Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dijital Pazarlama Uzmanından Özel Günlerde Satışları Arttıracak Taktikler

Güncelleme Tarihi: 22.01.2024

İçindekiler;

İnternetten ürün satışı gerçekleştiren e-ticaret firmalarının hepsi satış arttırmayı hedeflemektedir. Genellikle e-ticaret firmaları uygulayacağı taktikler ile normal dönemlerde satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilmektedir. Fakat özel günlerde e-ticaret sitelerinin satış arttırmaya yönelik yaptığı çalışmalar bir e-ticaret firmasının ürün satışı gerçekleştirmesini etkileyen en önemli unsurdur.

 

Blackfriday, Yılbaşı, Sevgililer Günü, Anneler Günü, Ramazan ve Kurban Bayramı Kampanyaları gibi dönemlerde e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerde yoğunluk yaşanmaktadır. Bu dönemlerde satış arttırmak isteyen e-ticaret sitelerinin ise normal dönemlere nazaran daha büyük ve etkili çalışmalar yapması gerekmektedir. Aksi halde e-ticaret firmaları bu dönemlerde yaptığı çalışmalara önem vermezse rakiplerinin arkasında kalacak ve müşteri kaybına uğrayabilecektir.

 

Dijital Pazarlama Uzmanından Özel Günlerde Satışları Arttıracak Taktikler adlı bu yazımızda gelin hep beraber özel günlerde satışları arttıracak taktikler nelermiş bir göz atalım.

 

Dijital Pazarlama Uzmanı Özel Gün Satış Arttırma Yöntemleri

 

Kampanya Dönemine Göre Çalışmalar Yapın

 

Özel günlerde satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının satışlarını arttırmak için spesifik çalışmalar yapması oldukça önemli. Bu nedenle ilk olarak e-ticaret firmalarının hangi kampanya dönemine yönelik çalışmalar yaptığı, bu kampanya döneminin dinamiklerinin neler olduğu, bir önceki dönemdeki kampanya raporlarının neler gösterdiği hakkında bilgi edinmesi gerekiyor. Örneğin;

 
  • Ramazan Bayramı kampanyaları için bir önceki yılda rakiplerinizin neler yaptığını
  • Bir önceki yılda internetten en çok hangi ürünlerin satıldığını
  • Rakiplerinizin ziyaretçi sayılarını
  • Genellikle insanların alışveriş alışkanlıklarının nasıl şekillendiğini
 

Göz önünde bulundurabilirsiniz. Yapacağınız bu çalışma özel günlerde satışlarınızı arttırmak için doğru kararlar vermenizi ve verdiğiniz kararların arkasında durmanızı kolaylaştıracaktır.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

 

İlginizi Çekebilir; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri


Özel Gün Kampanya Çalışmaları

 

Hedef Kitlenizi Analiz Edin

 

Özel günlerde satışlarınızı arttıracak taktiklerden bir diğeri de hedef kitle analizi yapmak. Her e-ticaret firmasının ürün satmayı hedeflediği bir hedef kitlesi bulunmaktadır ve hedef kitle firmalara göre değişiklik göstermektedir. Özel günlerde satış arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının hedef kitlelerini yakından tanıması ise düzenlenecek kampanyalar ve indirimler hakkında kolay bir şekilde karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Sizler de hedef kitlenizi tanımak ve doğru çalışmalar yapmak için;

 
  • Hedef kitlenizin demografik bilgilerini inceleyin
  • Hedef kitlenizin ilgi alanları hakkında bilgiler edinin
  • Hedef kitlenizde yer alan kişilerin hangi saatler aralığında internette gezindiğini göz önünde bulundurun
  • Hedef kitlenizde yer alan kişilerin hangi sosyal medya platformlarında aktif olduğunu inceleyin
 

Bu çalışmaları yaparak hedef kitleniz hakkında daha kolay bir şekilde bilgi alabilir ve yapacağınız ürün ve kampanya tanıtımlarında başarı sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hedef Kitle Nedir?

 

Özel Gün Hedef Kitle Analizi

 

Google Adwords Reklamlarından Yararlanın

 

Google Adwords reklamları e-ticaret firmaları tarafından hedef kitlelerine ulaşmak için en çok kullanılan reklam türleridir. Google Adwords reklamları genellikle reklam türlerine göre farklılaştığı için e-ticaret firmaları özel günlerde satışlarını arttırmak için bu reklamları vermekten çekinmemelidir.

 
  • Arama Ağı Reklamları
  • Mobil Uygulama Reklamları
  • Görüntülü Reklamlar
  • Video Reklamlar
 

Google adwordste bulunan reklam türleridir. Google Adwords reklamları vererek hedef kitlelerine ulaşmak isteyen e-ticaret firmaları genellikle bu platformda belirli anahtar kelimeler kullanarak ve tıklama başına maliyet bütçesi belirleyerek çalışmalar yapmaktadır.

 

E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan müşterilerin büyük bölümü ilk aramalarını Google’da yaptığı için bu aşamada firmaların önem vermesi gereken şeyler doğru anahtar kelime seçimi ve doğru bütçe belirlemedir. Reklamlarda kullanılacak anahtar kelimeler genellikle özel günlere göre farklılık göstermektedir. Örneğin;

 
    Babalar Günü        Anneler Günü        Ramazan    
   
Babalar için hediyeler   
   
Anneler için hediyeler   
   
Ramazan kolisi   
   
Babalar günü hediyeleri   
   
Anneler günü hediyeleri   
   
Hurma   
   
Babalar günü kampanyaları   
   
Anneler günü kampanyaları   
   
İftar mekanları   
   
Babalar günü indirimleri   
   
Anneler günü indirimleri   
   
Çocuk pantolonu   
 

Gibi anahtar kelimeler Google Adwords reklamlarında kampanya dönemine göre kullanılabilecek anahtar kelimelerdir. Burada firmaların satışlarını arttırmak için dikkat etmesi gereken en önemli unsur anahtar kelimelerin kampanya dönemine göre farklılaşmasıdır.

 

Bunun sonrasında Google Adwords reklamlarında bütçe belirlemek için firmaların Google tarafından önerilen bütçeleri göz önünde bulundurması ve rakiplerin belirlediği günlük tıklama başına maliyetin altında kalmamasıdır. Aksi halde rakiplerinizden düşük fiyatlarla reklam çalışmaları yapmak istediğinizde reklamlarınızın başarı oranı azalacaktır.

 

İlgili İçerik; Google Adwords ile Satışlarınızı Arttırın

 

SEO Çalışmaları İle Arama Motorlarında İlk Sayfada Çıkmayı Hedefleyin

 

Arama motoru optimizasyonu özel günlerde satışlarını arttırmak isteyen firmaların önem vermesi gereken konular arasında yer almaktadır. Genellikle e-ticaret firmaları özel günlerde kampanyalarını tanıtmak ve ürünleri hakkında bilgi vermek için özel kampanya sayfaları ve özel landing pageler hazırlamaktadır.

 

Bir e-ticaret firmasının kampanya sayfaları ve landing pagelerine özel SEO çalışmaları yapması oldukça önemlidir. Bu sayfaların Google’da üst sıralarda yer alması bir e-ticaret sitesinin hem trafik hem de dönüşüm oranlarını arttırmaktadır. Google’da ilk sayfada yer almak için;

 
  • Özel gün kampanyalarınız için anahtar kelimeler belirleyin. ( Örneğin; anneler günü telefon kampanyaları, anneler gününde en çok satan hediyeler, sevgililer günü hediyeleri vb.)
  • Özel günlerde satışlarınızı arttırmak için bu sayfalarınız için kategori açıklamaları, ürün açıklamaları ve landing page metinlerinizi güçlendirin.
  • SEO çalışmalarında oldukça önemli bir konu olan görsel optimizasyonu ile sayfalarınızın yüklenme süresini kısaltın.
  • Özel gün kampanyaları sayfanız için backlink almaya özen gösterin.
 

SEO için yapacağınız bu çalışmalar ile e-ticaret sitenizin indirim sayfalarını Google’da üst sıralara çıkarabilir ve hedef kitlenize daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Hedef kitlenize hızlı bir şekilde ulaşmak için yapacağınız bu çalışmalar hem ziyaretçi hem de dönüşüm oranlarınızı arttıracaktır.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi

 
İlgili İçerik; Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?



Özel Gün SEO Çalışmaları

 

Sosyal Medya Platformlarına Önem Verin

 

Sosyal medya kullanımı her geçen gün arttığı için özel günlerde satışları arttıracak taktikler arıyorsanız e-ticaret firmanızın sosyal medya platformlarına verdiği önemi arttırmalısınız. Sosyal medya platformlarında bulunan hesaplarınızın yönetimini düzenli bir şekilde sağlamalı ve sizler de ürün satışlarınızı bu platformlardan arttırmayı hedeflemelisiniz. Özel günlerde satışları arttıracak taktikler arayan e-ticaret firmaları sosyal medya platformları için şu çalışmaları yapmalı;

 
  • İlk olarak gönderilerinizi düzenli aralıklar ile paylaşmaya özen gösterin
  • Kampanya dönemlerine yönelik içerikler üretmeye önem verin. Örneğin; anneler günü kampanyaları, sevgililer günü kampanyaları ve babalar günü kampanyaları gibi kampanya dönemlerinde içerikleriniz için konseptler üretin.
  • Gönderi metinlerinizde hedef kitlenizi etkileyecek bir dil kullanmaya ve harekete geçirmeye yönelik call to action cümlelerine yer verdiğinizden emin olun.
  • Sosyal medya platformlarında spesifik araştırmalar yapan kişiler için #hashtag kullanımına özen gösterin ve #hashtaglerinizi kampanya dönemine göre belirleyin.
  • Sosyal medya platformlarında yer alan canlı yayın ve hikaye özelliklerini kullanın.
  • Facebook ve Instagram hesaplarınız için Facebook mağaza ve ınsta shop özelliklerini aktif edin. Yapacağınız bu düzenleme e-ticaret sitenize olan trafiğin artmasını sağlayacaktır.
  • Özel günlerde satışları arttıracak taktikler arasında yer alan çekilişler ve yarışmalar düzenlemeye özen gösterin. Bu hem marka bilinirliğinizi hem de dönüşüm oranlarınızı arttıracaktır.
  • Instagram’da en çok etkileşim alan içerik türlerinden birisi olan video içerikler paylaşmaya özen gösterin.
  • Ürün, hizmet ve kampanyalarınız için reklam çalışmaları yapın.
 

Yapacağınız bu çalışmaların hepsi özel günlerde satışları arttıracak taktikler arasında yer almaktadır. Sizler de sosyal medya platformlarında bu çalışmaları yaparak dönüşüm oranlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Canlı Yayın Uygulamaları, Canlı Video Yayını Programları

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

İlgili İçerik; Kategori Açıklamaları Nasıl Yazılmalı?

 

Özel Gün Sosyal Medya Önemi

 

Blog Çalışmalarını Es Geçmeyin

 

E-ticaret firmalarının fikir ve bilgi edinmek isteyen kişilere ulaşmasını sağlayan bloglar oldukça önemlidir. Genellikle özel günlerde satış arttırmak isteyen firmaların blog çalışmalarına önem vermesi gerekmektedir. Blog yazıları yazarken kampanya dönemlerine göre çalışmalar yapmanız gerekmektedir. Örneğin;

 
  • Sevgililer Günü’nde Özel Hissettirecek Hediyeler
  • Anneler için hediye önerileri
  • Ramazan kolisinde neler bulunur?
  • Kurban Bayramı’nda giyilecek kıyafetler

Gibi başlıklar ile blog yazıları oluşturabilir ve fikir edinmek isteyen hedef kitlenize daha kolay ulaşabilirsiniz.

 

Google Adwords, SEO, Sosyal medya ve blog çalışmaları yapmak için tercih edilmesi gereken e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de e-ticaret sitenizin özel gün satışlarını arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax