Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Oyuncak Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 14.12.2023

İçindekiler;

İnternetten oyuncak satışı nasıl yapılır diye soranlar için hazırladığımız bu yazımızda e-ticaret yapmaya başlarken nelere dikkat edilmeli, e-ticaret sitesi kurarken neler göz önünde bulundurulmalı, internetten oyuncak satışı yaparken analiz süreçleri nasıl yönetilmeli bunlardan bahsedeceğiz.

 

İnternetten satış yapan kişilerin sattıkları ürünlere yönelik fatura kesmesi gerektiği için internetten oyuncak satışı nasıl yapılır diye soranların ilk yapması gereken bir şirket kurmak olacaktır. Şirketinizi anonim, şahıs ve limited şirketi olarak kurabilirsiniz. Bu şirketlerden birini kurarken nelere ihtiyacınız olduğunu ve izlemeniz gereken yazıları şirket nasıl kurulur adlı yazımızdan okuyabilirsiniz.

 

İnternetten oyuncak satışı nasıl yapılır diye soranların yapması gereken ikinci şey ise internet sitelerini açmak için bir domain ve hosting satın almaktır. Domaininiz internet sitenizin adıdır ve genellikle 13-15 karakter olmasına dikkat edilmelidir. Hosting ise internet sitenizin barınağıdır. Bunun ise güvenli ve hızlı olması siteniz için oldukça önemli olacaktır.

 

Bu aşamaları tamamladıktan sonra e-ticaret sitenizi açmak için e-ticaret alt yapı sağlayıcısı olan firmamızla iletişime geçerek iş hacminize en uygun olan e-ticaret paketlerinden birini satın alabilirsiniz. Dilediğiniz takdirde satın alım yapmadan önce 15 günlük ücretsiz deneyebilir ve bunun sonrasında karar verebilirsiniz.

Firmamızın satışa sunduğu e-ticaret alt yapısında stok, kargo, ürün, kampanya, indirim gibi birçok modül bulunmaktadır. Bu modüller sayesinde ürün satışı yaparken satış sürecinin hepsini düzenli bir şekilde kontrol edebilir ve problemsiz satışlar gerçekleştirerek müşterilerinizin güvenliğini kazanabilirsiniz. 



İnternetten Oyuncak Satışı Nasıl Yapılır?

 

İnternetten Oyuncak Satışı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İnternetten oyuncak satışı nasıl yapılır diyenler için çok önemli bilgiler vereceğimiz bu bölümde sizler de işinizi geliştirirken nelere dikkat etmelisiniz bunları öğrenebilirsiniz.

İnternetten oyuncak satışı yapmak istiyorsanız eğer şirket kurma ve site oluşturma aşamalarıyla birlikte tedarikçi ve kargo şirketi de bulmanız gerekiyor. Tedarikçinizi bulurken bağlantılarının kuvvetli olmasına, hızına, daha önce çalıştığı firmalara dikkat etmeniz işinizde problemler çıkmaması için oldukça önemlidir. Kargo şirketi seçerken ise özellikle minimum kargo ücretleri, kargolama sürecinin hızı ve deponuza yakınlığı oldukça önemli.

İnternetten oyuncak satmak için birçok aşamayı tamamladınız sayılır. Bu bölümde ise işinizi geliştirmek için neler yapabilirsiniz onlara bakalım.
 

İlginizi Çekebilir: Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Çalışır?


İnternetten Oyuncak Satışı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Çizgi Filmleri Takip Edin

 

Yapılan araştırmalar ailelerin internetten oyuncak satın alırken daha çok çizgi film karakterlerine yöneldiğini gösteriyor. Bunun en büyük nedenlerinden birisi ise çocukların ilgisinin genellikle çizgi filmlerin çekmesi ve bu çizgi filmlerdeki sevilen karakterlere karşı ilgi duymaları. Sizler de internetten oyuncak satışı yaparken çocukların ilgisini ölçmek için hangi çizgi film karakterlerinin gündemde olduğunu takip edebilirsiniz. Bunu yapmak için çizgi filmlerin reytinglerine bakabilir ve Türkiye’de en çok izlenen çizgi filmlerden seçtiğiniz karakterlerin figürleri olan oyuncakların stoklarına daha fazla önem verebilirsiniz.
 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf


Çizgi Filmleri Takip Edin

 

Zekâ Geliştirici Oyuncaklara Önem Verin

 

İnternetten oyuncak satışı nasıl yapılır diye soran kişilerin işlerini geliştirmeleri için oluşturduğumuz bu bölümde özellikle ailelerin oyuncak satın alırken nelere yöneldiğini anlatmaya devam edeceğiz.

Genellikle oyuncak alışverişleri içerisinde zekâ oyuncaklarına yönelen aileler çocukları 3-4 yaşına geldikten itibaren bu tarz oyuncakları satın almaya başlıyor. Sizler de çocuklarının gelişimi için bu tarz oyuncaklar arayan ailelere hitap etmek istiyorsanız sitenizde buna yönelik Jenga, Puzzle, zekâ küpü gibi oyuncakları bulundurmaya özen gösterin.
 

İlginizi Çekebilir: Corona Virüsü E-ticareti Salladı


Zekâ Geliştirici Oyuncaklara Önem Verin

 

Gençleri Unutmayın

 

Oyuncak ve oyun dendiğinde herkesin aklına ilk olarak çocuklar gelse de unutmayın ki koleksiyon yapan birçok insan var. Bu insanların sizden alışveriş yapmasını istiyorsanız eğer sizler de ürünleriniz arasında eski dönem oyuncaklarından ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra beraber vakit geçiren gençler için kendi aralarında oyun oynamak da oldukça önemli. Bu gençlerin sizden alışveriş yapmasını sağlamak için sitenize Monopoly, Tabu, Scrabble gibi ürünlere de sitenizde yer verebilirsiniz.
 

İlginizi Çekebilir: Corona Virüsün Ekonomiye Etkisi ve E-Ticaret'in Yükselişi


Gençleri Unutmayın

 

Oyuncak Satarken Genellikle Ailelere Hitap Ettiğinizi Unutmayın

 

İnternetten oyuncak satışı nasıl yapılır diyenler için oldukça önemli bir bölüm aslında burası. Oyuncak satışı yaparken çocuklardan daha çok ailelere hitap ettiğinizi unutmayın. Ailelerin güvenini kazanmak için internet üzerinden satışını yaptığınız oyuncakların açıklama kısmına hangi yaş çocuklar için uygun olduğunu ve oyuncaklarda ufak parçalar bulunuyorsa bunu belirtmeniz oldukça önemli.

Ailelerin genellikle sağlığa zararlı maddeler içeren oyuncakları satın almadığını bilmelisiniz. Sizler de çocukların sağlığına zararlı olacak ürünleri satmaktan kaçınmalı ve bunu internet sitesinde belirtmelisiniz. Unutmayın ki bu ailelerin daha fazla güvenini kazanmanıza olanak sağlayacak.

Reklam işinizin önemli bir parçası internetten oyuncak satışı nasıl yapılır diyorsanız bu bölüm işinizi geliştirmek için oldukça önemli. Unutmayın ki ürünleri satın alacak kişiler ebeveynler olsa da hedef kitleniz aslında çocuklar. Reklamlarınızı yaparken daha çok çocuklara hitap eden çizgi film karakterlerini kullanmaktan, çocukların dinlediği tarzda müziklere yer vermekten ve çocuklara hitap edecek metinleri reklamlarınızda kullanmaktan kaçınmamalısınız.

 

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir: Oyuncak E-Ticaret Siteleri

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax