Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

PttAVM'de Satış Yapma Rehberi

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

İnternet’ten satış yapan veya yapacak olan kişiler satışlarını arttırmak ve marka bilinirliği yaratmak için Türkiye’de bulunan pazaryerlerinden de satış yapmaktadır. PttAvm, 2012 yılında PTT tarafından hayata geçirilen bir pazaryeri projesidir. E-ticaret yapmak isteyen kişilerin satışlarını arttırmak için ilk yöneldiği pazaryerlerinden birisi olan PttAVM’de satış yapmak isteyen kişiler birçok avantajlı durumdan yararlanmaktadır.

 

PttAVM’de Satış Yapma Rehberi  adlı bu yazımızda PttAvm’de nasıl satış yapılır, Neden PttAvm’de satış yapılmalıdır gibi birçok sorunuza yanıt vereceğiz. Siz de bu yazımızı okuyarak internette satış yapmak hakkında bilgi alabilirsiniz.



PttAVM'de Satış Yapma Rehberi

 

PttAVM Nedir?

 

PttAVM, 2012 yılında PTT tarafından kurulan ve 3 boyutlu online alışveriş merkezi olarak tanıtılan bir pazaryeridir. 2012 yılından beri PttAvm’nin hedefi internetten alışveriş yapan kişilere kolay kullanım avantajı sunmak ve ekonomik bir şekilde insanların alışveriş yapmasını sağlamaktır.

 

PttAVM, bir pazaryeri gibi çalıştığı için firmalar bu platform üzerinde mağaza açabilmekte ve ürünlerini mağazalarında sergileyerek tüketicilere ulaşabilmektedir.

 

PttAVM Nedir


 

PttAVM’de Neden Satış Yapılmalıdır?

 

PttAVM'de Satış Yapma Rehberinde ilk olarak sizlere neden pazaryerlerinde satış yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

PttAVM'de Neden Satış Yapılmalı

 

PttAVM'de Satış Yapmanın Avantajları

 

Ülkemizde PttAVM, N11, Trendyol ve Hepsiburada gibi birçok pazaryeri bulunmaktadır. Türkiye’de bulunan online pazaryerlerinde satış yapmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Sizler de bu avantajlar ve dezavantajlar hakkında bilgi alarak satışlarınızda hangi platforma yönelmeniz gerektiğine karar verebilirsiniz. Gelelim PttAVM'de satış yapmanın avantajlarına.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Yapmak İçin Pazaryerlerinden Faydalanın

 


PttAVM'de Satış Yapma Avantajları

 

Müşteri Kitlesi

 

PttAVM gibi online pazaryerlerinin kendi müşteri kitleleri bulunmaktadır. İnternetten satış yapmak isteyen kişiler bu pazaryerlerine giriş yaparak hem ürünlerini daha fazla kişiye ulaştırabilmekte hem de bu kitleye ürün satarak gelirlerini arttırabilmektedir.




PttAVM'de Satış Yapma Avantajları Müşteri Kitlesi

 

Marka Bilinirliği Sağlayabilirsiniz

 

PttAVM gibi pazaryerlerinin geniş müşteri kitlesi vardır. Bu müşteriler internetten aradıkları ürünleri satın almak için PttAVM mağazanıza girdiğinde marka bilinirliğiniz artacaktır. PttAvm’de mağazanızı gören bir kişi ürünlerini uygun fiyatlarla satın almak için e-ticaret sitenize yönelebilecek bu da e-ticaret sitenizin dönüşümlerini ve ziyaretçi sayılarını arttıracaktır.

 

 PttAVM'de Satış Yapma Avantajları Marka Bilinirliği
 

Kolay Rakip Analizi Yapabilme

 

PttAVM’de ürün satan birçok marka bulunmaktadır. Bu markaların bir bölümü ise sizin sattığınız ürünlerle aynı ürünleri satacaktır. Aynı ürünler farklı mağazalarda farklı fiyatlarla satılacağı için bu rakip analizi yapmayı kolaylaştırmaktadır. PttAvm gibi pazaryerlerinde satışını yaptığınız ürünleri satan mağazaların indirim, kampanya ve kupon gibi birçok etkinliğini takip edebilirsiniz.

 

PttAVM'de Satış Yapma Avantajları Rakip Analizi

 

PttAVM Kargo Ücretleri

 

Pttavm’de satış yapan firmaların yararlandığı bir diğer avantaj ise anlaşmalı kargo ücretleridir. PttAvm, PTT tarafından hayata geçirilen bir pazaryeri projesi olduğu için PttAvm’den satış yapan firmalar gönderilerini PTT Kargo aracılığıyla anlaşmalı fiyatlar üzerinden gönderebilmektedir. PttAvm kargo ücretleri şu şekildedir;

 

Desi 

Kargo Ücreti 

0-2 desi 

3,70 TL 

2-4 desi 

4,10 TL 

4-8 desi 

4,90 TL 

9-12 desi 

5,10 TL 

12-15 desi 

5,50 TL 

15-30 desi 

8,50 TL 

30-50 desi 

16,10 TL 

50-70 desi 

28 TL 

70-100 desi 

43 TL 


 

Ücretleri ile Pttavm’den yapılan satışlar kargolanabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır?

 
 

Kampanyalar ve Reklam Desteği

 

Türkiye’de bulunan birçok pazaryerinde bazı dönemlerde kampanyalar düzenlenmektedir. Bu kampanyaların reklamları ilgili pazaryerleri tarafından yapılmaktadır. PttAvm’de belirli dönemlerde yeni kampanyalar düzenlemekte ve bu kampanyalarda mağazaları için reklam yapmaktadır. Sizler de PttAvm’den satış yapmak için bu kampanyalara katılabilir ve reklam destekleri sayesinde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 


PttAVM'de Satış Yapma Avantajları Kampanyalar

 

Mağazalar Bölümü

 

Ülkemizde bulunan birçok pazaryerinde binlerce mağaza bulunmaktadır ve birçok pazaryeri bu mağazaların kolay bir şekilde ulaşılmasına olanak sağlamaktadır. Fakat PttAvm’de bulunan mağazalar bölümü sayesinde PttAvm’de satış yapan markalar hakkında bilgi edinmek isteyen kişiler mağazanıza kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.



PttAVM'de Satış Yapma Avantajları Mağazalar

 

PttAvm’de Satış Yapmanın Dezavantajları

 

PttAvm’de mağaza açmak firmalara belirli avantajlar sağlasa da bazı durumlarda dezavantajlar da sağlamaktadır. Gelin şimdi PttAvm’de satış yapmanın dezavantajlarına bakalım.

 

Yüksek Rekabet

 

PttAvm gibi pazaryerlerinde birçok mağaza bulunduğu için aynı ürünü satan farklı firmalar bu pazaryerinde yer almaktadır. Bu nedenle online pazaryerlerindeki rekabet her geçen gün büyümektedir. Küçük ve orta ölçekli firmalar içinse bu rekabetle başa çıkmak oldukça zordur.




PttAVM'de Satış Yapma Dezavantajları Rekabet

 

Komisyon Oranları

 

Ülkemizde bulunan pazaryerlerinde satış yapan firmalar pazaryerlerinden satış yapmak için her sattıkları ürünün kategorisine göre pazaryerlerine komisyon ödemektedir. PttAvm’de de yaptığınız her satışta satılan ürünün kategorisine göre komisyon kesintisi yapılacaktır.

 

PttAVM'de Satış Yapma Dezavantajları Komisyon Oranları

 

Vade Süresi

 

Ülkemizde PttAvm gibi çalışan pazaryerlerinde vade süresi bulunmaktadır. Vade süresi; Yapılan bir satıştan elde edilen gelirin hesabınıza yatağı günü ifade etmektedir. Genellikle vade süresi Teslimat +14 gün, Teslimat + 25 gün , Teslimat +22 gün gibi sürelerdir ve satış yapılan pazaryerine göre değişiklik göstermektedir.

 

PttAvm’de de yapılan satışlar için vade süresi bulunmaktadır ve bu sattığınız ürünün ücretini geç almanıza neden olmaktadır.

 

PttAVM'de Satış Yapma Dezavantajları Vade Süreleri


 

PttAvm’de Mağaza Açmak

 

PttAvm'de Satış Yapma Rehberi adlı yazımızda sizlerin pttavm nedir, PttAvm’de satış yapmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir gibi sorularına yanıt verdik. Şimdi hep beraber PttAvm’de mağaza açma şartlarına bakalım.

 

PttAvm’de mağaza açmak isteyen kişilerin ilk olarak mağaza başvurusu yapması gerekmektedir. PttAvm mağaza açma başvurusu esnasında sizlerden istenecek olan bilgiler şunlardır;

 
  • Firma Adı
  • Telefon Numarası
  • Fax 
  • E-ticaret Sitesi
  • Firma ve Depo Adresi
  • Vergi Dairesi ve Vergi Numarası
  • Yetkili Bilgileri
  • Ürün Bilgileri
 

Gibi bilgiler istenmektedir. Bununla beraber PttAvm’de satış yapmak için Ticaret Odası kaydı ve İmza Sirküleri de istenmektedir.

 

İlgili bilgileri doldurarak PttAvm mağaza açma başvurusu yapan kişilerin paylaştığı bilgiler kontrol edilmekte ve bu bilgiler doğruysa mağazanız hızlı bir şekilde açılmaktadır. Bilgilerde yanlışlık bulunduğu takdirde ise mağaza açma süreci uzayabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

 

İlgili İçerik; Şirket Nasıl Kurulur?

 

PttAVM'de Satış Yapmak

 

Pttavm Komisyon Oranları

 

PttAvm’de mağaza açan kişiler sattıkları ürünün bulunduğu kategoriye göre komisyon ödemektedir. Bu nedenle PttAvm’de satış yapacak olan kişilerin ürün fiyatlarını belirlerken bu komisyonları da göz önünde bulundurması gerekmektedir. PttAvm Komisyon Oranları şu şekildedir;

 

Satış Yapılacak Kategori 

Komisyon Oranı 

Anne ve Bebek 

%15 

Beyaz Eşya 

%5 

Bilgisayar ve Tablet 

%5 

Ev ve Dekorasyon 

%10 

Film, Müzik ve Oyun 

%8 

Spor Ürünleri 

%10 

Fotoğraf ve Kamera Ürünleri 

%10 

Giyim ve Aksesuar 

%10 

Ofis ve Kırtasiye Ürünleri 

%8 

Otomotive ve Motosiklet Ürünleri 

%10 

Takılar, Gözlükler ve Saatler 

%10 

Telefonlar 

%5 

Telefon Aksesuarları 

%10 

Süpermarket 

%10 



 

Komisyonları PttAvm’de satış yapılan ürünlerin satış yapıldığı kategoriye göre kesilecek komisyon oranlarıdır.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri

 

 

PttAvm ile İlgili Sık Sorulan Sorular

 

PttAvm’de satış yapmak isteyen kişilerin akıllarında bulunan birçok soru bulunmaktadır. PttAvm'de Satış Yapma Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizler için bu soruları derledik.

 

PttAvm’de Mağaza Açmak Ücretli Mi?

 

PttAvm’de mağaza açmak ücretli değildir. Sizler de PttAvm mağaza açma başvurunuzu yaparak ücretsiz bir şekilde mağazanızı açabilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

PttAvm’de Fatura Kesmek Zorunlu Mu?

 

PttAvm’de satış yapan firmaların yaptıkları satışlar sonrasında satılan ürünün faturasını kesmesi gerekmektedir. Faturasız yapılan satışlar tespit edildiğinde cezai işlemler uygulanmaktadır.

 

PttAvm Güvenilir Mi?

 

PttAvm, PTT tarafından hayata geçirilen bir pazaryeri projesi olduğu için güvenilirdir.

 

PttAvm Sipariş Takibi Yapılıyor Mu?

 

PttAvm’den yaptığınız ürünlerin gönderim sürecinizi mağaza paneliniz üzerinden kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. PttAvm’de sipariş takibi yapılmaktadır.



PttAVM'de Satış Yapma Sık Sorulan Sorular
 

PttAvm Entegrasyonu İle İşinizi Kolay Bir Şekilde Büyütün

 

PttAvm gibi pazaryerleri ile e-ticaret sitenizi entegre ederek hızlı bir şekilde işinizi yönetebileceğinizi biliyor muydunuz? Ülkemizde bulunan pazaryerlerinde satış yapmak isteyen kişiler sattıkları ürünleri, stokları, fiyatları ve faturalandırma süreçleri gibi birçok e-ticaret sürecini Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan Pazaryeri Entegrasyon özelliği sayesinde tek bir panel üzerinden takip edebilmektedir.

  

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

E-ticaret Entegrasyon Modelleri Nelerdir?

 

Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Çalışır?

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax