Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Malta'da Şirket Kurmak: Malta'da Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 15.12.2023

İçindekiler;

Şirket kurmak isteyen kişiler genellikle popüler olan ülkelere yönelir ve bunların başında Avrupa ülkeleri yer alır. Malta’da şirket kurmak da bireylerin ve kendi markasını hayata geçirmek isteyenlerin yöneldiği ülkeler arasında yer alır. Malta’nın Avrupa ülkeleri arasında yer alması ve global bir ülke olmasından kaynaklı kişiler Malta’da şirket kuruluşu gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

 

Malta’da şirket kuruluşu yapmak bunların yanı sıra birçok avantaj da sağlamaktadır. Bu süreçte şirket kurulumunu doğru bir şekilde yapmak isteyenlerin ise Malta ve Malta’da kurulacak şirket türleri hakkında bilgi sahibi olması gerekir

 

Malta'da Şirket Kurmak: Malta'da Şirket Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda sizlere Malta ve Malta’da şirket kuruluşu yapmak hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Malta’da şirket nasıl kurulur sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

  

İlginizi Çekebilir: Karadağ'da Şirket Kurmak

 

Malta

 

Malta, Güney Avrupa’da yer alan bir ada ülkesidir. Orta Akdeniz’de bulunan Malta 3 büyük ada ve 2 küçük adadan oluşur. Bu adalar Gazo, Malta ve Comino adalarıdır. Yarım milyondan fazla kişinin yaşadığı bir ülke olan Malta’nın ana dilleri Maltaca ve İngilizce’dir. Ülkede para birimi olarak da Euro kullanılmaktadır.

 

Malta'da Şirket Kurmak: Malta'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Malta’da Kurulacak Şirket Türleri

 

Malta’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin kurabileceği belirli şirket türleri bulunmaktadır. Malta’da kurulabilecek şirket türleri ikiye ayrılır. Bunlar özel limitet şirketler ve halka açık şirketlerdir.

 

Malta’da profesyonel bir şekilde hareket ederek işini geliştirecek ve sermayesi bulunan kişiler halka açık şirket kurmaya yönelir. Sermayesi sınırlı olan bireyler ise daha çok özel limited şirketlere yönelmektedir.

 

Özel Limited Şirket

 

Malta’da şirket kuruluşu esnasında tercih edilebilecek şirket türlerinden birisi özel limited şirketlerdir. Sermaye gerekliliği bakımından yüksek olmayan özel limited şirketleri kurabilmek için 50’den az hissedar olması gerekir.

 

Malta’da limited şirket kurmak için ise işletmelerin 1.165 Euro başlangıç sermayesi olması gerekmektedir. Bu sermayeyi ve ortaklık yapısını ayarlayan ve Malta’da şirket kurmak için başvuru yapan kişilerin şirketleri kısa süre içerisinde kurulmaktadır.

 

Sizler de Malta’da şirket kurmak istiyorsanız fakat yeterli sermayeniz bulunmuyorsa özel limited şirket kurmaya yönelebilirsiniz.



Malta Şirket Kurulumu Limited Şirket

 

Halka Açık Şirketler

 

Profesyonel bir şekilde hareket etmek ve iş süreçleri oturduktan sonra şirketlerini halka açmak isteyen kişilerin Malta’da kurabileceği şirketlerden birisi de halka açık şirketlerdir.

 

Malta’da Halka açık şirket kurmak için en az iki direktör ihtiyacı ve bir şirket sekreteri ihtiyacı bulunur. Direktör ihtiyacını karşılayan işletmelerin şirket kurma süreçlerini yönetebilmeleri için bir başlangıç sermayesine de ihtiyaçları bulunur.

 

Malta’da halka açık şirket kurmak için gerekli olan sermaye tutarı 46.600 Euro’dur. Bu tutarın bankaya yatırılmasının ardından şirket açma başvurusu yapılmakta ve uygun görüldüğü takdirde şirket başvurusu kısa sürede sonuçlanarak Malta’da şirket kurma süreci tamamlanmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: E-ihracat Nedir

 

Malta’da Şirket Kurmak İçin Gerekli Şartlar

 

Malta’da şirket kurmak için kişi ve işletmelerin belirli şartları karşılaması gerekir. Malta’da şirket kurmak için gerekli şartlar şunlardır:

 
  • Malta’da şirket kurmak için gerekli olan şirket kuruluş sözleşmesinin Malta yasalarına uygun bir şekilde hazırlanması gerekir.
  • Malta’da şirket kuruluşu esnasında kurulacak şirket türüne göre belirlenen asgari sermayenin teyit edilmesi gerekmektedir
  • Malta’da şirket kuruluşu esnasında ihtiyaç olan şirket mukavelenamesinin de Malta yasalarına uygun bir şekilde hazırlanması gerekir.
  • Şirkete hissedar olan kişilerin ve direktörlerin, adresi, banka referansı ve pasaportu şirket kuruluşu esnasında sunulmalıdır.
  • Şirket isminin kabul edildiğine yönelik teyit bulunmalıdır.
  • Şirket açma esnasında Malta’da şirket kuruluşu için gerekli olan sermayenin ve şirket başvuru ücretlerinin ödenmesi gerekir.
 

Malta’da şirket açma başvurusu yapacak olan kişi ve işletmelerin şirket açma işlemi gerçekleştirmeden önce Malta’da şirket açma şartlarını yerine getirip getirmediklerini kontrol etmesi gerekir. Aksi takdirde şirket açma süreçlerinde aksaklıklar yaşanabilir.

 

Malta Şirket Kurmak İçin Gerekenler

 

Malta’da Şirket Açma Avantajları

 

Malta’da şirket açan işletmeler belirli avantajlardan yararlanabilmektedir. Malta’da Şirket Açma Avantajları şunlardır:

 
  • Malta’da şirket açma süresi oldukça kısadır. Genellikle 1-2 hafta içerisinde şirket tescili gerçekleşmektedir.
  • Malta’da KDV oranı %18’dir. Bu da Malta’da şirket kuran kişi ve işletmelerin maliyetlerini azaltmakta ve karlılıklarını artırmaktadır.
  • Malta’da şirket kuran kişi ve işletmeler yapacakları ticari faaliyet bağlı olarak KDV indiriminden yararlanabilmektedir. Bu noktada ise ticaret yapılan faaliyete göre %5-%7 arasında KDV oranlarının olduğunu söylemek mümkündür.
  • Malta’da şirket kuran fakat farklı ülkelere de hizmet vererek gelir elde eden işletmelerin Malta haricindeki ülkeler üzerinden elde ettiği vergi oranı %5’tir.
  • Malta’da işletme kuranlar yaptıkları yatırımın %33’ü oranında kredi alabilmektedir.
  • İş geliştirmek için ise şirketler iş geliştirme kredisinden yararlanabilir.
  • Farklı işletmeleri desteklemek için kurulan şirketler yürüttükleri projeler üzerinden %75 oranında finansman alabilmektedir.
  • Malta’da kurulan şirket türü ve yapılacak işler uygun olduğu takdirde Malta’da şirket kuran markalar 200.000 dolara kadar hibe alabilmektedir.
  • Malta, Avrupa’da bulunan bir ülke olduğu için Malta’da şirket kuran işletmeler diğer Avrupa ülkelerine de kolayca hizmet verebilmektedir.
  • Ülkede güvenlik yüksek olduğu için suç oranları oldukça düşüktür. Bu nedenle Malta’da şirket kurduktan sonra ülkeye gidip yaşayabilmeniz mümkündür.
 

Malta’da şirket kurmanın sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Malta’da şirket kurmayı düşünebilirsiniz.

 

Malta’da Şirket Kurmak İçin Gerekli Olan Belgeler

 

Malta’da şirket kurmak isteyen kişiler şirket kuruluş işlemlerini belirli belgeler ile beraber yürütebilmektedir. Malta’da şirket kurmak için gerekli olan belgeler şunlardır:

 
  • Şirket kuruluşu yapacak olan kişilerin pasaport fotokopisi
  • Daha önce iki yıl boyunca çalışılan bir bankadan alınan referans mektubu
  • E-devletten alınacak olan İngilizce Sabıka Kaydı
  • Şirket kuran ve şirkette ortaklığı bulunan kişiler için oluşturulan KYC formlarının imzalanmış hali.
  • Çalışılan ve referans alınan bankadaki hesaplara yönelik son 3 ayda alınmış banka hareketleri
  • Şirket kuran kişilerin iş deneyimlerini gösteren, kronolojik formatta hazırlanmış olan Özgeçmişleri
 

Bu belgeler ile Malta’da şirket kurmak için başvuru yapabilirsiniz. Fakat şirket kurma başvurusu esnasında ilgili belgelerin tam olduğuna özen göstermeniz gerekir. Aksi takdirde eksik belge ile Malta’da şirket açma başvurusu yaparsanız şirket kurma süreci uzayabilir ve bu da ticari faaliyetlerinize başlamanızı zorlaştırabilir. Bu nedenle şirket kuruluşu için gerekli olan her belgeyi ayarladıktan sonra şirket açma başvurusu yapmaya özen göstermeniz gerekir.

 

Malta’da Şirket Kurmak İçin Gerekli Olan Belgeler

 

İlginizi Çekebilir: Trendyol'da Satış Yapmak

 

Malta’da Şirket Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekli

 

Malta’da şirket açmak için belirli bir sermaye gerekmektedir. Limited şirket kuracak olan kişilerin 1165 Euro şirket kurma bedeli ödemesi gerekir. Bu bedelin %20’si peşin olarak ödendikten sonra geri kalan kısmı ödenebilmektedir. Şirket kurmak için asgari tescil ücreti de 240 Euro’dur.

 

Malta’da şirket kuruluşu yapacak olan kişiler vergi geri ödeme başvurusu yaptıklarında da başvurularını 100- 1400 Euro aralığındaki tutarlar ile yapabilmektedir. Bu süreçte halka açık şirket kuracak olanların ise ödemesi gereken tutar 46.600 Euro’dur.

 

İlginizi Çekebilir: En Çok Satılan Ürünler

 

Malta’ya Satış Yapın

 

Siz de şirket kuruluşu yaptıktan sonra Malta’ya satış yapabilirsiniz. Satış sitenizi Ticimax ile hayata geçirebilir ve Ticimax e-ihracat altyapısının gelişmiş modül ve özellikleri ile ürünlerinizi Malta’ya kolayca satabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax