Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Hotjar Nedir? Hotjar'ın E-ticaret Siteniz için Faydaları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret sektörü başta olmak üzere, internet tabanlı iş yapan hemen her şirket, kullanıcıları için en iyisini istemenin aslında kendi işletmesi için de en iyisi olacağını bilir. Ancak, çoğu zaman hep site kullanıcılarının hem de mevcut ve potansiyel müşterilerin seveceği ürünler oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz bilgi ve öngörülere sahip değildir.

 

Örneğin, bir ürün veya web analitiği aracından kayıp oranı, sayfa trafiği ve bırakma oranı gibi önemli sayılara sahip olabilirsiniz. Ancak kullanıcılarınızın neden belirli bir şekilde davrandığını biliyor musunuz? Ürününüzün tam olarak neresinde bozulmalarına neden olan sorunlar yaşıyorlar? Neden dönüştürmüyorlar?

 

Hotjar Nedir? Hotjar'ın E-ticaret Siteniz için Faydaları Nelerdir?” başlıklı içeriğimizde tüm bu sorulara yanıtlar bulmanız için geliştirilen hodjar konusunu detaylı olarak ele alacağız. Hodjar kullanımı ne işe yarar sorusuna cevap vereceğimiz yazımıza, hotjar nedir, onu açıklayarak başlayalım.

 

Hotjar Nedir? Hotjar'ın E-ticaret Siteniz için Faydaları Nelerdir?

 

Hotjar Nedir?

 

Hotjar, kullanıcılarınızın çevrimiçi davranışlarını ve eğilimlerini ortaya çıkaran güçlü bir araçtır. Hotjar, hem Analiz hem de Geri Bildirim araçlarını birleştirerek, sitenizin kullanıcı deneyimini ve performans/dönüşüm oranlarını nasıl iyileştireceğinizin büyük resmini sunar.

 

Hotjar, kullanıcıların sitenizle nasıl etkileşimde bulunduğunu görselleştirmenize olanak tanır. Kullanıcıların sitenizi tam olarak ne için kullandıklarına ve nasıl kullandıklarına dair güçlü, veri destekli bir anlayış oluşturmanıza yardımcı olmak için geliştirilmiştir.

 

Hotjar nedir sorusuna, ısı Haritaları, oturum kayıtları, anketler ve gelen geri bildirim widget'ı gibi araçlar aracılığıyla müşterilerinizle empati kurmanıza ve onları anlamanıza yardımcı olacak davranış analitiği ve geri bildirim verileri sağlayan bir ürün deneyimi içgörü aracıdır şeklinde bir cevap verebiliriz.

 

Hotjar, Google Analytics veya Mixpanel gibi geleneksel ürün ve web analizi araçlarından elde ettiğiniz verileri ve bilgileri tamamlar. Sitenizde neler olduğu ve neden olduğu arasındaki noktaları birleştirmenize yardımcı olmak için ürün deneyimi içgörülerini, kullanıcı davranışı analizini ve müşteri geri bildirimlerini birleştiren kullanımı kolay bir hizmettir.

 

İlgili İçerik; User Experience (UX) ve User Interface (UI) Arasındaki Farklar

 

Hotjar Nedir?

 

Hotjar Nasıl Kullanılır?

 

Hotjar'ı Yükleme

 

Hotjar, Google Etiket Yöneticisi veya herhangi bir etiket yönetim sistemi aracılığıyla kolayca kurulabilir. hotjar.com adresinden hesap oluşturarak, uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Hodjar kullanımı

 

Yeni hesaba giriş yaptığınızda kontrol panelinde olması gereken Site Kimliğine ihtiyacınız olacak.

 

Analiz araçları, kullanıcı davranışını ölçmenize ve gözlemlemenize (kullanıcıların ne yaptığını görmenize) izin verirken, geri bildirim araçları, kullanıcılarınızın site kullanma eğilimleri ve davranışlarını (Kullanıcının Sesi) gözlemlemenizi sağlar. Sitenizin kullanıcı deneyimini ve performans/dönüşüm oranlarını iyileştirmek için siz de hotjar kullanmaya başlayabilirsiniz.



 İlgili İçerik; Kullanıcı Arayüzü (User Interface- UI) Hakkında Bilmeniz Gerekenler



Hotjar Nasıl Kullanılır

 

Web Sitenizde Hotjar Kullanmanız İçin 4 Neden

 

E-ticaret ile ilgileniyorsanız ve web sitenizi geliştirmek istiyorsanız muhtemelen aşağıdaki özelliklere sahip herhangi bir araca ihtiyaç duyabilirsiniz.

 
  • Sitenizde olup bitenler hakkında size net ve görsel veri noktaları sağlar.
  • İnsanların neden böyle davrandıklarına dair bazı bağlamları anlamanıza yardımcı olur.
  • Dik bir öğrenme eğrisi gerektirmeden yukarıdakileri hızlı bir şekilde yapar.
  • Satın almak ve değerini göstermek kolaydır.
 

Hotjar yukarıdakilerin hepsini yapar. Bu dört alanın her birine daha ayrıntılı olarak bakalım:

 

İlgili İçerik; Rich Snippets Nedir, Sitenize Faydaları Nelerdir?

 

İlgili İçerik; Core WeB Vitals Nedir, Metrikleri Nelerdir? (Güncel 2021)




Hotjar E-ticaret Siteniz için Neden Kullanmalısınız

 

Kullanıcı Davranışlarını Anlayın

 

Hotjar, kullanıcı davranışınızı anlamanın görsel ve doğrudan bir yoludur. Bir e-ticaret sayfası yönetiyorsanız, muhtemelen size web sitenizin ekosisteminin büyük resmini göstermek için Google Analytics gibi geleneksel bir analiz aracı kullanıyorsunuzdur. Aynı şekilde, dijital bir mağazanız varsa, müşterilerinizin dönüşümleri anlamak için belirli trafik verilerine bakmak için aynı aracı kullanacaksınız.

 

İzleyebileceğiniz veri miktarında bir sınır yoktur. Ancak hiç bu sayılara bakıp kullanıcılarınızın neden böyle davrandıklarını merak ettiniz mi? Web sitenizde gerçekte ne yapıyorlar? Ve onlara sağladığınız deneyim hakkında ne söyleyecekler?

 

Bu durumu şöyle düşünelim, Google Analytics genel bakışınız, web sitenizi kilometrelerce uzaktan kuş bakışı görmek gibidir. Aşağıda bir şeyler olduğunu az çok görebiliyorsunuz, evet orada bir hareketlilik var ama bu hareketlerin tam olarak ne olduğunu ve neden olduğunu tam olarak açıklayamıyorsunuz.

 

Hotjar, sizi kullanıcılarınızla aynı seviyeye getirir, böylece ne yaptıklarını görebilirsiniz. Hotjar kullanımı büyük resmin ötesine geçmek ve web sitenizi onların gözünden deneyimlemek için size imkan sağlar.

 
  • Isı haritaları (Heatmaps) size tek tek site sayfalarındaki bir dizi kullanıcı davranışını gösterir. Böylece, kullanıcılarınız nereye tıklayıp kaydırır, neyle ilgilenir, sayfanın en önemli unsurlarını görüp onlarla etkileşime girer mi gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz.
  • Kayıtlar (recordings) web sitenizdeki kullanıcı oturumlarını izlemenize olanak tanır, böylece bireysel kullanıcıların gerçekte nerede duraksadığını, geri döndüğünü ya da sonunda sayfanızı terk ettiğini görebilirsiniz.
 
İlgili İçerik; Google Analytics'te E-ticaret Verilerinizi Nasıl Görebilirsiniz?



Hotjar Kullanıcı Davranışı Analizi

 

Kullanıcılarınızdan Geri Bildirim Alın

 

Hotjar, kullanıcılarınızın davranışını açıklayan geri bildirimleri toplamanıza yardımcı olur. Örneğin, ısı haritaları (heatmap) ve kayıtlar (recordings) ile çalışıyorsunuz ve kullanıcılarınızın sitenizde duraksadığını görüyorsunuz. Bu duraksama sırasında müşterileriniz daha sonra ne yapacaklarından emin olmadan sayfayı yukarı ve aşağı kaydırıyor olabilirler.

 

Neler olup bittiğine dair varsayımlarınızı doğrulamadan devam etmek ve dijital deneyimlerinde büyük değişiklikler yapmak bir hata olur. Bunun yerine neden onlara ne düşündüklerini sormuyorsunuz?

 

Hodjar kullanımı tüketici davranışlarının nedeninin anlamanıza yardımcı olur. Mevcut ve potansiyel müşterilerinizi sitenize yönlendiren sürücüler, onları durduran engeller, onları bir şeyler yapmaya ikna eden cazip teklifleri gözlemleyebilir, onları daha iyi anlayabilirsiniz. Bunun için hotjar.com adresinden hesap oluşturmanız yeterlidir.

 

Hotjar Kullanıcı Geri Bildirimi

 

Daha Kolay ve Daha İyi Hızlı Analiz Edin

 

Hotjar, dik bir öğrenme eğrisi olmadan size hızlı ürün deneyimi içgörüleri sunar. Bunu biraz daha açalım, birçok analiz aracının karmaşıklığı, kullanıcılarınızın davranışını kolayca anlamanıza engel olabilir.

 

Örneğin mevcut kullanım sistemini öğrenmek genellikle zordur, içgörü basit olmaktan daha azdır ve ayrıca kurulum süresi ve kaynak açısından büyük yatırım yapmanız gerekebilir. Hotjar, birçok analitik ve içgörü aracını ve bunları uygulamak için ihtiyaç duyacağınız sisteme ve teknolojiye kolay yoldan ve hızlı ulaşmanızı sağlar.

 

Hotjar Daha Kolay ve Daha İyi Hızlı Analiz

 

Kolayca Kullanın

 

Hotjar kullanımı, ayrı ısı haritaları, kayıtlar ve geri bildirim araçları için satın alma sürecinden geçmeniz gerekmez; bunu yalnızca bir kez yapmanız yeterlidir ve hepsine hemen erişebilirsiniz. Hotjar basic'i kullanmak ücretsizdir ve her zaman öyle kalacağı taahhüt edilmiştir.

 

İlgili İçerik; Kullanıcı Deneyimi ( User Experience-UX) Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  

Hotjar Kullanmanın Faydaları

 

Web sitesi deneyiminizi anlamak ve geliştirmek için Hotjar'ı nasıl kullandığınız da oldukça önemlidir. Hotjar'ı web sitenizde kullanırken uygulayabileceğiniz birçok farklı kullanım biçimi, deneyim testi ve belirlemeniz gereken iyileştirme noktaları vardır. Dilerseniz hotjar deneyiminizi iyileştirecek ipuçlarına ve size fayda sağlayacak noktalara birlikte bakalım.

 

Ayarlar sekmesinden gerekli düzenlemeleri yaparak önceki ve sonraki tıklamaları ve kullanıcı deneyimilerini karşılaştırabilirsiniz.

 
  • Hangi tür görüntülerin en iyi sonucu verdiğini görebilirsiniz.
  • Satın almaya teşvik etme yöntemlerinin dikkat çekip çekmediğini görebilirsiniz.
  • Yaygın geri bildirim yorumlarını sıkça sorulan sorular (SSS) kısmını düzenlemek için kullanabilir ve kendinizi daha iyi açıklayabilirsiniz.
  • Sayfada hangi içeriğin yukarı veya aşağı taşınacağını öğrenebilirsiniz.
  • Kaldırmanız gereken dikkat dağıtıcı unsurları ortaya çıkarabilirsiniz.
  • Sayfadan ayrılmadan önce ziyaretçilerle doğrudan konuşabilirsiniz.
  • Büyük fırsatları belirleyerek ilk olarak nerede test edileceğine öncelik vereceğinizi öğrenebilirsiniz.
  • Sayfaya hangi yeni içeriği eklemeniz gerektiğini belirleyebilirsiniz.
  • Müşterilerden değerli referanslar toplayabilirsiniz.
  
  

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax