Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternette Kozmetik Satışı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Güncelleme Tarihi: 01.09.2022

İçindekiler;

Her geçen gün artan internet kullanımı sayesinde hayatımızdaki en büyük etkinliklerden birisi olan alışveriş de artık dijital platformlara taşınmaya başladı. Bu nedenle birçok firma zaman içerisinde satış ağırlıklarını internete vermeye başladı.

Kozmetik markaları da hızlı bir şekilde bu akımı takip etmeye devam ediyor. Bu yazımızda internette kozmetik satışı yapılırken nelere dikkat edilmeli onlardan bahsedeceğiz ve bu doğrultuda sizlerin satışını arttıracak birçok öneriyi sizlerle paylaşacağız.


 

İnternette Kozmetik Satışı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?


 

Ürün Yelpazenizi İyi Belirleyin

 

İnternette kozmetik satışı yapılırken nelere dikkat edilmeli yazımızın ilk bölümünü Ürün Yelpazeleri oluşturuyor. Çünkü internetten satışlarına devam eden birçok firma binlerce ürün satışı yaparak internetten satış yapmak için harcadıkları zamanı arttırıyor. Bu nedenle sizler ürün satışı yaparken ilk olarak hangi ürünleri satmak istediğinizi düşünün. Çünkü kozmetik dendiğinde akla binlerce şey geliyor. Bu nedenle ürün yelpazenizi belirlemek oldukça önemli.

 

Ürün yelpazenizi belirlerken rakibiniz olacak firmaları göz önünde bulundurabilirsiniz. Bunu yapmak için de iyi bir analiz yapmanız gerekiyor.
 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf



İnternette Kozmetik Satışı Ürün Çeşitliliği

 

Analiz Yapmaya Özen Gösterin

 

İnternette kozmetik satışı yapılırken nelere dikkat edilmeli yazımızın bu bölümünde analizden bahsedeceğiz. Birçok firma e-ticaret faaliyetleri yapmaya başlarken önemli bir basamak olan analiz sürecini göz ardı ediyor. Bu da firmaların uzun zaman içerisinde çok emek verdikleri işlerinin başarıya ulaşmamasına neden oluyor.

 

İnternetten kozmetik satışı yapmayı düşünen bir firma olduğunuzu ve ruj satmak istediğinizi düşünelim. Analiz sürecinizi yönetirken şunlara dikkat etmelisiniz;

 

  • Satmak istediğiniz ürünü veya ürünleri hangi firmalar satıyor?
  • Bu ürünleri satan firmaların tanınma derecesi nedir?
  • Bu firmaların önüne geçmek için satış sürecinizi nasıl değerlendirmeniz ve neler yapmanız gerekiyor?
  • O firmaların olduğu pazarlarda var olmak için neler yapmanız gerekir.
 

Bu tarz sorulara yanıt vermek hem rakiplerinizi daha yakından tanımanıza olanak sağlayacak hem de internette kozmetik satışı yapma konusunda ihtiyacınız olan iş planınızı bir nevi ortaya koyacaktır.



İnternette Kozmetik Satışı Analiz Yapma

 

Tedarikçilerinizi Belirlemeniz Oldukça Önemli

 

Ürün yelpazenizi ve analiz sürecinizi tamamladıktan sonra internetten kozmetik satışı yaparken nelere dikkat edilmeli yazımızın bu bölümünde tedarikçilerden bahsedeceğiz.

 

İş planınız ve ürün yelpazeniz istediğiniz kadar hazır olsun. İşin asıl önemli bölümlerinden birisi tedarikçiler kısmı. Çünkü internetten satış yaparken ürünlerinizi satın alacağınız birçok firmaya ihtiyacınız olacak.

Bu nedenle, satışlara başlamadan önce tedarikçilerinizi aramaya başlayabilirsiniz. Tedarikçi ararken aynı anda birçok firmayla konuşmanızı öneririz. Çünkü genellikle tedarikçilerin verdikleri hizmetler birbirlerinden farklılaşmakta ve bu da alacağınız ürünün fiyatını etkilemektedir. Tedarikçinizi seçerken özellikle güvenilir ve uygun fiyatlı bir firma olmasına özen göstererek işe başlayabilirsiniz.
 

İlginizi Çekebilir: Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Çalışır?



İnternette Kozmetik Satışı Tedarikçi

 

İşinize Uygun E-ticaret Alt Yapısını Seçin

 

E-ticaret yapmak isteyen kişilerin özenle dikkat etmesi gereken bir alan ise e-ticaret alt yapıları. İş hacminize yapmak istediğiniz ticaret türüne göre en uygun e-ticaret alt yapısını seçmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu şekilde size en uygun e-ticaret alt yapısına karar verebilir ve bu alt yapıyı 15 gün ücretsiz deneme fırsatı elde edebilirsiniz. 15 gün sonunda sitenize en uygun olan e-ticaret paketi satın alarak faaliyetlerinize başlayabilirsiniz.



İnternette Kozmetik Satışı E-ticaret Altyapısı

 

İnternet Sitenizi Kurun ve Tanıtımı Yapın

 

İnternette Kozmetik Satışı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli yazımızın bu bölümünde internet sitesi ve tanıtım hakkında bilgiler vereceğiz. İnternetten kozmetik satışı yapılırken genellikle kadınlar hedeflenmektedir. Sizler de kadınlara yönelik kozmetik ürünler satmayı tercih eden bir firmaysanız eğer sitenizi daha basit bir tasarımla hayata geçirmenizi öneririz. Bunu yapmak için satın aldığınız e-ticaret alt yapısına göre belirlenen ve iş alanınıza uygun olan temalarımızdan birini seçerek sizler de sitenizi hayata geçirebilirsiniz.

 

İnternet sitenizi kurduktan sonra arama motorları ilk hedefiniz olacağı için arama motorlarında reklam vermekten çekinmeyin. Eğer rakipleriniz daha bilinir bir firmaysa sizden daha ön planda olacakları için onların önüne geçmeye yönelik Google Seo odaklı çalışmalar yapmaktan çekinmeyin.


İlginizi Çekebilir: E-ticarette Satış Taktikleri


İnternette Kozmetik Satışı Nasıl Kurulur

 

Sosyal Medya Reklamlarına Önem Verin

 

E-ticaret sitesi üzerinden satış yapan birçok firma sosyal medya reklamlarına oldukça çok önem veriyor. Sizler de sosyal medya hesaplarınızı hayata geçirin ve bu hesaplar üzerinden kampanyalar, çekilişler ve fırsat reklamları yaparak daha fazla kişiye ulaşmaya çalışın.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

İlginizi Çekebilir: 

Kozmetik&Güzellik E-Ticaret Sitesi Örnekleri


Google Alışveriş Reklamları Nasıl Yapılır?

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax