Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Lead Yönetimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Lead Nedir? Lead, pazarlama dilinde potansiyel müşteri anlamına gelmektedir. Lead yönetimi nasıl yapılır adlı yazımızda da potansiyel müşterilerin niteliklerini belirlemek, onlarla etkileşim kurmak ve bu kişilerin kaliteli potansiyel müşteri olup olmadıklarını tespit etmek için neler yapmamız gerekir bundan bahsedeceğiz. Lead yönetimi sayesinde pazarlama aşamasından satış aşamasına nasıl geçilebileceği hakkında bilgi vereceğiz.

 

Lead yönetimi yapmak isteyen her firmanın bir hedef kitlesi olmak zorundadır. Bu hedef kitle içerisinde ilgili firmadan alışveriş yapan kişiler bu firmanın müşterisi haline gelmişken alışveriş yapmayan kişiler ise potansiyel müşteri olarak tanımlanmaktadır. Potansiyel müşterileri firmanızdan alışveriş yapmaya yönlendirmek için ise lead yönetimi yapmanız gerekmektedir. Peki lead yönetimi nasıl yapılır gelin hep beraber bakalım.



Lead Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

Hey Şeyden Önce Leadleri Tanımak Oldukça Önemli

 

Lead yönetimi nasıl yapılır sorusuna ilk verilecek yanıt tabi ki de onları tanımak olacak. Sizler de potansiyel müşterilerinizin kim olduğunu bilerek onlar için nasıl kampanyalar düzenleyebileceğinize ve onları sizden alışveriş yapmak için neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine bakabilirsiniz. Potansiyel müşterilerinizi tanımak için ilk kullanmanız gereken araç Google Analytics olacaktır. Potansiyel müşterilerinizi tanımadan önce ise ilk olarak müşterilerinizin;
 

  • Demografi
  • Eğitim
  • Davranış
  • Trafik
 

Kaynağı gibi özelliklerine bakmanız gerekecektir. Bu özellikleri analiz ettikten sonra Lead yönetimi yapmak için ideal müşteri profili oluşturmanız gerekmektedir. Bu ideal müşteri profilinde hangi eğitimi almış, internette hangi davranışları sergiliyor, genellikle sitenize nereden ulaşıyor sorularına yanıt verdikten sonra sizler de potansiyel müşterilerinize ulaşmak için bu hedeflemeleri yapabilir ve potansiyel müşterilerinizi kalıcı müşteri haline getirebilirsiniz.


İlgili İçerik: Online Mağazanıza Trafik Çekmenin 6 Altın Kuralı



Lead Yönetimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Lead Yönetiminizde Başarılı Olmak İçin Bilgiler Toplayın

 

Lead yönetimi nasıl yapılır? sorusuna verilecek yanıtlardan bir diğeri ise potansiyel müşteriler hakkında bilgi toplama olacaktır. Pazarlama süreciniz içerisinde potansiyel müşterilerinizin sizinle kurduğu etkileşim oldukça önemlidir.

Ürünlerinizle ilgilenen daha fazla müşteri elde etmek istiyorsanız sizler de sosyal medya platformları için içerikler üretin ve leadlerinizin sizinle nasıl etkileşime girdiklerini analiz edin. Bunun yanı sıra yalnızca sosyal medya pazarlamasıyla yetinmeyin. Potansiyel müşterilerinize mail gönderirken onları takip etmek için küçük kodlar ekleyebilir ve iletilerinizi açıp açmadıklarını ölçebilirsiniz.


İlgili İçerik: Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri


Lead Yönetiminde Nasıl Başarılı Olunur

 

İçten ve Samimi Olun

 

Lead yönetimi yapmak için birçok konudan bahsettik. Gelelim potansiyel müşterilerimiz ile nasıl iletişim kurmamız gerektiğine. İlk olarak samimi bir dil düzenlemek potansiyel müşterilerinizin size daha yakın hissetmesine olanak sağlayacaktır.

Bu da, potansiyel müşterilerin sizden alışveriş yapma ihtimalini daha fazla arttıracaktır. Sizler de bunu sağlamak ve lead yönetiminizi doğru bir şekilde yapmak istiyorsanız eğer çok fazla kurumsal olmamaya bakmanız gerekmektedir. Çünkü sosyal medya hesaplarından yapılan çok fazla kurumsal paylaşımlar ve bu paylaşımlarda kurumsal dil kullanımı potansiyel müşterilerin ilgili markalardan uzaklaşmasına neden olacaktır. Sizler potansiyel müşterilerinizi gerçek müşteriye dönüştürmek istiyorsanız eğer daha samimi bir dil kullanmanız gerekecektir.
 

İlgili İçerik: Ücretsiz Sosyal Medya Araçları



Lead Yönetimi İçtenlik ve Samimiyet

 

İçeriklerinizle Etkileşime Girmeye Özen Gösterin

 

Leadleriniz ile ilgili bütün bilgileri topladıktan sonra onların sizlerle iletişime geçtiği platformlar üzerinden kampanyalar düzenleyebilir ve bu kişilerin hızlı bir şekilde müşteriye dönüşmesini sağlayabilirsiniz.

Bununla beraber onlarla etkileşime girmeye yönelik yapacağınız soru sorma yarışmaları, boşluk doldurma yarışmaları, markanız ile ilgili ne kadar bilgiye sahip olduklarına yönelik sorular ile potansiyel müşterilerinizin sizinle etkileşime girmesini sağlayabilirsiniz.

Bunun gibi yöntemler sayesinde lead yönetimi nasıl yapılır sorusu ortadan kalkacak ve potansiyel müşteri adaylarınız bu yöntemler sayesinde firmanıza güvenerek potansiyel müşteri olmaktan uzaklaşıp gerçek müşterileriniz haline kısa sürelerde gelecektir.

 

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir:  Corona Virüsün Ekonomiye Etkisi ve E-Ticaret'in Yükselişi

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax