Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Kampanya Kurguları Planlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret firmaları genellikle ürün satışlarını artırmak için belirli dönemlerde kampanyalar yaratır. Markaların yarattığı kampanya kurguları ne kadar profesyonel olursa e-ticaret firmalarının kampanyalar sayesinde satış yapma ihtimali o kadar artış gösterir. Kampanyalar doğru bir şekilde planlanmadığında ise e-ticaret markalarının satış yapma ihtimali azalır. Bu nedenle e-ticarette kampanya kurgularını planlarken markaların dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunur.

 

E-ticaret Kampanya Kurgusundan kampanyaya dahil edilecek ürünlere kadar olan her süreç markalar tarafından profesyonel bir şekilde yapılmalıdır. Bu profesyonelliği yakalamak isteyen e-ticaret firmalarının da dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır.

  
 

E-ticarette Kampanya Kurguları Planlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret kampanyaları, e-ticaret kampanya kurguları vb. konular hakkında bilgiler vereceğiz. Bunun yanı sıra e-ticarette kampanya kurgularını nasıl planlayabileceğinize dair de sizleri bilgilendireceğiz.

 

Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve e-ticarette kampanya kurguları hakkında bilgi edinerek kampanyalarınızı planlayabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.


E-ticarette Kampanya Kurguları Planlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kampanyalarınız İçin Özel Günleri Önemseyin

 

E-ticaret kampanya fikirlerini hayata geçirmek isteyen markaların ilk önem vermesi gereken konuların başında özel günler yer almaktadır. Çünkü e-ticaret firmalarının kampanya düzenleyebileceği birçok özel gün bulunmaktadır. Özel günlerde genellikle birisine hediye almak isteyen kişiler indirimli bir şekilde alışveriş yapmak istediği için özel gün kampanya yönetimi her e-ticaret firmasının önem vermesi gereken konular arasında yer almaktadır.

 
  • Yılbaşı
  • Sevgililer Günü
  • Kadınlar Günü
  • Anneler Günü
  • Babalar Günü
  • Black Friday
 

Vb. dönemler e-ticaret firmalarının yoğun bir şekilde kampanya düzenlediği dönemler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra markaların kendi sektörlerine özel kampanya düzenleyebileceği özel günler de bulunmaktadır. E-ticaret kampanya fikirleri yaratmak isteyen markalar yıllık olarak bir takvim belirlemesi e-ticaret kampanya yönetimini yapmalarını kolaylaştıracaktır.

 

E-ticaret kampanya takvimi sayesinde işletmeler yaratmak istedikleri kampanya kurgularını önceden belirleyebilecek ve sürekli kampanyalar yaratarak satışlarını artıracaktır.


İlgili İçerik; E-ticaret Firmaları İçin Önemli Kampanya Günleri 

İlgili İçerik; Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi


Kampanyalarınız İçin Özel Günleri Önemseyin
 

Kampanya Örneklerini İnceleyin

 

E-ticaret sektöründe kampanya yaratmak isteyen kişi ve işletmelerin yeni bir kampanya yaratmadan önce rakiplerini incelemesi gerekir. Çünkü her e-ticaret firmasının rakipleri ürün satışlarını artırmak için belirli dönemlerde kampanyalar düzenler. E-ticaret firmalarının rakiplerini incelemesi de özellikle farklı e-ticaret kampanya örneklerini görmelerini sağlar.

 

E-ticaret kampanya örneklerini gören ve analiz eden markalar da kendi kampanya kurgularını daha kolay bir şekilde oluşturarak e-ticaret kampanyaları sayesinde satışlarını artırma fırsatı yakalar. Bu nedenle e-ticarette kampanya düzenlemek isteyen kişi ve işletmelerin rakiplerini analiz etmeye önem vermesi gerekir.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Kampanyalarınız için 7 İpucu


Kampanya Örneklerini İnceleyin

 

Kampanyalara Dahil Edeceğiniz Ürünleri İyi Seçin

 

E-ticaret kampanya yönetiminde kampanyaya dahil edilen ürünler de oldukça önemlidir. Çünkü bir e-ticaret firmasının kampanyalarına dahil edeceği ürün ve hizmetler ne kadar profesyonel bir şekilde seçilirse markaların satışlarını artırma ihtimali o kadar artış göstermektedir. Bu nedenle e-ticarette kampanya düzenlemeden önce işletmelerin belirli ürünler hakkında araştırma yapması gerekir.

 
  • E-ticaret sitenizde en çok satılan ürünler
  • E-ticaret firmanızın en çok görüntülenen ürünleri
  • Stok sayısı fazla olan ürün grupları
  • İstek listesinde yer alan ürünler
  • İzleme listesinde olan ürünler
 

Gibi araştırmalar yaparak sizler de aslına bakıldığında hangi ürünlerinize talebin fazla olduğunu görebilirsiniz. Talebin olmadığı ürünler ile beraber fazla talebin olduğu ürünleri de e-ticaret kampanya kurgularınız içerisine ekleyebilir ve böylece satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; En iyi E-Ticaret Kampanyaları


Kampanyalara Dahil Edeceğiniz Ürünleri İyi Seçin

 

Kampanya İçeriklerinizi Hazırlayın

 

Bir e-ticaret firmasının iyi bir e-ticaret kampanya yönetimi yapabilmek için belirli içeriklere de ihtiyacının olduğu herkes tarafından bilinir.

 
  • Kampanya sliderları
  • Kampanya bannerleri
  • Kampanya metinleri
  • Paylaşım metinleri
  • Reklam metinleri
 

E-ticaret firmalarının kampanya düzenlerken önem vermesi gereken içerikler arasında yer alır. Markalar genellikle kampanya kurgularını yaratırken bu metinleri de hazırlamalı ve tanıtımını önceden yapmalıdır. Böylece işletmelerin kampanyaları daha fazla ilgi çekmekte ve bu da satışların artmasını sağlamaktadır.


Kampanya İçeriklerinizi Hazırlayın

 

Yapacağınız Kampanya Türlerine Karar Verin

 

E-ticaret kampanya yönetiminde her e-ticaret firmasının önem vermesi gereken unsurlar arasında e-ticaret kampanya türleri de yer almaktadır. Çünkü e-ticaret firmalarının hedeflerine göre tercih edebileceği birçok e-ticaret kampanya türü bulunmaktadır.

 

E-ticaret kampanya örnekleri incelendiğinde kampanyalar ile satışlarını artırmak isteyen her markanın:

 
  • 3 Al 2 Öde
  • X Üründen Alana Y Ürününde İndirim
  • X Kategorisinden Ürün Alana Y Kategorisinde İndirim
  • X TL ve Üzeri Alışverişler Ücretsiz Kargo İmkânı
  • Ürüne Özel İndirim
  • Alışveriş Tutarına Özel İndirim
  • Sepete Özel İndirim
  • İlişkili Ürünlere Özel İndirim
 

Gibi kampanya türlerini kullanarak e-ticaret kampanyalarını oluşturdukları bilinmektedir. Bu noktada e-ticaret kampanya örnekleri olarak sizlerle paylaştığımız yukarıdaki kampanya türlerinin e-ticaret firmalarının satışlarına önemli ölçüde etkili olduğunu söylemek mümkündür.

 

Yukarıda yer alan kampanya türlerinin bazıları e-ticaret firmalarının ürün stoklarını azaltmaya yönelik oluşturulan kampanya türleri arasında yer alırken bazıları da e-ticaret ile internetten ürün satan işletmelerin ortalama sepet tutarını artırmaya yönelik kampanyalar olarak da karşımıza çıkmaktadır.

 

Bu nedenle e-ticaret kampanya yönetimi yapacak olan her markanın ilk olarak kendi amaç ve hedeflerini belirlemesi, bu amaç ve hedeflere ulaşabilmek için ne tür bir kampanya düzenlemesi gerektiğine karar vermesi gerekmektedir. Böylece e-ticaret kampanya türleri arasında yer alan bu kampanyalardan markalar en üst düzeyde yararlanabilecek ve böylece e-ticaret firmalarının satışlarını artırma fırsatı yakalayabilecektir.

 

İlgili İçerik; Trendyol Kampanya Yönetimi İpuçları


Yapacağınız Kampanya Türlerine Karar Verin

 

Kampanyalarınızı Çeşitlendirin

 

E-ticarette kampanya yönetimi yapmak isteyen her markanın önem vermesi gereken konular arasında kampanya çeşitliliği de yer almaktadır. Çünkü birçok e-ticaret firması ürün satışına ya da ortalama sepet tutarı artırmaya yönelik kampanyalar düzenlerken birçok e-ticaret firmasının da müşteri kazanımına ve marka sadakatini artırmaya yönelik e-ticaret kampanyaları düzenlediği bilinmektedir.

 

Bu noktada da e-ticaret firmalarının tercih edebileceği birçok kampanya türü olduğu bilinmektedir.

 
  • Hediye Çeki
  • Müşteriye Özel İndirim Kodu
  • Müşteriye Özel İndirimler
  • Arkadaşını Davet Et Hediye Çeki Kazan
 

Gibi kampanya türleri genellikle e-ticaret firmaları tarafından sadık müşteri kazanmaya yönelik oluşturulan kampanyalar arasında yer almaktadır. Sizler de farklı amaçlar ve hedefler için e-ticarette kampanya yönetimi yapmak istiyorsanız bu tür kampanya örnekleri ile kampanyalarınızı çeşitlendirmeye önem verebilirsiniz.


İlgili İçerik; Yılbaşında E-Ticaret Siteleri İçin Kampanya Yönetimi Rehberi


Kampanyalarınızı Çeşitlendirin

 

Kampanya Süresini İyi Ayarlayın

 

E-ticaret kampanyalarında bir kampanyanın süresi de kampanya yönetimi için oldukça önemlidir. Genellikle yanlış belirlenen kampanya süreleri markaların lojistik süreçlerinde aksaklıklar çıkmasına neden olurken doğru belirlenen kampanya süreleri ise e-ticaret firmalarının lojistik süreçlerini yönetmelerini kolaylaştırmaktadır.

 

Bu noktada e-ticarette kampanya düzenlemek isteyen markaların daha önceki kampanyalarının istatistiklerini ve raporlarını incelemesi ve buna uygun bir şekilde kampanya süresini belirlemesi gerekir. Böylece markalar e-ticaret firmalarındaki yoğunluğu minimuma indirecek ve kriz ortamlarının önüne geçecektir. Bu da markaların müşteri memnuniyetini olumlu bir şekilde etkileyecektir.

 

Siz de bunlara dikkat ederek e-ticaret kampanyalarınızı düzenleyebilir ve e-ticaret firmanızın verimli bir şekilde kampanya yönetimi yapmasını sağlayabilirsiniz.


Kampanya Süresini İyi Ayarlayın

 

Ticimax ile E-ticaret Kampanyalarınızı Yönetin

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih edin. Ticimax ile e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde kurarken alt yapımızda yer alan kampanya türleri ile kampanyalarınızı çeşitlendirin. Ticimax e-ticaret alt yapısında bulunan kampanya yönetim modülü ile kampanyalarınızın verimliliğini artıracak raporlara ulaşın ve e-ticarette başarıyı yakalayın.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax