• Yazar Tolga Sefa Ağyıldız
  • Güncellenme Tarihi 23 Mayıs 2023
  • Okuma Süresi 6 dakikada okunur

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmaların kampanyalarını planlamak ve satışlarını artırmak için önemli gün ve haftaları göz önünde bulundurması gerekmektedir. Genellikle işletmeler bu kampanya dönemlerine haftalar öncesinden hazırlanarak başarılı kampanyalar geliştirebilmekte ve böylece satışlarını arttırabilmektedir.

 

E-ticaret Firmaları İçin Önemli Kampanya Günleri adlı bu yazımızda indirimler yapabileceğiniz, kampanyalar düzenleyebileceğiniz ve satışlarınızı arttırabileceğiniz önemli günler ve önemli haftalar hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Sizler de e-ticaret sektörü için önemli olan bu önemli gün ve haftalarda kampanyalarınızı düzenleyebilir ve satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

E-ticaret Siteleri İçin Kampanya Günleri

 

E-ticaret Firmaları İçin Önemli Gün ve Haftalar

 

E-ticaret firmaları için önemli olan günler genellikle belirli dönemleri gösteren günlerdir. E-ticaret firmalarının yoğun bir şekilde kampanya düzenlediği günler ve haftalar şunlardır;

 
  • Yılbaşı
  • Sevgililer Günü
  • Kadınlar Günü
  • Anneler Günü
  • Babalar Günü
  • Ramazan Bayramı
  • Kurban Bayramı
  • Ekinoks ve Soltist
  • Black Friday
 

Gibi önemli günler ve haftalar e-ticaret firmaları tarafından yoğun bir şekilde kampanya düzenlenmektedir. Bu günlerde ürünlerini indirimli fiyatlar ile satışa sunan e-ticaret firmalarının gelirlerini arttırdığı bilinmektedir.

 

E-ticaret Siteleri İçin Önemli Gün ve Haftalar

 

1 Ocak Yılbaşı

 

Eski yılın bittiğini ve yeni bir yılın başladığını gösteren gün olan Yılbaşı günü e-ticaret firmaları için oldukça önemli bir gündür. Yeni takvim yılının başladığı 1 Ocak gününden önce e-ticaret firmaları yılbaşı hediyesi almak isteyen kişiler için çeşitli kampanyalar düzenlemektedir ve böylece firmalar satışlarını hızlı bir şekilde arttırabilmektedir.

 

Yılbaşında en çok düzenlenen kampanyalar;

 
  • Kıyafet, Ayakkabı ve çanta
  • Elektronik
  • Hediyelik Eşya
  • Çiçek
  • Bakım ve Kozmetik
 

Sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar tarafından yoğun bir şekilde düzenlenmektedir. Sizler de yılbaşında satışlarınızı arttırmak istiyorsanız yılbaşı kampanyaları düzenleyebilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Yılbaşında E-ticaret Satışlarınızı Arttıracak 6 İpucu (2021 Yeni) 



E-ticaret Siteleri İçin Önemli Gün ve Haftalar - Yılbaşı

 

14 Şubat Sevgililer Günü

 

Her yıl 14 Şubat tarihinde sevgililer arasında kutlanan özel günlerden birisi de Sevgililer Günü’dür. Genellikle sevgilileri için hediye almak isteyen kişiler bu dönemde e-ticaret firmaları tarafından düzenlenen sevgililer günü kampanyalarından yararlanmaktadır. Bu dönemde satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları da belirli ürünlerini indirimli fiyatlardan satışa sunarak kampanyalar düzenlemektedir. Genellikle;

 
  • Çiçek
  • Giyim
  • Aksesuar
  • Kozmetik
  • Tasarım ve Kişiselleştirilmiş Ürünler
 

Sektöründe faaliyet gösteren firmaların sevgililer gününde daha çok kampanya düzenlediği bilinmektedir. Sizler de sevgililer gününde satışlarınızı arttırmak isteyen bir e-ticaret firmasıysanız sevgililer günü kampanyalarınız doğru bir şekilde planlamalısınız. Böylece satışlarınızı daha kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Gününde Satışlarınızı Katlayacak 10 Taktik (Çoğunu Bilmiyor Olabilirsiniz)

 

E-ticaret Siteleri İçin Önemli Gün ve Haftalar - Sevgililer Günü

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

 

Her yıl 8 Mart tarihinde kutlanan Dünya Kadınlar Günü de e-ticaret firmaları için önemli bir kampanya dönemidir. Birçok e-ticaret firması 8 Mart Dünya Kadınlar gününde farklı kategorilerde satışını yaptıkları ürünler için kadınlar günü kampanyası düzenlemektedir ve böylece satışlarını arttırmaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kampanyalarında en çok;

 
  • Çiçek
  • Giyim
  • Aksesuar
  • Ayakkabı ve Çanta
  • Kozmetik
 

Sektöründe ürün satışı gerçekleştiren firmalar tarafından kampanyalar düzenlendiği bilinmektedir. Sizler de e-ticaret ile internetten ürün satan bir firmaysanız kadınlar günü kampanyalarında kendi kampanya konseptlerinizi belirleyebilirsiniz. Böylece kadınlar gününde satışlarınızı daha hızlı bir şekilde arttırabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Müşteri Memnuniyeti

 

E-ticaret Siteleri İçin Önemli Gün ve Haftalar - Kadınlar Günü
 

Anneler Günü

 

Anneler günü her yıl mayıs ayının ikinci haftasında bulunan Pazar günü kutlanmaktadır. Annelerin hayatımızdaki değerini göstermek ve annelerimizi onurlandırmak için kutladığımız bu gün de e-ticaret firmaları için önemli günler arasında yer almaktadır.

 

Anneleri için hediye almak isteyen birçok kişi hem ürün çeşitliliği hem de kampanyaların fazla olmasından dolayı e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmaktadır. Durum böyle olunca e-ticaret firmaları da satışlarını arttırmak için farklı konseptlerde kampanyalar düzenlemektedir. Anneler gününde en çok düzenlen kampanyalar;

 
  • Anneler günü hediye kampanyaları
  • Anneler günü çiçek kampanyaları
  • Anneler günü beyaz eşya kampanyaları
  • Anneler günü telefon kampanyaları
 

Genellikle bu kampanya türlerini düzenleyecek olan e-ticaret firmaları kendi bulundukları sektöre ve sattıkları ürünlere göre kampanyalarını belirlemektedir. Sizler de anneler gününde satışlarınızı arttırmak için anneler gününe özel kampanyalar düzenleyebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Anneler Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

 

İlgili İçerik; Anneler Günü Kampanya Yönetimi

 

E-ticaret Siteleri İçin Önemli Gün ve Haftalar - Anneler Günü
 

Babalar Günü

 

Babalar günü her yıl haziran ayının üçüncü haftasında yer alan Pazar günü kutlanmaktadır. Babalar gününde babaları için hediye almak isteyen birçok kişi e-ticaret firmalarının indirim ve kampanyalarından yararlanmaktadır.

 

E-ticaret firmaları bu dönemde satış arttırmak için ürün ve hizmetleri için kampanya düzenlemektedir. Genellikle firmalar babalar gününe özel kampanyalar düzenlerken bulundukları sektörleri göz önünde bulundurmaktadır. Sektörlere göre e-ticaret firmaları;

 
  • Babalar günü kıyafet kampanyaları
  • Babalar günü telefon kampanyaları
  • Babalar günü ayakkabı kampanyaları
 

Gibi kampanyalar düzenlemekte ve satışlarını arttırmaktadır. Sizler de babalar günü için hediye arayan kişilere ulaşmak istiyorsanız e-ticaret sitenizde babalar gününe özel kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Kampanyalarınız için SEO, Adwords, Sosyal Medya pazarlama çalışmaları yapabilir ve hedef kitlenize daha kolay bir şekilde ulaşabilir ve böylece satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Babalar Gününde Başarılı Kampanya Yönetimi İçin İpuçları

 

İlgili İçerik; Babalar Gününde Kargo Yönetimi İpuçları

 

İlgili İçerik; Babalar Gününde En Çok Satın Alınan Ürünler Nelerdir?

 

E-ticaret Siteleri İçin Önemli Gün ve Haftalar - Babalar Günü
 

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı

 

Ramazan ve Kurban Bayramında sevdiklerini ziyarete giden kişiler şık görünmek istediği ve sevdiklerine hediye almak istediği için Bayram Dönemleri de e-ticaret sitelerinin kampanya dönemleri arasında yer almaktadır. Bu dönemde satışlarını arttırmak isteyen binlerce e-ticaret firması giyim, aksesuar, saat, ayakkabı ve çanta, kozmetik kategorilerinde yer alan birçok ürün kampanya düzenlemektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Bayram Hazırlığı Rehberi

 

E-ticaret Siteleri İçin Önemli Gün ve Haftalar - Ramazan

 

Ekinoks ve Soltist Tarihleri

 

Gece ve gündüz eşitliğini gösteren ekinoks tarihleri ile en uzun gün ve en uzun geceyi gösteren soltist tarihleri e-ticaret firmaları için oldukça önemli günlerdir. Genellikle son dönemlerde bu tarihlerde e-ticaret firmalarının farklı kampanya konseptleri geliştirdiği ve indirimli ürün satış fiyatları sayesinde ürün satışlarını arttırdığı bilinmektedir.

 

Özellikle firmaların en yoğun şekilde kampanya düzenlediği tarihler soltist tarihleridir. Birçok e-ticaret firması en uzun geceye ve en uzun güne özel alışveriş kampanyaları düzenlemektedir. Ekinoks tarihlerinde de genellikle gece gündüz eşitliğini vurgulamak için %50 indirimli satış yapan firmaların olduğu da bilinmektedir.

 

Sizler de gece ve gündüzün eşit olduğu ekinoks tarihlerinde veya en uzun gün ve gecenin yaşandığı soltist tarihlerinde satışlarınızı arttırmak için kampanyalar düzenleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Pazaryerleri ile Entegre Çalışma 



E-ticaret Siteleri İçin Önemli Gün ve Haftalar - Ekinoks
 

Black Friday

 

Black Friday, Şükran Günü sonrasında yer alan ilk Cuma gününe verilen isimdir ve bugün de birçok marka indirimli satış yaparak Noel hazırlıkları yapmak isteyen kişilere ürün satışı gerçekleştirmektedir. Black Friday kampanyaları genellikle 2- 7 gün arası sürmektedir.

 

Genellikle Black Friday haftasında milyonlarca marka ürünlerini büyük oranlı indirimlerle satışa sunduğu için e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişilerin sayısının artmaktadır. Satış arttırmak isteyen her e-ticaret firmasının katıldığı Black Friday için sizler de aylar öncesinden hazırlanmaya başlayabilir ve satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Black Friday 2020 Raporu

 

İlgili İçerik; Kapsamlı Black Friday Yol Rehberi 2020

 

E-ticaret Siteleri İçin Önemli Gün ve Haftalar - Black Friday
 

Önemli Günler ve Haftalar

 

E-ticaret Firmaları İçin Önemli Kampanya Günleri adlı yazımızın bu bölümünde sizlere önemli günler ve haftaları bir arada görebileceğiniz bir tablo hazırlayacağız. Siz de yazımızın son bölümünde yer alan özel gün ve haftaları toplu bir şekilde görebilirsiniz.

 
Tarih veya Dönem Önemli Gün ve Hafta
1 Ocak Yılbaşı
14 Şubat Sevgililer Günü
1 – 7 Mart Deprem Haftası
4- 10 Mart Yeşilay Haftası
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
12 Mart İstiklal Marşının Kabulü
14 Mart Tıp Bayramı
15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası
18 Mart Çanakkale Zaferi
21 Mart Nevruz Bayramı – Ekinoks
21 Nisan Paskalya
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
Mayıs Ayının 2. Pazar Günü Anneler Günü
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
Haziran Ayının 3.Pazar Günü Babalar Günü
21 Haziran En Uzun Gün
1 Temmuz Kabotaj Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı
23 Eylül Gece – Gündüz Eşitliği
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü
21 Aralık En Uzun Gece
Değişiklik Göstermektedir Ramazan Bayramı
Değişiklik Göstermektedir Kurban Bayramı
 

Ticimax ile Kampanyalarınızı Hazırlayın

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren birçok firmanın tercih ettiği Ticimax e-ticaret alt yapıları ile siz de e-ticaret sitenizi kurabilir ve önemli gün ve haftalarda 250’den fazla kampanya türü ile kampanya düzenleyerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<