Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Pazarlama Çalışmalarınız için 2024 Özel Gün Takvimi

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

Özel günler; dini, milli ve kültürel bir anlam ifade eden günlere verilen isimdir. Bireyler için oldukça önemli olan özel günlerin neredeyse hepsinde kişiler birbirine hediye almaktadır. Bu nedenle e-ticaret firmaları ve markalar için de özel günlerin öneminin fazla olduğunu söylemek mümkündür.

 

Markalar dijital pazarlama çalışmaları yapmak veya kampanya düzenlemek için özel günlere oldukça önem verirler. Çünkü özel günlerde işletmeler daha fazla satış yapma imkânı yakalar. Bu nedenle her marka için özel gün takvimi oldukça önemlidir.

 

Her sene belirli özel günler aynı sene kutlanmaktadır fakat yıl içinde tarihleri ve günleri değişen belirli özel günler de bulunmaktadır. Pazarlama Çalışmalarınız için 2024 Özel Gün Takvimi adlı bu yazımızda dijital pazarlama ya da kampanya planlaması yapacağınız özel günler, resmi tatiller ve dini bayramlar hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.

 

Siz de yazımızı inceleyerek e-ticaret özel günleri hakkında bilgi edinebilir, reklam, tanıtım ve kampanya çalışmalarınızı bu tarihlerde planlayabilirsiniz.



Pazarlama Çalışmalarınız için 2023 Özel Gün Takvimi

 

Yılbaşı

 

Her yılın ilk günü kutlanan yılbaşı resmî tatiller arasında yer alır. Miladi takvime göre bir yılın sona erdiğini ve yeni bir yılın başladığı özel günlerden birisi olan Yılbaşı 1 Ocak gününde kutlanır.

 

E-ticaret özel günler arasında yer alan yılbaşında e-ticaret firmaları satışlarını arttırmak gibi amaçlar ile sevdiklerine hediye almak isteyen kişiler için yılbaşı kampanyaları düzenler.

 

İlgili İçerik; Yılbaşına Özel E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?

 


Yılbaşı

 

Sevgililer Günü

 

E-ticaret özel günlerinden bir diğeri de sevgililer günüdür. Yurt dışında aziz valentin günü olarak da bilinen sevgililer günü bir resmî tatil ya da dini bayram değildir. Her yıl şubat ayının 14.gününde kutlanan bu özel gün e-ticaret firmalarının yoğun kampanyalar düzenlediği önemli günlerden birisidir.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi

 

Sevgililer Günü

 

Kadınlar Günü

 

Uluslararası özel günlerden birisi olan Kadınlar Günü, her yıl 8 Mart tarihinde kutlanır. Kadınlar gününe özel birçok e-ticaret firması satışlarını arttırmak için kampanya düzenler. Kadınlar günü kampanyaları ile markalar hem eşlerine hem de sevdiklerine hediye almak isteyen kişilerin kampanyalardan yararlanarak alışveriş yapmasını sağlar.

 

Kadınlar Günü


 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

 

2024 resmi bayramlardan birisi olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan 2024 tarihinde kutlanır. 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması adına ilan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bir bayramdır.

 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

 

2024 resmi bayramlarından birisi de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günüdür. Her yıl 1 Mayıs tarihinde kutlanan Emek ve Dayanışma günü İşçi Bayramı olarak da bilinir.

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

 

Ramazan Bayramı

 

Dini bayramlardan birisi olan Ramazan Bayramı Hicri takvime göre Ramazan Ayından sonra 2024 yılında 10 Nisan Çarşamba -12 Nisan Cuma günleri arasında kutlanacaktır.

 

Ramazan Bayramı bireylerin sevdiklerini, aile büyüklerini ziyaret ettiği bayramlardan birisidir. Her yıl bu dönemde kişiler kendileri ve çocukları içi kıyafet alışverişi yapmaktadır. E-ticaret özel günleri arasında da yer alan Ramazan Bayramı’na yönelik birçok firma ürün satışlarını arttırmak için kampanyalar düzenlemektedir.

 

Ramazan Bayramı

 

Anneler Günü

 

Her yıl mayıs ayının ikinci haftasında yer alan pazar gününde kutlanan Anneler günü de e-ticaret firmaları için özel günlerden birisidir. Annelerin hayatımızdaki varlığını onurlandırmak ve anmak için kutlanan Anneler Günü 2024 yılında 12 Mayıs Pazar tarihinde kutlanacaktır.

 

Anneler gününde kişiler annelerini anmak ve varlıklarını onurlandırmak için onlara hediyeler almaktadır ve bu nedenle e-ticaret firmaları her sene anneler günü öncesinde kampanyalar düzenlemekte ve indirimli bir şekilde ürün satışı yapmaktadır.

 

İlgili İçerik; Anneler Günü İçin En Çok Satan Ürünler Nelerdir?

 

Anneler Günü

 

Gençlik ve Spor Bayramı

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs, gençlere armağan edilen resmi bayramlardan birisidir. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil olduğu için birçok firma ve marka bu tarihte çalışmamaktadır.

 

Gençlik ve Spor Bayramı

 

Babalar Günü

 

E-ticaret özel günlerinden birisi olan Babalar Günü her yıl haziran ayında yer alan üçüncü Pazar günü kutlanır. 2024 yılında babalar günü 16 Haziran Pazar gününe denk gelmektedir. Babaların onuruna yönelik kutlanan özel günlerden birisi olan bugünde kişiler babaları için hediye alır. E-ticaret firmaları tüketicilerin indirimli bir şekilde hediye alışveriş yapmaları için genellikle babalar günü kampanyaları ile indirimli ürün satışı yapar.

 

İlgili İçerik; Babalar Gününde Başarılı Kampanya Yönetimi İçin İpuçları

 

Babalar Günü

 

Kurban Bayramı

 

Dini bayramlar arasında bulunan Kurban Bayramı, Müslümanların kutladığı bir bayramdır. Hicri takvime göre her yıl on gün öne gelen Kurban Bayramı 2024 yılında 16 Haziran Pazar -19 Haziran Çarşamba günleri arasında kutlanacaktır.

 

Kurban Bayramı

 

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü

 

2016 yılında Askeri Darbe girişiminin bastırılması sonucunda ilan edilen Resmi Bayram 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü olarak adlandırılmıştır. Her yıl darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz tarihinde kutlanmaktadır.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü

 

30 Ağustos Zafer Bayramı

 

Her yıl 30 Ağustos tarihinde kutlanan Zafer Bayramı, resmi ve ulusal bayramlardan birisidir. Başkumandanlığını Atatürk’ün yaptığı Büyük Taarruz savaşını anmak için kutlanan Zafer Bayramı Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlanan bir bayramdır. Bu yıl Zafer Bayramı 30 Ağustos Salı gününde kutlanacaktır.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı

 

Cumhuriyet Bayramı

 

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) tarafından 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet Yönetimi anısına kutlanan resmi bir bayramdır. Ulusal bayramlarımızdan birisi olan Cumhuriyet Bayramı Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanmaktadır.

 

Cumhuriyet Bayramı

 

2024 Özel Gün Takvimi

 

Pazarlama Çalışmalarınız için 2024 Özel Gün Takvimi adlı yazımızın ilk bölümünde sizlere önemli günler, resmi ve dini bayramlar hakkında bilgiler verdik. Bu bölümde ise pazarlama çalışmalarınızda kullanacağınız özel gün takvimini paylaşacağız.

 
Özel Gün Tarih
Yeni Yıl 1 Ocak
Dünya Sarılma Günü 21 Ocak
Dünya Kanser Günü 4 Şubat
Dünya Radyo Günü 13 Şubat
Sevgililer Günü 14 Şubat
Dünya Kadınlar Günü 8 Mart
Bilim ve Teknoloji Haftası 8 – 14 Mart
Tıp Bayramı 14 Mart
Dünya Tüketiciler Günü 15 Mart
Tüketiciyi Koruma Haftası 15 – 21 Mart
Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü 18 Mart
Ekinoks 21 Mart
Dünya Şaka Günü 1 Nisan
Dünya Sokak Hayvanları Günü 4 Nisan
Kitap Günü 23 Nisan
İş Güvenliği Haftası 4 – 10 Mayıs
Hemşireler Haftası 12 – 18 Mayıs
Çiftçi Günü 14 Mayıs
Dünya Süt Günü 1 Haziran
Dünya Yoga Günü - En Uzun Gün 21 Haziran
Dünya Çikolata Günü 7 Temmuz
Dünya Emoji Günü 17 Temmuz
Dünya Dostluk Günü 30 Temmuz
Dünya Kedi Günü 17 Şubat
Dünya Barış Günü 21 Eylül
Hayvanları Koruma Günü 4 Ekim
Dünya Kız Çocukları Günü 11 Ekim
Dünya El Yıkama Günü 15 Ekim
Dünya Tasarruf Günü 31 Ekim
Atatürk’ü Anma Günü 10 Kasım
Dünya Sinema Günü 14 Kasım
Çocuk Hakları Günü 20 Kasım
Öğretmenler Günü 24 Kasım
Dünya AIDS Günü 1 Aralık
Türk Kahvesi Günü 5 Aralık
Dünya İnsan Hakları Günü 10 Aralık
 

2024 yılındaki özel günler ve haftalardır. Bireyler ile daha iyi bir iletişim kurmak isteyen markalar bu özel günler ve haftalarda tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapmakta ve marka bilinirliklerini arttırmaktadır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax