Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Reels Yapma Programları

Güncelleme Tarihi: 17.04.2024

İçindekiler;

Instagram, günlük 100 milyonu aşkın kullanıcı sayısıyla dünyanın en çok kullanın sosyal medya uygulamalarındandır, özellikle Instagram reels ve story özelliği sonrasında ise Instagram’da geçirilen süre artış göstermiştir. Instagram reels, kullanıcıların kısa süreli çektiği videolardır ve birçok kişi kaliteli bir şekilde paylaşım yapmak için reels video düzenleme uygulamalarını kullanmaktadır.

 

İnstagram bir fotoğraf ve video paylaşma platformu olarak hizmet veriyor olsa da son dönemlerde videoların etkisi bir hayli artış göstermiştir. Kürsesel en büyük fotoğraf video ve paylaşma platformu İnstagram, Tiktok ile beraber tekrar çok yüksek bir şekilde ivme kazanan kısa video trendini de tabii ki kendi şeklinde uyarlamıştır. Bu video trendine ayak uyduracak ve Instagram’da reels paylaşımı yapacak olan kişiler en iyi reels nasıl yapılır sorusuna yanıt aramaktadır.

 

Siz de Instagram Reels içeriği oluşturmak ve bu alanda yoğunlaşmak istiyorsanız, ücretsiz reels düzenleme veya reels video hazırlama programı kullanarak içeriklerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Instagram Reels Video Düzenleme Uygulamaları adlı içeriğimizi inceleyerek siz de reels video hazırlama programı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri
 

Clips (Apple)


 Clips (Apple)

Clips İOS kullanıcıları için benzersiz bir fırsattır.Eğer İOS kullanıcıysanız reels video hazırlama programı içinde sizi başka bir programa ihtiyaç duymadan, tüm ihtiyaç ve taleplerinize karşılık verecek kadar detaylı ve iyi hazırlanmış bir programdır. Uygulama Apple tarafından sürekli yeni güncellemeler ile beraber geliştirilmektedir. Clips, videolarınıza memojiler ve animojiler eklenmesine de imkan tanıyor. Metinler, yazı tipleri, çıkartmaları, filtreler vb. için de uygulamada destek vardır.

 

Clips’i benzersiz kılan ve diğerlerinden en belirgin olarak ayıran nokta ise videolarınza gerçek zamanlı altyazı eklenmesine imkân sağlamasıdır. Siz konuşurken Clips, altyazıyı farklı konumlarda ve tarzlarda göstererek videonuzun daha da kaliteli bir hale gelmesini sağlayacaktır. Bu nedenle Clips IOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilecek ücretsiz reels düzenleme programları arasında yer almaktadır.

 

FilmoraGO

 

Hem Android hem İOS platformunda hizmet veren FilmoraGo ücretsiz reels düzenleme uygulamaları içinde en cazip seçeneklerin başında gelmektedir. Diğer çeşitli video düzenleyicileri gibi dikey yönde birçok en boy oranı desteklemektedir.

 

FilmoraGo, video kırpma gibi özellikleriyle profesyonel bir video düzenleyicinin sağladığı tüm imkanlara nerdeyse sahiptir. Metin aracı ve filtreleri oldukça kuvvetlidir. FilmoraGo ücretsiz bir uygulama olarak hizmet versede, uygulama içinde bazı satın alma gerektiren özellikleride vardır. FilmoraGo kullanması ve alışması zor bir uygulama olduğundan, alışmanız biraz zaman alacaktır. Siz de reels video nasıl düzenlenir diyorsanız bu FilmoraaGO’yu kullanabilirsiniz.

 

VN Video Editor


 VN Video Editor
 

VN Video Editor en popüler reels video düzenleyicilerden biridir. Konu ‘Reels’ olduğunda bu popülerliği bu içeriğe uyumundan dolayı bir kat daha da artmaktadır. Yani reels video yapma programı denince karşınıza ilk olarak çıkacak seçeneklerden biridir. İOS ve Android cihazlar için kullanılabilir olan VN Video Editor diğer başlıca popüler video düzenleyicilere göre çok daha gelişmiş bir içeriğe sahiptir. VN videolara filigran (watermark) eklemez, eğer bir düzenleyicide aradığınız en önemli özellik buysa VN sizin için en uygun seçenek olabilir.

 

Video efektleri için FX, arka plan geliştirme için BG desteği sağlaması, dondurma ve eşssiz filtreleri kullanıcıların en çok kullandıkları özelliklerin başında gelmektedir. Bunun yanında portre video düzenleme, çoklu en boy oranları, arka plan seçimi ve çok çerçeveli video oluşturma gibi özelliklere sahip VN Video Editor bu gelişmiş içeriğiyle fazlasıyla kaliteli ve özgün içerikler yaratmanıza destek olacak, en iyi reels nasıl yapılır sorunuzu yanıtlayacak hatta beklentinizin üstüne çıkarak fazlasını size sunacaktır. Ek olarak videoyu düzenlerken veya dışarıya aktarırken VN karşınıza reklam veya banner çıkarmaz ve kullanıcıyı bu açıdan da mutlu eder.

 

İlgili İçerik; Bilmeniz Gereken Instagram Terimleri
 

InShot


 InShot
 

Reels video hazırlama programı denince hem IOS hem Android olmak üzere çoğu kullanıcının aklına ilk ve en iyi seçenek olarak gelen, en popüler reels uygulaması olarak bilinir. Özel en boy oranlarıda dahil olmak üzere birçok dikey yönlü en boy oranı sunarak, ekran boyutunuza göre dikey reels videoları oluşturmanızı sağlar.

 

InShot; kırpma, yakınlaştırma, videoları çevirme, ağır çekim ve hızlandırılmış videolar gibi çeşitli özelliklerede sahiptir. animasyonlu çıkartmalar, emojiler ve özel resimler eklemenize bile izin veriyor. Fakat InShot tam anlamıyla ücretsiz reels düzenleme programı değildir. Program birkaç başlangıç videosu hazırladığınızdan sonra videolara fıligran eklemeye başlayacak, fıligranı kaldırmanız içinse sizden ücretli sürüme geçmenizi talep edecektir.

 

YouCut


 YouCut


Fıligran eklemeyen ücretsiz reels düzenleme uygulamalarından biridir. YouCut sadece Android platformunda hizmet vermektedir. Reels video nasıl düzenlenir size etkileyici bir şekilde gösterecek olan YouCut, bir düzenleyicide olmasını istediğiniz standart ve gelişmiş neredeyse tüm özelliklere sahiptir. Özel en boy oranını seçme, videoların arka planını değiştirme, renkleri istediğince ayarlayabilme, klipleri düzenleme ve birden çok videoyu birleştirebilme olanağı sağlamaktadır.

 

Uygulamanın metin aracı oldukça iyi çalışmaktadır. YouCut birçok yazı tipi ve metin efekti için de destek vermektedir. En ilgi çekici özelliklerinden biride içinde telifsiz müzik kütüphanesi yer almasıdır. Videolarına fıligran eklemeyen YouCut, Android kullanıcıları için mükemmel bir deneyime olanak tanıyan YouCut, gönül rahatlığıyla ilk tercihiniz olabilecek kalitede bir uygulamadır.

 

İlgili İçerik; Instagram Canlı Yayın İpuçları

Funimate

 

Funimate, Instagram Reels haricinde Shorts ve TikTok gibi diğer kısa video uygulamaları için özgün videolar oluşturmak için geliştirilmiştir. Instagram Reels içerisinde bulamayan geniş bir efekt ve filtre koleksiyonu mevcuttur. İstenmeyen kısımları kaldırmak, hareketsiz görüntüler ve ses parçaları eklemek gibi önemli bir çok özelliği içinde barındırmaktadır.

 

Bu özelliklerinin yanınında Funimate’nin sunduğu belki en cezbecidi özellik; 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip özgün sosyal medyasında Funimate üzerinde yapılmış videoları paylaşma imkanı sağlamasıdır. Bu ağa katılmak isteğe bağlı ve ücretsizdir. Bu özelliğiyle Funimate klasik bir reels video hazırlama programı olmaktan keskin biçimde ayrılmıştır.

 

Adobe Premiere Rush


 Adobe Premiere Rush


Pc platformunda en etkili ve tercih edilen platformların başında tabii ki çoğumuzun bildiği Adobe gelmektedir. Adobe mobil platformlarda da Premiere Rush uygulaması ile hizmet vermektedir. Bu mobil uygulama en iyi reels nasıl yapılır sorusuna yanıt bulmanız için tüm profesyonel özellikleri barındırmaktadır.

 

Uygulamanın en keskin özelliklerinden biride videonuza renk derecelendirmesi uygulayarak, videonuzun sinematik bir görünüm almasını sağlayacak ve profesyonel bir deneyim yaşamanızı sağlayacaktır. Uygulama tamamen ücretsizdir ve hem Apple hem Android platforumda hizmet vermektedir.

 

İlgili İçerik; Instagram Çekilişi Nasıl Yapılmalı ve Nelere Dikkat Edilmeli?
 

GoPro Quik


 GoPro Quik

Bir numaralı aksiyon kamerası firması GoPro tarafından üretilmiş resmi uygulamasıdır. Uygulamaya, diğer ücretsiz reels düzenleme uygulamaları içinde farklı bir boyuta taşıyan özellik anları seçerek tamamen otomatik video oluşturma yeteneğidir. Kısaca tüm düzenleme uygulama tarafından yapılır. Video efektleri ayarlanabilir, arka plan müziğini değiştirebilir, metin eklenebilir, paleti özelleştirebilir, videonun belirli bir bölümü vurgulanabilir, klipler kırpılabilir vb birçok özelliği kolayca yapabilirsin. Bunun yanında uygulama tüm standart video düzenleme araçlarınada sahiptir.

 

GoPro kendine has bir ton video ve geçiş efektiyle beraber videonuzu çok daha üst seviyelere çekmenize yardımcı olacaktır. IOS ve Android platformarından kolayca indirebilirsiniz.

 

Vita


 Vita
 

En iyi reels nasıl yapılır sorusuna size en kolayca cevap verecek uygulamalardan biridir. Özgün şablonları ile eğlenceli videolar yaratmanıza imkan tanıyacaktır. Vita videonuza canlı müzik ekleme fırsatınıda size sınmaktadır üstelik çoğu uygulamadaki sınırlı sayıda ses içeriğinin aksine, devasa bir şarkı listesi kitapçığını bir araya getirerek kendisini diğer reels video hazırlama programlarından farklı bir boyuta taşımayı başarmıştır.

 

Splice

 

2 milyondan fazla indirmeye sahip reels video yapma programı Splice, son dönemde hem Android hem IOS için son dönemde en yükselişte olan uygulamaların başında gelmektedir. Portre modunda (16:9) düzenleme yapmak için en ideal programlardandır. Kullanıcı dostu kolay kavranabilir arayüzü bu yükselişinin başlıca sebeplerindendir.

 

Uygulama Reels videolarınıza basitçe medya, metin ve müzik eklemenizi sağlayan Slice, aynı zamanda videonuzu dışa aktarırken FPS ayarlamasınıda size bırakıyor ve 4K Ultra HD’ye kadar sorunsuz bir biçimde desteklemekte.En cazip ücretsiz reels düzenleme uygulamalarından olan Splice’ı hem Android hem IOS cihazlarınıza kolaylıkla indirebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax