Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Gürcistan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 08.03.2024

İçindekiler;

Türkiye’nin komşu ülkeleri arasında yer alan Gürcistan’a ürün satmak isteyen kişi sayısı bir hayli fazladır. Çünkü Türkiye’den Gürcistan’a mal göndermek oldukça kolaydır. Bununla beraber markalar ürün ve hizmetlerini Gürcistan’a satarak Gürcistan Larisi de kazanabilmektedir. 1 Gürcistan Larisi Türk lirasına oranla daha değerli olduğu için Gürcistan’a ticaret yapan markalar döviz geliri elde etmektedir.

 

Gürcistan’a e-ihracat ile ürün satışı yaparken markaların tamamlaması gereken çalışmalar ve prosedürler bulunmaktadır. Bunları yaparken de her markanın profesyonel ve dikkatli bir şekilde hareket etmesi oldukça önemlidir.

 

Gürcistan’a E-ihracat ile nasıl ürün satabilirsiniz adlı bu yazımızda size e-ihracat süreçleri ve Gürcistan’a satış yapmak konuları ile ilgili bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir, ilgili çalışmaları ve prosedürleri öğrenerek hazırlıklar yapabilir ve Gürcistan’a e-ihracat ile satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Teşvik & Hibe Rehberi

 

Gürcistan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?

 

Sektör Araştırması Yapın

 

Gürcistan’a satış yaparken temkinli bir şekilde hareket etmek oldukça önemlidir. Çünkü yapacağınız yatırımların karşılığını almanız gerekmektedir. Bu nedenle de Gürcistan’a satış yapmaya başlamadan önce sektör araştırması yapmanız gerekir. Yapacağınız sektör araştırması Gürcistan’da en çok satışı yapılan ürünler, sektörler vb. konular hakkında bilgi edinmenizi sağlar.

 
  • E-ihracat İstatistikleri
  • İhracat İstatistikleri
  • Gürcistan’da Satılan Türk Ürünleri
  • Gürcistan’da Olmayan Ürünler
 

Gibi konularda araştırma yaparak sizler de Gürcistan’da hangi sektöre girerek e-ihracat yapacağınıza karar verebilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Sektör Analizi Nedir? İşletmelerin Bilmesi Gereken 4 Kilit Nokta 



Gürcistan E-ihracat Satışı Sektör Araştırması

 

Gürcistan’a Satılacak Ürünleri Araştırın

 

Gürcistan’a satış yapacağınız e-ihracat sektörüne karar verdikten sonra satacağınız ürün ve hizmetleri de belirlemeniz gerekiyor. Çünkü kişi ve markaların Gürcistan’a satabileceği birçok ürün grubu bulunuyor. Bu nedenle markaların bu konuda da araştırma yapması gerekiyor.

 

Gürcistan’a e-ihracat yapacak markalar genellikle Gürcistan’da en çok satılan ürünleri araştırıyor. Böylece talebin fazla olduğu ürün ve hizmetlere yönelerek işletmeler satacakları ürünlere daha kolay karar veriyor. Bununla beraber markalar Gürcistan’da üretilmeyen ürünler gibi konularda da araştırmalar yaparak ülkede neye ihtiyaç duyulduğunu saptamaya çalışıyor.

 

Sizler de Gürcistan’a e-ihracat yapmayı düşünüyorsanız bu tür çalışmalar yaparak satışını yapacağınız ürün ve hizmetlere kolayca karar verebilir ve e-ihracat sektöründe başarılı olma fırsatı yakalayabilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ihracat ile Satabileceğiniz 10 Ürün 


Gürcistan E-ihracat Satışı Ürün Seçimi

 

Şirket Kuruluşu Yapın

 

İnternetten satılan her ürün için fatura kesme zorunluluğu bulunmaktadır. Aksi halde yapılan satışların hiçbirisi yasal olmayacaktır ve kişilerin cezalar ile karşı karşıya kalmasına neden olacaktır. Bu nedenle Gürcistan’a satış yapmak için herkesin bir şirket kuruluşu gerçekleştirmesi gerekir.

 

Şirket kuruluşu sayesinde kişiler vergi mükellefi olabilir, fatura kesebilir ve e-ihracat siteleri için sanal pos anlaşması yapabilir. Kişiler şirket kuruluşu yaparken de gelecekteki amaçlarına, hedeflerine ve sermayelerine göre şahıs, limited ve anonim şirket türlerini karşılaştırarak kuracakları şirket türüne karar verir.

 

Her şirket türünün kuruluş süreci birbirinden farklılaştığı için Gürcistan’a e-ihracat yaparken şirket problemleri yaşamamanız için bu süreçte bir mali müşavir ya da muhasebeci ile çalışmanız oldukça önemlidir.

 
İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?


İlgili İçerik; Limited Şirket Nedir? Limited Şirket Nasıl Kurulur? 


Gürcistan E-ihracat Satışı Şirket Kuruluşu

 

Tedarikçi Seçin

 

Şirket kuruluşu yapan kişiler ve işletmeler bu sürecin ardından e-ihracat modellerine karar vererek tedarikçi seçimi yapmalıdır. E-ihracat yaparken kişi ve markaların kullanabileceği modeller şunlardır.

 
  • Stoklu e-ihracat; Markalar Gürcistan’a sattığımız ürünleri bu e-ihracat modelinde stoklamaktadır. Bir depoda stoklanan ürünler Gürcistan’a satışa sunulmaktadır.
  • Stoksuz e-ihracat; Gürcistan’a e-ihracat yapacak firmaların tercih edebileceği yöntemlerden birisi olan stoksuz e-ihracat markaların herhangi bir ürün stoğu yapmadan satış yapmasana verilen isimdir. Bu modelde genellikle kişi ve işletmeler farklı tedarikçilerin ürünlerini kendi kar marjları üzerinden satarak gelir elde etmektedir.
 

Stoklu ve stoksuz satış yöntemlerinden birini seçtikten sonra markaların Gürcistan’a e-ihracat yaparken tedarikçi seçimini iyi yapması gerekir. Genellikle tedarikçi seçimi aşamasında işletmeler;

 
  • Ürün çeşitliliği
  • Ürün stokları
  • Ürün fiyatları
  • Anlaşma koşulları ve şartları
 

Gibi unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmektedirler. Sizler de Gürcistan’a satış yapmak için e-ihracat firmanız için tedarikçi seçimi yaparken bu unsurları göz önünde bulundurabilir ve doğru tedarikçi seçimi sayesinde e-ihracat firmanızın başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ile Satabileceğiniz 10 Ürün

 

Gürcistan E-ihracat Satışı Tedarikçi Seçimi

 

E-ihracat Sitenizi Kurun

 

E-ihracat modelinize ve tedarikçinize karar verdikten sonra Gürcistan’a e-ihracat yapmak , ürün ve hizmetlerinizi sergilemek için bir online mağazaya ihtiyacınız vardır. Genellikle markalar bu noktada üç farklı yöntemi kullanarak e-ihracat sitelerini kurmaktadır.

 
  • E-ihracat sitesi yazdırma
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar
  • Hazır e-ihracat paketleri
 

İşletmelerin Gürcistan’a e-ihracat yapmak için tercih ettiği site kurma yöntemleridir.

 
  • E-ihracat sitesi yazdırma yönteminde markalar genellikle yazılım firmaları ile çalışır. Bu yöntemde markaların ihtiyaçlarına göre e-ihracat sitesi kurma ücretleri değişiklik gösterir. Genellikle bu tutarlar 15-20 Bin TL’den başlayarak 200.000 TL’ye kadar artış gösterebilmektedir.
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar Gürcistan’a e-ihracat yapmak için sitenizi kurarken tercih edebileceğiniz yöntemlerden bir diğeridir. Bu yöntemde yararlanacağınız e-ihracat alt yapısı demo özelliktedir ve ücretsizdir. Genellikle işletmeler yazılımcı, tema ve modül masrafları için harcama yapmaktadır. Bu harcamalar da dolar üzerindendir.
  • Hazır e-ihracat alt yapıları yazılım ve bilişim firmaları tarafından hayata geçirilen ve lisanslı bir şekilde satışa sunulan alt yapılardır. Gürcistan’a satış yapmak isteyen markaların her ihtiyacını karşılayacak şekilde donatılmıştır ve her marka bütçesine uygun satın alım gerçekleştirebilmektedir.
 

Genellikle e-ihracat sitesi kurma maliyetlerini düşürmek isteyen işletmeler daha çok hazır e-ihracat alt yapılarına yönelmektedir. Bu yöntem sayesinde markalar hem sitelerini hızlı bir şekilde kurmakta hem de e-ihracat masraflarını azaltmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Satışlarını Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

Gürcistan E-ihracat Satışı Site Kurulumu

 

E-ihracat Sitenizi Tasarlayın

 

Markanız için kullanacağınız e-ihracat alt yapısını seçtikten sonra sitenize ürün ve hizmet yüklemeniz ve e-ihracat sitenizi tasarlamanız gerekir. Bu nokta da şunlara dikkat ederek hareket etmeniz önemlidir.

 
  • Gürcistan’a sattığımız ürünleri e-ihracat sitenize eklemeden önce kategori, marka ve alt kategorilerinizi oluşturun
  • Ürün ve hizmetlerinizi eklerken profesyonel fotoğraflar ve seo uyumlu ürün açıklamaları kullanmaya özen gösterin.
  • Markanıza ait kurumsal sayfaların tasarımını profesyonelce yapın.
  • E-ihracat firmanızın ürün ve hizmetlerini sitenize ekledikten sonra Gürcistan’da en çok satılan ürünleri ana sayfanızda yer alan banner ve slider alanlarında sergileyin.
  • Gürcistan’a sattığımız ürünlere ana sayfanızda yer verin.
  • Gürcistan’a e-ihracat yaparken başarılı olmak için responsive temalar kullanın.
  • E-ihracat sitenizde güvenliği ön planda tutun ve ödeme sayfası tasarımına oldukça önem verin.
 

Bu çalışmaları yaparak e-ihracat sitenizin tasarımını profesyonelce hazırlayabilir ve müşterilerin ilgisini çekerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.


İlgili İçerik; Sayfa Tasarım Sihirbazı 



Gürcistan E-ihracat Satışı Site Tasarımı

 

E-ihracat Sitenizin Ürün ve Hizmetlerini Pazarlayın

 

Gürcistan’a e-ihracat yapmak için markanızın ürün ve hizmetlerini bu ülkede tanıtmanız gerekiyor. Çünkü Gürcistan’da yaşayan kişiler tanımadığı markalardan ve firmalardan alışveriş yapmayı sevmiyor. Bu nedenle tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapmanız oldukça önemli bir hal alıyor.

 

Markalar genellikle Gürcistan’da satış yapabilmek için Google reklamları, sosyal medya reklamları, Influencer çalışmaları, içerik pazarlaması vb. dijital pazarlama yöntemlerine yönelik çalışmalar yapıyor.

 

Dijital pazarlama yöntemleri sayesinde Gürcistan’da marka bilinirliği yaratan işletmeler ülkeye daha kolay satış yapabiliyor.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışına Satış Nasıl Yapılır?

 

Gürcistan E-ihracat Satışı Ürün ve Hizmet Pazarlaması

 

Gürcistan Gümrük ve KDV Oranları

 

Gürcistan’a yapılan satışlarda gümrük vergisi oranları %0, %5 ve %12 oranlarında farklılık göstermektedir. Gürcistan’a satış yapacak olan markalar sattıkları ürünler için de %18 oranında KDV yani katma değer vergisi ödemektedir.

 

Ticimax ile Profesyonel E-ihracat Sitenizi Kurun

 

E-ihracat ile Gürcistan’a satış yaparken sitenizi kurmak için Ticimax’ı tercih edin. Ticimax sayesinde sitenizi hızlı bir şekilde hayata geçirin ve alt yapımız içinde yer alan modül ve özellikler ile satışlarınızı arttırma fırsatı yakalayın.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax