Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Pazarama Komisyon Oranları

Güncelleme Tarihi: 10.05.2024

İçindekiler;

İnternetten ürün ve hizmet satan kişi ve işletmeler kendi e-ticaret siteleri üzerinden satış yapabileceği gibi e-ticaret pazar yeri platformları üzerinden de satış yapabilmektedir. Pazarama’da satış yapacak olan kişi ve işletmeler Pazarama bir pazar yeri platformu olduğu için sattıkları her ürüne ya da ürünün yer aldığı kategoriye göre bir komisyon ödemesi yapmak zorundadır.

 

Pazarama’da mağaza açacak olan kişi ve işletmelerin bu nedenle en çok yanıt aradığı soru Pazarama komisyon oranları nedir sorusudur. Pazarama komisyon oranları adlı bu yazımızda sizlere Pazarama pazaryeri hakkında bilgi verdikten sonra ürünlere ve kategorilere göre belirlenen pazarıma komisyon oranları hakkında bilgi vereceğiz.

 

Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve böylece Pazarama hakkında bilgi sahibi olurken Pazarama komisyon oranları hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Trendyol'da Mağaza Açmak


 
Pazarama Komisyon Oranları
 

Pazarama Nedir?

 

Pazarama, iş bankası tarafından 2020 yılında tescillenen ve her ölçekten işletmeye satış yapma hakkı veren bir pazar yeri platformudur. Pazarama e-ticaret pazar yeri markaların mağaza açmasına olanak tanımakta ve ürünlerini satma fırsatı yakalamasını sağlamaktadır.

 

Pazarama’da Satış Nasıl Yapılır?

 

Pazarama’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin Pazarama komisyon oranları nedir sorusundan sonra en çok yanıt aradığı soru Pazarama’da satış nasıl yapılır sorudur.

 

Pazarama’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak şirket kurması ve ardından bu platformda satış yapmak için mağaza açma başvurusu yapması gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından Pazarama’da satış yapmaya başlanabilmektedir. Pazarama’da satış yapmak için:

 
  • Pazarama İş Ortağıma giriş yapın.
  • Ön Başvuru formunu doldurun.
  • Firma yetkilisinin bilgilerini girin.
  • Şirketiniz ile ilgili bilgileri doldurun.
 

Ardından Pazarama satıcı başvurunuzu yapabilir ve mağaza açılımınız tamamlandıktan sonra ürün ve hizmetlerinizi Pazarama’dan satmaya başlayabilirsiniz.

 

 Pazarama’da Satış Nasıl Yapılır?
 

Pazarama Komisyonu Nedir?

 

Pazarama, bir e-ticaret pazaryeri platformu olduğu alıcı ve satıcıları buluşturduğu için komisyonlu bir şekilde satış yapılmasına olanak tanır. Pazarama komisyonu, Pazarama platformunun kategori, ürün ve marka bazlı yapılan satışlardan aldığı komisyona verilen isimdir.

 

Genellikle Pazarama komisyonu ürün, kategori ve marka bazlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle Pazarama komisyonunu hesaplamak isteyen kişilerin satış yapacakları kategorileri incelemesi ve geçerli olan komisyon oranını belirlemesi gerekmektedir.

 

Kategori Bazlı Pazarama Komisyon Oranları

 

En yeni pazaryeri platformlarından birisi olan Pazarama komisyon oranları kategori bazlı olarak değişiklik göstermektedir. Pazarama komisyon oranları şu şekildedir.

 
Satış Yapılacak Olan Kategori Pazarama Komisyon Oranı
Anne ve Bebek %15
İşlenmemiş Altın %5
Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar %19
Cep Telefonu %5
Cep Telefonu Aksesuarları %17
Ev, Yaşam ve Yapı Market %12
Elektronik %10
Kağıt Ürünleri %5
Kitap, Kırtasiye, Ofis ve Hobi Ürünleri %12
Kişisel Bakım ve Kozmetik %14
Moda ve Tekstil %19
Otomobil, Motosiklet ve Aksesuarları %10
Spor ve Outdoor Ürünler %0
Oyun, Konsol ve Dijital Servisler %9
Süper Market ve Gıda %12
Gıda Dışı Süper Market Ürünleri %13
 

Pazarama’nın kategori bazlı belirlediği komisyon oranlarıdır. Sizler de Pazarama’da satış yapmak istiyorsanız kategori bazlı Pazarama komisyon oranlarını göz önünde bulundurmalı ve ürün fiyatlandırmanızı yaparken bunları da hesaba katarak hareket etmelisiniz. Aksi takdirde Pazarama komisyon hesaplaması yapmadan ürün fiyatlarını belirlediğiniz takdirde karlılığınızda problem yaşayabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret Nedir?

 

 Pazarama Komisyonu Nedir?
 

Pazarama Anne ve Bebek Kategorisi Komisyon Oranı

 

Pazarama’da anne ve bebek ürünleri satışı yapan kişi ve işletmeler sattıkları her ürün için %15 komisyon ödemesi yapmaktadır. Örneğin bu kategoride 100 TL’lik bir satış yapan işletmelerin ödeyeceği komisyon oranı 15 TL iken ellerine geçecek tutar 85 TL’dir.

 

Pazarama İşlenmemiş Altın Komisyon Oranı

 

Pazarama’da işlenmemiş altın satacak olan kişilerin komisyon oranı %5’tir. Örneğin 100 TL’lik bir satışta kişiler 95 TL kazanırken Pazarama’ya komisyon olarak 5 TL ödemektedirler.

 

Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Komisyon Oran

 

Pazarama’da ayakkabı, çanta ve aksesuar satışı yapan kişi ve işletmelerin kategori bazlı komisyon oranı %19’dur. 100 TL’lik bir satış yapan işletme 81 TL kazanırken Pazarama’ya komisyon olarak 19 TL ödemektedir.

 

Cep Telefonu Kategorisi Komisyon Oranı

 

Cep telefonu kategorisinde Pazarama’da satış yapan işletmelerin komisyon oranı %5’tir. 10000 TL’lik bir satış yapan işletme 9500 TL kazanırken komisyon olarak Pazarama’ya 500 TL ödemektedir.

 

Cep Telefonu Kategorisi Komisyon Oranı



Cep Telefonu Aksesuarları Komisyon Oranı

 

Cep Telefonu Aksesuarları Komisyon Oranı Pazarama’da %17’dir. 100 TL’lik bir ürün satışı gerçekleştiren işletmeler 83 TL kazanç sağlarken Pazarama’ya komisyon olarak 17 TL ödemektedir.

 

Ev, Yaşam ve Yapı Market Komisyon Oranı

 

Ev, Yaşam ve Yapı Market kategorisinde kategori bazlı komisyon oranı %12’dir. Örneğin 1000 TL’lik bir ürün satışı gerçekleştiren işletme 120 TL komisyon ödemesini Pazarama’ya yaparken 880 TL kazanç sağlayacaktır.

 

Elektronik Kategorisi Komisyon Oranı

 

Pazarama’da Elektronik kategorisinde satış yapan her işletme sattığı her ürün için %10 komisyon ödemesi yapar. Örneğin 1000 TL’lik bir ürün satışı yapan işletme 900 TL kazanç sağlarken 100 TL Pazarama’ya komisyon öder.

 

Kağıt Ürünleri Komisyon Oranları

 

Kağıt Ürünleri kategorisinde satış yapan işletmelerin Pazarama Komisyon oranı %5’tir. İşletmeler 1000 TL’lik satışlarından Pazarama’ya 50 TL komisyon öderken 950 TL kazanırlar.

 

 Kağıt Ürünleri Komisyon Oranları
 

Kitap, Kırtasiye, Ofis ve Hobi Ürünleri Komisyon Oranları

 

Pazarama’da Kitap, Kırtasiye, Ofis ve Hobi Ürünleri kategorisindeki komisyon oranı %12’dir. İşletmeler 100 TL’lik satışlarından 12 TL Pazarama’ya komisyon öderken 88 TL kazanç sağlayacaklardır.

 

Kişisel Bakım ve Kozmetik Komisyon Oranları

 

Pazarama’da Kişisel Bakım ve Kozmetik kategorisinde satış yapan işletmelerin ödeyeceği komisyon oranı %14’tür. Örneğin 1000 TL’lik bir kozmetik ürünü satan işletme 140 TL komisyon ödemesi yaparken 860 TL kazanç sağlayacaktır.

 

Moda ve Tekstil Ürünleri Komisyon Oranı

 

Pazarama’da Moda ve Tekstil ürünleri yani kıyafet satışı yapan işletmeler %19 oranında komisyon öderler. 1000 TL’lik bir ürün satışı yapan işletme 190 TL Pazarama’ya komisyon öderken 810 TL kazanç sağlar.

 

Otomobil, Motosiklet ve Aksesuarları Komisyon Oranı

 

Otomobil, Motosiklet ve Aksesuarları kategorisindeki komisyon oranı %10’dur. 10000 TL’lik bir ürün satışı yapan işletme 9000 TL kazanç sağlarken 1000 TL ise Pazarama’ya komisyon ödemesi yapmaktadır.


 
Otomobil, Motosiklet ve Aksesuarları Komisyon Oranı
 

Oyun, Konsol ve Dijital Servisler Komisyon Oranı

 

Pazarama’da Oyun, Konsol ve Dijital Servisler satan işletmeler için belirlenen komisyon oranı %9’dur. Bu kategoride 1000 TL’lik bir ürün satışı yapan işletmeler Pazarama’ya 90 TL komisyon ödemesi yaparken 910 TL kazanç elde etmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Trendyol Komisyon Oranları

 

Süper Market ve Gıda Komisyon Oranı

 

Pazarama’da Süper Market ve Gıda satışı yapan işletmeler %12 komisyon ödemesi yapar. Örneğin 1000 TL’lik bir satışın 120 TL’si komisyon olarak Pazarama’ya ödenirken 880 TL’si kazanç olarak elde edilir.

 

Gıda Dışı Süper Market Ürünleri

 

Süpermarket kategorisinde gıda dışı ürünler satan işletmelerin kategori bazlı komisyon oranı %13’tür. Örneğin 1000 TL’lik bir ürün satışı yapan işletme 130 TL komisyon ödemesi yaparken 870 TL kazanç elde etmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret Sitesi Kurmak

 

Pazarama’da Satış Yapmaya Başlayın

 

Sizler de Pazarama’da satış yapmak istiyorsanız e-ticaret sitenizi Ticimax ile açabilirsiniz. Ticimax Çok Yönlü Pazar Yeri entegrasyonu sayesinde ürün ve hizmetlerinizi hem e-ticaret sitenizden hem de Pazarama Pazaryerinden satabilirsiniz. Ticimax Çok Yönlü Pazar Yeri entegrasyonu ile siparişlerinizi tek bir panelden yönetebilir ve müşteri memnuniyetinizi artırabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax