Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Reklam Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kriter

Güncelleme Tarihi: 22.05.2023

İçindekiler;

Geleneksel pazarda ve e-ticarette fark edilmenizi sağlayan reklamlar, marka bilinirliğinizi de yükselterek, satın alma esnasında müşterilerin size yönelmesini sağlamaktadır. İş başarınızın artmasına yardımcı olan reklam ajansları hem var olan hem de olası tüketicilere ulaşmasında önemli rol oynar.

 

Reklam ajansları ile çalışmaya başlamadan önce, size yol göstermesini umduğumuz Reklam Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kriter başlıklı yazımızda, reklam ajansı nedir, ajans hizmet sözleşmesi ne anlama gelir, sosyal medya ajansı nasıl çalışır gibi genel noktalara değineceğiz. Dilerseniz önce reklam ajansı nedir, bir tanımına bakalım.



Reklam Ajansı Nedir? Reklam ve promosyon parlak konsept simgesi, etiketi ile beyaz renk arka plan üzerinde. Kelime tipografi vektör yaratıcı yatay çizim. İş afişi için düz çizgi sanat stil şablon tasarımı
 

Reklam Ajansı Nedir?

 

Reklam ajansı, ürün ya da hizmetlerin tanıtımını yapmak amacıyla reklam oluşturan işletmedir. Reklamın üretim, planlama, yönetim gibi bütün aşamalarından sorumludur. 360 derece reklam ajansı olarak tanımlanan işletmeler; televizyon reklamından viral pazarlamaya, banner tasarımından, billboard görseline hatta varsa promosyon ürününe kadar her detayla ilgilenerek kapsamlı bir hizmet sunar.

 

Reklam ajansları şirket ya da kurumlardan bağımsız olarak çalışır ve ürününüzü dışarıdan bir gözle değerlendirilir. Reklam ajansı nedir, sorusunu kısaca şöyle cevaplayabiliriz; aktarılması gereken mesajı, ürün ya da markanın özelliklerini, sağladığı faydayı yaratıcı bir konseptle anlatarak satışların artmasına yardımcı olan işletmelerdir.

 

İlgili içerik: Kurumsal Kimlik Oluşturma Rehberi

 

İlgili içerik: Marka Sloganı Yaratırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey



Reklam ajansı, ürün ya da hizmetlerin tanıtımı.Reklam ajansı tasarımcısı yaratıcı başlangıç ​​ekibi ofiste fikirleri tartışıyor.
 

Sosyal Medya Ajansı Nedir?

 

Sosyal medya ajansı görece daha yeni bir sektördür. E-ticaretin hızla gelişmesi ve büyümesi ile birlikte önem kazanan sosyal medya kullanımı ve sosyal medya reklamcılığı ile ilgilenirler. Facebook, Instagram ya da YouTube içerikleri hazırlayarak bu alanlardaki potansiyel müşterilere yönelirler.

 

Farklı sosyal mecrada kullanılacak reklam içeriklerinin oluşturulmasının yanı sıra sosyal medya ajansı:

 
  • Verilen briefe ve belirlenen hedefe yönelik çalışmalar yaparak, sosyal medya hesaplarınızı oluşturur, yönetir.
  • Marka iletişimine uygun sosyal medya içerikleri üreterek, İnstagram, Facebook, Pinterest gibi mecralardaki sayfalarınızdan paylaşım yapar.
  • Takipçi arttırmak, potansiyel takipçilere/ müşterilere ulaşmak için çalışmalar yapar.
  • Eğer istenirse, belirli dönemlerde promosyon ya da çekilişlerle kurumsal hesabın yayılmasına ve aktif kalmasına yardımcı olur.
 

İlgili içerik: 2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

 

İlginizi Çekebilir: Marka Elçisi Nedir, Marka Elçisi Nasıl Olunur?



Sosyal Medya Ajansı Nedir? Metin medya planlama artı el yazısı sosyal medya Bulanıklık etkisi olduğu bir not ile bir dosya sekmesinde yakın. İletişim veya reklam ajansı illüstrasyonu için konsept imajı

Ajans Hizmet Sözleşmesi Nedir?

 

Ajans hizmet sözleşmesi, reklam veren kişi ya da kurum ile reklam ajansı arasında akit olunan ve taraflar arasında bağlayıcılığı bulunan hukuki bir anlaşmadır. Sosyal medya ajansı ya da reklam ajansları ile yapabileceğiniz ajans hizmet sözleşmesi aşağıdaki maddeleri kapsamalı ve güvence altına almalıdır.

 
  • Reklamın konusu ve içeriği
  • Tarafların yükümlülükleri
  • Bilgi güvenliği
  • Verilerin gizliliği
 

Reklam Ajansı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Geleneksel reklam ajansları ya da sosyal medya ajansı seçimi, kampanyanın başarısı için son derece önemlidir. Özellikle e-ticaret ile birlikte önem kazanan sosyal medya reklamcılığı ya da dijital reklamcılık, ürün ve hizmet pazarlamasında çok daha geniş kitlelere ulaşmanızı sağlayacak önemli bir yoldur.

 

Peki, sosyal medya ajansı seçmeniz için ne gerekir? Alternatiflerin fazla olduğu reklam ajansları arasından hangisini neye göre seçeceksiniz? Dilerseniz şimdi, daha etkili ve verimli bir reklam kampanyası için, reklam ajansı seçerken dikkat etmeniz gereken 10 kriter nedir hep birlikte inceleyelim.



Reklam Ajansı Seçimi Nasıl Olmalıdır?Yaratıcı Ajans Sanatsal Çizgi Film Elle Çizilmiş Yarım yamalak Hat Sanatı Stil Çizimleri Çizimler Simgeler Tasarımı Her Gün Çalışan Şeylerin ve Araçların Temel İlgili Nesneleri. Vektör grafiği.
 

Ajansın Tecrübesi

 

Ajansın tecrübesi size zaman kazandıracaktır. Daha önce pek çok proje üretmiş, sektörde bilinen, yaptığı işi örnekleri ile inceleyebileceğiniz reklam ajansları ile daha hızlı yol alabilirsiniz. Aynı şekilde sosyal medya ajansı da ekip kurma, fikir üretme gibi basamakları geride bıraktığı için kampanyanıza daha profesyonelce yaklaşacaktır.

 

Referanslar

 

Reklam ajanslarının daha önce yaptığı işler, verdiği referanslar da seçim aşamasında dikkat edilmesi gereken unsurlardan biridir. Referanslari ajan deneyimi kadar o ajansın dilini, yaklaşımını, yaratıcılığını da ortaya koyar.

 

Yaratıcılık

 

Yaratıcılık, reklam kampanyalarının en önemli unsurlarından biridir. Özellikle sosyal medya ajansları bu konuda daha titiz olmalıdır. En iyi E-ticaret reklam türlerinden biri olan viral pazarlama, yaratıcı, etkileyici ve özgün fikirlerden çıkmaktadır. Teknik alt yapı ve tecrübe ile birleşerek iyi işlenmiş bir yaratıcı fikir, markanızın çok daha hızlı fark edilmesine yardımcı olacak, sesinizi çok daha geniş kitlelere duyuracaktır.

 

İlgili içerik: Viral Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

İlginizi Çekebilir: Bilmeniz Gereken Gerilla Pazarlama Teknikleri Nelerdir?

 

Ekip Yetkinliği

 

Günümüzde dijitale dönen reklam ajansları bünyesinde sosyal medya yönetimi başta olmak üzere, grafik tasarımı, prodüksiyon, post prodüksiyon ve yazılım gibi önemli birimler olmalıdır. Kendi alanında yetkinleşmiş bir ekiple çalışan ajanslar, daha kaliteli, daha özgün ve daha hızlı işler üretir. Bazı ajanslarda tüm bu birimler birkaç kişi tarafından yürütülür ki bu da işin daha yavaş ilerlemesine ve hata payının artmasına neden olur.

 

İlginizi Çekebilir: Dijital Pazarlamaya Yönelik Okumanız Gereken 9 Kitap



reklam ajansları ekip yetkinliği
 

Verilen Hizmetler

 

Ajans seçimi yapmadan önce neye ihtiyacınız olduğunu ve tam olarak neleri hedefleriizi belirleyin ve ona göre ajans seçin. Çünkü bütün reklam ajansları daha önce de bahsettiğimiz 360 derece reklam hizmeti vermemektedir. Örneğin yalnızca geleneksel kanala çalışan reklam ajansı sosyal medya işlerini yürütemeyebilir; video hazırlayabilen bir ajans, animasyon konusunda yetersiz kalabilir, web sitesi içeriğini geliştiren bir ajans, mobil uygulama da başarısız olabilir. Dolayısı ile hizmet yelpazesi geniş ajanslar seçmek işlerinizi kolaylaştıracaktır.

 

Pazar Hakimiyeti

 

Reklam ajanslarının her konuda deneyimli olması ve her sektör için başarılı işler üretmiş olması mümkün değildir. Hangi alanda ya da sektörde hizmet veriyorsanız, daha önce o sektörle çalışmış bir ajans tercih ederek daha hızlı ve sağlıklı yol alabilirsiniz. Sektörü iyi tanıyan bir ajans, tüketici özelliklerini de iyi bileceği için, potansiyel müşterilerinize nasıl ulaşacağını bilir ve buna göre bir yol çizer.

 

İlgli İçerik: E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetimi Neden Önemlidir?

 

İlgli İçerik: Tüketici Davranışlarının E-ticaretteki Önemi



dijital reklam ajansları.Halkla İlişkiler ve İlişkiler, İletişim Pr Ajansı Pazarlama Ekibi Büyük Megafon ile Çalışır. Uyarı Reklamcılığı, Propaganda Konuşma Balonları, Sosyal Medya Promosyonu. Karikatür Düz Vektör Çizim

 

Ücretler

 

Aldığınız hizmetin elbette bir bedeli olacaktır ancak ödeme kalemlerinin ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize uygun olup olmadığını inceleyin. Örneğin web sitenizin geliştirilmeye ihtiyacı varsa ya da sosyal medya yönetimi için destek arıyorsanız, mobil uygulama aşamasını daha sonra değerlendirin. Alacağınız hizmete ve ödeyeceğiniz ücrete karar verirken, kampanyanın sürdürülebilirliğini, zamanında yetişmesini, marka imajını düşünün ve değerlendirmelerinizi bir bütün olarak ele alın

 

İlgli İçerik: 2021'de Sosyal Medya Etkileşimlerinizi Arttıracak Stratejiler

 

İlgli İçerik: Ücretli Sosyal Medya Reklamlarına Karşı Alternatif Stratejiler

 

Projeye Yaklaşımı

 

Ajanslarla görüşürken, projenize nasıl yaklaştıkları oldukça önemlidir. Bakış açıları size uygun mu, verimli bir iletişim kurabildiniz mi, problem çözme refleksleri neler gibi pek çok detay kampanya sürecini etkileyecektir. Bu aşamada geçmiş müşteri deneyimleri de çok önemlidir. Referanslar size ortaya çıkan sonucu verirken, geçmiş müşteri deneyimi süreç hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olur.

 

Ölçülebilirlik

 

Geleneksel mecrada reklamın ölçülebilirliği tam olarak mümkün değildir ancak dijital reklamcılık ölçülebilir olmalıdır. Hedeflerinize odaklanarak çalışan ve bu yönde proje geliştiren dijital reklam ajansları, ölçüm ve sonuçları size sunmak zorundadır. Yürüttüğü kampanyanın getirisini; örneğin takipçi sayısındaki artışı, reklamın kaç kez izlendiğini ya da sayfa görüntülemelerini rapor olarak sunabilmesi gerekir. Bu analizler ışığında, hedef kitlenizin tutum ve davranışlarını inceleyebilir hem çalıştığınız ajansı hem de ürün sunumunuzu değerlendirebilirsiniz.

 

İlgili içerik: Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

İlgili içerik: Hemen Çıkma Oranını Düşürmek İçin Yapmanız Gerekenler



İş düzeni şablonu ile Seo Infographics Infographic konsept illüstrasyon.dijital reklam ajansları,
 

Etik Kurallar

 

Çalışacağınız sosyal medya ajansı ya da geleneksel reklam ajansları etik değerlere sahip olmalıdır. Yasal suçlardan, çıkar gruplarından, propaganda unsurlarından şirketini korumalıdır. Ajans hizmet sözleşmesi kapsamında da bu unsurlara dikkat edilmelidir. Ayrıca kampanyanızın özgün olması, başka bir fikri mülkiyeti taklit etmemesi ve kullanılacak müzik ya da görseller telifli ise bunların ücretinin mutlaka ödenmesi gerekmektedir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax