüler iş kollarından biridir. Çünkü bu sayede herhangi bir işletmeye, sermayeye, personellere ve bu uğurda harcanacak büyük bir zamana ihtiyacınız olmayan bir iştir. Eğer güzel yemek yaptığınızı düşünüyor ve bu konuda başarılı hissediyorsanız neler yapmanız gerektiğini sizler için şöyle sıraladık;
 

 
  • İlk olarak yapacağınız en önemli şey, neyi satmaya karar vereceğiniz olacaktır. Evet, belki arkadaşlarınız veya akrabalarınız sizin tüm yemeklerinize bayılıyor olabilir. Siz de bundan cesaret alarak bildiğiniz bilmediğiniz tüm yemekleri denemeye karar vermiş olabilirsiniz. Fakat bu yanlış bir tercih olacaktır. Çünkü bu sadece sizin kafanızın karışmasına ve alabileceğiniz olumsuz yorumlar karşısında iş hevesinizi kaybetmenizi sağlayacaktır. Bundan dolayı bu yolculuğa ilk çıkacağınız zaman hangi konuda usta olduğunuzu bulun ve o konuda ilerleyin. İsminiz duyulup ün yapınca, zaten öbür yemeklere de yönelebilirsiniz.
  • Siz ilk olarak küçük çaplı bir işletme statüsünde olacaksınız. Bunun için yapmanız gereken en önemli şeylerden biri isminizi duyurmak olacaktır. Arkadaşlarınıza, ailenize veya mahallenizde oturan herkese işinizden bahsedin, yemeklerinizden tattırın ve işinizin kulaktan kulağa duyulmasına olanak sağlayın. Sadece bu yolla da değil, broşür dağıtarak veya özel günlerde yemeklerinizi insanlara sunun. Böylelikle adınız duyulmaya başlayacak ve ev yemekleri sipariş etmek isteyenler sizi tercih edecektir.
  • Bayram, düğün, özel gün ve gecelerde sahada olmaktan çekinmeyin. Gerekirse ürünlerinizi bedavaya sunun, bu bir nevi sizin reklamınız olacaktır. İnsanların dikkatini çekmek ve onlara kendinizi tanima fırsatı sunmak için ilk başlarda ücretsiz olarak birkaç yemek hazırlamak sonrası için büyük kazanç elde etmenizi sağlayacaktır.
  • Her ne kadar ilk başlarda kategori sayısı sınırlı olsa da, daha sonra bu kategorileri arttırın. Yeni şeyler denemekten çekinmeyin. İsminiz duyulduğunda ve müşteri sayınız artış gösterdikçe müşterilerin hoşuna gidecek yeni şeyler bulun ve onları deneyin. İlk denemenizde başarısız olsanız bile denemekten vazgeçmeyin.


Evden Yemek Satışı Nedir Nasıl Yapılır

Hemen Başlamak İsteyenler Ne Yapmalılar?

 

Evde yemek yapma işi ilk başlarda küçük çaplı bir iş olsa da daha sonra gittikçe büyüyecek bir işletme anlamına gelebilir. İlk başlarda oturduğunuz mahallede huzurevi, öğretmen evi, ev yemekleri ihtiyacı olan işletmeler, okullar ve daha birçok yere kendi yaptığınız yemekleri sunabilirsiniz. Veya deneme olarak herhangi bir işletmeye yemek yapabilir ve onlar beğenirse bu işi devamlı hale getirebilirsiniz.

 

Fakat göreceksiniz ki belirli bir süre sonra işiniz gittikçe artacaktır. Artık sadece mahallede veya bulunduğunuz bölge de değil, işinizi binlerce kişiye taşıma ihtiyacı duyacaksınız. Bundan dolayı internet üzerinde bulunan birçok siteden yardım alabilir veya sadece size özel kendi sitenizi de kurabilirsiniz. Bu siteler sizin adeta kurtarıcınız olacak ve isinizi bir marka haline getirmeniz için attığınız ilk adımlar olacaktır. Bunun için de yapmanız gereken bazı faktörler bulunmaktadır bunlar;
 

 
  • İlk olarak bu işi yapmak için gerekli ekipmanları satın almalısınız. Örneğin internet üzerinden çalışıyorsunuz, uygun koruyucu kılıf ve koruyucu malzemeleri almalısınız. Ayrıca yemeklerinizi koyacağınız ekipmanları kendi kullandığınız araçlardan da uzak tutmak hijyen için önemli bir kuraldır.
  • Bu işi uzun vadede yapıp yapmayacağınıza karar vermelisiniz. Bu sayede internet üzerinde çalışıp çalışmayacağınıza da karar vermiş olursunuz. Eğer uzun bir süre veya geri kalan hayatınızı bu şekilde geçirme gibi bir kadar aldıysanız online döneme geçmek için durmanıza hiç gerek yok.
  • Online olarak çalışacaksanız reklamınızı çok iyi bir şekilde yapmalısınız. Örneğin, sosyal sorumluluk projeleri veya kurum ve kuruluşlara yaptığınız işleri tanıtan ürünler gönderirseniz ve onlarda bunu paylaşırsa sizin için çok büyük bir reklam kampanyası gibi olacaktır.
  • Son olarak evden yemek yapıp satmak ve online bir sisteme geçiş yapmak için gerekli belgeler ve izinlere ihtiyacınız olacaktır. Bu izinleri ve belgelerin ne olduğunu ve nereden temin edeceğinizi internet üzerinden araştırabilir ve gerekli evrakları hazırlayabilirsiniz. Bu sayede hem müşteriler size güven duyar hem de işiniz ile ilgili sorun yasamazsınız.
 

İnternetten Yemek Satışı Başlangıç Aşamaları

 

Evden Yemek Yapma İşinden Ne kadar Kazanabilirsiniz?

 

Evden yemek yapıp para kazanmak istiyor ve bundan ne kadar bir gelir elde edeceğinizi merak ediyorsanız sizlere bu konu hakkında da birkaç bilgi sunacağız. Öncelikle bu sorunun kesin bir cevabi bulunmamakla beraber, tamamen sizin emek ve harcadığınız vakit ile eşdeğer bir faktör olduğunu da bilmelisiniz. İlk başlarda küçük bir isletme olarak başlayacağınız için kişilere yönelik bir fiyatlandırma olacaktır. Yani düzenli ve sürekli bir iş haline getirirseniz aylık olarak 700 ile 2.000 TL arasında bir fiyat kazanabilirsiniz. Tabii bir de yemeğin hazırlanması için ihtiyaç duyulan malzemeler ve diğer ekipmanlar bulunmaktadır. Bunları da hesaba katarak çalışmayı unutmamalısınız.
 

 

Daha sonra küçük çaplı işletmeden online bir sisteme geçiş yaptığınız takdirde aylık olarak kazandığınız parayı haftalık hatta günlük olarak ta kazanma imkânınız vardır. Çünkü daha fazla kişiye ulaşacak ve daha fazla satış yapacaksınız. Üstelik online yemek siparişinin fiyat konusunda daha rahat olabilirsiniz. Çünkü günlük yaşantıda karşılaştığınız veya beğenmediği takdirde çok sorun yapacak müşteriler online sistemde daha azdır.


İnternetten Yemek Satışı Ne Kadar  Kazandırır
 

Başlamak İçin İhtiyacınız Olanlar

 

Öncelikle bu iş için kocaman bir sermayeye veya çok büyük yatırımlara ihtiyacınız yok. Zaten küçük bir işletme olarak başlayacağınız için ilk başlarda az miktarlar belirleyerek sadece masrafları çıkarmaya yönelik bir çalışmaya odaklanmalısınız. Daha sonra müşteriler arttıkça sizin de iş kapasiteniz artacak ve dilediğiniz fiyatlara kadar müşteriden talepte bulunabileceksiniz. Yani bu iş için ihtiyacınız olan en büyük sermaye, elinizin lezzetli olması ve yöresel yemeklere adapte olmanızdır. Bunlar sizi en yükseklere taşıyacak temel ilkelerdir diyebiliriz. Çünkü günümüzde yöresel yemeklere talep çok fazladır. Talebi fazla olan bir alana yönelmek her zaman daha kârlı bir iş olmaktadır.
 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax