Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-bülten (Newsletter) Nedir? Başarılı Bir E-Bülten Nasıl Olmalıdır?

Güncelleme Tarihi: 17.02.2022

İçindekiler;

Her işletmenin dijital pazarlama planı içerisinde yer alan e-bültenler markaların hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmasını ve sadık müşteriler kazanmasını sağlamaktadır. Genellikle reklam, tanıtım ve pazarlama amacı ile kullanılan e-bültenler, hazır şablonlar kullanılarak hazırlanmakta ve markaların elinde iletişim bilgisi bulunan kişilere gönderilmektedir.

 

İşletmeler hazırladıkları e-bültenleri ise çoğu zaman e-posta pazarlamasını kullanarak kişilere göndermektedir. Hem e-bültenin etkileyiciliği hem de e-posta pazarlamasında dönüşümlerin hızlı bir şekilde sağlanmasından dolayı işletmeler hedeflerine kolay bir şekilde ulaşmaktadır.

 

E-bülten ( Newsletter) Nedir? Başarılı Bir E-Bülten Nasıl Olmalıdır adlı bu yazımızda sizlere e-bültenler hakkında bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra başarılı e-bülten hazırlamak isteyen markalara belirli ipuçlarından bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve dijital pazarlama stratejinizi geliştirecek e-bültenlerden nasıl yararlanacağınızı öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz 5 Instagram Hikaye Tasarım Aracı

 

E-bülten (Newsletter) Nedir? Başarılı Bir E-Bülten Nasıl Olmalıdır?

 

E-bülten Nedir?

 

E-bülten ya da bilinen bir diğer adı ile Newsletter, markaların internet ve e-mail kullanarak hedef kitlelerinde yer alan kişilerle iletişim kurduğu dijital pazarlama yöntemidir.

 

E-ticaret sitesinde yapılan yenilikleri yeni gelen ürünleri yeni blog yazılarıi şirket hakkındaki duyurular gibi birçok bilgi ve yeniliği yaymak için e-ticaret firmaları e-bültenlerden yararlanmaktadır. Böylece e-bültenler sayesinde markalar hedef kitlelerinde yer alan kişiler ile sürekli iletişim halinde kalarak hem e-ticaret sitelerinin trafiğini hem de müşterilerinin markalarına olan güveni arttırmaktadır.

 

İlgili İçerik; YouTube Reklamları ile Abone Sayısı Arttırma

 

E-bülten (Newsletter) Nedir

 

E-bültenlerin Sağladığı Avantajlar

 

E-bülten her e-ticaret firması tarafından tercih edilen bir dijital pazarlama yöntemidir. Çünkü E-bültenlerin Sağladığı Avantajlar sayesinde işletmeler hem müşterilerini memnun etmekte hem de e-ticaret sitelerinin trafiğini arttırabilmektedir.

 
  • Newsletter, e-ticaret firmalarının müşterileri ile ya da e-bülten aboneliği olan kişiler ile sürekli iletişime geçmesini sağlar.
  • E-bültenler sayesinde işletmeler yeni ürün ve hizmetlerini daha kolay bir şekilde tanıtır.
  • E-bültenler genellikle e-mail yolu ile tüketicilere gönderildiği için dönüşümlerin hızlı bir şekilde gerçekleştiğini söylemek mümkündür.
  • E-bültenlerde yapılan ürün tanıtımları işletmelerin satışlarını arttırmasına yardımcı olur.
  • Markalar e-bültenler sayesinde kampanyalarını hızlı bir şekilde duyurur ve böylece müşterilerinin kampanyalara katılma oranını yükseltir.
  • E-ticaret firmaları güncelleme ve bakım çalışmalarını müşterilerine duyurarak onların güvenini kazanır.
  • E-bültenlerde kendi markaları hakkındaki gelişmeleri ve duyuruları paylaşan e-ticaret firmaları kişilerin firmaya olan sadakatini arttırır.
  • E-bültenlerde genellikle profesyonel e-bülten örnekleri kullanıldığı için markalar müşterilerine daha fazla güven verir.
  • E-ticaret sitelerinde yer alan blog yazıları müşterilere bültenler ile duyurularak bloglara olan ziyaret arttırılır.
  • E-bültenler sayesinde e-ticaret firmaları rakipleri ile daha kolay rekabete girer.
  • E-bültenler genel olarak bir hazır şablon üzerinden yapıldığı için e-ticaret firmalarının dijital pazarlama maliyetlerinin azalmasını sağlar.
 

E-bültenin e-ticaret firmalarına sağladığı avantajlardan yararlanmak isteyen her işletmenin dijital pazarlama stratejileri arasında bu yöntemi eklemesi oldukça önemlidir. Siz de dijital pazarlama stratejileriniz arasına newsletterı ekleyebilir ve böylece maliyetlerinizi azaltarak hedef kitleniz ile iletişim kurabilirsiniz.

 

E-bülten (Newsletter) Avantajları Nelerdir

 

E-bülten Üyeliği Nedir?

 

E-bülten üyeliği, kişilerin markanızın e-ticaret sitesinde yer alan ürün, hizmet ve duyurular ile ilgili haber almak istediğini onaylamalarına verilen isimdir. Genellikle işletmeniz, ürün ve hizmetleriniz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak isteyen kişiler bir form doldurarak e-bülteninize üye olmaktadır.

 

Birçok e-ticaret firması e-bülten üyeliğine olan izinleri kişiler e-ticaret sitelerine üye olurken almaktadır. Böylece iletişim kurma izni alarak müşterilerine reklam ve tanıtım çalışmaları yapmaktadır.

 

E-bülten üyeliği abone sayısını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının büyük bir bölümü ise e-bültenlere abone olan kişilere genellikle indirim tanımladıkları kampanyalar yaratmaktadır. Böylece markalar hem e-bülten aboneliği sayısını arttırmakta hem de hedef kitlelerinde yer alan kişiler ile iletişimini kuvvetlendirmektedir. Siz de e-bülten abone sayısını arttırmak için bu tür kampanyalar kurgulayabilirsiniz .

 

E-bülten (Newsletter) Üyeliği Nedir

 

E-Bülten Nasıl Olmalıdır?

 

E-bülten nasıl hazırlanır sorusuna yanıt arayan kişi ve markaların e-bülten hazırlarken önem vermesi gereken belirli noktalar bulunur. Çünkü her ne kadar e-bülten ile tanıtım ve pazarlama yapacak olursanız olun e-bültenleriniz başarılı olmadığı takdirde markanıza herhangi bir değer katmayacaktır. Bu nedenle her markanın e-bülten hazırlarken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir.

 
  • Kurumsal Kimlik
  • İçerik Görselleri
  • İçerik Başlığı ve Metinleri
  • Sosyal Medya Hesapları
 

Gibi önemli noktalar e-bültenlerde önem verilmesi gereken noktaların başında gelir. Bu nedenle her markanın bu unsurları göz önünde bulundurarak ve dikkat ederek e-bülten hazırlaması önemlidir.

 

İlgili İçerik; Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 

E-bülten (Newsletter) Nasıl Olmalıdır

 

Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın

 

E-bülten göndereceğiniz kişilere ya da müşterilere güven vermek ve profesyonel bir marka olduğunuzu göstermek istiyorsanız e-bülten tasarımı yaparken markanızın kurumsal kimliğini yansıtmaya özen göstermelisiniz. Bu nedenle;

 
  • Markanızın Logosu
  • Markanızın Renkleri
  • Markanızın Sloganı
  • Markanıza Ait Resmi Bilgiler
 

Gibi önemli unsurları içeren e-bültenler hazırlamaya önem vermelisiniz. Örneğin; e-bülten hazırlarken arka plan rengi olarak beyaz bir renk kullanabilir ve e-bülten tasarımında yer alan buton, başlık ve yazı rengini markanızın kurumsal kimliğine uygun renkler ile tasarlayabilirsiniz.

 

E-bülten (Newsletter) Kurumsal Kimlik

 

İçeriklerinizde Yer Vereceğiniz Görselleri Önemseyin

 

E-bülten tasarımı yaparken önem verilmesi gereken noktalardan bir diğeri de içerik görselleridir. Çünkü e-bültenlerde yer alan görseller müşterilerinize;

 
  • Markanızın onlara değer verdiğini
  • Markanızın kurumsal olduğunu
  • Markanızın profesyonel olduğunu
 

Göstermektedir. Böylece markalar e-bültenlerde yer verdikleri görseller sayesinde hedef kitlelerinde yer alan kişilere güven vermekte ve amaçlarına daha kolay ulaşmaktadır. E-bültenlerde görseller kullanılırken özellikle bu nedenlerle yüksek çözünürlükte görsellerin kullanılması gerekmektedir. Aksi halde düşük çözünürlükteki görseller kullanılırsa bu markanızın güven vermesini ve amcalarına ulaşmasını zorlaştıracaktır.

 

İlgili İçerik; Başlıca E-bülten Aboneliği İptal Nedenleri?

 

E-bülten (Newsletter) İçerik Görselleri

 

Başlık ve İçerik Metninizi Önemseyin

 

Her tanıtım ve pazarlama yönteminde olduğu gibi Newsletter’da da başlık ve içerik metinleri oldukça önemli konuların başında yer alır. Çünkü göndereceğiniz e-mail başlığının çekici olması kişileri tıklamaya yönlendirir ve bu da e-bültenler sayesinde amaçlarınıza ulaşmanızı kolaylaştırır. Bu nedenle e-bültenler için başlık seçimi yaparken;

 
  • Kişiselleştirilmiş bir pazarlama stratejisi uygulayabilirsiniz. Örneğin; Kişi adı, Bu fırsatları kaçırma
  • Müşterilerinize önem verdiğinizi gösterebilirsiniz. Örneğin; Senin için hazırladığımız bu fırsatlar çok hoşuna gidecek
  • Ürün ve kampanyalarınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Örneğin; En çok satılan ürünlerdeki indirimleri kaçırma
 

Gibi başlıklar ile e-mailinize tıklanma oranını arttırabilir ve böylece e-bültenlerle amaçlarınıza daha kolay ulaşabilirsiniz.

 

İçeriklerinizi hazırlarken akıcı ve çarpıcı cümlelerle e-bülteninizdeki metinleri hazırlayarak kolay bir şekilde okunmasını sağlayabilirsiniz.

 

E-bülten (Newsletter) Başlık ve İçerik Metni

 

Sosyal Medya Hesaplarınızı Paylaşın

 

E-bülten tasarımında her zaman yer alan bilgilerden birisi de sosyal medya hesaplarıdır. İşletmeler e-bültenlerine logo olarak sosyal medya hesaplarını ekleyerek hedef kitlelerinde yer alan kişilerin onları takip etmesini sağlamaktadır.

 

Genellikle markalar bu stratejiyi kurgularken ‘’ En güncel kampanyalardan ve bilgilerden haberdar olmak için bizi sosyal medyadan takip et.’’ Veya ‘’ Sosyal Medya Hesaplarımız’’ gibi cümlelerle markalarının sosyal medya platformlarında da yer aldığını hedef kitlelerinde yer alan kişilere göstermektedir. Böylece işletmeler hem e-bültenler ile tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapmakta hem de hedef kitlelerinde yer alan kişileri diğer tanıtım ve pazarlama çalışmaları yaptığı mecralardan etkileşime geçirmeyi sağlamaktadır.

 

Sizler de e-bülten hazırlarken bu tür bir strateji kurgulayabilir ve sosyal medya platformlarındaki takipçi sayınızı organik bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax