Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İlham Veren Pazarlama Hikayeleri

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten online satış yapan kişiler markalarının bilinirliğini arttırmak, e-ticaret sitelerine ziyaretçi çekmek, ürün, hizmet ve kampanyalarını duyurmak ve daha fazla satış yapabilmek için pazarlama çalışmaları yapmaktadır.

 

İşletmeler bazı durumlar pazarlama çalışmalarında hızlı bir şekilde başarı elde ederken bazı durumlarda ise başarısızlıklar ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bunun en büyük etkenlerinden birisi yanlış kurgulanan pazarlama stratejileri ve yanlış yapılan pazarlama çalışmalarıdır. Doğru pazarlama çalışmaları yapmak isteyen işletmeler ise genellikle farklı markaların pazarlama hikayelerini araştırmaktadır.

 

İşletmeler örnek marka hikayeleri sayesinde nasıl pazarlama çalışmaları yapabileceklerine karar vermekte ve böylece doğru pazarlama stratejileri geliştirerek daha kolay bir şekilde amaçlarına ulaşmaktadır.

 

Dijital pazarlama ya da offline pazarlama çalışmaları yapmak isteyen işletmeler için hazırladığımız İlham Veren Pazarlama Hikayeleri adlı bu yazımızda sizlere belirli işletmelerin pazarlama hikayelerinden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek güçlü markaların dijital pazarlama hikayelerini öğrenebilir ve bu stratejiler doğrultusunda kendi pazarlama çalışmalarınızı yürütebilirsiniz.

 

İlham Veren Pazarlama Hikayeleri

 

Air Bnb

 

Herkesin adını sıklıkla duyduğu markalardan birisi olan Air BNB, yurt içi ya da yurtdışında konaklama hizmetleri bulmanızı sağlayan bir sistemdir. AİRBNB kullanan kişiler genellikle ucuz konaklama hizmetlerine ulaşabilmekte ve böylece seyahat ederken masraflarını düşürebilmektedir.

 

İlk dönemler sadece belirli kişiler tarafından kullanılan bu sistemi geliştirmek için Air BNB yeni bir proje geliştirdi. ‘’ Yerler ve Deneyimler ‘’ adıyla geliştirilen bu proje sayesinde AİR BNB ile seyahat eden kişiler seyahat ettikleri yerlerde katıldıkları aktiviteleri gösterme fırsatı yakaladı. Facebook Live özelliği kullanılarak geliştirilen bu proje sayesinde AİR BNB hem gezginleri hem de kendi markasını tanıttı.

 

Yürütülen pazarlama kampanyasında AİR BNB 6,2 milyon kadar bir görüntüleme elde etti. Dünyanın büyük şehirlerinden bu yayınları izleyen milyonlarca kişi artık AİR BNB’yi daha kolay bir şekilde tanıma ve kullanma fırsatı yakaladı.

 

İlgili İçerik; Duyusal Pazarlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır? 



İlham Veren Pazarlama Hikayeleri Airbnb

 

Uber

 

Kurulduğu ilk dönemde ülkemizde oldukça fazla bir şekilde kullanılan UBER, seyahat etmek isteyen insanların kolay bir şekilde taksi ve özel araç çağırmasını sağlayan uygulamalardan birisidir.

 

Uber, ilk kurulduğu günden itibaren kullanıcıların indirimli ve özel bir şekilde seyahat etmelerine yardımcı olan bir uygulama olarak bilinmektedir. Piyasaya sunulduğu tarihte indirimli fiyat kampanyası tanımlayan bu uygulama birçok kişi tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

 

Uber’in rahatlığı ön plana çıkaran ucuz bir seyahat alternatifi olduğunu gösteren sosyal medya paylaşımları ve ınfluencer marketing reklamları sayesinde Uber kısa süreler içerisinde gelişme imkânı yakalamıştır. Günümüzde milyonlarca kişi tarafından kullanılan Uber, hem müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğu için hem de yaptığı başarılı pazarlama çalışmaları sayesinde büyüme fırsatı yakalamıştır.

 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri

İlgili İçerik; Pazarlamanın Uzmanlarından Sosyal Medya Pazarlamasına Yönelik İpuçları

 

İlham Veren Pazarlama Hikayeleri Uber

 

Apple

 

1976 yılında kurulan bir şirket olan Apple’ı hepimiz yakından tanıyoruz. Hem apple kuruluş hikayesi hem de pazarlama hikayesi birçok kişinin ilgisini çekiyor.

 

Bir bilgisayar kiti satmak için kurulan şirket neredeyse şu an tüm teknolojiye hâkim bir şekilde cihazlar üretiyor ve satışını gerçekleştiriyor. Aslına bakıldığında Apple’ın hem güçlü bir marka olması hem de kalitesini gösterecek nitelikte pazarlama çalışmaları yapması firmanın başarısını arttırıyor.

 

Apple ürettiği ürünleri tanıtmak ve kalitesini kullanıcılara göstermek için hem offline hem de online pazarlama çalışmaları yapıyor. Arama motoru çalışmaları ve sosyal medya çalışmaları Apple’ın dijital pazarlama stratejilerini geliştirmesini sağlıyor.

 

Offline platformlarda Apple’ın son yaptığı çalışmalardan birisi olan ‘’Apple ile Çekildi ‘’ projesi ise ilham veren pazarlama hikayeleri arasında yer alıyor. Fotoğraflarını Iphone cihazlar kullanarak çeken kişilerin çektikleri fotoğrafları Apple hem dijital platformlarda hem de billboard gibi offline platformlara sergiliyor. Böylece hem markasını hem de cihazlarının kalitesini gösterme fırsatı yakalıyor.

 

Aslına bakıldığında Apple bu pazarlama çalışmaları sayesinde tüketicilerin hem Apple’ı tanımasını hem de Apple cihazların özelliklerini görmesine olanak sağlıyor. Böylece marka farklı markların cihazlarını kullanan kişileri kendisine çekebiliyor ve başarısına başarı katıyor.

 

İlgili İçerik; Kişiye Özel Pazarlama ile Müşterilerinizi Etkileyin

 

İlgili İçerik; Video Pazarlama Nedir? Video Pazarlama Yöntemleri Nelerdir?

 

İlgili İçerik; Pazarlama İletişimi ve Önemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler 



İlham Veren Pazarlama Hikayeleri Apple

 

Marlboro

 

Hepimizin bildiği başarılı pazarlama hikayelerinden birisi de sigara markası olan Marlboro’ya ait. Aslına bakıldığında Marlboro’nun yaptığı pazarlama çalışması Gerilla Marketing’in Dünya’da temellerini atan çalışmalardan birisi.

 

Marlboro firması ilk kurulduğu dönemlerde asla satış yapamadı ve iflasın eşiğine kadar geldi. Satışlarını arttırmaya yönelik çalışmalar arayan Marlboro’ya bir gün Philip Morris geldi ve satışlarını bir ay içerisinde üç kat arttıracağını söyledi. Morris, satışları arttırdığı takdirde şirkete %50 ortak olacağını arttıramadığı takdirde de ömrü boyunca ücretsiz bir şekilde markada çalışacağını dile getirdi.

 

Batmanın eşiğinde olan Marlboro, bu teklife oldukça sıcak baktı ve işlerin yürütülmesi için Morris’e bir uçak tahsis etti. Teklif kabul edildikten sonra Morris, ilk olarak şirketin deposuna indi ve ne kadar boş sigara kutusu varsa hepsini ayağıyla ezdi. Gece yarısı tahsis edilen uçak ile Kuzey Amerika’da yer alan tüm şehirlere bu paketleri bıraktı.

 

Amerikalılar sabah uyandıklarında yerlerde dolu olan bu paketleri görünce ne kadar çok tüketiliyor algısı ile Marlboro, satın almaya başladı. Gerilla Marketing sayesinde ilk ayda Marlboro satışlarını 3 değil 5 kat arttırma fırsatı yakaladı ve iflastan kurtuldu.

 

Marlboro’nun daha önce hiç örneği olmayan Gerilla Marketing çalışmalarını yıllar önce kurgulaması ve hayata geçirmesi markanın günümüzün en başarılı markaları arasında yer almasını sağladı.

 

Sizler de e-ticarette başarılı pazarlama hikayeleri yaratmak istiyorsanız yeniliklere açık ve cesaretli olmalısınız. Böylece e-ticaret sektöründe hızlı bir şekilde büyüyebilir ve daha fazla tüketici tarafından tanınabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Bilmeniz Gereken Gerilla Pazarlama Teknikleri Nelerdir?

 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Trendleri (2021)

  

İlham Veren Pazarlama Hikayeleri Morlboro

 

Ticimax İş Ortağı Hikayeleri

 

15 Yılı aşkın tecrübesi ile e-ticaret firmaları için e-ticaret alt yapıları ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax’ı tercih eden birçok e-ticaret firmasının ilham veren kuruluş ve pazarlama hikayeleri bulunmaktadır.

Ticimax, kurulduğu ilk günden beri e-ticaret alt yapılarını kullanan firmaların büyümesine önem veren bir marka olduğu için Benim E-ticaret Hikayem projesi kapsamında Ticimax alt yapısını tercih eden işletmelerin ilham verici başarı hikayelerini paylaşmaktadır.

Ticimax İş Ortağı Hikayeleri sayesinde Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeler daha fazla kişi tarafından tanınmakta ve bu da işletmelerin marka bilinirliğinin artmasını sağlamaktadır. Ticimax Benim E-ticaret Hikayem projesi kapsamında e-ticaret firmaları marka kuruluş hikayelerini anlatabilmekte ve Ticimax e-ticaret alt yapıları ile firmalarını nasıl büyüttüklerini paylaşmaktadır.

Ticimax İş Ortağı Hikayelerinin yanı sıra Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih eden firmalar Ticimax’ın farklı platformlar üzerinden yürüttüğü E-ticaret Başarı Hikayeleri canlı yayınlarına katılabilmekte ve böylece marklarını tanıtabilmektedir.
 

İlgili Sayfa; Ticimax İş Ortakları

 

İlgili İçerik; Başarılı Markaların 6 Ortak Özelliği 


İlham Veren Pazarlama Hikayeleri Trendyol

 

Başarılı Bir Marka Hikayesi Yaratın

 

E-ticarette yükselmek ve başarılı bir marka hikayesi yaratmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih ederek e-ticaret sitenizi kurabilir ve anında internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan modül ve entegrasyonlar sayesinde e-ticaret firmanızı daha fazla kişiye ulaştırabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz. Böylece e-ticarette başarılı pazarlama hikayeleri yaratarak tanınma fırsatı yakalayabilir ve işletmenizi daha kolay bir şekilde büyütebilirsiniz. Şimdi siz de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edin ve işinizi daha kolay bir şekilde büyütün.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax