Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İş Hayatı İle İlgili Okunması Gereken 5 Kitap

Güncelleme Tarihi: 04.08.2023

İçindekiler;

İş hayatında başarılı bir kariyer inşa etmek için yol haritası arayan kişiler için tavsiye edilen pek çok kitap mevcuttur. Farklı alanlarda başarılı bir iş yaşamı sağlamak isteyenler için başarılı insanların önerdiği kitaplar konusunda aşağıda birkaç kitabı sizler için derledik.



İş Hayatı İle İlgili Okunması Gereken 5 Kitap

 

1. Steve Jobs Gibi Düşünmek – Daniel Smith

 

Kariyer için okunması gereken kitaplar konusunda ilham olacak başarı hikayelerinin anlatıldığı kitaplar kişilerin iş hayatında yol haritası olmaktadır. Bir teknoloji yenilik devi olan Steve Jobs, herkesten farklı düşünüyordu. İnsanların ne istediklerini kendileri bilmeden önce bilecek kadar değişken bir yeteneğe sahipti ve dahası, bu fikri nasıl satacağını biliyordu. Hem işlev hem de görünüm açısından iyi tasarımın savunucusu olan Silikon Vadisi'ndeki etkisi, dünyanın teknoloji hakkındaki düşüncesini değiştirdi. Ama bu başarıyı nasıl elde etti? Yöntemleri nelerdi? Steve Jobs gibi nasıl düşünülür? Kitap; Jobs'un zirveye yolculuğunda ve Apple'ın toplum bilincindeki benzersiz yerini sağlamlaştırmada kullandığı felsefeleri ve özenle bilenmiş becerilerini ortaya koyuyor. İnovasyon, ilham bulma, fikir sunma, reklam ve çok daha fazlası hakkındaki düşünceleri ile dünyaya bir dahinin gözünden bakmayı öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Girişimcilerin Kütüphanesinde Olması Gereken 10 Kitap

 

Steve Jobs Gibi Düşünmek – Daniel Smith

 

2. Zengin Baba Yoksul Baba - Robert T. Kiyosaki

 

Zengin Baba Yoksul Baba, Robert'ın iki babayla -gerçek babası ve en iyi arkadaşının babası, zengin babası- ve her iki adamın da para ve yatırım hakkındaki düşüncelerini şekillendirme yollarıyla büyüme hikayesidir. Kitap, zengin olmak için yüksek bir gelir elde etmeniz gerektiği efsanesini yıkıyor ve para için çalışmak ile paranızın sizin için çalışmasını sağlamak arasındaki farkı açıklıyor.

 

Bu klasiğin 20. yıldönümü baskısında Robert, son 20 yılda para, yatırım ve küresel ekonomi ile ilgili gördüklerimize dair bir güncelleme sunuyor. Robert, zengin babası tarafından öğretilen ilkelerin zamana nasıl dayandığını değerlendirirken, kitaptaki kenar çubukları okuyucuları 1997'den bugüne "hızlı ileri sarmaya" götürecek.

 

Zengin Baba Yoksul Baba'nın yirmi yıl önce eleştirilen ve meydan okunan mesajları, bugün 20 yıl öncesine göre daha anlamlı, alakalı ve önemli. Gelecekteki mali başarıları için çocuklarınıza para hakkında ne öğreteceğinizi size öğretir.


İlgili İçerik; Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?


İlgili İçerik; E-Ticaret Sektörüne İlgi Duyanlar İçin Kitap Önerileri


Zengin Baba Yoksul Baba - Robert T. Kiyosaki

 

3. İş Modeli Üretimi – Alexander Osterwalder

 

İş modeli üretimi, modası geçmiş iş modellerine meydan okumak ve yarının girişimlerini tasarlamak için çabalayan vizyonerler, oyunun kurallarını değiştirenler ve meydan okuyanlar için bir el kitabıdır. Kuruluşunuzun zorlu yeni gerçeklere uyum sağlaması gerekiyorsa ancak henüz sizi rakiplerinizin önüne geçirecek bir stratejiniz yoksa, İş Modeli Oluşturma'ya ihtiyacınız var.

 

Önde gelen iş düşünürlerinin kavramlarına dayalı olarak en yaygın İş Modeli modellerini açıklar ve bunları kendi bağlamınız için yeniden yorumlamanıza yardımcı olur. Sistematik olarak nasıl anlayacağınızı, tasarlayacağınızı ve ezber bozan bir iş modeli uygulayın veya eski bir iş modelini analiz edin ve yenileyin. Yol boyunca müşterilerinizi, dağıtım kanallarınızı, ortaklarınızı, gelir akışlarınızı, maliyetlerinizi ve temel değer teklifinizi çok daha derin bir düzeyde anlayacaksınız.

 

İlgili İçerik; İlham Veren E-ticaret Başarı Hikayeleri

 

 İş Modeli Üretimi – Alexander Osterwalder

 

4. Dijital Pazarlama – Damian Ryan

 

“Dijital pazarlama dünyası muazzam bir hızla değişiyor. Sürekli gelişen teknoloji sadece bilgiye ulaşma değil, etkileşim ve iletişim biçimlerini de küresel çapta dönüştürüyor. Dijital Pazarlama kapsamlı bir rehber niteliği taşıyan ve sektörün en çok satan kitaplarından biri. Üstelik bu üçüncü basım dijital pazarlama evrenindeki en önemli gelişmeleri yansıtacak şekilde güncellendi. Kitaba, online pazarlama için ölçüm yöntemleri, içerik stratejileri ve iç paydaş yönetimi gibi yeni bölümler eklendi.

 

Dijital Pazarlama sosyal medya, Google, mobil pazarlama, arama pazarlaması, bağlı ortaklık pazarlaması, e-posta pazarlamacılığı, müşteri kazanımı ve dijital pazarlama stratejileri gibi önemli konuları ayrıntılarıyla ele alıyor. Ürün ve hizmetlerinizi piyasaya sunmak için hangi pazarlama kanallarını seçmeniz gerekir? Dijital pazarlamanın kökenlerini ve geleceğini şekillendiren trendler nelerdir? Rekabetle başa çıkmak ve yerinizi korumak için neler yapmalısınız?”

 

İlgili İçerik; İşinizi Büyütmenize Yardımcı Olacak Dijital Pazarlama Araçları


İlgili İçerik; Kitlesel Pazarlama Nedir, Nasıl Yapılır?


Dijital Pazarlama – Damian Ryan

 

5. İknanın Psikolojisi - Robert Cialdini

 

“İknanın Psikolojisi, yaşamın her alanında ikna olma ve ikna etme sürecinin içyüzünü anlatan bir başvuru kitabı. Prof. Robert B. Cialdini'nin, laboratuvar deneyleri ve yaşam deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı kitap, tüm dünyada 250 bin okura ulaştı. Cialdini, iş hayatında, ticarette, pazarlamada, günlük yaşamda ve aşkta ikna becerisine sahip olabilme yollarını anlaşılır bir dille anlatıyor.”

 
  • İstek, nasıl etkili ve kabul edilebilir bir hale gelir?
  • Herkes yaptığı için doğru varsayılan bir davranış, gerçekte doğru mudur, yoksa bizi öyle düşünmeye yönelten, herkesin ortak tavrı mıdır?
  • Kullanılan dilin, ikna başarısına etkisi nedir?
  • Günlük yaşamda, ikna psikolojisinin kuralları nasıl işler?
  • Hoşlandığımız biri tarafından ikna edilmek niçin daha kolaydır?
  • Fiziksel çekiciliğin ikna sürecinde rolü nedir?
  • Onay verdiğimiz her şey için gerçekte ikna oluyor muyuz?
  • İknanın, otoriteyle ilişkisi nedir?
  • Bir ürünün az bulunur olması, ikna sürecinde nasıl bir rol oynar?
 

Cialdini, tüm bu soruların yanıtlarını, okur deneyimlerini içeren mektuplarla destekliyor. İknanın Psikolojisi'ni almaya hala ikna olmamış olabilirsiniz. Sizi satın almaya ikna edecek her şey bu kitabın içinde çünkü...

  

İknanın Psikolojisi - Robert Cialdini  


 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax