Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Konkur Nedir? Konkur Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 22.05.2023

İçindekiler;

Konkur, reklam vermek isteyen markaların bir duyuru yaparak reklam ajansı aradığı hakkında bilgi verdiği ve reklam ajansları içerisinde bir seçim yapmak için başvuracak adayların bir çalışma hazırlamasını istediği sürece verilen isimdir.

 

Konkur sürecine katılmak isteyen reklam ajansları;

  
 
  • Arama motoru pazarlaması
  • Sosyal medya pazarlaması
  • Influencer marketing
  • İçerik pazarlaması
  • SEO ( Arama Motoru Optimizasyonu)
 

Gibi her dijital pazarlama alanı için reklam stratejileri hazırlayarak konkura dahil olur. Bazen ajanslar yalnızca Sosyal Medya, İçerik Pazarlaması gibi konkurlara da katılabilir. Bu süreç özellikle reklam danışmanlığı almak isteyen markaların yaptığı duyuruya göre belirlenir. Konkur duyurusunda alınmak istenen hizmetler profesyonel bir şekilde duyurulduğu takdirde ajanslar katılıp katılmayacağına karar verir.

 
 

Konkur Nedir? Konkur Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda reklam ajansı seçmek isteyen markalar için konkura nasıl gidilir ve konkur süreci nasıl işler konuları hakkında bilgi vereceğiz.

  

Konkur Nedir? Konkur Nasıl Yapılır?


 

Reklam Konkuru Ne Demek?

 

Reklam konkuru, reklam hizmeti almak isteyen markaların belirli ajanslara yada genel duyuru ile tüm ajanslara başvurarak bir reklam ajansı aradığını belirtmesine verilen isimdir. Reklam konkuruna başvuracak ajanslar reklam hizmeti almak isteyen marka için kampanyalarını hazırlarlar ve ardından konkura katılırlar. Kampanya sunumları bittikten sonra reklam hizmeti ya da danışmanlık almak isteyen markalar konkura katılan adayları değerlendirir ve bir seçim yapar.


İlgili İçerik; Reklam Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kriter 



Reklam Konkuru Nedir?

 

Konkur’a Nasıl Gidilir?

 

Konkur’a gitmek isteyen markalar, markalarının ihtiyaçlarını anlatan ve neler beklediğini belirten bir duyuru ile konkur duyuru metni hazırlar. Konkur duyuru metnini hazırlayan markalar bu duyuruyu kendi kurumsal siteleri üzerinden ya da konkur duyurusu yapan siteler üzerinden yayıma alır.

 

Konkur metni yayınlandıktan sonra bu konkura katılmak isteyen ajanslar başvuru yapar ve ardından proje hazırlayarak konkur düzenleyen markaya başvurur.


İlgili İçerik; Sosyal Medya Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Nokta

 

Konkura Nasıl Gidilir

 

Konkur Süreci Ne Demek?

 

Konkur süreci, konkur duyurusu yapıldıktan reklam ajansı seçilene kadar geçen sürece verilen isimdir. Konkur sürecinde ajanslar hazırladıkları projeyi markaya iletmekte ve ardından sunum yapmaktadır. Başvuru yapan tüm ajanların sunumları bittikten sonra konkur düzenleyen marka adaylar arasından bir seçim yapar ve böylece konkur süreci tamamlanır.

 

Konkur Süreci Nedir

 

Konkur Nasıl Yapılır?

 

Konkur yapmak için markaların reklam hizmeti almak istediklerini duyurması ve beklentilerini ajanlar ile paylaşması gerekir. Konkur yapabilmek ve doğru bir ajans seçimi yapmak için markaların ne tür hizmetler almak istediklerini profesyonel bir şekilde belirtmesi gerekir. Böylece reklam konkurunda ajanslara iyi bir brief verilere güzel çalışmalar ile karşılaşılması mümkündür.

 

Konkur Nasıl Yapılır?

 

Konkur Düzenlemenin Sağladığı Faydalar

 

Konkur süreci her ne kadar uzun süren bir süreç olsa da aslına bakıldığında konkur düzenlemek markaların birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olur. Reklam konkurları sayesinde markalar;

 
  • Networklerini genişletir.
  • Farklı ajansların sunumunu dinleyerek yeni fikirler edinir.
  • İsteklerine ve ihtiyaçlarına en uygun sunum yapan ajansa karar verir.
  • Doğru bir ajans seçimi yaparak hedeflerine daha kolay ulaşabilir.
  • Doğru reklam kampanyaları ve stratejileri sayesinde reklam konkuru düzenleyen işletmeler rakipleri ile daha kolay rekabete girer.
  • Reklam konkurunda markalar kendilerini geliştirme fırsatı yakalar.
  • Reklam konkuru markaların başarılı ajanslar ile çalışmasına yardımcı olur.
  • Reklam konkurunda seçilen ajans sayesinde işletmeler dijital pazarlama stratejilerini daha kolay geliştirir ve reklam çalışmalarından daha fazla verim alır.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak ve profesyonel bir reklam hizmeti almak isteyen her markanın reklam konkuru düzenlemesi oldukça önemlidir.


İlgili İçerik; Pazarlamanın Uzmanlarından Sosyal Medya Pazarlamasına Yönelik İpuçları 



Konkur Avantajları Nelerdir

 

Konkur Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Reklam konkuru uzun süren bir süreçtir. Bu süreçte hem ajansların hem de konkur düzenleyen markaların dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunur. Özellikle konkur düzenleyen markalar, konkur sürecinde dikkat edilmesi gerekenleri önemseyerek aradığı hizmete daha kolay ulaşabilir.

 
  • Konkur duyuru metninin hazırlanması
  • Konkur jürisinin seçilmesi
  • Markalara sorulacak sorular
  • Sunum değerlendirilmesi
 

Gibi önemli noktalar reklam konkuru düzenleyen markaların önem vermesi gereken unsurlardır. Bu unsurlara önem vererek markalar hedeflerine beraber ulaşabilecekleri doğru ajans seçimini daha kolay bir şekilde yapabilmektedir. Bu nedenle sizler de reklam danışmanlığı, seo danışmalığı, sosyal medya danışmanlığı gibi hizmetler almak istiyorsanız konkur düzenlerken bunlara önem vererek hareket etmelisiniz. Böylece başarılı bir konkur düzenleyebilir ve katılım sağlayan reklam ajansları içerisinden daha kolay bir seçim yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi


İlgili İçerik; Küçük İşletmeler İçin Önemli Pazarlama Stratejileri 


Konkur Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Konkur Metnini Profesyonel Bir Şekilde Hazırlayın

 

Reklam konkuru düzenlerken markaların genellikle bir konkur duyurusu ile reklam ve danışmanlık hizmeti almak istediklerini duyurduklarını ve reklam ajanslarına bildirdiklerini sizlerle paylaşmıştık. Bu bölümde ise konkur metinleri hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

 

Reklam konkuru düzenlerken markaların paylaşacağı konkur metnini profesyonel bir şekilde hazırlaması gerekir. Çünkü profesyonel hazırlanan konkur duyurusu sayesinde işletmeler hedeflerini, beklentilerini ve almak istediği hizmeti reklam ajanslarına daha doğru bir şekilde belirtir. Bu nedenle konkur metni hazırlarken;

 
  • Süslü cümleler kullanmak yerine akıcı ve akılda kalıcı cümleler kullanın.
  • Markanızın konumunu, amaçlarını ve reklam ajanslarından ne beklediğini belirtin.
  • Reklam ajansı seçiminde neleri önemseyeceğiniz hakkında ajanslara bilgi verin.
  • Konkur jürisinde yer alacak kişiler hakkında ajansları bilgilendirin.
  • Konkur metni yaratırken isteklerinizin doğru anlaşılabilir olup olmadığına karar verin.
 

Konkur metnini hazırlarken bunlara dikkat edebilirsiniz. Bununla beraber markanızın kurumsal kimliğine ve diline uygun bir konkur metni yaratmanız gerektiğini unutmamanız gerekir. Bunları önemseyerek sizler de amaçlarını ve gelecekteki hedeflerinizi daha kolay bir şekilde belirtebilir ve ajansların yapacağı çalışmalardan fazla verim alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dijital Reklam Ajansları

 

Konkur Metni Nasıl Oluşturulur

 

Konkur Jürisini Profesyoneller Arasından Seçin

 

Konkur düzenlerken bu yarışmada karar verecek jürilerin de doğru bir şekilde seçilmesi gerekir. Genellikle markalar konkur sürecinde yer alan jürileri seçerken kendi şirketleri içinden kişileri seçebileceği gibi alanında uzmanlaşmış ve isim yapmış kişileri de seçebilir.

 

Konkur jürisinde yer alan kişiler markanız için seçeceğiniz reklam ajansına karar vermeniz hakkında bilgi ve deneyimlerini sizlerle paylaşır ve hangi ajansı neden seçmeniz hakkında sizleri bilgilendirir. Kısacası karar verme sürecinde etkin rol oynarlar. Bu da markanızın en doğru reklam ajansı ile çalışmasına yardımcı olur. Böylece konkur jürisi sayesinde gelecekteki hedeflerinize daha kolay bir şekilde ulaşmanız mümkündür.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Reklam Danışmanlığı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Konkur Jurisi Nasıl Seçilir

 

Sunumlarda Markalara Sorular Sorun

 

Markalar konkur için bir çalışma hazırladıktan sonra kampanyaları ve fikirleri hakkında sizlere sunumlar yapmaktadır. Konkur sürecinde markaların eksik gördüğünüz yanlarını öne çıkarmak ve belirli konular hakkında da bilgi almak için sorular sormanız gerekir.

 

Soracağınız sorulara sunum esnasında karar verebileceğiniz gibi sunumdan önce de hangi tür sorular sormanız gerektiğini belirleyebilirsiniz. Böylece ajansların yaptıkları işte sizleri başarıya ulaştırıp ulaştırmayacağına karar verebilir ve daha doğru bir seçim yapabilirsiniz.

 

Konkur Sunumu Nasıl Yapılır

 

Sunumları Değerlendirin

 

Konkur süreci sona erirken markaların yapılan sunumları değerlendirmesi ve hangi reklam ajansı ile çalışmayı seçtiğini bildirmesi gerekir. Sunum değerlendirme süreçlerinde markalar genellikle;

 
  • Sunumun akıcılığı
  • Mesleki donanım
  • Hayata geçirilecek proje ve fikirler
  • Konkur esnasında sorulan sorulara verilen yanıtlar
  • Konkur sürecinde kişilerin sunum yapma kabiliyeti
 

Gibi önemli konular hakkında analizler ve değerlendirmeler yaparak konkur jürisi ile beraber çalışacakları markaya karar verirler. Sizler de konkur jürisinde yer alan kişiler ile ortak bir çalışma yaparak doğru karar verebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax