Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Melek Yatırımcı Nasıl Bulunur?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Günümüzde sürekli olarak yeni girişim fikirleri üretilmektedir. Bazı fikirler hızlı bir şekilde hayata geçirilebilirken bazı fikirler ise yalnızca planlama aşamasında kalmaktadır. Planlama aşamasını geçemeyen ya da geçse de yeterli desteği bulamadığı için yürüyemeyen girişimlerin en büyük sorunu ilgili girişim hayata geçirmek için gerekli sermayenin bulunamamasıdır.

 

Genellikle girişim planından oldukça emin olan ve bu planı hayata geçirmek isteyen kişiler, yeterli sermayeyi bulmak için melek yatırımcıları aramaya koymaktadır. Melek Yatırımcı Nasıl Bulunur ve İkna Edilir adlı bu yazımızda ilk olarak sizlere melek yatırımcılar hakkında bilgi verecek ve bunun sonrasında da melek yatırımcınızı nasıl bulacağınızdan bahsedeceğiz.



Melek Yatırımcı Nasıl Bulunur ve İkna Edilir? (2022)

 

Melek Yatırımcı Nedir?

 

Melek yatırımcı, yeni hayata geçirilecek veya geçirilen iş fikirlerine (Start-Up) yatırım yaparak bu işletmelerin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olacak sermayeyi sağlayan kişilere verilen isimdir.

 

Kısacası melek yatırımcılar bir iş fikrinin gelişmesinde sermayeleriyle aktif rol oynayan kişilerdir ve bu kişilerin belirli özellikleri bulunmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?

 

İlginizi Çekebilir: Online Alışveriş Sitesi Kurmak İçin Gerekenler

 

Melek Yatırımcı Nedir

 

Melek Yatırımcıların Özellikleri

 
  • Melek Yatırımcılar, yatırım yaptıkları firmaların gelişmesinde aktif rol oynarlar.
  • İlgili alandaki bilgilerini ve tecrübelerini yatırım yaptıkları firmalarla paylaşırlar. Genellikle danışmanlık, yönetim ve pazarlama hizmetlerine odaklanırlar.
  • Melek yatırımcılar, yatırım yaptıkları firmalara mali destek sağlamaktadır. Bazı yatırımcılar mali geri dönüş beklentisine girse de bazıları ise manevi hislerine önem vermektedir.
  • Genellikle melek yatırımcılar istedikleri her sektöre yatırım yapabilmektedir.
  • %25 üzerinde getiri fırsatı tanıyan sektörlere yatırım yapma eğilimindedirler.
 

Gibi birçok özellik Melek Yatırımcıların özellikleri arasında bulunmaktadır.

 

Melek Yatırımcı Özellikleri

 

Melek Yatırımcı Bulmanın Avantajları ve Dezavantajları

 

Melek Yatırımcı Nasıl Bulunur ve İkna Edilir konumuza geçmeden önce yazımızın bu bölümünde melek yatırımcı bulmanın avantajları ve dezavantajları hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 
  • Melek yatırımcı bulmak her ne kadar zor olsa da bu yatırımcı bulunduktan sonra firmanıza sağlayacağı en büyük avantaj iş fikrinizi hayata geçirmenize olanak sağlayan geliri elde etmenizdir.
  • Melek yatırımcılardan alınan finansman işiniz başarısız olduğu durumlarda geri ödenmemektedir.
  • Melek yatırımcı bulmanın bir diğer avantajı ise ilgili yatırımcıdan alınan sermaye şirketinizde kaldıraç etkisi göstereceği için diğer melek yatırımcılara ulaşmanızı da kolaylaştırmaktadır.
 

Melek yatırımcı bulmak işinizi ne kadar kolaylaştırsa da melek yatırımcının dezavantajları da bulunmaktadır.

 
  • Melek yatırımcı bulunduktan sonra şirketler işlerindeki rolünün bir kısmını yitirmektedir.
  • Yatırımcılar kendi istedikleri şekilde işlerinizi nasıl yürütebileceğiniz hakkında sizlere bilgi verecektir.
  • Başarılı olan işlerde melek yatırımcınız elde ettiğiniz karın kendi payına düşen bölümünü alacaktır.


Melek Yatırımcı Avantajları Dezavantajları

 

Melek Yatırımcı Bulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Melek yatırımcı bulmak Start-Upların işini ne kadar kolaylaştıran bir durum olsa da işinizi geliştirmeniz ve daha iyi yerlere getirmenizi sağlayacak melek yatırımcıyı bulurken dikkat edilmesi gerekenler bulunmaktadır. Melek Yatırımcı Nasıl Bulunur ve İkna Edilir adlı yazımızın bu bölümünde sizlere bu unsurlar hakkında bilgi vereceğiz.



Melek Yatırımcı Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

1-Aradığınız Melek Yatırımcının Özelliklerine Dikkat Edin

 

Melek yatırımcılar için yatırım yapılacak firma ne kadar önemliyse firmalar için de melek yatırımcı seçmek o kadar önemli olmalıdır. Start-up’ınızı hayata geçirmek için ihtiyacınız olan melek yatırımcıyı seçerken bu kişinin özellikleri oldukça önemlidir;

 
  • İlgili sektördeki deneyimleri
  • Networkleri
  • Girişimcilik geçmişleri
  • Sizlerden olan beklentileri
 

Gibi birçok durumu göz önünde bulundurmanız doğru melek yatırımcıyı bulmanızı kolaylaştıracaktır.



Melek Yatırımcı Önemli Özellikleri

 

2- Melek Yatırımcının Sektördeki Deneyimleri Oldukça Önemli

 

Melek yatırımcı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan birisi seçeceğiniz melek yatırımcının sizin sektörünüzdeki deneyimleridir. Melek yatırımcılar genellikle bilgi sahibi oldukları sektörlere yatırım yapmayı tercih ettikleri için bu aşamada yeni girişiminiz için melek yatırımcınız ile konuşurken;

 
  • Faaliyet gösterdiğiniz sektörde kimler ile çalıştığı
  • Sektördeki deneyiminin kaç yıldır devam ettiği
  • Hangi yatırımları yaptığı
  • Yatırım sonrasında firmanıza nasıl bir destek sağlayacağı
 

Hakkında sorular iletebilirsiniz. Böylece bulduğunuz melek yatırımcıyı daha yakından tanıyabilir ve doğru karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dünyanın En Büyük 8 E-ticaret Şirketi

 

Melek Yatırımcı Deneyim

 

3-Sizden Olan Beklentilerini Öğrenin

 

Melek yatırımcı bulurken dikkat etmeniz gereken bir başka şey ise yatırımcınızın sizden olan beklentilerini öğrenmektir. Yeni iş planınıza yatırım yapacak bu kişi ne kadar süre içerisinde büyümenizi istiyor, 5 yıl sonra sizlerin nerede konumlanması gerektiğini önemsiyor gibi konuları da değerlendirmeniz doğru bir yatırımcı bulmanızı kolaylaştıracaktır.

Melek Yatırımcı Bulma

 

Melek Yatırımcı Nasıl Bulunur ve İkna Edilir adlı yazımızın ilk bölümlerinde Melek Yatırımcı Nedir, melek yatırımcının özellikleri nelerdir, Melek yatırımcı seçerken neler göz önünde bulundurmalıdır gibi birçok konu hakkında sizlere bilgiler verdik. Yazımızın bu bölümünde ise melek yatırımcı bulma işlerinizi nasıl yapacağınızdan bahsedeceğiz.

 

Genellikle ülkemizde melek yatırımcı arayan kişiler için oluşturulmuş melek yatırımcı networkleri bulunmaktadır. Yeni girişiminiz için bir yatırımcı arıyorsanız eğer sizler de bu ağlara katılabilir ve melek yatırımcılar hakkında bilgi alabilirsiniz.

 
  • AngelList
  • Linkedin
  • Microventures
  • Quora 
 

Genellikle günümüzde en çok kullanılan melek yatırımcı ağlarıdır. Sizler de yeni girişiminiz için bu ağlara katılabilir ve melek yatırımcınızı kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Ağlar Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar

 

Melek Yatırımcı Nasıl Bulunur

 

Üniversite Arkadaşlarınızı Göz Önünde Bulundurun

 

Birçok yeni girişim üniversite döneminde başlamakta ve sonrasında gelişmeye devam etmektedir. Bir melek yatırımcı arıyorsanız eğer üniversitede kurduğunuz sıkı dostlukları göz önünde bulundurabilir ve Start-upınızı hayata geçirmek için üniversite arkadaşlarınız ile görüşebilirsiniz. Arkadaşlarınız veya üniversite ağı bulunan kişiler sizlere yatırım yapamayacak olsa bile sizi elbet tanıdıkları insanlara yönlendirmeyi seçebilirler.

 

İş Arkadaşlarınız İle Görüşün


Start-upınızı hayata geçirmeniz için en önemli yöntemlerden birisi de iş arkadaşlarınızdır. Yeni girişiminiz için finansman arıyorsanız eğer aynı sektörde faaliyet gösterdiğiniz iş arkadaşlarınız ile iletişime geçerek onladan yardım isteyebilirsiniz. Bununla beraber arkadaşlarınızın çalıştığı şirketlerin kurucuları ve kurucu ortaklarının da bir melek yatırımcı olarak düşünülmesi gerekli ve bu kişilerle de görüşme yapılmalıdır.



Melek Yatırımcı İş Arkadaşları

 

Melek Yatırımcı Nasıl İkna Edilir

 

Melek yatırımcı bulma yöntemleri hakkında sizlere bilgi verdik. Yazımızın bu bölümünde ise bu yatırımcıları nasıl ikna edeceğiniz hakkında bilgiler paylaşacağız. Bir melek yatırımcıyı ikna etmek için genellikle birçok unsur bulunmaktadır.

 

İş Planı

 

Melek yatırımcılar bir iş için yatırım yapmadan önce yeni girişimlerin iş planını incelemek isteyeceklerdir. Bu konuda ise en önemli olan şeylerden birisi açık ve etkileyici bir iş planının oluşturulmasıdır.

 
  • İş planınızda işinizin her adımını anlattığınıza emin olun.
  • Her adımı akıllarda soru işareti kalmayana kadar ayrıntılandırın
  • Bu işi hayata geçirmek için ihtiyaçlarınızı iş planınıza dahil edin
  • İşinizin pazarlama süreçleri hakkındaki bilgi ve hedeflerinizi açık bir şekilde anlatın
  • Nelere ihtiyacınız var ne konularda danışmanlık istiyorsunuz gibi birçok soruya iş planınızda yer verin
 

Bu türde oluşturulan iş planları oldukça akıcı olduğu için melek yatırımcıların ikna olma süreçleri kısalacaktır ve yatırımcılar ne istediğini bilen, neyi nasıl yapacağının şemasını çizebilen bir girişimci ile çalışmayı düşüneceklerdir.

 

İlgili İçerik; İş Planı Nasıl Yapılır? Hangi Detaylar Önemli?

 

Melek Yatırımcı İş Planı

 

Sunumunuza Dikkat Edin

 

Melek yatırımcı nasıl ikna edilir diyenlerin dikkat etmesi gereken başka bir unsur ise sunumlarıdır. Genellikle sunumunuzu hazırlarken etkili ve akıcı olmasını önemsemeniz gerekmektedir. Aksi halde ilgili konularda ikna kabiliyetiniz düşeceği için ve melek yatırımcınız sunumunuzdan etkilemeyeceği için yatırım yapma olasılığı düşecektir.

 

Sorulara Hazır Olur

 

İş planınızı ve sunumunuzu melek yatırımcı adayına sunduktan sonra sizlere yöneltilebilecek bazı sorular olacaktır. Bunlar genellikle iş planınız çerçevenizde eksik bıraktığınız konulara yönelik sorulardır. Bu nedenle bu sorulara yanıt verebilmek için sınavınıza iyi hazırlanmalı ve gelecek sorulara yanıt verebilmelisiniz.



Melek Yatırımcı Sunum

 

E-ticaret Girişiminizi Ticimax ile Hayata Geçirin

 

E-ticaret yapacak olan firmaların tercih edebileceği e-ticaret alt yapılarından birsi olan Ticimax, iş kurma aşamasında yeni girişimcilere birçok konuda yardımcı olmaktadır. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan modüller, Ticimax tarafından yapılan eğitimler ve sertifika programları sayesinde e-ticaret firmaları e-ticaret ile ilgili birçok konuda uzmanlaşabilmektedir.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax