Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Moka Sanal Pos Nedir? Nasıl Başvuru Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret sitesi kuran kişilerin sitelerinden sattıkları ürünlerin ödemelerini almak için sanal pos entegrasyonu yapmaları gerekmektedir. E-ticaret her geçen gün ivmesini arttıran bir alan olduğu için e-ticaret firmalarına sanal pos sağlayan birçok firma da ortaya çıkmıştır. Moka Sanal Pos hizmetleri de e-ticaret firmalarına sanal pos imkânı sağlayan firmalardan biridir.

 

Moka Sanal Pos Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır adlı bu yazımızda sizlere sanal poslar hakkında bilgi verdikten sonra moka sanal pos hakkında bilgi verecek ve nasıl başvuru yaptığınızdan bahsedeceğiz. Şimdi gelin hep beraber sanal pos nedir buna bakalım.

 

Moka Sanal Pos Nedir? Nasıl Başvuru Yapılır?

 

Sanal Pos Nedir?

 

Sanal pos, e-ticaret ile ürün veya hizmet sunan e-ticaret sitelerinin ödeme almasını kolaylaştıran pos türlerinden biridir. Genellikle sanal pos entegrasyonu ile e-ticaret siteleri kredi kartı ve banka kartı ile ödeme alabilir hale gelmektedir.

 

İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır?

 

İlgili İçerik; Sanal Pos Nedir?



 Sanal Pos Nedir

 

Moka Sanal Pos Nedir?

 

Moka Sanal Pos, Türkiye İş Bankası tarafından 2016 yılında hayata geçirilen bir sanal pos türüdür.

 

Moka Sanal Pos, firmaların mobil veya online olarak finansal teknoloji çözümlerine kavuşmasını kolaylaştırmaktadır. Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere en son teknolojik yenilikleri sunma misyonuyla yola çıkan moka sanal pos rekabetçi ve hızlı bir şekilde çözüm sunmaktadır.

 

Moka Sanal Pos Nedir?

 

Moka Sanal Pos Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret siteleri yaptıkları satışların ödemesini alabilmek için bir sanal pos firmasıyla çalışmak zorundadır. Aksi halde ilgili anlaşma yapılmadığı takdirde ödeme olmak zorlaşmaktadır. Moka Sanal Pos Nedir ve Nasıl Başvuru yapılır yazımızın bu bölümünde son dönemlerde adını oldukça çok duyuran Moka Sanal Pos’a nasıl başvuru yapılacağından bahsedeceğiz.

 

E-ticaret sitelerine sanal pos sağlayan firmaların bir kısmı online ve offline başvurular alarak sanal pos anlaşması yapmaktadır. Moka Sanal Pos ise anlaşmalarını tamamen online olarak yapan bir firmadır. Moka Sanal Pos’a başvurmak isteyen kişilerin şu adımları tamamlaması gerekmektedir;

 
  • Moka Sanal Pos’un internet sitesine gidin.
  • Moka Pos’a başvur butonuna tıklayın. Bu ekrana tıkladıktan sonra sizleri tanımak için bilgi formuna yönlendirecektir.
  • Moka Sanal Pos ilk olarak başvurunuzu tamamlamak için başvuru yapmak istediğiniz tipi seçmenizi isteyecektir. Bu bölümde Şahıs Firması, Anonim Şirket, Limited Şirketi, Dernek ve Vakıf seçeneklerini barındıran iki seçenek bulunmaktadır. Şahıs şirketi olarak başvuru yapacak olan kişilerin vergi levhasının olması oldukça önemlidir.
  • Bu seçimi yaptıktan sonra Moka Sanal Pos başvurunuzu yapmak için sizden hangi türde pos kullanmak istediğiniz bilgisini girmeniz istenecektir. Bu bölümde Moka Pos hazır web ara yüzü ve e-ticaret sitesi üzerinden ödeme seçenekleri bulunmaktadır. Bu bölümden seçiminizi yaptıktan sonra Moka Sanal Pos’a başvurmanız için sizden birtakım bilgiler istenecektir.

Moka Sanal Pos başvurusu için istenen genel bilgiler şunlardır;

 
  • İmza Yetkilisinin Ad ve Soyad Bilgisi
  • İmza yetkilisi olan kişinin e-mail adresi
  • Yetkilinin kimlik numarası
  • Üye olacak firmanın e-mail adresi
  • Vergi numarası
  • Şirketin unvanı
  • Başvuru yapacak olan firmanın e-ticaret sitesinin adresi
  • Ana Faaliyet Kodu / Nace Kodu
  • Şehir (Türkiye ve Kıbrıs şehirleri için başvuru yapılmaktadır.)
  • Tahmin edilen aylık işlem hacmi (Türk lirası) olarak girilmelidir.
  • İlgili izinler (pazarlama izinleri, Sms izni, telefon izni, e-mail veya sosyal medya)
 

Gibi bölümlere istenilen bilgiler girildikten sonra moka sanal pos başvurusu alınmaktadır. Moka Sanal Pos başvurusu yapıldıktan sonra Moka Sanal Pos ilgili hizmetinizi aktif etmek için sizlerden birkaç evrak isteyecektir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret banka ve sanal pos entegrasyonları

 

Moka Sanal Pos Başvurusu Nasıl Yapılır

 

Moka Sanal Pos Özellikleri

 

Moka Sanal Pos Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır adlı yazımızın Moka sanal pos özellikleri adlı bu bölümünde Moka Sanal Pos kullanıcıları hangi özelliklerden yararlanıyor bunları ele alacağız.

 
  • Finansal raporlama özelliği sayesinde moka sanal pos müşterileri finansal raporlarını bir panel üzerinden görebilmektedir.
  • Moka sanal pos içerisinde bulunan güvenlik yöntemleri e-ticaret sitelerinde çok karşılaşılan Fraud’a karşı e-ticaret sitenizi korumaktadır.
  • Moka Sanal Pos saklı kartlardan tek tıkla ödeme alabilmektedir.
  • Moka Sanal posta bulunan kısmı ödeme ve kısmı iade özelliği sayesinde firmalar ödemelerini parça parça alabilmektedir.



Moka Sanal Pos Özellikleri

 

Moka Sanal Pos Kullanmanın Avantajları

 

E-ticaret sitelerinde Moka Sanal Pos kullanan firmaların yararlandığı birçok avantaj bulunmaktadır. Moka Sanal Pos Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır adlı yazımızın bu bölümünde sizlere moka sanal pos kullanmanın avantajları hakkında bilgi vereceğiz.

 
  • Moka Sanal Pos firmasının Moka fatura adında farklı bir hizmeti de bulunmaktadır. Moka fatura sistemi üzerinden belirli komisyon oranları kesilerek ödeme yapılabilmektedir.
  • Moka’nın bir diğer özelliği de açık kaynak kodlu e-ticaret sitelerine yönelik bir modülün bulunmasıdır. Açık kaynak kodlu e-ticaret sitelerine bu entegrasyonu yaparak ödeme alabilirsiniz.
  • Moka’nın bir diğer özelliği ise mobil cihazları pos olarak kullanma özelliğidir. Bu özellik sayesinde firmanızın ödemelerinde mobil cihazınızı pos olarak kullanabilir ve ödeme alabilirsiniz.
  • Moka SMS ve E-posta ile ödeme almak için ödeme isteği göndermenize olanak sağlamaktadır.
  • Moka Sanal Pos ile firmalar tekrar eden ödemeler alabilmektedir.
 

Gibi avantajlardan Moka Sanal Pos kullanıcıları yararlanabilmektedir. 

 

Moka Sanal Pos Avantajları

 

Moka Pos Komisyon Oranları 2021

 

E-ticaret sitesi kuran firmalar için önemli bir konu ise kullandıkları sanal posların komisyon oranlarıdır. E-ticaret sitelerine veren sanal pos komisyon oranları belirli şeylere göre değişiklik göstermektedir. Bir e-ticaret sitesinin komisyon oranını belirleyen unsurlar;

 
  • E-ticaret sitesinin bulunduğu sektör
  • Beklenilen aylık işlem hacmi
  • E-ticaret sitesinin kuruluş tarihi
  • Ödeme alma yöntemi ( günlük, haftalık, aylık)
 

Gibi değişkenler bir e-ticaret sitesinin komisyon oranları belirlenirken dikkat edilen unsurlardır. Moka Sanal Pos başvurusu yapan firmaların da sanal pos komisyon oranları belirlenirken bu unsurlar göz önünde bulundurulmaktadır. Moka Pos Komisyon Oranları 2021 yılında başvuru yapacak firmalar için özel teklif ile belirtilmektedir.

 

Yani kısacası Moka Sanal Pos Komisyon Oranları firmanıza özel olarak hazırlanacak ve Moka tarafından belirlenecektir. Şu an için %1, %1,5- %2,5 gibi bir sanal pos komisyon oranı olduğunu söylememiz mümkün değildir.

 

Moka Sanal Pos Komisyon

 

Moka Sanal Pos Güvenilir Mi?

 

Bir e-ticaret sitesine sanal pos entegrasyonu yaptırmak isteyen bir firmanın ilk olarak düşündüğü şeylerden birisi ilgili sanal pos firmasının güvenilir olup olmadığıdır.

 

E-ticaret sitelerine Moka Sanal Pos entegrasyonu yaptırmak isteyen firmalardan gelen sorulardan birisi de Moka Sanal Pos Güvenilir Mi sorudur. Moka Sanal Pos Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır adlı yazımızın bu bölümünde en çok sorulan bu soruya yanıt vereceğiz.

 

Moka Sanal Pos, 2016 yılında İş Bankası tarafından hayata geçirilen bir sanal pos projesidir. Kurucusu iş bankası olduğu için ve Moka Post’a güvenilir online ödeme yöntemleri kullanıldığı için Moka Sanal Pos’un güvenilir olduğunu söylemek mümkündür.

 

Moka Sanal Pos Güvenilirlik

 

Ticimax Moka Pos Entegrasyonu

 

E-ticaret sitesi kurarken sanal pos entegrasyonlarını yapmak isteyen kişiler Ticimax e-ticaret alt yapısını kullanarak hızlı bir şekilde Moka Sanal Pos Entegrasyonlarını yapabilmekte ve e-ticaret sitelerinden hızlı bir şekilde ödeme alabilmektedir.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

İyzico Sanal Pos Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

Paytr Nedir? Nasıl Başvuru Yapılır?

 

Garanti Bankası Sanal Pos Komisyon Oranları 2021

 

Yapı Kredi Sanal Pos Komisyon Oranları 2021

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax