Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Marka İmajı Nedir? Marka İmajınızı Güçlendirecek 5 Taktik

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

Marka imajı, bir tüketicinin ya da tüketici grubunun bir marka hakkında düşüncelerine, fikirlerine ve o markaya karşı olan hislerine verilen isimdir ve markalar için oldukça önemlidir. Çünkü marka imajı güçlü olan işletmeler daha kolay bir marka bilinirliği yakalamakta ve bu da firmaların hem ürün ve hizmetlerini satabilmesin de hem de marka itibarlarını koruma konusunda yardımcı olmaktadır.

 

Genellikle işletmeler için marka imajını güçlendirecek birçok yöntem ve strateji bulunmaktadır. Marka İmajını güçlendirmek isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız Marka İmajınızı Güçlendirecek 5 Taktik adlı bu yazımızda sizlere marka imajı yaratmak veya yarattığınız marka imajını güçlendirmek için kullanabileceğiniz yöntem ve stratejilerden bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek bu konular hakkında bilgi alabilir ve daha güçlü bir marka imajı yaratabilirsiniz.

 

Marka İmajınızı Güçlendirecek 5 Taktik

 

Marka İmajının Önemi

 

Marka İmajınızı Güçlendirecek 5 Taktik adlı yazımızın giriş bölümünde işletmeniz için marka imajının oldukça önemli olduğundan bahsetmiştik ve güçlü bir marka imajının işletmeniz için sağladığı birçok fayda bulunmaktadır. Bu avantajlardan bazıları şunlardır;

 
  • Güçlü bir marka imajı yaratmak işletmelerin marka bilinirliğini arttırmasını sağlayan en önemli unsurladır.
  • Marka imajı güçlü olan kişi ve işletmeler satışlarını hızlı bir şekilde arttırabilmektedir.
  • Güçlü marka imajı işletmelerin viral pazarlama yapmasına gerek kalmadan marka bilinirliklerini arttırmasını sağlamaktadır.
  • Marka imajını güçlendirmek işletmelerin herhangi bir platformda tanıtım ve reklam maliyetlerini düşürmelerini sağlamaktadır.
 

Sizler de işletmeniz için güçlü bir marka imajı yaratmak istiyorsanız birazdan sizlerle paylaşacağımız önerileri göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

Marka İmajının Önemi Nedir

 

Marka Kimliğinize Önem Verin

 

Güçlü bir marka imajı demek aslına bakıldığında güçlü bir marka kimliği de demektir. İşletmelerin marka kimlikleri;

 
  • Marka ismi
  • Marka logosu
  • Marka sloganı
 

Gibi temel unsurlardan oluşmaktadır. Bir markanın, güçlü bir marka imajı çizebilmesi ya da var olan marka imajını güçlendirmek için marka kimliğine önem vermesi gerekmektedir. Bu nedenle işletmeler ilk olarak kurumsal kimlikleri üzerinde çalışmalar yapmaktadır.

 
  • İşletmenizin marka imajını güçlendirmek istiyorsanız ilk olarak akılda kalıcı bir marka ismi yaratmaya özen gösterin. Bu firmanızın daha kolay hatırlanabilir olmasını sağlayacaktır.
  • Marka isminizi seçerken özgün olmaya önem verin. Aksi halde bir başka marka karıştırılabilirsiniz. Bu da işletmenizin marka itibarını kaybetmesine neden olabilecek en önemli etkendir.
  • Marka logosu yaratırken işletmenizi çağrıştıracak ve akılda kalıcı bir logo yaratmaya önem verin.
  • Marka sloganınızı seçerken özgün olmaya ve akıcı kelimeler kullanmaya özen gösterin. Böylece marka sloganınız insanlar üzerinde daha kolay etki yaratabilir ve marka imajınızı güçlendirmenizde sizlere yardımcı olabilirsiniz.
 

Marka İmajınızı Güçlendirecek 5 Taktik arasında ilk sırada yer alan marka kimliğinizi yaratırken sizler de bu unsurları ve uyarılarımızı göze alarak bir marka kimliği yaratabilirsiniz ve daha önce başarılı markalar tarafından oluşturulan Marka imajı örneklerini inceleyebilir bu örneklerden fikir alarak marka imajınızı daha kolay bir şekilde güçlendirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kurumsal Kimlik Oluşturma Rehberi

 

Marka Kimliği Önemi Nedir

 

Müşteri Memnuniyetine Önem Verin

 

Marka imajınızı güçlendirmek isteyen bir işletmeyseniz Marka İmajınızı Güçlendirecek 5 Taktik arasında yer alan müşteri memnuniyetinin de işletmeniz için oldukça önemli olduğunu bilmeniz gerekmektedir.

 

Genellikle bir marka ya da e-ticaret firmasından ürün ve hizmet satın alan kişiler bu süreçte mutlu ve iyi bir alışveriş deneyimi yaşamak isterler. Müşterilerinizin bu süreçte isteklerine ulaştıkları takdirde markanıza olan güvenlerinin arttığını söylemek mümkündür. Genellikle işletmeler müşteri memnuniyetine önem vermek marka imajını güçlendirmenin yanı sıra kalıcı müşteriler de elde edebilmektedir.

 

Özellikle müşteri memnuniyetini sağlamak isteyen işletmelerin belirli unsurları göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 
  • Müşteri memnuniyetini sağlamak için sattığınız ürün ve hizmetlerin teslimatının hızlı ve problemsiz bir şekilde gerçekleşmesini sağlayın.
  • Müşterilerinizden alışveriş ve deneyimlerine yönelik nasıl hissettiklerini öğrenmeye çalışın. Bunun için internet sitenizde bir anket oluşturabilir veya Google Formlar aracılığı ile onlar için bir anket yaratabilirsiniz.
  • Müşterilerinizden herhangi bir konuda bir istek, öneri ya da şikâyet geldiğinde bu problemi çözerken ya da müşterilerinizin istek ve önerilerine kulak verirken tatlı dilli olmaya özen gösterin.
  • Müşterileriniz için bir vaatte bulunuyorsanız bunun gerçekleşmesini sağlayın.
  • Müşterilerinizden geri dönüşler alırken sizleri yakın çevrelerine önerip önermeyeceklerini öğrenmeye çalışın.
 

Böylece hem müşteri memnuniyetinizi ölçebilir hem de müşterilerinizin firmanız hakkındaki görüşlerini öğrenebilirsiniz. Yapacağınız bu çalışmalar sayesinde işletmenizin eksiklerini ve ihtiyaçlarını tespit edebilir ve ticari süreçlerinizdeki eksikleri tamamlayarak marka imajınızı güçlendirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri

 

Müşteri Memnuniyetine Önem Verin

 

Teslimat Süreçlerinizi Hızlandırın

 

Marka İmajınızı Güçlendirecek 5 Taktik arasında sizlerle paylaşacağımız bir başka strateji ise teslimat süreçleri ile ilgili. Genellikle bir e-ticaret sitesinden ya da herhangi bir sektörde faaliyet gösteren işletmelerden alışveriş yapan tüketiciler satın aldıkları ürün ve hizmetlere hızlı bir şekilde ulaşmak istemektedir. Hızlı teslimat süreçleri sayesinde işletmeler müşteri memnuniyetini sağlayarak marka imajlarını daha kolay bir şekilde güçlendirebilmektedir.

 

Sizler de marka imajınızı güçlendirmek ve güvenilir bir marka haline gelmek istiyorsanız teslimat süreçlerinizi hızlandırabilirsiniz. Teslimat süreçlerinizi hızlandırmak ve yönetimini kolay bir şekilde yapabilmek şunları göz önünde bulundurabilirsiniz;

 
  • Sattığınız ürün ve hizmetlerin sayfalarında kargo sürecine dair notlar paylaşın.
  • Ürün sayfalarında 2-3 iş günü içerisinde kargo, aynı gün kargo, ertesi gün kargo gibi etiketler kullanın.
  • Müşterilerinizin teslimat süreçleriniz hakkında bilgi almasını sağlayacak sık sorulan sorular sayfası yaratın.
  • İşletmenizden ürün ve hizmet satın alan kişilerin sipariş süreçlerini izleyebilmesi için kargo entegrasyonlarından yararlanın.
 

Böylece işletmenizin teslimat süreçlerini hızlandırabilirsiniz. Teslimat süreçlerinizi hızlandırarak sizler de müşteri memnuniyetini arttırabilir ve marka imajınızı güçlendirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

İlgili İçerik; E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?



Marka İmajı Teslimat Sürelerini Hızlandırın

 

Yorum Sitelerine Önem Verin

 

Günümüzde bir işletmeden ürün ve hizmet satın alacak kişilerin büyük bölümü daha önce bu işletmeden bir alışveriş deneyimi yaşamış olan kişilerin yorumlarını ve deneyimlerini göz önünde bulundurarak alışveriş yapıp yapmamaya karar vermektedir.

 

Genellikle kişiler bu yorumlara ve deneyimlere ulaşmak için ise yorum sitelerini ve şikâyet sitelerini kullanmaktadır. Marka imajını güçlendirmek isteyen kişi ve işletmeler ise bu siteler üzerindeki yönetimlerini iyi bir şekilde yapmalıdır. Bu nedenle;

 
  • Yorum sitelerinde işletmeniz ile ilgili paylaşılan yorumları takip edin ve müşterilerinizin yorumlarına yönelik iyileştirme çalışmaları yapmaya özen gösterin.
  • Şikâyet sitelerinde işetmeniz ile ilgili bulunan olumsuz yorumları olumlu yorumlara çevirebilmek için problemleri hızlı bir şekilde çözmeye özen gösterin ve şikâyet sitelerinin yönetimini iyi bir şekilde yapın.
  • İşletmenizin Google Yorumlarını takip edin ve burada bulunan olumsuz yorumlar yer alıyorsa eksiklerinizi tespit ederek bu alanlarda düzenlemeler yapın.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak işletmeniz hakkında yapılan yorum ve şikâyet yönetimini iyi bir şekilde yapabilir ve marka imajınızı güçlendirebilirsiniz.

 

Marka İmajı Yorum Sitelerine Önem Verin

 

İletişim Faaliyetlerinizde İstikrarlı Olun

 

Marka İmajınızı Güçlendirecek 5 Taktik arasında sizlerle paylaşacağımız son strateji ise iletişim faaliyetleri ile ilgili. Ticari faaliyet gösteren işletmeler marka bilinirliğini arttırmak, hedef kitlesine ulaşmak ve satış yapmak için offline ya da online alanlarda iletişim faaliyetleri yürütmektedir.

 

İşletmeniz için yürüteceğiniz iletişim faaliyetlerinde ne kadar istikrarlı olursanız marka imajınızı güçlendirmek o kadar kolay olacaktır. Bu nedenle online ya da offline platformların hepsinde aynı dili kullanmanız, tutarlı bir şekilde iletişim yürütmeniz ve bütünlüğü yakalamanız bu konuda oldukça önemlidir. Sizler de reklam ve tanıtım çalışmalarında bunları göz önünde bulundurabilir ve marka imajınızı güçlendirebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax