Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Mum Satışı Rehberi ile Kokuyu Kazanca Çevirin

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişiler e-ticaret sitesi kurmadan önce e-ticaret iş fikirleri hakkında araştırma yapıyor. Bazı kişiler yaptıkları araştırmalar sonucunda e-ticaret sektörüne adım atmaya karar verirken bazı kişiler ise evde ürettikleri ürünleri bir e-ticaret sitesi kurarak satmaya çalışıyor.

 

Evde düşük maliyetler ile üretim yapan kişiler e-ticaret sitelerini kurduktan sonra ürünlerini kendi istedikleri fiyatlar ile satarak gelir elde ediyor. Genellikle kendi hobilerini ürünleştiren kişiler internetten mum satışı, seramik satışı, çanta satışı için e-ticaret sitelerini açıyor.

 

İnternetten mum satışı yapmak isteyen kişilere bilgi vermeye yönelik hazırladığımız İnternetten Mum Satışı Rehberi ile Kokuyu Kazanca Çevirin adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret sitenizi nasıl kurabileceğinizden ve ürünlerinizi nasıl ön plana çıkarabileceğinizden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek internetten mum satmak hakkında birçok bilgiye ulaşabilir ve e-ticaret sektörüne adım atarak gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

 

İnternetten Mum Satışı Rehberi ile Kokuyu Kazanca Çevirin

 

Şirketinizi Kurun

 

E-ticaret ile internetten hangi ürünü satarsanız satın vergi mükellefi olmanız gerekir. Çünkü internetten yapılan her satış için kişilerin fatura kesme ve devlete vergi ödeme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle e-ticaret sitesi kurmadan önce kişilerin ilk olarak şirket kurması gerekir.

 

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapan işletmeler genellikle şahıs, limited ve anonim şirket türlerinden birini kurarak vergi mükellefi olmaktadır. Burada kurulacak şirket türüne karar verirken ilk olarak göz önünde bulundurmanız gereken şey sermayeniz ve gelecekteki hedeflerinizdir.

 

Eğer küçük ve orta ölçekli işler yapmayı düşünüyorsanız herkesin kurduğu şirket türü olan şahıs şirketlerini kurarak e-ticarete adım atabilirsiniz fakat büyük hedefleriniz varsa limited veya anonim şirketlerden birini seçerek şirket kuruluşunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

 

İnternetten Mum Satışı Şirket

 

E-ticaret Alt Yapınızı Seçin


Şirket kuruluşunuzu yaptıktan sonra mum satışı yapmak için bir e-ticaret sitesi kurmanız gerekmektedir. E-ticaret sitenizi kurarken kullanabileceğiniz üç farklı yöntem bulunmaktadır.

 
  • E-ticaret sitesi yazdırma
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar
  • Hazır e-ticaret alt yapıları
 

Yöntemlerini kullanarak sizler de e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Fakat e-ticaret sitesi yazdırma ve açık kaynak kodlu yazılımlar sizler için maliyetli olacak e-ticaret sitesi kurma yöntemleri olduğu için maliyetlerinizi azaltmak istiyorsanız hazır e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Böylece hem sitenizi uygun maliyetler ile kurabilir hem de hızlı bir şekilde özelleştirme yaparak anında satışa başlayabilirsiniz.

 

İnternetten Mum Satışı Ürün Seçimi

 

Ürünlerinizi Seçin


E-ticaret alt yapınızı seçtikten sonra sitenize yükleyerek satışa sunacağınız ürünleri seçmeniz gerekmektedir. Bununla beraber ürün üretimini kendiniz yapmayacaksanız toptan mum almak için bir tedarikçi de seçmeniz gerekmektedir. Ürünlerinizi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken önemli unsurlar bulunmaktadır.

 
  • Ürün seçimi yapmadan önce internetten mum satan işletmeleri inceleyin ve hangi tür mumları kaç paraya sattıklarını gözlemleyin.
  • Mumları kendiniz üretecekseniz farklı mum kalıpları satın alarak farklı hedef kitlelere hitap eden mumlar üretmeye önem verin.
  • Özellikle balmumunun yanı sıra veganlara hitap edecek mum türleri olan soya waxı ve parafin kullanarak da mum üretimi yapmaya özen gösterin.
 

Bunları göz önünde bulundurarak sizler de sitenizden satacağınız mum türlerine karar verebilir ve böylece ürün skalanızı genişletebilirsiniz. Eğer toptan mum satın alarak satış yapacaksanız tedarikçi seçiminde de dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Tedarikçinizi seçerken;

 
  • Tedarikçinin elinde bulunan ürün sayısı
  • Ürün çeşitliliği
  • Firmanıza olan uzaklığı
  • Çalıştığı diğer işletmeler
  • Tedarik zinciri yönetimi
  • Teknolojiye ve e-ticaret trendlerine hakimliği
 

Gibi birçok unsuru göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz. Böylece doğru tedarikçi seçimi yaparak e-ticaret süreçlerinizi daha kolay bir şekilde yönetebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Evden E-Ticaret Nasıl Yapılır?

 

İnternetten Mum Satışı E-ticaret

 

E-ticaret Sitenizi Tasarlayın

 

İnternetten mum satmak için bir e-ticaret sitesi kurarken dikkat etmeniz gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır. Gelin hep beraber e-ticaret sitesi tasarımı yaparken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine bir göz atalım.

 
  • E-ticaret sitenizi modern ve basit temalar ile tasarlamaya özen gösterin.
  • Sitenizde yeni konsept temalar kullanın. Temalarınızı seçerken mobil satışlarınızı arttıracak responsive temalar seçmeye önem verin.
  • Site tasarımı yaparken mum satışlarını arttıracak ve farklı mum kategorilerini ön plana çıkaracak banner ve slide alanlarını kullanın.
  • Ana sayfa tasarımı yaparken yeni ürettiğiniz ya da yeni satışa sunduğunuz mumları ön plana çıkarmaya özen gösterin.
  • Sitenizde yer alan kategori, ürün ve marka sayfalarını profesyonel bir şekilde hazırlayın.
  • Ödeme sayfası tasarımı yaparken güven verici bir sayfa tasarımı yapmayı önemseyin.
 

Böylece profesyonel bir e-ticaret sitesi tasarımı yapabilir ve müşterilerinize güven vererek mum satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İnternetten Mum Satışı Site Tasarımı

 

Ürünlerinizi Yüklerken Profesyonel Olun

 

Mum satışı yapmak için bir e-ticaret sitesi kuracaksanız e-ticaret sitenizde sergileyeceğiniz ürünleri sitenize yüklemeniz gerekmektedir. Sitenize ürün yüklemesi yaparken ise dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunmaktadır.

 
  • Ürün başlıklarınızı oluştururken SEO uyumlu ürün başlıkları oluşturun.
  • Ürün fotoğraflarınızı profesyonel bir şekilde seçin.
  • Ürün açıklamalarınızı oluşturturken SEO uyumlu ürün açıklamaları hazırlayın ve satışını yaptığınız ürünler ile ilgili detaylı bilgiler vermeye özen gösterin.
  • Ürünlerinizi yükledikten sonra bu ürünle ilgili olan diğer ürünleri de sayfanızda ön plana çıkarmaya çalışın.
 

Bu adımlara dikkat ederek sitenizde yer alan ürün sayfalarını profesyonel bir şekilde oluşturabilirsiniz. Profesyonel ürün sayfaları sayesinde tüketicilere güven verebilir ve e-ticaret sitenizi ürün satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ev Hanımları için İnternetten Ürün Satma Fikirleri

 

İnternetten Mum Satışı Profesyonellik

 

Sanal Pos Anlaşması Yapın


İnternetten mum satmak için kurduğunuz e-ticaret sitenizden kredi ve banka kartı ile ödeme alabilmek için sanal poslara ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu nedenle her e-ticaret firmasının sanal pos anlaşması yapması gerekmektedir.

 

Sanal pos anlaşması yapacağınız firmayı seçerken firmanın komisyon oranları, 3D Secure ile ödeme alma özelliği, ödeme günleri, çalışma koşulları ve daha önce çalıştığı referans firmaları göz önünde bulundurarak seçiminizi yapabilir ve sanal pos entegrasyonunuzu yaparak sitenizden kredi ve banka kartı ile tahsilat gerçekleştirebilirsiniz.

 

İnternetten Mum Satışı Sanal Pos

 

Kargo Anlaşması Yapın ve Kargo Süreçlerini Önemseyin

 

Mum satış sitenizden yapılan alışverişleri teslim edebilmek için kargo firmaları ile çalışmanız gerekir.

 

Normal gönderi ücretlerinin yanı sıra indirimli kargo gönderimleri yaparak masraflarınızı azaltmak istiyorsanız bir kargo firması seçmeli ve bu firma ile anlaşma yapmanız gerekir. Kargo firmasını seçerken;

 
  • Kargo ücretleri
  • Teslimat seçenekleri
  • Kapıda Ödem Sistemi
  • Çalışma Koşulları
 

Gibi önemli olan bilgileri göz önünde bulundurarak kargo firmanızı seçebilirsiniz.

 

Satışlarınızı yaptıktan sonra ürün gönderim süreçlerinde mumlarınızın hasar görmemesi için mum paketlemesini doğru bir şekilde yapmanız da gerekmektedir. Genellikle e-ticaret firmaları bu konuda fikirler edinebilmek için mum paketleme nasıl yapılır sorusuna yanıt aramaktadır ve bu sorgulama sayesinde işletmeler farklı paketleme türlerini incelemekte ve kullanmaya karar vermektedir.

 

Sizler de mum paketleme işlemleri ile firmanızı farklılaştırmak için bu konu hakkında araştırmalar yapabilir ve sevdiğiniz fikirleri uygulayabilirsiniz.

 

İnternetten Mum Satışı Kargo

 

Ürünlerinizi ve Kampanyalarınızı Pazarlayın

 

E-ticaret sitenizi kurduktan ve siteniz içerin gerekli olan anlaşmaları yaptıktan sonra hedef kitlenizde yer alan kişilere ürünlerinizi pazarlamanız gerekmektedir. Genellikle e-ticaret firmaları;

 
  • SEO
  • Sosyal Medya Kampanyaları
  • Video Pazarlama
  • SMS ve E-mail Marketing
  • Influencer Marketing
  • Ücretli Reklamlar
 

Gibi dijital pazarlama yöntemlerini kullanarak ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaştırmaktadır. Sizlerde mum satmak ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız bu dijital pazarlama yöntemlerini kullanabilir ve hedef kitlenize ürünlerinizi daha kolay bir şekilde ulaştırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Hobi Ürünleri Nasıl Satılır?

 

İnternetten Mum Satışı Kampanyalar

 

Ticimax ile Mum Satış Sitenizi Kurun

 

İnternetten mum satmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Alt yapılarımız içerisinde bulunan yüzlerce özelliği hızlı bir şekilde kullanabilir ve anında mum satış sitenizi kurarak internetten ürün satmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax