Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Onbuy'da Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

İnternetten satış yaparken tercih edebileceğiniz platformlardan birisi olan Onbuy’da tıpkı Amazon, ETSY, Aliexpress ve eBay mantığı ile hareket eden bir platformdur. Yani kısacası bu platformda da satış yapan kişi ve işletmeler mağaza açma ücretleri ödeyerek ve yaptıkları her satış için komisyon vererek geniş bir hedef kitleye ulaşma fırsatı yakalamaktadır.

 

Onbuy’da ürün satmak isteyen her markanın diğer pazaryeri platformlarında olduğu gibi dikkat etmesi gereken önemli unsurlar ve uyması gereken prosedürler bulunmaktadır. Aksi takdirde kişi ve işletmelerin karlılığı bu durumdan olumsuz etkilenebilmektedir.

 

Onbuy'da Nasıl Satış Yapılır adlı bu rehber yazımızda sizlere Onbuy, Onbuy’da satış yapmak, Onbuy’da satış yapmanın avantajları ve dezavantajları gibi önemli konular hakkında bilgiler vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve platform hakkında bilgi edinerek internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Onbuy'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Onbuy Nedir?

 

Onbuy 2014 yılında kurulan ve piyasaya oldukça geç sürülen bir pazaryeri platformudur. Merkezi İngiltere’de bulunan bu platform İngiltere’nin en popüler pazaryerlerinden birisidir.

 

15’ten fazla şirket ile ortaklığa sahip olan platformda mağaza açmak isteyen kişi ve işletmeler mağaza açma ücreti ödeyerek sanal bir mağazaya sahip olmakta ve İngiltere’de satış yapabilmektedir. Mağaza açma ücretlerinin yanı sıra Onbuy’da satış yapacak olan markalar yaptıkları her satıştan da platformda bir komisyon ödemesi gerçekleştirmektedir. Genellikle platform sağladığı avantajlardan dolayı tercih edilmektedir.

 

Onbuy Nedir

 

Onbuy’da Satış Yapmanın Avantajları

 

Onbuy’da satış yapmak isteyen markaların asıl amacı İngiltere pazarına girmek ve İngilizlere ürün satmak olsa da aslına bakıldığında birçok kişi ve işletmenin de Onbuy’da Satış Yapmanın Avantajlarından yararlanmak istediği bilinmektedir. Çünkü platformda satış yapan markalar birçok avantajdan kolayca yaralanabilmektedir. Gelin şimdi hep beraber Onbuy’da Satış Yapmanın Avantajları nelermiş bir göz atalım.

 
  • Onbuy 2014 yılında kurulmuştur. Bu nedenle köklü bir platform olduğunu söylemek mümkündür.
  • Platform daha kullanıma açılmadan önce İngiltere’nin en popüler platformlarından birisi haline gelmiştir. Bu da aslına bakıldığında ülke içerisinde Onbuy’ın marka bilinirliği yarattığını göstermektedir.
  • Onbuy’da satış yapan kişi ve işletmeler İngiltere’de faaliyet gösterecekleri için döviz geliri elde etmektedir.
  • Onbuy operasyonel süreçlerde oldukça profesyonel bir marka olduğu için bu platformda satış yapan markalar aslında lojistik süreçlerini kolay bir şekilde yönetebilmektedir.
  • Onbuy hazır bir müşteri kitlesi bulunan ve her gün milyonlarca dolarlık alışverişin yapıldığı bir platformdur.
  • Onbuy’da ürün satmak isteyen kişi ve işletmeler aslına bakıldığında birçok kategoride satış yapabilmektedir. Bu da kişi ve işletmelerin tek düzelikten kurtulmasına yardımcı olmaktadır.
  • Onbuy’da ürün satışı yapan kişiler geniş bir hedef kitleye ulaşma fırsatı yakalamaktadır.
  • Dönem dönem platformda kampanyalar düzenlenmektedir. Bu kampanyalara katılan kişi ve işletmeler ise mağazalarını ve ürünlerini daha fazla kişiye ulaştırma imkânı yakalamaktadır.
 

Onbuy marketplaceda satış yapmak markalara bu tür avantajlar sağalmaktadır. Her ne kadar platformun birçok avantajının olduğu bilinse de bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen her kişi ve işletmenin Onbuy’da mağaza açması gerekmektedir.

 

Onbuy Satış Avantajları Nelerdir

 

Onbuy’da Satış Yapabileceğiniz Kategoriler

 

Her Pazaryeri platformunda olduğu gibi aslına bakıldığında Onbuy’da da satış yapacak olan markaların belirli kategorilerde satış yapabilmesi mümkündür. Bu kategori iyi analiz etmek ve satılacak ürünlere doğru bir şekilde karar vermek de markaların karlılığının artmasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle Onbuy’da ne satılır sorusuna yanıt arayan markaların aşağıdaki kategorileri bilmesi oldukça önemlidir.

 
  • Ev ve bahçe ürünleri
  • Evcil hayan ürünleri
  • Oyuncaklar
  • Elektronik ürünleri
  • Araçlar
  • Dıy ürünleri
  • Spor ve dış mekân ürünleri
  • Otomotiv ve arabalar
  • Film, video, müzik ürünleri
  • Giyim ve ayakkabı
  • Anne ve bebek ürünleri
  • Kitap
  • İş malzemeleri
  • Yiyecek ve içecek
 

Gibi ürün grupları kişi ve işletmelerin Onbuy’da satabileceği ürünlerdir. Sizler de Onbuy’da ne satılır sorusuna yanıt arıyorsanız bu ürün gruplarını ve kategorilerini inceleyebilir ve ne satacağınıza karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ihracat İçin Sosyal Medya Stratejileri

 

Onbuy Ürün Kategorileri Nelerdir

 

Onbuy’da Satış Yapmak

 

Onbuy marketplaceda ürün satmak istiyorsanız ilk olarak bir mağaza açmanız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Bunu yaparken de aslına bakıldığında bir mağaza açma başvurusu yapmanız gerekmektedir. Onbuy marketplaceda mağaza açmak için kişi ve işletmelerin.

 
  • İlk olarak Onbuy sitesine girmesi gerekir.
  • Ardında da Onbuy sell bölümünü ziyaret etmeniz gerekir.
  • Bu bölümü ziyaret ettikten sonra karşınıza çıkan şimdi üye ol butonuna tıklamanız gerekmektedir. Çünkü Onbuy mağaza açma başvuruları bu bölüm üzerinden yapılmaktadır.
 

Şimdi üye ol butonuna tıklayan kullanıcılar hesaplarını açabilmek için belirli bilgileri sisteme girmelidir.

 
  • E-posta adresi ve e-posta onayı
  • Robot doğrulaması
 

Gibi alanlar doldurulmalıdır. Bu alanlar doldurulduktan sonra Onbuy e-mail adresinizi teyit etmek için bir teyit maili gönderecektir. Bu mailde yer alan bağlantıya tıkladıktan sonra Onbuy’da mağaza açmak için gerekli olan süreci tamamlamanız ve sizden istenen bilgileri firmaya iletmeniz gerekmektedir.

 

Bu bilgileri Onbuy’da ilettikten sonra firma mağaza açma başvurunuzu inceleyecek ve ardından onay sürecine geçecektir. Onay süreci sona erdikten sonra Onbuy marketplaceda mağazanız açılacaktır.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışına İnternetten Satış Yapabileceğiniz Trend Pazaryerleri

 

Onbuy'da Satış Yapmak

 

Onbuy’da Ücretler

 

Onbuy’da satış yapmanın belirli ücretlere tabi olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Yazımızın bu bölümünde ise Onbuy’daki ücretler hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 
   
Ücret Türü   
   
Ücret   
   
Paypal   
   
%1,9 - %3,4    
   
Standart hesap   
   
19 sterlin aylık   
   
Ortak hesap    
   
39 sterlin aylık   
   
Entegrasyon ücretleri   
   
Entegrasyon türüne göre farklılık gösterir.   
 

Onbuy’da yer alan ücretlerdir. Bu ücretler arasında en önemli unsur standart hesap ücretidir. Çünkü Onbuy marketplaceda mağaza açmak için standart hesap alan kişiler bir ay içerisinde 500 sterlin altında satış yaparsa bir sonraki ay Onbuy mağaza ücreti almayacaktır.

 

Onbuy'da Ücretler Nasıldır

 

Ticimax ile İngiltere’ye Satış Yapın

 

İngiltere’ye ürün ve hizmet satışı yapmak istiyorsanız sizler de e-ihracat sitenizi Ticimax ile açabilirsiniz. Ticimax alt yapısında yer alan e-ihracat özellikleri ile sitenizi hızlıca kurabilir ve geliştirerek İngiltere’ye kolay bir şekilde ürün ve hizmet satışı yapabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax