Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kart Saklama Teknolojisi Nedir? Ne İşe Yarar?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

Online alışverişin artmasıyla birlikte kartlı alışverişler de artış göstermiştir. Günün her saatinde internetten kolaylıkla alışveriş yapabilen kullanıcılara e-ticaret siteleri tarafından pek çok kolaylık da sağlanmaktadır. Bunlardan biri de kart saklama özelliğidir. Kullanıcılar her alışverişinde kredi kartı bilgilerini girmek yerine bir kere girerek bilgilerin sistemde saklanmasını isteyebilir. Kart saklama özelliği böylece internetten hızlı ve güvenli alışverişi de mümkün kılmaktadır. Yazımızda kart saklama nedir konusunu detaylandıran bilgileri sizler için derledik.


Kart Saklama Teknolojisi Nedir? Ne İşe Yarar?

 

Kredi Kartı Saklama Teknolojisi Nedir?

 

Günümüzde online alışverişin artmasıyla birlikte kartlı alışverişler de artış göstermiştir. Günün her saatinde internetten kolaylıkla alışveriş yapabilen kullanıcılara e-ticaret siteleri tarafından pek çok kolaylık da sağlanmaktadır. Bunlardan biri de kart saklama özelliğidir. Kullanıcılar her alışverişinde kredi kartı bilgilerini girmek yerine sisteme bilgilerini kaydederler. Böylece alışveriş esnasında bilgiler otomatik gelir ve ödeme işlemi gerçekleşir. Elbette bu ödeme işlemi şifre isteme, 3D secure gibi güvenlik adımlarıyla uygulanır. Kart saklama teknolojisinde kullanıcılar kart bilgilerini bir kere girmiş olur ve sistemde bilgiler tekrar kullanılmak üzere saklanır.


İlgili İçerik; E-ticaret Ödeme Sistemleri Hakkında 3 Önemli Başlık 


Kredi Kartı Saklama Teknolojisi Nedir?

 

Kredi Kartı Saklama Ne İşe Yarar?

 

Kart saklama teknolojisi günümüzde pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen bir uygulamadır. Bunun kişilere getirisi de bir hayli fazladır. Öte yandan güvenli bir uygulamadır. E-ticaret siteleri kart saklama teknolojisi kullandıklarında veri güvenliğini de üst noktada tutar. Şifreleme sistemleri ile bir başkasının bilgileri görmesi mümkün değildir. Öte yandan bilgiler kişilerin isteği ve onayıyla sisteme kaydedilir yine kolay bir şekilde kişinin onayıyla sistemden silinmesi mümkün olmaktadır.

 

Kart saklama hizmeti nasıl olur dediğimizde kişiler ödeme adımına geldiğinde 16 haneli kart numaralarını, son kullanım tarihini ve güvenlik kodunu sisteme girerler. Sistem kart bilgileri kaydedilsin mi? şeklinde bir soru yöneltir. Kullanıcı onayladığında alışveriş sonrası bilgiler sisteme kaydedilir. Kart bilgileri hesabım kısmındaki kart bilgilerim alanında görülebilir ve bu alanda düzeltme ya da kaldırma işlemi yapılabilir.


Kredi Kartı Saklama Ne İşe Yarar?

 

Kart Saklama Teknolojisinin Avantajları Nelerdir?

 

Kart saklama teknolojisinin kişilere ve işletmelere sağladığı pek çok fayda mevcuttur. E-ticaret kart saklama dediğimizde kart bilgilerini kaydeden bir kullanıcı daha hızlı şekilde satın alma işlemini gerçekleştirir. Çoğu zaman tekrar tekrar kart bilgisi girmek kişilere zor gelebilmekte ve sepetten dönme, alışverişi erteleme gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Kart saklama ile bu olasılıklar en aza düşmektedir. Öte yandan kart saklama kullanan kullanıcılar sitelerin sağladığı kampanya, sınırlı sayıda ürün stoğu gibi alanlardan da daha hızlı yararlanabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Banka Kartıyla İnternetten Nasıl Alışveriş Yapılır?


Kart Saklama Teknolojisinin Avantajları Nelerdir?

 

Kredi Kartı Bilgilerini Saklamak Güvenli Midir?

 

Kredi kartınızla online alışveriş yapmanın güvenliği alışveriş yaptığınız siteye bağlı olsa da günümüzde bu süreç oldukça güvenli şekilde işlemektedir. Güvenli e-ticaret sitelerinde, ödeme sayfalarında, herhangi birinin kredi kartı numaranızı görmesini veya kaydetmesini engelleyen şifrelemeler bulunur. Bir siparişi onayladığınız noktada, kredi kartı verileriniz, işlemi gerçekleştiren ödeme işlemcisine bir kodlama prosedürü kullanır. Bu şifrelemeler, kredi kartı verilerinizi siber güçlerden korur.

 

Kart saklama izni verdiğinizde de durum aynıdır. Online alışveriş siteleri, verilerinizin güvenliğini sağlamak için aşırı çaba sarf etmekte ve arka planda pek çok çalışma yapmaktadır. Öte yandan her e-ticaret sitesi gizlilik politikası hakkında tüketicileri bilgilendirmekle yükümlüdür. Burada verileri nasıl sakladığı, işlediği ve koruduğuyla alakalı tüketicilere şeffaf bilgiler sunulmaktadır.


Kredi Kartı Bilgilerini Saklamak Güvenli Midir?

 

İnternetten Güvenli Alışveriş Yapmanın İpuçları

 

İnternetten alışveriş yapmak günümüzde kaçınılmazdır. Fakat güvenli bir alışveriş yapmak, güvenli bir sitede kart bilgilerimizi saklamak önemlidir. Bunun için dikkat edilmesi gereken birkaç husus mevcuttur. Güvenli bir alışveriş deneyimi için; güvenli bir mobil ya da masaüstü cihazdan alışveriş yapıldığından emin olunmalıdır. Aksi takdirde girilen bilgiler kötü niyetli kişilerin eline geçebilmektedir.

 

Alışveriş yapılacak sitenin güvenli site olup olmadığı kontrol edilmelidir. URL önünde https:// ibaresi olması güvenli site olduğunu göstermektedir. Öte yandan herkese açık bir wifi ile alışveriş yapmak da bilgilerin güvenliği açısından tavsiye edilmemektedir. Sanal kart kullanımı da güvenli bir alışveriş için sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Aşağıda güvenli alışveriş için birkaç ipucunu sizler için paylaştık.


İnternetten Güvenli Alışveriş Yapmanın İpuçları

 

Güvenli site olduğundan emin olun

 

Çok sayıda e-ticaret sitesi varken, hangilerinin güvenli olduğunu ve hangilerinin verilerinizi tehlikeye atacağını söylemek çok zor olabilir. Fakat güvenli bir siteyi anlamanın yolu vardır. Bir sitenin URL'deki "HTTP"den sonra "s" harfidir - "https://", sitenin bilgilerinizi şifrelediğini ve güvenli olduğunu gösterir. Bir siteden alışveriş yapmadan önce bu kısma dikkat edilmelidir.

 

Sahte site hileleri

 

Kimlik avı hileleri, bireyleri verilerini teslim etmeleri için kandırmak için kullanılan tipik bir yöntemdir. Bu tür bir numarada, bir bilgisayar korsanı bir siteyi tam olarak başka bir siteye benzeyecek şekilde kurar ve alışveriş yapanları bu siteye hassas veriler girmeleri için kandırır. O siteye kredi kartı verilerinizi girerseniz, bilgilerinizin bilgisayar korsanının eline geçmesi an meselesidir. Kimlik avı girişimlerinden kaçınmak için, URL’nin orijinal olduğuna dikkat etmelisiniz.


Sahte site hileleri

 

Güvenilir bir ağdan alışveriş yapılması

 

Verileriniz, üzerinde bulunduğunuz sistem kadar güvenlidir. Bu nedenle, online alışveriş için özel, güvenilir sistemlere bağlı kalmalısınız. Güvenli olduğundan emin olabileceğiniz için ev ağınız en iyi karardır. Herkese açık ağlardan alışveriş yapmak tercih edilmemelidir.

 

Sanal kredi kartı numaralarını kullanma

 

E-ticarette sanal kart kullanımı da oldukça tercih edilen güvenli bir yöntemdir. Bu sanal numara tek kullanım içindir, bu nedenle gerçek kart numaranızın ayrıntılarını yazmadan online işlem gerçekleştirmek mümkündür. Böylece bilgileriniz kötü niyetli kişilerin eline geçse dahi herhangi bir işlem yapılması mümkün olmamaktadır. Kart saklamak istemeyen ya da daha güvenli şekilde online alışveriş yapmak isteyenler için sanal kart kullanımı veri güvenliği açısından oldukça avantajlıdır.

 

İlgili İçerik; 3D Secure Nedir? Sanal Mağazalar İçin Neden Önemli?


Sanal kredi kartı numaralarını kullanma

 

Güçlü parolalar seçilmesi

 

Güçlü bir parola, siber hırsızları özel bilgilerinizi sakladığınız hesaplardan uzak tutan güvenli bir kilit gibidir. İyi bir parola seçimi için karmaşık bir küçük ve büyük harf, harf ve sembol seti kullanabilirsiniz. Veya hatırlayabileceğiniz ve başkalarının tahmin edemeyeceği uzun bir parolaya yönelebilirsiniz. Çocuğunuzun doğum tarihi, köpeğinizin adı veya favori spor takımınız gibi bir hırsızın kolayca bulabileceği veya tahmin edebileceği sözlük sözcükleri ve kişisel bilgilerden kaçınmalısınız. Siteler arasında aynı şifrelerin kullanılması da oldukça sakıncalıdır. Bunu yaparsanız, bir şirketteki veri ihlali, diğer hesaplarınıza erişime izin verecektir.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax