Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Corona Virüsün Ekonomiye Etkisi ve E-Ticaret'in Yükselişi

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Coronavirus (Covid-19) tüm sektörleri olumsuz etkilerken, e-ticaret dünyasında adeta bir sıçrama etkisi yapmıştır. Fiziksel temastan kaçınma, sokağa çıkmanın güvenli olmaması, karantina ve yasaklar gibi nedenlerle fiziksel ticaret durma noktasına geldi. Tabi her ne kadar fiziki mağazalar bundan ciddi şekilde etkilenseler de insan ihtiyaçlarının devam etmesi göz ardı edilemez bir gerçektir. Her ne koşulda olursa olsun, insan ihtiyaçları farklı ölçeklerde devam etmektedir.
 

Corona Virüs'ün dünyayı etki haline almasından hemen sonra birçok ülke pandemik durumun daha fazla büyümemesi için küçük işletmelere yönelik birçok tedbir aldı. Türkiye'de öncelikle kapatılan spor salonları, berberler, kafe ve eğlence mekanlarının yanı sıra pastane, fırın gibi dükkanlar içinde hizmet sınırlamaları getirildi. Getirilen bu uygulamalarla küçük işletmeler olumsuz etkilenmeye başlasa da e-ticaret hizmeti veren işletmelerin yoğunluğunun arttığını söylemek mümkün. Kısacası bu noktada Corona Virüs salgının e-ticaret yapan firmalar için hizmetlerini doğru bir şekilde yönettikleri takdirde gelirlerini arttırmaya yönelik bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu süreç içerisinde evlerinde kalan insanların büyük bölümü ailelerini ve kendilerini Corona Virüs tehlikesinden korumak için market ihtiyaçları dahil olmak üzere kıyafet, mobilya, kozmetik gibi alışverişlerini internet üzerinden gerçekleştirmeye başladı.

 

İlgili İçerik: Corona Virüsü E-ticareti Salladı



Corona Virüsün Ekonomiye Etkisi ve E-Ticaret'in Yükselişi

 

E-ticaret'in;

  • Pratik olması
  • İnsanların birçok ürüne saniyeler içerisinde uluşabilmesi
  • Yararlanılan kampanya ve indirimlerin fazla olması
  • Temassız ödeme imkanı
  • Birçok ürün çeşitliğinin bulunması
  • Özellikle evden çıkma ihtiyacı duyulmaması

 

Ve bunlar gibi özellikleri sayesinde bu pandemi sürecinde E-Ticaret'in yükselişi kaçınılmaz oldu. E- Ticaret'in yükselişiyle beraber e-ticaret hizmeti veren firmalarda yükselişini sürdürüyor. Özellikle bu pandemi sürecinde insanların çoğunlukla online alışverişe yönlendiğini söylemek de mümkündür. Yani e-ticareti yalnızca market alışverişi için kullanan insanlar bu süreç içerisinde teknoloji, kozmetik, giyim, dekorasyon gibi ürünleri satın almak için de kullanmakta. Bu nedenle pandemi süreci içerisinde önemini tekrar gösteren e-ticaret ile beraber bu yönde hizmet veren firmaların gelirlerinde de büyük artışlar gözlenecektir. Siz de içinde bulunduğumuz bu süreç içerisinde daha fazla gelir elde etmek için e-ticaret yapabilir ve e-ticaretin gücü ile firmanızı da yükselişe geçirebilirsiniz.




Covidin Ekonomiye Etkisi ve E-Ticaret'in Yükselişi

 

Covid-19 E-ticarete Etkisi



Coronavirus, aslında bir bakıma, zaten gerçekleşmekte olan ticaretin dönüşümünü, başka bir deyişle fiziksel ortamdan sanal ortama kayma sürecini çok ciddi şekilde hızlandırmıştır. Bu süreci 4 temel başlıkta toplayabiliriz.

 

1) E-ticarette doğrudan alışverişin gerisinde kalan sektörlerin dönüşümü

 

Bazı ürünler, özellikle taze meyve sebze başta olmak üzere birçok gıda grubu, hijyen ürünleri gibi ürünler, genellikle tüketicilerin doğrudan fiziksel mağazalardan anlık olarak almayı tercih ettikleri ürünlerdi. Her ne kadar e-ticaret ortamında da bu ürünlere talep olsa da, bu talep hiçbir zaman fiziksel marketlerin önüne geçememişti. Ancak Coronavirus ile bu alanlarda bir devrim yaşandığı kesinlikle söylenebilir.



Corona Virüsün E-ticarete Etkisi
 

 

2)E-Ticaret sitesi artık olmazsa olmaz

 

Birçok kişiye göre e-ticaret satışı zaten olmazsa olmaz denilebilecek bir unsurdu. Ancak, piyasalardaki tüm kuralları baştan yazdıran salgın şoku artık ticarete bakış açısı en muhafazakar olan kişilerin bile kafalarındaki soru işaretlerini giderdi. Dolayısıyla artık A'dan Z'ye her işletme e-ticaret dünyasına adım atıyor.

 

Corona Virüsün E-ticarete Etkisi Artış

 

3)Dijital pazarlama dünyası da kızışıyor

 

E-ticaret dünyasının da kendine özgü birtakım gelenekleri ve olmazsa olmazları bulunmaktadır. Bunların birçoğu halihazırda klasik ticaret dünyasında uzun süredir aşina olduğumuz şeyler. Aslında aradaki tek fark, e-ticaret dünyasında bu araçlar tamamen dijitale dönüşmüş durumdadır. Pazarlama bu konuda çok güzel bir örnektir. Bakacak olursak, pazarlama hem klasik ticaret dünyasında, hem de e-ticaret dünyasında aynı temel felsefe üzerine çalışır. Satış de keza aynı şekilde. Ancak e-ticaret dünyasında oyunun kuralları daha farklıdır ve dijitaldir. Klasik pazarlama yöntemleri burada yerini daha karmaşık ve çok daha fazla metrik ve unsurdan meydana gelen araçlara, kanallara ve yöntemlere bırakır. Burada çok daha ileri uzmanlık isteyen konular mevcuttur ve dolayısı ile gidilecek olan yol epey uzundur.

 

Coronavirus'un yarattığı salgın şoku ile bir dönüşüm yaşayan ticaret ile ,artık dijital pazarda var olma yarışı içine giren oyuncular, burada artık dijital pazarlama konusunda da rekabet içine girmek durumundalar. Bu ise doğal olarak, sosyal medya, Google gibi tüm dijital platformlardaki rekabeti ciddi anlamda kızıştıracaktır.



Corona Virüsün E-ticarete Etkisi Dijital Pazarlama

 

4)Akıllı telefonları öğrenmek gibi artık herkes e-ticaret öğreniyor

 

Bu dönüşümün aslında bir de çok olumlu bir katkısı oluyor hayatımıza. Yediden yetmişe herkesin alışverişlerini bir bakıma online kanallardan yapıyor olmaları, herkese ister istemez e-ticaret öğrenmenin kapılarını açıyor. İlk başlarda tek yönlü olan bu etkileşim, zaman içinde daha fazla insanın masanın diğer tarafına geçmesi ve aynı zamanda bu e-ticaret dünyasında satıcı olmalarının da kapılarını açıyor. Dolayısıyla, bir bakıma bu durum akıllı telefon devrimi gibi düşünülebilir. Eskiden bilgisayar okur-yazarlığından söz edilirdi. Bilgisayar kullanmayı bilmek bir ayrıcalık sayılırdı ancak akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle bilgisayarda yapılan hemen her işlem bu cihazlardan yapılabilir duruma geldi ve küçük istisnalar hariç çevremizdeki hemen herkes kendilerini bu değişime adapte ettiler. Şimdi aynı sürecin e-ticaret için yaşanması beklenmektedir.

 


COVİD-19 (Corona Virüs) süresince işini e-ticarete taşımak isteyen işletmelere Covid-19 desteklerimiz ile destek veriyoruz. Covid-19 desteklerimizi incelemek için tıklayın.  Corona ile beraber değişen iş tanımları ise oldukça farklı ve ilgi çekici bir konu. Detaylara yazımız üzerinden ulaşabilirsiniz.



 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax