Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenizi Sağlayacak Kilit Noktalar

Güncelleme Tarihi: 02.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret sitelerine trafik çekmek işletmelerin ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaştırarak daha fazla satış yapmasını sağlar. İşletmeler siteye trafik çekmek için farklı yöntem ve stratejiler kullanır. Sosyal medya platformlarından kampanyalara, video paylaşımlarından Backlink çalışmalarına kadar olan her süreç e-ticaret sitelerine trafik çekmeye yardımcı olur.

 

E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenizi Sağlayacak Kilit Noktalar çoğu zaman ücretli ve ücretsiz yöntemler olarak ikiye ayrılır. Fakat her iki yöntemin de e-ticaret firmaları için önemli olduğunu söylemek mümkündür.

  
  

E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenizi Sağlayacak Kilit Noktalar adlı bu yazımızda ne tür çalışmalar yaparak site trafiğini arttırabileceğiniz hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve site trafiğinizi arttırabilirsiniz.

 

E-ticaret Sitenize Trafik Çekmenizi Sağlayacak Kilit Noktalar

   

E-ticaret sitelerinden ürün ve hizmet satın almak isteyen kişiler ürün aramalarını Google üzerinden gerçekleştirir. Tüketiciler genellikle satın almak istedikleri ürünleri satan siteler üzerinden alışveriş yapmayı tercih eder. Bu nedenle e-ticaret firmaları yeni müşterilere ulaşmak ve satışlarını arttırmak için Google’da ücretli reklamlar verir.

 

Google ücretli reklamlarını vermek için işletmeler bir reklam metni, reklam başlığı, varış linki, hedef kitle belirleme ve anahtar kelime seçimi gibi çalışmaların ardından reklam bütçesi belirleyerek Google ADS reklamları verir.

 

Google ADS reklamları ile e-ticaret firmaları internetten belirli anahtar kelimeler ile ürün ve hizmet arayan kişilere daha kolay ulaşır ve böylece siteye trafik çekme ihtimalini arttırır.



İlgili İçerik; Online Mağazanıza Trafik Çekmenin 6 Altın Kuralı


İlgili İçerik; Trafik ( Bandwidth) Nedir?


 


E-ticaret Sitesi Trafik Arttırma Google Ads

 

Sosyal Medya Paylaşımlarınızı Güçlendirin ve Reklam Çalışmaları Yapın

 

Sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlar da e-ticaret sitesine trafik çekme konusunda işletmelere yardımcı olur. Genellikle işletmeler sosyal medya platformları üzerinden hedef kitlelerine ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtan gönderiler paylaşır.

 

Çoğu işletme gönderilerinde kullanıcıyı harekete geçiren cümleler kullanarak site trafiğini arttırmayı hedefler. Genellikle işletmeler ‘’ hemen ziyaret et’’ , ‘’şimdi satın al’’, ‘’hemen incele’’ gibi call to action metinleri ile kullanıcıları bir eylem yapmaya yönlendirir. Böylece işletmeler hem e-ticaret sitesi trafiğini hem de satışlarını arttırma fırsatı yakalar.

 

Ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerinde yer alan daha fazla kişiye ulaştırmak isteyen e-ticaret markaları da sosyal medya platformlarında reklam çalışmaları yaparak hem satışlarını hem de site trafiğini arttırmayı amaçlar. Reklam çalışmaları yaparken işletmeler gönderi görseli, gönderi metni, hashtag gibi önemli konular üzerine çalışmalar yapar.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama


İlgili İçerik; Pazarlamanın Uzmanlarından Sosyal Medya Pazarlamasına Yönelik İpuçları 


E-ticaret Sitesi Trafik Arttırma Sosyal Medya Paylaşım

 

Insta Shop Kullanın

 

Sosyal medya kullanıcı istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda Instagram kullanan birçok kişinin internetten ürün satın alırken Instagram üzerinden gördüğü markalardan alışveriş yaptığı görülür. Bu nedenle Instagram’da link paylaşımı yapmak oldukça önemlidir. Fakat Instagram gönderi metinlerinde link paylaşımı yapmanıza izin vermeyen bir platformdur.

 

Bu durum Instagram üzerinden e-ticaret sitesine trafik çekmek isteyen işletmeler için dezavantajlı bir durummuş gibi gözükse de aslına bakıldığında Instagram’dan e-ticaret sitesine trafik çekme yöntemi bulunur.

 

Yakın zamanda piyasaya sunulan bir Instagram özelliği olan Insta Shop, işletmelerin gönderi görsellerinde ürünlerini etiketleyerek e-ticaret sitelerine trafik çekmesini sağlayan bir özelliktir. Bu nedenle Instagram’dan gelen trafiği arttırmak ve satış yapmak isteyen her işletmenin Insta Shop kullanımına önem vermesi gerekir.

 

İlgili İçerik; Instagram Shopping Özelliği Türkiye’ye Geldi

 

E-ticaret Sitesi Trafik Arttırma Instagram Shop

 

Instagram Hikayelerinden Yararlanın

 

E-ticaret firmanızın sattığı ürün ve hizmetleri ya da düzenlediği kampanyaları Instagram hikayelerinizde paylaşarak e-ticaret sitesi trafiğini arttırmanız mümkündür. Çünkü Instagram’ın hikayeler özelliğinde link paylaşımı yapma özelliği bulur. Önceden bu özelliği kullanmak için Instagram 10.000 takipçi şartı ararken artık bu şartı ortadan kaldırmıştır.

 

Böylece e-ticaret firmaları ürün, hizmet ve kampanyalarını Instagram hikayelerinde ön plana çıkararak e-ticaret sitelerine trafik çekebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz 5 Instagram Hikaye Tasarım Aracı

 

E-ticaret Sitesi Trafik Arttırma Instagram Hikaye

 

İçerik Pazarlaması Çalışmalarına Önem Verin

 

E-ticaret firmanızın hedef kitlesine ulaşabilmek için yürütebileceğiniz bir diğer strateji de içerik pazarlamasıdır. Çünkü artık internetten bir ürün veya hizmet almak isteyen kişilerin büyük bölümü alışveriş yapmadan önce belirli araştırmalar yapmaktadır.

 
  • Ürün Önerileri
  • Ürün Fikirleri
  • Ürün karşılaştırmaları
 

Kişilerin en çok araştırma yaptığı konuların başında gelir. Bunun yanı sıra tüketiciler farklı alanlarda da araştırma yapar. Örneğin;

 
  • Sevgililer Günü İçin Hediye Önerileri
  • Hangi Telefon Alınır
  • Anneler Günü İçin Çiçek Önerileri
  • En Çok satılan ürünler
  • Kombin önerileri
 

Vb. konular tüketicilerin en çok araştırma yaptığı konuların başında yer alır. Bu nedenle hedef kitlelerine ulaşmak ve e-ticaret sitesine trafik çekmek isteyen her marka bu tür içerikler oluşturarak e-ticaret sitelerinin blog bölümlerinde içeriklerini paylaşır. E-ticaret bloğu yazarak markalar hem bir konu hakkında öneri ya da bilgi almak isteyen kişilere ulaşır hem de hedef kitlelerini genişletir. Bu nedenle e-ticaret sitesine trafik çekmek isteyen her markanın bu tür çalışmalar yapması oldukça önemlidir.

 

Sizler de e-ticaret sitesinin trafiğini arttırmak isteyen bir işletmeyseniz dijital pazarlama stratejileriniz arasına içerik pazarlamasını da ekleyebilir ve böylece site trafiği arttırma stratejinizi geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kaliteli İçerik Üretimi Nedir? Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; 5 Adımda Dijital Ortamda İçerik Üretimi



E-ticaret Sitesi Trafik Arttırma İçerik Pazarlaması

 

Influencerlar ile İş Birliği Yapın

 

Instagram kullanımının artmasıyla beraber önemli bir dijital pazarlama stratejisi haline gelen Influencer marketing e-ticaret markalarını duyurmak, ürün ve hizmet satışını arttırmak isteyen her işletme tarafından kullanılan bir dijital pazarlama yöntemidir.

 

Influencer marketing çalışmaları yapacak olan işletmeler makro, mikro ve mega Influencerlar ile iş birliği yapmaktadır. Influencerların takipçilerine ürün, hizmet ve markalarını tanıtan işletmeler Influencerlar üzerinden e-ticaret sitesi trafiğini arttırabilmektedir. Bu stratejiyi kullanarak siz de hem hedef kitlenize ulaşabilir hem de var olan hedef kitlenizi genişleterek e-ticaret sitenize trafik çekebilirsiniz.

 

E-ticaret Sitesi Trafik Arttırma Influencer Marketing

   

Backlink çalışmaları e-ticaret sitelerinin seo sıralamalarını arttırmak için kullandığı stratejilerden birisidir. Backlink çalışmaları ile işletmeler farklı sitelerden kendilerine referans linki almaktadır.

 

Backlink çalışmaları her ne kadar seo için yapılan çalışmalar olarak bilinse de aslına bakıldığında e-ticaret firmanızın farklı siteler üzerinden trafik kazanmasını sağlamaktadır. Fakat Backlink çalışmaları yaparken işletmelerin kaliteli ve trafiği yüksek olan siteler üzerinden Backlink almaya önem göstermesi gerekir.

 
E-ticaret Sitesi Trafik Arttırma Backlink Çalışmaları

 

SEO Çalışmalarına Önem Verin

 

Arama motoru optimizasyonu yani seo çalışmaları e-ticaret sitelerinin Google’da ön plana çıkmasını sağlayan çalışmalara verilen isimdir. Genellikle e-ticaret firmaları seo çalışmalarını daha çok yüksek volüme olan anahtar kelimeler için yapar. SEO çalışmaları yaparken ise işletmeler anahtar kelime, görsel optimizasyonu, Backlink, site hızlandırma gibi birçok alanda çalışmalarını yürütür.

 

Böylece markalar çalışma yaptığı anahtar kelimelerde e-ticaret sitelerini Google’da ön plana çıkararak hem görünürlüklerini hem de e-ticaret sitesi trafiğini arttırmaktadır. E-ticaret sitenize trafik çekmek istiyorsanız siz de bu stratejiyi uygulayabilirsiniz.

 

E-ticaret Sitesi Trafik Arttırma SEO Çalışmaları

 

Instagram Story Modülünü Kullanın

 

E-ticaret siteniz ile kullanıcılara güven vermek istiyorsanız Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan Instagram Story modülünü kullanabilirsiniz. Instagram Story modülü ile Instagram hikayelerinizi e-ticaret sitenize çekebilir ve böylece etkileyici tasarım sayesinde sitenizin etkililiğini arttırabilirsiniz.

 

E-ticaret Sitesi Trafik Arttırma Instagram Story Modülü Ticimax

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizin Trafiğini Arttırın

 

E-ticaret sektörüne adım atmak ya da site trafiğinizi arttırmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan modül ve özellikler sayesinde e-ticaret sitenizin trafiğini arttırmak için gerekli olan çalışmaları doğru bir şekilde planlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax