Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Anneler Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

Güncelleme Tarihi: 27.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret sektöründe internetten ürün satışı yapan e-ticaret firmalarının ilk hedeflerinden biri satış arttırmaktır. Bunun için E-ticaret firmaları satış arttırmaya yönelik pazarlama stratejileri geliştirmekte ve bu stratejileri uygulayarak satışlarını farklı kanallar aracılığıyla arttırmaktadır.

 

E-ticaret firmaları normal dönemlerde satış arttırmaya yönelik çalışmalar yaparken anneler günü gibi özel günlerde daha yoğun çalışmalar yaparak özel günlerde artan alışveriş yoğunluğu sayesinde satışlarını arttırmayı hedefler.

 

Anneler Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri adlı bu yazımızda anneler gününde satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarına belirli konular hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek anneler gününde satışları arttıracak pazarlama stratejileri hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Anneler Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

 

Dijital Pazarlama Çalışmaları Yapın

 

Anneler Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri geliştirmek isteyen e-ticaret firmalarının ilk önem vermesi gereken unsurlardan biri dijital pazarlama çalışmalarıdır. Genellikle dijital pazarlama çalışmaları yapmak isteyen firmalar;

 
  • Google Ads
  • SEO
  • E-mail Pazarlaması
  • SMS Pazarlama
  • Sosyal Medya Reklamları
  • Influencer Marketing
  • İçerik Pazarlaması
 

Alanlarında pazarlama stratejileri geliştirmektedir. Sizler de anneler günü kampanyaları ile satışlarınızı arttırmak istiyorsanız yukarıda sizinle paylaştığımız platformlarda çalışmalar yapabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Gelin şimdi hep beraber dijital pazarlama çalışmalarını yaparken hangi platformda nasıl pazarlama stratejileri geliştirebileceğinize bir göz atalım.

 
İlgili İçerik; Dijital Pazarlama Uzmanından Özel Günlerde Satışları Arttıracak Taktikler

Google Ads Reklamları ile Satışlarınızı Arttırın

 

Google Ads reklamları e-ticaret firmalarının belirli bir ücret karşılığında belirledikleri anahtar kelimeleri ile Google arama sonuçlarının reklamlı bölümünde çıkmasını sağlayan reklam türleridir. Bununla beraber Google Ads reklamları ile firmalar, görüntülü reklam, uygulama reklamları ve video reklamlarla da müşterilerine ulaşabilmektedir.

 

İnternetten ürün satın alan kişiler genel olarak ilk aramalarını Google gibi arama motorlarında yaptığı için anneler gününde satışları arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının Google Ads reklamları vermesi oldukça önemlidir. Anneler günü kampanyalarınızı ön plana çıkarmak için Google Ads Reklamları verecekseniz;

 
  • Rakiplerinizi yakından tanımak için rakip analizi yapmalı
  • Reklamlarınızın doğru kişilere gösterilmesini sağlamak için hedef kitlenizi belirlemeli
  • Hangi anahtar kelimelerde reklam vereceğinizi belirlemeleri
  • Bir reklam bütçesi oluşturmalısınız
 

Yapacağınız bu çalışmalar Google Ads reklamlarınızın başarılı olmasını ve anneler gününde satışlarınızı arttırmanızı sağlayacaktır.

 

İlgili İçerik; Google Trends Nedir, Nasıl Kullanılır?

 

Google Adword ile Satış Arttırma

 

SEO Çalışmaları ile İlk Sayfaya Çıkmaya Çalışın

 

Google arama motorunda e-ticaret sitenizin ilk sayfada yer almasını sağlayacak çalışmalardan biri de SEO çalışmalarıdır. Genellikle anneler gününde anneler için hediye almak isteyen kişiler ilk aramalarını Google’da gerçekleştirdiği için e-ticaret firmalarının SEO çalışmaları yapması oldukça önemlidir. SEO çalışmaları yaparken;

 
  • Anneler günü kampanyaları, anneler günü için hediyeler, anneler için hediyeler, anneler günü indirimleri gibi arama hacmi yüksek olan anahtar kelimeler ile e-ticaret sitenizin anneler günü kampanyaları sayfasını güçlendirin.
  • Sayfa yüklenme sürenizi hızlandırmak için anneler günü kampanyaları sayfasında kullandığınız görselleri optimize edin.
  • E-ticaret sitenizin anneler günü sayfası için backlink almaya önem verin.
  • E-ticaret sitenizde kullanıcı deneyimini geliştirmeye önem verin.
 

Gibi şeylere önem vererek sizlerde basit düzeyde seo çalışmaları yapabilir ve anneler günü kampanyaları sayfanızın ön planda çıkmasını sağlayabilirsiniz. Başarılı Seo çalışmaları sayesinde e-ticaret sitenizin ziyaretçi sayısı ve dönüşüm oranlarında artış yaşanacaktır.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 

E-mail Marketing Çalışmaları Yapın

 

E-ticarette pazarlama stratejileri arasında yer alan e-mail marketing çalışmaları e-ticaret sitelerinin satışlarını arttıran çalışmalar arasında yer almaktadır. E-mail marketing, e-ticaret sitelerinin hedef kitlelerine en kolay ulaşabildiği ve etkileşimi yüksek olan pazarlama çalışmaları arasında yer aldığı için e-ticaret siteleri için oldukça önemli çalışmalardır.

 

Sizler de Anneler Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri arasında yer alan e-mail marketing çalışmaları ile satışlarınızı arttırmak istiyorsanız;

 
  • Mevcut müşterilerinize anneler günü kampanyalarınız ile ilgili e-mail gönderin.
  • E-mail marketing çalışmaları yaparken reklam başlığı ve reklam açıklamasına dikkat edin.
  • E-postanızda yer alan fotoğrafların profesyonel olmasını sağlayın.
  • E-posta pazarlamasında call to action metinleri kullanmaya özen gösterin.
 

Bunları göz önünde bulundurarak yapacağınız e-mail marketing çalışmalarının etkileşim oranı artacaktır ve bu da e-ticaret sitenizin dönüşüm oranlarının artmasını beraberinde getirecektir.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 


E-mail Pazarlama Çalışmaları

 

SMS Pazarlama Çalışmaları ile Mobil Satışlarınızı Arttırın

 

E-ticarette satış arttırmak için pazarlama stratejileri geliştiren firmaların kullanabileceği pazarlama yöntemlerinden bir diğeri de SMS Pazarlaması’dır. SMS Pazarlama, e-ticaret firmalarının mevcut müşterilerine ürün ve kampanyaları hakkında bilgilendiici SMSler attığı pazarlama türüne verilen isimdir.

 

Anneler Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri arasında bulunan SMS Pazarlama ile satışlarınızı arttırmak için;

 
  • Gönderdiğiniz SMS’lerin 160 karakterle sınırlı olduğunu unutmayın.
  • Toplu SMS’lerde net olmaya özen gösterin
  • SMSlerinizin içerisinde call to action metinleri geçirmeye önem verin.
 

Bunlara önem vererek oluşturacağınız SMSler sayesinde anneler günü kampanyalarınızın tanıtımını daha kolay bir şekilde yapabilir ve SMS Pazarlamasının e-ticaret firmalarına sağladığı en büyük avantaj olan ziyaretçi sayısı arttırma ile firmanızın kampanyalı ürün satışını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret siteleri için SMS ile pazarlama

 

Sosyal Medya Reklamları İle Satışlarınızı Arttırın

 

Sosyal medya kullanımının her geçen gün artması e-ticaret firmalarının sosyal medya üzerinden satış yapmasında ve pazarlamanın sosyal medya platformlarına kaymasında etkili oldu. Satış arttırmak isteyen e-ticaret firmaları sosyal medya hesaplarından ürün ve kampanyaları hakkında bilgi verici nitelikler gönderiler oluşturuyor ve bu gönderiler ile müşterilerine ürün satmayı hedefliyor.

 

Sizler de bütün e-ticaret firmalarının yürüttüğü bu çalışmaları anneler günü kampanyalarınız için yürütebilirsiniz. Anneler günü için sosyal medya reklamları vermek isteyen e-ticaret firmalarının dikkat etmesi gerekenler ise şunlar;

 
  • Sosyal medya gönderilerinizi oluşturmadan ve reklamlarınızı vermeden önce ilk olarak amacınızın ne olduğuna karar verin.
  • E-ticaret firmanızın amacına yönelik bir içerik stratejisi geliştirmeye özen gösterin.
  • Anneler günü kampanyaları ile sosyal medyada iyi bir etki yaratmak istiyorsanız kampanyalarınız hakkında bilgi vermeye önceden başlayın.
  • Gönderilerinizde kullanacağınız görsel, video ve gönderi açıklamalarının profesyonel bir şekilde oluşturulmasına özen gösterin. Aksi halde reklamlarınız profesyonel gözükmezse reklamlarınızdan istediğiniz başarıyı yakalayamayabilirsiniz.
  • Reklam vermeden önce rakiplerinizi inceleyin ve rakiplerinizin bu dönemde neler yaptığına karar verin. Bu doğru bir reklam stratejisi geliştirmenizi sağlayacaktır.
  • Sosyal medya reklamları ile anneler günü indirimleriniz hakkında bilgi vermek için hedef kitlenizi belirleyin.
  • Reklam bütçeniz üzerinde iyi çalışarak gönderilerinizin en düşük bütçe ile en yüksek erişime sahip olması için çalışmalar yapın.
 

Bu unsurları göz önünde bulundurarak sizler de anneler günü kampanyalarınızın tanıtımı için sosyal medya reklamları oluşturabilir ve firmanızın anneler günündeki satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'a Reklam Nasıl Verilir

 

İlgili İçerik; Facebook Business Manager Rehberi

 

Sosyal Medya ile Reklam Satış Arttırma

 

Influencer Marketing Çalışmaları ile Reklamlarınızın Etkisini Büyütün

 

Anneler günü sosyal medya kampanyaları ile satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken başka bir pazarlama yöntemi de Influencer marketingdir. Son dönemlerde hayatımıza giren Influencer marketing genellikle satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları tarafından çok kullanılan bir pazarlama biçimidir.

 

Anneler günü döneminde satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının Influencer marketing çalışmaları yapması oldukça önemlidir. Influencer marketingde çalışılacak Influencerların takipçilerine daha kolay bir şekilde ulaşılabildiği için e-ticaret firmalarının ziyaretçi sayısında ve dönüşüm oranlarında artış yaşanmaktadır. Fakat firmaların bu süreçte satışlarını arttırmak için iyi bir influencer ile çalışması oldukça önemlidir. Çalışacağınız ınfluencerı bulmak için;

 
  • Anneler günü sosyal medya kampanyalarınız için çalışmayı düşündüğünüz ınfluencerın takipçi sayısına önem verin. Fakat tek odağınızı takipçi sayısına çevirmeyin.
  • Influencerların istatikstiklerini aylık, haftalık ve günlük olarak inceleyin.
  • Influencer marketing çalışmalarınız için bir karar vermeden önce görüştüğünüz Influencerların hedef kitleleri hakkında bilgi alın.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak anneler günü sosyal medya kampanyalarınız için çalışacağınız ınfluencerı daha kolay seçebilir ve kampanyalarınızın başarılı sonuçlar almasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

İçerik Pazarlaması ile Bu Dönemde Yeni Fikirler Edinmek İsteyen Kişilere Ulaşın

 

Anneler Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri geliştirmek isteyen e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken dijital pazarlama kanallarından bir diğeri de içerik pazarlamasıdır.

 

İçerik pazarlaması, markaların hedef kitlelerini etkilemek amacıyla sürekli bir şekilde içerik üretimi ver bu içeriklerin dağıtımına odaklanan bir yaklaşımdır. İçerik pazarlaması yapmak isteyen e-ticaret firmaları;

 
  • Blog içerikleri üretirken SEO uyumlu içerikler üretmeye özen göstermelidir. Anneler günü kampanyalarınızın tanıtımını yapmak için; anneler günü kampanyaları, anneler günü indirimleri, anneler için hediyeler, anneler günü takı kampanyaları gibi sayfalar yaratabilir ve bu sayfalarınızın SEO düzenini sağlayarak daha kolay bir şekilde içerik pazarlaması yapabilirsiniz.
  • Anneler günü kampanyalarınız için blog çalışmaları yaparken bu konuda insanların yeni fikirler aradığını da göz önünde bulundurabilirsiniz. Anneler için hediye almak fakat alacağı hediyeye karar vermeyen kişileri e-ticaret sitenize çekmek için anneler günü için hediye önerileri, anneler gününde alınabilecek hediyeler gibi blog içerikleri oluşturabilir ve hedef kitlenizin bu konularda fikir almasını sağlayarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı

 

İçerik Pazarlama Stratejileri
 

Anneler Günü’nde Satışlarınızı Arttırmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Anneler günü kampanyaları ile satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının pazarlama çalışmalarının yanı sıra dikkat etmesi gereken başka önemli unsurlar da bulunmaktadır. Bunlar;

 
  • Müşteri hizmetleri
  • Sosyal medya yönetimi
  • Çekilişler
  • Hashtag kullanımı
  • Landing page tasarımı
  • Yarışmalar
  • Kampanyanlar
 

Gibi çalışmalardır. Gelin şimdi hep beraber Anneler Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri adlı yazımızın bu bölümünde e-ticaret firmaları için bu çalışmaların neden önemli olduğuna bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; Başarılı Anneler Günü Reklamları Hazırlamak İçin 8 Taktik

 

İlgili İçerik; Anneler Günü'nde Online Alışveriş Cirosunda Rekor Bekleniyor

 


anneler_gunu_eticaret_ozelgun_e-ticaret,e-ticaret


 

Anneler Günü’nde Müşteri Hizmetleri Kalitenizi İyileştirin

 

Anneler günü gibi özel günlerde e-ticaret firmalarında yoğunluk yaşandığı için bu yoğunluğu karşılamak ve satış kaybı yaşamamak için firmaların müşteri hizmetlerine önem vermesi gerekir. Anneler Günü’nde müşteri hizmetleri kalitesini arttırmak için e-ticaret firmalarının;

 
  • Santral Entegrasyonu
  • Canlı Destek Araçları
  • İletişim Formu
  • Telefon Hizmetleri
  • Sosyal Medya
 

Gibi müşteri hizmetleri alanlarında iletişimlerini güçlendirmesi gerekmektedir.

 
  • Santral entegrasyonları, bulut teknolojisinin kullanıldığı telefon santrallerine verilen addır. E-ticaret firmalarının iletişim servislerini hızlı bir şekilde yönetmesini sağlarken iletişim servisi maliyetlerini düşürür. Anneler gününde satışlarınızı arttırmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizde santral entegrasyonlarını kullanabilir ve müşterilerinizin taleplerini daha hızlı karşılayabilirsiniz.
  • Canlı Destek Araçları; E-ticaret sitenize giren müşterilerinizin sohbet bölümü üzerinden firmanızın müşteri hizmetleri ile iletişime geçmesini sağlayan araçlara verilen isimdir. Anneler günü kampanyaları düzenleyen e-ticaret firmalarında bu dönemde yoğunluk olabileceği için e-ticaret firmanızın müşteri hizmetleri departmanında çalışan kişilerin yükünü hafifletmek için canlı destek araçlarından yararlanmanız oldukça önemlidir.
  • İletişim Formu; Bir e-ticaret firmasının iletişim sayfasında yer alan ve belirli bilgiler doldurularak firmayla iletişime geçilen formlara verilen addır. Her e-ticaret firmasında olan iletişim formları firmaların kampanya dönemlerinde yükünü hafifletmektedir.
  • Müşteri Hizmetleri; Günümüzde e-ticaret firmalarının birçoğunda müşteri hizmetleri telefon numarası bulunur ve müşteriler bu numara üzerinden e-ticaret firmaları ile iletişime geçer. Anneler günü gibi yoğun kampanya dönemlerinde satışlarını arttırmak isteyen firmaların müşteri hizmetlerine önem vermesi gerekir. Bu dönemde marka sadakatinizi ve güvenilirliğinizi arttırmak istiyorsanız müşteri hizmetlerine bağlanma sürenizi kısaltmaya özen göstermelisiniz.
  • Sosyal Medya Moderasyonu; E-ticaret firmaları sosyal medya hesapları üzerinden ürünleri ve kampanyaları ile ilgili sürekli mesajlar almaktadır. Sosyal medya mesajlarına yanıt verme süresi kısaldığı zaman firmalar potansiyel müşterilerini mevcut müşteriye kolay bir şekilde dönüştürebilmektedir. Anneler gününde satış kaybı yaşamamak için sizlerde bir moderasyon ekibi kurabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizde Kullanabileceğiniz Canlı Destek Araçları

 

İlgili İçerik; Ticimax Çağrı Merkezi Entegrasyonu

 

Anneler Gününde Müşteri Hizmeti Kalite Arttırma
 

Sosyal Medya Hesaplarının Yönetimine Önem Verin

 

Sosyal Medya kullanımının her geçen gün artması markaların sosyal medya kullanım alışkanlıklarını ve biçimlerini değiştirmiştir. Günümüzde e-ticaret firmaları sosyal medya hesapları üzerinden daha çok ürün ve kampanya tanıtımına yönelik paylaşımlar yapmaktadır. Sosyal medya hesapları için oluşturulan stratejiler firmaların ürün satış sayısını arttırmada oldukça önemlidir. Anneler günü kampanyalarınızı tanıtmak ve satışlarınızı arttırmak için sosyal medya hesaplarınızda belirli şeylere dikkat edebilirsiniz.

 

Satış arttırmak isteyen firmaların dikkat etmesi gereken önemli unsurlar şunlardır;

 
  • Sosyal medya hesaplarınız üzerinden düzenli aralıklar ile paylaşım yapmaya özen gösterin.
  • Markanızın hedef kitlesinde yer alan kişileri analiz edin ve bu kişilerin sevdiği türdeki içerikler paylaşarak sizlerle etkileşime girmesini sağlayın.
  • Anneler günü kampanyalarınız hakkında bilgi vereceğiniz gönderilerde #hashtag kullanıma ve call to action metinlerine yer vermeye özen gösterin.
  • Instagram’ın ülkemizde aktif edilen son özelliklerinden olan insta shop özelliğini kullanarak takipçilerinizin ürünleriniz hakkında bilgi almasını sağlayın.
  • Reklam ve tanıtım çalışmaları ile hedef kitlenize ulaşmaya çalışın.
  • Anneler gününe özel çekilişler düzenlemeye ve yarışmalar yapmaya önem verin. Bu hem takipçi sayınızı hem de etkileşim oranlarınızı arttıracaktır.
 

Sosyal medya hesaplarınız için yapacağınız bu çalışmalar hedef kitlenize ulaşmanızı kolaylaştıracak ve satışlarınızı olumlu yönde etkileyecektir.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

Sosyal Medya Hesap Yönetimi

 

Çekilişler Düzenleyerek Etkileşim Oranınızı Arttırın

 

Son dönemlerde e-ticaret firmalarının sosyal medya platformlarındaki trendlerinden biri çekilişlerdir. Çünkü çekilişler sayesinde e-ticaret firmaları hem takipçi sayılarını hem de etkileşim oranlarını yükseltebilmektedir. Genellikle firmalar;

 
  • Takip Etme
  • Gönderiyi Beğenme
  • Arkadaşını Etiketleme
  • Gönderiyi Hikâyede paylaşma
 

Gibi şartlar koyarak sosyal medya hesaplarından çekiliş düzenler ve çekilişi kazanan kişilere belirledikleri ürünleri hediye ederler. Anneler günü kampanyalarınızın daha fazla kişiye ulaşmasını istiyorsanız sizler de anneler günü telefon kampanyaları, anneler günü küçük ev aletleri kampanyası gibi konseptler yaratarak Instagram, facebook veya Twitter’dan çekiliş düzenleyebilir ve daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Çekilişi Nasıl Yapılmalı ve Nelere Dikkat Edilmeli?

 

#Hashtag Kullanımınız Oldukça Önemli

 

#Hashtagler Instagram, Twitter, Facebook gibi sosyal medya platformlarında bir kelimenin başın # sembolü eklenerek kullanılan bağlantılara verilen isimdir ve sosyal medya kullanıcıların spesifik konular hakkında bilgi edinmesini sağlamaktadır.

 

Anneler günü kampanyaları için sosyal medya gönderileri oluşturan firmaları gönderi paylaşımı yaparken hashtag kullanımına önem vermelidir. Hashtag kullanımı sayesinde anneler günü kampanyalarınız daha fazla kişiye ulaşacak ve bu da satışlarınızın artmasını beraberinde getirecektir. Anneler günü kampanyalarınız için hashtag kullanırken ;

 
  • Hedef kitlenizi analiz etmeli ve bu kişilerin ilgi alanlarına göre hashtag kullanabilirsiniz.
  • Çok popüler hashtaglere yönelmek yerine firmanızın faaliyet gösterdiği sektöre, ürünlerinize ve kampanyalarınıza yönelik hashtagler kullanmanız oldukça önemlidir.
  • Kullanacağınız hashtaglere karar vermeden önce hashtagleri analiz etmeniz oldukça önemlidir. Hashtag analizi sayesinde bir hashtage günlük kaç gönderi geldiğini, gönderilerin ne kadar etkileşim aldığını görebilir ve bu hashtaglerin sizin için doğru olup olmadığına karar verebilirsiniz.
  • Hashtag sayınızı ayarlarken gönderilerinizin spama düşmemesi için 5 veya 10 arasında hashtag kullanmaya özen göstermelisiniz.
 

Hashtag kullanımında bunları göz önünde bulundurmalı ve anneler günü kampanyalarınızı ön plana çıkaracak hashtagler kullanarak anneler gününde satışlarınızı arttırmayı hedeflemelisiniz.

 

İlgili İçerik; Hashtag Nedir, Nasıl Kullanılır?



 Anneler Günü Hashtag Kullanımı
 

Anneler Gününe Özel Landing Pageler Hazırlayın

 

E-ticaret firmaları anneler günü, babalar günü, sevgililer günü gibi kampanya dönemlerinde satış arttırmak için kampanyalarına özel landing pageler hazırlamaktadır. Landing page, e-ticaret firmasının ürünleri, reklam kampanyaları ve hizmetleri ile ilgili müşteriler için oluşturulan bir varış sayfası niteliğindeki sayfalardır.

 

Landing pageler anneler günü gibi kampanya dönemlerinde firmaların müşterilerini karşılamak ve kapmayalar hakkında bilgi vererek satışlarını arttırmak için oluşturulan sayfalardır. Bu nedenle anneler günü kampanyaları düzenleyerek indirimli ürün satmak isteyen firmalar özel landig pageler oluşturmalıdır. Landing page oluşturmak isteyen firmaların satışlarını arttırması için şunları göz önünde bulundurması gerekmektedir;

 
  • Landing page tasarımı
  • Sayfaların seo çalışmaları
  • Sayfanın güven vermesi
  • Temel özellikleri
 

Landing pagelerin vazgeçilmezleri arasındadır. Gelin şimdi bu unsurlarda neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine bakalım.

 
  • Landing page tasarımı yaparken sayfanızın tasarımında şıklığa ve sadeliğe önem vermeniz oldukça önemlidir. Çünkü karmaşık yapıda oluşturulan landing pagelar hedef kitleniz tarafından ilgi görmeyecek ve satışlarınızın azalmasına neden olacaktır.
  • Bir e-ticaret sitesinin önem vermesi gereken çalışmalardan birisi de SEO çalışmalarıdır. Anneler günü landing pageleri yaratacak e-ticaret firmaları anneler günü kampanyaları, anneler günü cep telefonu kampanyaları, anneler günü için hediyeler gibi anahtar kelimeler kullanarak landing pagelerine özel seo çalışmaları yapmalı ve Google’da bu sayfalarını üst sıraya çıkarmaya çalışmalıdır.
  • E-ticaret firmaları tarafından hazırlanan landing pagelerin müşterilerinize güven vermesi oldukça önemlidir. Çünkü bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapacak kişiler güvenli platformlarda alışverişlerini yapmayı istemektedir. Bu nedenle e-ticaret firmanızın kampanya dönemlerinde hazırlayacağınız landing pagelerin güven vermesine önem vermelisiniz.
  • Özel landig pagelerin belirli özellikleri vardır. Bir landing pagede ürünler ve kampanyalarınız hakkında bilgi veren alanların yanı sıra iletişim formu, sık sorulan sorular gibi alanlar da ekleyerek müşterilerinizin bilgi almasını sağlamalısınız.
 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü

 

İlgili İçerik; Anneler Günü Kampanya Yönetimi

 

Anneler Günü Yarışmaları İle Etkileşiminizi Arttırın

 

Anneler günü ile ilgili kampanyalar düzenleyen e-ticaret firmalarının önem verdiği bir diğer konu ise anneler günü yarışmalarıdır. Genellikle anneler günü yarışması düzenleyen e-ticaret firmaları belirli konseptler yaratarak anneler günü için yarışmalar düzenlemekte ve bu yarışmaların sonucunda kazanan kişilere hediyeler vermektedir. Anneler günü yarışmaları düzenlemek için;

 
  • Fotoğraf yarışması
  • Bilgi yarışması
  • Tahmin yarışması
  • Boşluk doldurma
  • Soru cevap yarışmaları
 

Gibi yarışma türleri düzenlemektedir. E-ticaret firmaları tarafından düzenlenen yarışmalar firmaların etkileşiminin ve takipçi sayısının artmasını sağlamaktadır. Sizler de anneler günü kampanyalarınızı daha fazla kişiye ulaştırmak için belirli konseptler yaratarak bu yarışma türlerini düzenleyebilir ve etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2021 E-Ticaret Trendleri

 

İlgili İçerik; Anneler Gününde E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?

 

Anneler Günü Kampanyaları ile Satışlarınızı Arttırın

 

Özel günlerde kampanya düzenleyen e-ticaret firmaları farklı kampanya türleri kullanarak satışlarını arttırmayı hedefler. Genellikle e-ticaret firmaları tarafından en çok düzenlenen kampanyalar;

 
  • 3 Al 2 Öde
  • X üründen Alana Y ürününde 5 TL indirim
  • 100 TL ve Üzeri ücretsiz kargo
  • Sepette %5 - %10 indirim
  • 200 TL üzeri siparişlerde %10 indirim
  • X üründen alana y kategorisindeki ürünlerde %z indirim
 

Gibi kampanya türleri e-ticaret firmaları tarafından oldukça çok tercih edilir. Anneler gününde satış arttırmak isteyen e-ticaret firmaları bu kampanya türlerinden birini ve bazılarını düzenleyerek daha fazla kişiye ulaşabilmekte ve ürün satışlarını arttırabilmektedir. Sizler de anneler gününde satışlarınızı arttırmak için bu kampanyalardan bazılarını seçebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Özel Günlerde Müşteri Memnuniyeti


Anneler Günü Kampanya Satış Artışı
 

E-ticaret Sitenizin Kampanyalarını Ticimax E-ticaret Alt Yapıları İle Yönetin

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmaların en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapılarından biri olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kampanya yönetimi yapmak artık daha kolay.

 

Siz de Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan özel sürekli pop up, siteden çıkarken otomatik kampanya, güçlü kampanya ve promosyon modülleri ile anneler günü gibi kampanya dönemlerinde kendi kampanyalarınızı oluşturabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax