Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İyi Bir Lider Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır? İyi bir Liderde Olması Gereken 10 Özellik

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

İş yaşamında liderlik denildiği takdirde herkesin aklına ilk gelen şey sektörel başarı olsa da aslına bakıldığında bu oldukça yanlış bir düşüncedir. Çünkü liderlik sektörel başarının yanı sıra belirli özelliklere sahip olmayı da getirmektedir.

 

Liderlik özelliklerine sahip olmayan kişilerin bulunduğu pozisyonda yükselmesi imkansızdır. Bununla beraber liderlik özelliklerine sahip olmayan bir lider ya da takım lideri yönettiği kişileri profesyonelce yönetemeyecek ve bu da yapılan işin niteliğini olumsuz etkileyecektir.

 

Bu nedenle markaların ekipleri için bir lider seçerken liderlik özelliklerini barındıran kişiler arasından seçim yapması gerekmektedir.

 

İyi Bir Lider Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır? İyi bir Liderde Olması Gereken 10 Özellik adlı bu yazımızda yönetici ve liderin özellikleri hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Siz de liderlik özellikleri hakkında bu yazımızdan bilgi alabilir ve takım liderlerinizi doğru bir şekilde seçebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Yöneticisi Nasıl Olunur?

 

İyi Bir Lider Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır? İyi bir Liderde Olması Gereken 10 Özellik

 

Yeniliğe Açık Olmalıdır

 

İş dünyasında yaşanan değişim ve gelişmeler aslına bakıldığında hayatımıza birçok yeniliğin girmesini sağladı. Yenilikler hayatımızın bir parçası olmaya başladığı bu dönemde yeniliğe açık olmak da liderlerin özellikleri arasında yer aldı.

 

Liderlik özelliklerini barındıran kişilerde artık yeniliğe açık olup olmadıklarını aramak oldukça önem teşkil ediyor. Çünkü yeniliğe açık liderler değişim ve dönüşümlere daha kolay bir şekilde adapte oluyor ve takımlarının da kolay adapte olmasını sağlıyor.

 

Yeniliğe açık olmak hem yapılan işin niteliğini artırıyor hem de işlerden alınan verimin artmasını sağlıyor. Bu nedenle liderlik özelliklerinde artık herkesin yeniliğe açıklığı da göz önünde bulundurması gerekiyor.

 

İyi Bir Liderin Özellikleri | Yenilikçi

 

Empati Yeteneği

 

Empati bir kişinin diğer bir kişinin içerisinde bulunduğu durum ve duyguyu anlamasına ve kendisini bir başkasının yerine koyarak içselleştirmesine verilen isimdir. Doğal liderlik içerisinde gösterebileceğimiz empati kurma yeteneği, liderlerin çalıştığı kişiler ile iletişimini artırmalarını sağlamaktadır.

 

Liderler çalışanları ile empati kurarak onların duygularını ve davranışlarını daha kolay anlamakta ve kişilerin performansında düşüklükler yaşanıyor bu düşüklüğün nedenini daha kolay kavramaktadır.

 

İlgili İçerik; Yönetici Özeti Hakkında Bilmeniz Gereken Detaylar

 

İyi Bir Liderin Özellikleri | Empatik

 

İş Birliği Yapabilme

 

İş birliği bir işte veya bir projede farklı kişiler ile çalışılmasına verilen isimdir. Yönetici ve lider özellikleri denildiği zaman iş birliği yapabilme yeteneği ön plana çıkmaktadır. Çünkü her ne kadar iş yeri sahibi ya da bir takım lideri olunursa olunsun yönetici ve liderler her zaman çalıştıkları kişiler ile iş birliği yapabilmelidir.

 

İş birliği yapmak hem yönetici ve liderlerin çalışanları ile daha kolay iletişim kurmasını sağlarken hem de bilgi aktarımı sayesinde yapılan işten alınan verimin de artmasını sağlamaktadır. Bu nedenle etkileyici ve başarılı bir liderin iş birliği yapabilme kabiliyetinin olması oldukça önemlidir.

 

İyi Bir Liderin Özellikleri | İş Birlikçi

 

Anlayışlı Olmak

 

Liderlik özelliklerinin neredeyse hepsinin altında anlayış yatmaktadır. Her işte hata yapma ihtimali olduğu için bir kişiye karşı anlayışlı bir şekilde yaklaşmak ve davranmak o kişinin işe olan bağlılığını artırmaktadır.

 

Yapılan hatalara karşı anlayışlı olmanın yanı sıra bir lider bu hatayı yapan kişilere yol gösterici de olmalıdır. Çünkü bilgi her zaman paylaşıldığı takdirde önem kazanmaktadır. Hatalara karşı anlayışlı olma ve yapılan bir hatayı olumlu bir sonuca dönüştürme yeteneği bu nedenle her liderin özellikleri arasında yer almalıdır.

 

İyi Bir Liderin Özellikleri | Anlayşlı

 

Dürüst Olmak

 

Bir çalışma ortamında liderlik yapan kişilerin dürüst olması da liderlik özellikleri arasında yer alır. Bir kurum veya kuruluş içerisinde dürüst bir yaklaşım sergilemek çalışanların akıllarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırır ve bununla beraber işe olan bağımlılıklarını da artırır.

 

Günümüzde birçok işletme kurum içerisinde yaptığı değişim ve gelişmeler sayesinde artık şeffaf bir yönetim yapısı kuruyor. Bu yapı içerisinde yönetici ve liderlerin özellikleri arasında da şeffaflık ve dürüstlük de önemli bir rol oynuyor.

 

İyi Bir Liderin Özellikleri | Dürüst

 

Yol Gösterici Olmalı

 

İyi bir Lider Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır sorusuna yanıt arayan kişilerin bilmesi gereken bir diğer liderlik özelliği de yol gösterici olmaktır. Bir iş yerinde çalışan kişilerin hepsi aynı bilgi ve kapasiteye sahip değildir. Birçok kişi artık işinde uzmanlaşmışken birçok kişi de aslına bakıldığında yapacağı işi yeni yeni öğrenmeye çalışmaktadır. Burada bir işi öğrenmek isteyen kişiler olarak stajyerler örnek verilebilir.

 

Bir işi kavramaya, anlamaya ve yapmaya çalışan kişilere karşı doğal bir yönetici ve liderin yol gösterici olması gerekmektedir. Yol gösterici olan liderler ve yöneticiler hem farklı kişilerin hayatına dokunabilmekte hem de onların yaptıkları işe olan bağlılığını artırabilmektedir.

 

Sizler de iyi bir liderde olması gereken özellikleri öğrenmek ve bunlara uygun bir şekilde çalışma yürütmek istiyorsanız yeni işe giren ya da işi öğrenen kişilere karşı sabırlı ve yol gösterici olmayı önemsemelisiniz.

 

İyi Bir Liderin Özellikleri | Yol Gösterici

 

Etkili İletişim Kurun

 

Günümüz dünyasının iletişim üzerine kurulu bir dünyaya dönüştüğünü söylemek mümkündür. İletişim artık bir çalışanın işletmeye olan bağlılığını ve yapacağı işin verimini artıran bir unsurdur. Bu nedenle yönetici ve lider özelliklerinin arasında önemli olan bir özellik de iletişimdir.

 

Liderler çalışanlar ile ne kadar etkili bir iletişim kurarsa ve kurdukları iletişimde ne kadar samimi olursa kişiler ile olan bağlarını o kadar kuvvetlendirecektir. Bir çalışan ile etkileşim içerisinde olmak onların pozitif etkilenmesini sağlayacak ve başarıyı beraberinde getirecektir.

 

İyi Bir Liderin Özellikleri | Etkili İletişim

 

Sorumluluk Almaktan Korkmayın

 

Lider dendiği zaman birçok kişinin aklında yalnızca bir ekibi yöneten kişiler gelmektedir. Günümüzde çoğu iş yerinin bu şekilde işlemesi aslına bakıldığında çalışanların ön yargılı olmasına neden olmaktadır. Çünkü artık birçok kişi liderlerin sorumluluk almadığını düşünmektedir. Fakat bu düşünce oldukça yanlıştır.

 

Güçlü bir liderin özellikleri arasında sorumluluk almakta yer alır. Liderler genellikle aldıkları sorumlulukların kendilerine olumlu şeyler katacağını ve onları geliştireceğinizi düşünür. Bu da iş yaşamındaki başarıyı beraberinde getirir.

 

İlgili İçerik; İnsan Kaynakları Yönetimi Hakkında 5 Kilit Başlık

 

İyi Bir Liderin Özellikleri | Sorumluluk

 

Özgüven Sahibi Olun

 

Yapacağınız işte ne kadar kendinize güvenirseniz o kadar başarıya ulaşmak için çaba sarf edersiniz. Genellikle liderlerin özellikleri arasında yer alan özgüven sahibi olmak her liderin önem verdiği bir özelliktir.

 

Siz de yapacağınız işte kendinize güvenir ve sorumluluk alırsanız hem kendinizi geliştirebilir hem de ekibinizde çalışan kişilerin başarısında etkin bir rol oynayabilirsiniz.

 

İyi Bir Liderin Özellikleri | Özgüven

 

Eğitim Almaktan Vazgeçmeyin

 

Eğitim bir insanın doğumundan ölümüne kadar olan bir süreçtir. Yeni bir bilgiyi öğrenmek ve bilmediği konularda kendini geliştirmek aslına bakıldığında iyi bir liderde olması gereken özellikler arasında yer alır. Çünkü eğitim almaktan vazgeçmeyen yönetici ve liderler kendilerini farklı alanlarda da geliştirme imkânı yakalar.

 

Bilgi aktarımı sayesinde yönetici ve liderler kendilerini geliştirirken ekiplerine de bu konular hakkında bilgiler vererek onların da gelişmesinde etkin rol oynar. Bu nedenle doğal liderlik özellikleri dendiği zaman eğitimin gözden kaçmaması oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; Kurumsal Kimlik Oluşturma Rehberi

 

İyi Bir Liderin Özellikleri | Akademi, Eğitim

 

İşinizi Ticimax ile Geliştirin

 

E-ticaret yaparken e-ticaret süreçlerinizi daha kolay yönetebileceğiniz ve işinizi geliştirebileceğiniz Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih ederek sizler de başarıya ulaşabilirsiniz. E-ticaret hakkında bilgisi olmayan ve bu sektöre merak salan personellerinizi ücretsiz Ticimax e-ticaret eğitimlerine kaydederek onların gelişimini sağlayabilir ve kariyerlerinde önemli rol oynayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax