Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

5 Adımda Lüks Ürünleri Pazarlama İpuçları

Güncelleme Tarihi: 10.01.2023

E-ticaret sektöründe satışı yapılabilecek birçok ürün grubu bulunmaktadır. Genellikle markalar satacakları ürün ve hizmetlere karar verirken kendi ilgi alanlarını ve sektöre olan hakimiyetlerini göz önünde bulundurarak tercih yapmaktadır. Anne ve bebekten tekstile, mobilyadan lüks ürünlere kadar olan her ürün grubunun e-ticarette satılması mümkündür.

 

E-ticarette satılacak her ürün için ise reklam ve tanıtım çalışmaları yapılması gerekmektedir. Bu çalışmaları yaparken birçok marka ürünlerini ön plana çıkarmaktadır fakat bu noktada lüks markalar farklı bir strateji uygulayarak ürünlerini değil markalarını ön plana çıkarmaktadır. Fakat bu noktada lüks ürün pazarlaması yaparken e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken birçok süreç bulunmaktadır.

 

5 Adımda Lüks Ürünleri Pazarlama İpuçları adlı bu yazımızda sizlere lüks ürün pazarlaması nasıl yapılır konusu hakkında bilgiler vereceğiz. Sizler de yazımızı inceleyerek markanızın sattığı lüks ürünleri nasıl pazarlayabileceğiniz öğrenebilir ve bu çalışmalar sayesinde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

  

5 Adımda Lüks Ürünleri Pazarlama İpuçları

 

Lüks Marka Yönetimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Lüks ürün pazarlaması yapmaya başlamadan önce lüks ürün satışı yapan her markanın marka yönetimi yaparken oldukça dikkatli olması gerekmektedir. Bu noktada markaların önem vermesi gereken belirli unsurlar bulunur. Gelin şimdi hep beraber ilk olarak bunlara bir göz atalım.

 
  • Lüks ürün satışı yapan e-ticaret firmalarının ilk önem vermesi gereken konu marka bilinirliğidir. Çünkü markanız için bir bilinirlik yaratmanız satışlarınızın artmasını etkileyecektir.
  • Lüks markaların müşteri memnuniyetine önem vermesi gerekir. Çünkü genellikle lüks markalardan alışveriş yapan kişiler kendilerini özel hissettikleri için alışveriş yapmayı tercih etmektedir.
  • Lüks ürün satışlarında markanızın kurumsal itibarını korumanız oldukça önemlidir. Böylece markanızın zarar görmesini engelleyebilirsiniz.
  • Lüks ürünlerinizi fiziksel mağazalarda da satacaksanız ilgili personelin tüm ürün gruplarını tanımasına önem vermeniz gerekmektedir. Çünkü bu noktada iyi bir servis yapmak satışlarınızın ve müşteri memnuniyetinin artmasına yardımcı olacaktır.
 

Lüks ürün satışı yaparken e-ticaret firmalarının lüks marka kurmak kadar bu unsurlara da önem vermesi markalarının hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayacaktır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2023 Yeni)

 

Lüks Marka Yönetimi Nasıl Yapılır

 

Markanızı Pazarlayın

 

Lüks ürün pazarlaması yaparken birçok markanın yaptığı hataların başında ürün ve hizmet pazarlaması yapmak yer almaktadır. Çünkü genellikle lüks ürün satın almak isteyen kişiler bunu bir ürün olarak değil marka olarak görmektedir. Kısacası lüks ürün satın alan kişiler bu ürünün markanıza ait olduğu için alışverişini yapmaktadır.

 

Bu noktada lüks ürün pazarlaması yaparken markaların önem vermesi gereken konuların başında ürün pazarlaması değil marka pazarlaması yer almalıdır. Çünkü iyi bir marka bilinirliği yaratmak ve popüler olmak ürün ve hizmet satışlarınızın artmasını sağlamaktadır.

 
  • Geleneksel Reklam Çalışmaları
  • Sosyal Medya Çalışmaları
  • Google Reklamları
  • Influencer Marketing
 

Gibi lüks ürün pazarlamasında kullanabileceğiniz dijital pazarlama yöntemleri markanızın bilinirliğini arttırmanız konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Bu noktada lüks ürün pazarlamasını bu dijital pazarlama yöntemleri ile kurgulayacak markaların önem vermesi gereken unsurlar bulunmaktadır.

 
  • Lüks ürün pazarlaması yaparken lüks markaların kurumsal kimliklerinin dışına çıkamaması gerekir.
  • Tanıtım ve pazarlama çalışmalarında daha kurumsal bir dil kullanılmaya özen gösterilmelidir.
  • Çalışmalar kesintisiz bir şekilde devam etmelidir. Kısacası bir takvim hazırlamanız ve bu takvime uygun hareket etmeniz önemlidir.
  • Lüks ürün pazarlamasında marka değeri yaratırken kullanıcılara ürününüzün sağlayacağı faydaları ön plana çıkarmanız gerekmektedir. Bunu yaparken de ürün ve markayı aynı anda ön plana çıkarmanız önemlidir.
 

Sizler de lüks marka kurmak ve markanızı kurduktan sonra lüks ürün pazarlaması yaparak satışlarınızı arttırmak istiyorsanız bunları önemseyerek hareket edebilir ve aldığınız verimi artırabilirsiniz.


İlgili İçerik; İnternetten Lüks Ürün Satışı Nasıl Yapılır? 


Lüks Ürünler Marka Pazarlaması

 

Influencer Marketing Çalışmalarından Yararlanın

 

Influencer marketing çalışmaları özellikle Instagram kullanımının artması ile hayatımızda daha etkin bir rol oynayan dijital pazarlama yöntemleri arasında bulunmaktadır. Bu dijital pazarlama yöntemini kullanarak hareket edecek markalar genellikle mikro, makro ve mega Influencerlar ile çalışmayı tercih etmektedir.

 

Influencer seçimi yaparken lüks markaların daha çok makro ve mega Influencerlar ile çalışmayı tercih etmesi marka değeri yaratma konusunda onlara yardımcı olmaktadır. Çalışmalarda ise lüks ürünler ile beraber markanızın da ön plana çıkması oldukça önemlidir.

 

Lüks Ürünler Influencer Marketing

 

E-mail Marketing Çalışmalarını Önemseyin

 

Lüks ürün pazarlaması yaparken tercih edebileceğiniz dijital pazarlama yöntemlerinden bir diğeri de e-mail marketing çalışmalarıdır. Çünkü e-mail marketing çalışmalarında markaların aldığı verim oldukça fazladır ve dönüşümler anında gerçekleşmektedir.

 

E-mail marketing ile lüks ürün pazarlaması yapacak olan işletmeler bu noktada da ürünleri ile beraber markalarını da ön plana çıkarmayı hedeflemelidir. Bununla beraber lüks ürün pazarlamasında e-ticaret firmalarının e-mail marketing çalışmaları yaparken kişiselleştirmeden de yararlanması gerekmektedir.

 
  • E-mail başlıklarında müşterinin adının kullanılması
  • Müşteriye özel ürünler sunulması
  • Müşteriye özel kampanyalar düzenlemesi
 

Gibi stratejiler e-posta pazarlaması çalışmaları yapacak olan lüks markaların kullanabileceği yöntemlerdir. Bu yöntemler sayesinde markalar müşterilerinin özel hissetmesini sağlayacak ve marka değerlerini arttıracaktır.

 

Sizler de lüks ürün pazarlaması yaparken bu tür stratejiler yürütebilir ve ürünleriniz ile beraber markanızı da pazarlayarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; En Etkili 5 Yeniden Pazarlama Yöntemi (2023 Yeni)


İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin 5 Önemli Dijital Pazarlama Tekniği 


Lüks Ürünler E-mail Marketing

 

Sosyal Medya Pazarlamasına Önem Verin

 

E-ticarette lüks ürünleri pazarlarken kullanabileceğiniz dijital pazarlama yöntemlerinden bir diğeri de sosyal medya pazarlamasıdır. Çünkü dünya genelinde sosyal medya kullanım oranı her geçen gün artış göstermektedir. Bu da sosyal medyada paylaşım yapan ve reklam veren e-ticaret markalarının hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmasını ve satışlarını artırmasını sağlamaktadır.

 

Lüks ürünlerin pazarlaması sosyal medya platformlarından yürütülürken markaların kurumsal kimliklerine ve itibarlarına zarar gelmemesi için dikkatli olunması gerekmektedir. Bu nedenle lüks ürün marka yönetimi sürecinde sosyal medya pazarlaması yapacak olan işletmelerin belirli unsurlara dikkat ederek hareket etmesi gerekir.

 
  • İlk olarak hedef kitlenizi analiz edin.
  • Rakiplerinizin analizini yaparak sosyal medya platformlarında nasıl bir strateji uyguladıklarını tespit edin.
  • Sosyal medya pazarlamasında başarılı olmak için paylaşım gün ve saatlerinizi belirleyin.
  • Gönderilerinizi oluştururken profesyonel fotoğraflar kullanmaya özen gösterin.
  • Gönderi metinlerinde ürünlerinizi tanıtmak yerine markanızın farklılığı ve ürünlerinizin kullanıcılara ne tür yararlar sağlayacağını ön plana çıkarın.
  • Sosyal medya paylaşımlarınızı yaparken markanıza ve ürünlerinize özel hashtagler kullanmayı önemseyin.
  • Özellikle her gönderinizde markanıza ait olan hashtaglere yer verin.
  • İçerikleriniz yalnızca gönderi görselleri olarak değil video olarak da paylaşmaya önem verin.
  • Sosyal medya paylaşımı yaparken hikayeler gibi ön plana çıkan özellikleri de kullanın.
  • Gönderilerinizi daha fazla kişiye ulaştırmak için reklam ve tanıtım çalışmaları yapın.
 

Lüks ürün marka yönetimi yaparken sosyal medyada bunlara dikkat edebilirsiniz ve böylece markanızın verim almasını sağlayabilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ticarette Pazarlama Planı Nasıl Hazırlanır? 


Lüks Ürünler Sosyal Medya Pazarlaması

 

İçeriğinizi Özelleştirin

 

Lüks markalardan alışveriş yapan kişiler genellikle kişiselleştirmeye oldukça çok önem vermektedir. Çünkü bireyler markanızdan özel hissetmek için alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Bu nedenle lüks ürün pazarlaması yapan e-ticaret firmalarının SMS ve Mail gönderimi yaparken müşterilerin özel hissetmesini sağlayacak kişiselleştirme çalışmaları yapmaya özen göstermesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Artıracak Güncel Pazarlama Modelleri

 

Lüks Ürünler İçerik Pazarlamasi

 

Ticimax ile Lüks Ürün Satışı Yapın

 

Lüks ürün satışı yapmak için e-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax’ı tercih edin. E-ticaret firmalarının kullanabileceği sayılı profesyonel alt yapılardan birisi olan Ticimax sayesinde müşterilerinize kalitenizi ve farkınızı gösterin.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax