Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Kırtasiye Malzemeleri ve Ürünleri Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret sektörü hızla büyüyor, yurtdışında bazı kaynaklar yakında tüm sektörlerin e-ticarete kayacağından ve yüz yüze alışverişin bitme derecesine geleceğinden dahi bahsediyor. Bu sebeple kendi iş alanlarımızı şimdiden internete taşımak artık gerekli bir durum haline geldi. Bu yazımızda internetten nasıl kırtasiye malzemeleri satılır sorusuna cevap vereceğiz.
 

İlgili İçerik: Online Mağazanıza Trafik Çekmenin 6 Altın Kuralı


 

İnternetten Kırtasiye Malzemeleri ve Ürünleri Satışı Nasıl Yapılır?


 

İnternetten Satış Yapmanın Faydaları Nelerdir?

 

İnternetten nasıl kırtasiye malzemesi satılır sorusunun teknik kısımlarını aşağıda açıklayacağız ancak bu bölümde kırtasiye sektörü için internet satışının faydalarından bahsedeceğiz. Öncelikle internet üzerinden satışlarınızı 7 gün 24 saat sürdürebilmektesiniz. Bu durum müşterilerin size ulaşmasını oldukça kolaylaştırmaktadır.

İkinci olarak maliyeti oldukça düşüktür. Yalnızca internet satışı üzerinden çalışmak istiyorsanız, depo kiralamanız ve depo çalışanları ile işinizi yürütmeniz mümkündür. Çalışan maliyeti, kira bedeli yanında işletmenizin günlük giderleri gibi birçok noktadan da maliyetleriniz azalacaktır.

Ayrıca kırtasiye sektörü internet satışına çok uygundur. İnsanlar kargo ile taşıma sürecinde bir sıkıntı ile karşılaşmaktan çekindikleri için kırılgan veya ağır ürünleri mağazadan almaya yönelebiliyorlar. Kırtasiye ürünleri kargo ile göndermeye uygun ürünlerdir.
 

İlgili İçerik: SEO Analizi Nasıl Yapılır?


İnternetten Satış Yapmanın Faydaları Nelerdir?

 

İnternetten Kırtasiye Malzemeleri ve Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

 

İnternet üzerinden satış yapmak istiyorsanız öncelikle bir e-ticaret şirketi kurmanız gerekmektedir. Nasıl sattığınız her ürünü faturalandırmanız ve vergisini ödemeniz gerekiyorsa, internet üzerinden yapılan satışlar içinde aynı durum geçerlidir.

E-ticaret şirketleri şahıs veya sermaye şirketlerinden farklı değildir. Potansiyel iş hacminize göre bu şirketlerden size en uygun olanını seçip kurulumu için mali müşaviriniz ile görüşebilirsiniz. Şirket kurulum işlemlerinizi e-ticarete başlamadan önce bitirmiş olmak zorundasınız. Yasal zorunluluğun yanında ödeme alabilmek içinde şirket hesaplarınızın bulunması gerekmektedir.

 

İnternet sitenizi kurmak için e-ticaret altyapınızı seçmelisiniz. Size en uygun e-ticaret yapısını öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Türkiye'nin en gelişmiş e-ticaret yazılımını 15 gün boyunca ücretsiz bir şekilde deneyebilir memnun kaldığınız takdirde satın alımını gerçekleştirebilirsiniz. E-ticaret paketi satın aldığınız takdirde 7/24 destek ekibimiz ile iletişime geçebilir aklınıza takılan herhangi bir soru için hızlı bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

 

Sitenizi açtıktan sonra sitenizin bilinirliğini arttırmak ve bunun için Google aramalarda üst sıralarda çıkmasını sağlamak zorundasınız. Bunun için SEO uyumlu çalışmalar yapmak, sosyal medya hesaplarının aktif olarak kullanılması ve reklam vermek gibi yöntemleri kullanmanız gerekmektedir.
 

İlgili İçerik: Şirket Nasıl Kurulur?



İnternetten Kırtasiye Malzemeleri ve Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

 

Pazar Yerlerinde Kırtasiye Ürünleri Satmak

 

İnternetten kırtasiye malzemeleri satışı yapacak olan kişiler e-ticaret sitelerinin yanı sıra Trendyol, N11, Hepsiburada gibi e-ticaret pazaryerleri üzerinden de satış yapabilmektedir. E-ticaret pazaryerlerinden kırtasiye ürünleri satmak için markaların yapması gereken belirli çalışmalar bulunmaktadır.

 
  • İlk olarak hangi pazaryerinde satış yapacağınıza karar verin.
  • Satış yapmak istediğiniz pazaryeri platformuna satıcı başvurusu yapın.
  • Pazaryeri platformu tarafından istenen satıcı evraklarını iletin.
  • Satıcı evraklarını ilettikten sonra mağazanızın açılmasını bekleyin.
  • Ürün ve hizmetlerinizi yükleyin ve fiyatlandırın.
  • Ürün yükleme işlemlerinde profesyonel görseller kullanmaya önem verin.
  • Rakiplerinizi araştırarak ürün fiyatlandırması yapın.
 

Pazaryerlerine manuel ürün yükleme işlemi yapabileceğiniz gibi pazaryeri entegrasyonları kullanarak otomatik ürün aktarımı da yapabilirsiniz. Pazaryeri entegrasyonları ile kırtasiye ürünleri satarken mağazanızı profesyonel bir şekilde yönetebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

Pazar Yerlerinde Kırtasiye Ürünleri Satmak

 

Kırtasiye Malzemeleri ve Ürünleri Satışı İçin E-ticaret Sitesi Açmak

 

Kırtasiye malzemeleri ve ürünleri satışı için pazaryeri platformlarının yanı sıra e-ticaret sitenizi kurarak da satış yapmaya başlayabilirsiniz. E-ticaret siteniz üzerinden satış yaparak hem e-ticarette daha karlı olabilir hem de kendi markanızı yaratabilirsiniz. Kırtasiye malzemeleri ve ürünleri satışı için e-ticaret sitesi açmak istiyorsanız şu çalışmaları yapmaya önem vermelisiniz.

 
  • İş planınızı hazırlayın.
  • İnternetten satış yapabilmek için şirket kurun.
  • E-ticaret paketinizi seçin.
  • E-ticaret sitenizi tasarlayın.
  • E-ticaret siteniz için sanal pos ve kargo anlaşması yapın.
  • Hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak için reklam ve tanıtım çalışmaları yapın.
 

Bu çalışmaları yaparak sizler de e-ticaret sitesi açabilir ve kendi markanızı yaratarak kırtasiye malzemeleri ve ürünleri satışı yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İnternetten Kırtasiye Satışı E-ticaret Sitesi Açmak

 

Back to School Döneminde Kırtasiye Ürün Satışlarını Artırmak İçin Stratejiler

 

İnternetten kırtasiye malzemeleri satan markaların en çok önem verdiği dönem back to school dönemidir. Back to school dönemi genellikle okulların açılmasından 1 ay önce başlar be okulların ilk iki haftasına kadar devam eder. Bu dönemde e-ticaret firmaları düzenledikleri kampanyalar sayesinde satışlarını artırma fırsatı yakalar.

 

E-ticaret firmalarının back to school döneminde satışlarını artırmak için uygulayabileceği kampanyalardan ve stratejilerden bazıları şunlardır:

 
  • E-ticaret firmanızın satışını yaptığı ürünler içerisinde araştırma yapın. En çok satan ve en az satan ürünlerinizi belirleyin.
  • Ürünlerinizi ne tür kampanyalara sokacağına karar verin ve bu kampanya türlerini kurgularken hem satışlarınızı hem ortalama sepet tutarını hem de müşteri memnuniyetini artırmayı hedefleyin.
  • E-ticaret sitenizin müşteri memnuniyetini artırmak için promosyonlar ve hediye çekleri verin.
  • Hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmak için Google Ads reklamları ile kırtasiye ürünlerinizi ön plana çıkarın.
  • Sosyal medya, Influencer marketing, sms pazarlaması ve e-mail marketing çalışmaları yapın.
  • Ürün stoklarınızı güncellerken trend olan ürünleri ön plana çıkarmaya çalışın.
 

Bu çalışmalar ile sizler de kampanyalarınızı planlayabilir ve e-ticaret firmanızın hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşarak back to school döneminde satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

İnternetten Kırtasiye Satışı Back To School Dönemi

 

Özel Günlerde Kırtasiye Malzemelerini Satışını Arttırmak İçin Yapılması Gerekenler

 

Kırtasiye malzemeleri satışını artırmak için özel günlerde iyi bir kampanya dönemidir. Anneler günü, babalar günü, sevgililer günü gibi dönemlerde birçok kişi satın aldığı hediyeleri paketlemek ve daha güzel bir şekilde hediye etmek ister. Bu dönemler kırtasiye malzemeleri satan e-ticaret firmaları yapacakları kampanyalar sayesinde kırtasiye malzemeleri satışlarını artırabilir.

 

Genellikle bu dönemde markalar:

 
  • 3 Al 2 Öde
  • 100 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo
  • X üründen alana y üründe %10 indirim
 

Gibi kampanyaları kurgulayarak indirimli ürün satışı yapmakta e-ticaret sitelerinin özel gün satışlarını artırmaktadır. Markalar bu çalışmaları da seo, Google Ads, sosyal medya pazarlaması gibi dijital pazarlama yöntemleri ile ön plana çıkarmaktadır.

 

İnternetten Kırtasiye Satışı Özel Günlerde Satış

 

İnternetten Kırtasiye Malzemeleri ve Ürün Satışında Nelere Dikkat Edilmeli?

 

İnternet satışınızda öncelikle müşterilerin taleplerine en uygun şekilde planlama yapılması gerekmektedir. Kırtasiye ürünleri alan kişilerin online siparişlerde yaşadıkları sorunlar araştırılmalı ve var olan sorunlara cevap üreten bir yol sunulmalıdır. Müşterinin güvenini kazanmak, iş hacminin büyümesindeki en önemli faktördür.

 

Site tasarımı da yine önemli noktalar arasında yer alıyor. Eğer bir e-ticaret altyapısı sağlayıcısı tarafından hizmet alıyorsanız hazır site şablonlarını kullanabilir ya da sizin arzunuza göre bir şablon oluşturmalarını isteyebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sade ve şık dizayn ve kolay kullanılabilir bir site yaratmaktır. Diğer bir nokta ise müşteriye sağlanan ödeme alternatifleridir.


 

İnternetten nasıl kırtasiye malzemesi satılır sorusunun temel cevabı da aslında burada yatmaktadır. Yukarıda e-ticaret şirketi kurma zorunluluğunuzu zaten açıklamıştık. Sunacağınız ödeme yöntemleri yine yardım alacağınız altyapı sağlayıcıların sunduğu paketler içinde bulunabilmektedir. Eğer bulunmuyorsa kredi kartı, EFT/Havale, sanal kart, ön ödemeli kartlar ve kapıda ödeme seçenekleri gibi alternatiflerin hepsine sitenizde yer verilmesi müşterilerin beklentilerinin tamamını karşılayabilmeniz için iyi olacaktır.

 

Ödeme yöntemlerine de sitenizde yer verdikten sonra işinizi en iyi şekilde ilerletebilmeniz için dikkat etmeniz gereken nokta satışını yaptığınız ürünün müşteriye beyan ettiğiniz süre içinde teslim edilmesini sağlamak olacaktır. Çalıştığınız kargo firması ile anlaşmalarınızı bu minvalde yapabilir, teslim tarihlerini olası aksaklıkları öngörerek beyan edebilirsiniz. Son olarak ise etkili bir müşteri hizmetleri ağı sunmayı da gözden kaçırmamalısınız.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

İlginizi Çekebilir:

Sarf&Kırtasiye Malzemeleri E-Ticaret Siteleri

Corona Virüsünün E-ticarete Etkisi

 

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax