Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Reklam Afişi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 31.05.2023

İçindekiler;

Reklam afişleri bilgiyi hedef kitleye iletmek için geleneksel bir araç olarak varlığını sürdürmektedir. Günümüzde reklam afişleri etkili bir pazarlama stratejisine dönüşmüştür. Ürünler veya hizmetleri anlatmada etkili bir araç olan reklam afişi hazırlama konusuna yazımızda sizler için değindik.



Reklam Afişi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Reklam Afişi Nedir?

 
 

Reklam afişleri 2023 dediğimizde bilgi veya mesajın iletilmesinde her ölçekten işletmenin kullandığı bir pazarlama aracı olarak dikkat çeker. Afişlerin bir konu hakkında farkındalık yaratma veya bir marka mesajını iletme ve izleyicileri ürün veya hizmet satın almaya çekmedeki gücü oldukça yüksektir. Reklam afişlerinin doğru bir şekilde kullanıcıya ulaşması için belirli kriterlere dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Reklam afişleri bir işletmeyi tanıtmak için uygun maliyetli bir araç olarak kullanılmaktadır. Birçok pazarlamacı yeni tanıtılan ürün veya hizmetlerinin reklamını yapmak için afiş kampanyası başlatır. Özellikle küçük işletmeler reklam ve pazarlama maliyetlerini düşürmeye çalıştıklarından, afişler müşterilerin dikkatini çekmek için en sevdikleri araçlardır. Afiş tasarımı ürünü en çok gösteren uygulamadır. Afiş tasarımları çok çeşitli boyutlarda tasarlanır.

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlama Terimleri Nelerdir?

 

Reklam Afişi Nedir

 

Bir Reklam Afişinde Neler Bulunmalıdır?

 

İyi bir reklam afişi örneği dediğimizde; bir işletme adı, logo, etkinlik tarihi ve web sitesi ile birlikte dikkat çekici bir başlık ve onları yakından ilgilendirecek bir metin içermelidir. Posteriniz ayrıca dikkat çekici grafiklere ve yüksek kontrastlı bir renk şemasına sahip olmalıdır. Reklam afişi hazırlama dediğimizde ise aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.

 
  • Yüksek kaliteli görsellerin kullanılması
  • Afişin amacının belirlenmesi
  • Hedef kitlenin belirlenmesi
  • Afişin nerede ve nasıl paylaşılacağına karar verilmesi
  • Markaya uygun bir renk şemasının belirlenmesi
  • Harekete geçirici etkili bir mesaj belirlenmesi
 

İlgili İçerik; Tüketici Davranışlarının E-ticaretteki Önemi

 

Reklam Afişinde Neler Bulunmalidir

 

Reklam Afişi Tasarlarken Dikkate Almanız Gerekenler Nelerdir?

 

Etkili reklam örnekleri dediğimizde bu markaların başarısının arkasında pek çok kriter mevcut olmaktadır.

 

Reklam afişleri tasarlarken dikkate alınması gereken pek çok kriter mevcuttur. Aşağıda birkaçına yer verdik.

 

Reklam Afişi Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

 

Uzaktan okunabilir olmalı

 

Posterler büyük boyutları nedeniyle makul bir mesafeden görülebilir. Ancak aktardıkları bilgiler de makul bir mesafeden okunabilir olmalıdır. İnsanlar bir posteri okumak için çok yaklaşmayacak ancak maruz kalırlarsa onu okuyacaktır. Metin, bir afiş tasarımında üç farklı katmanda görüntülenir şekilde olmalıdır. En üstte kalın harflerle bir başlık olması ve başlığın dikkat çekmesi gerekir.

 

Reklam Afişi Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir Okunabilirlik

 

Poster tasarımı

 

Metnin ikinci seviyesi ayrıntılardır. Afişinizin başlıktan sonraki kısmında önemli bilgileri vermelisiniz. Ancak ayrıntılar başlık kadar büyük ve kalın puntolarla yazılmamalıdır. Öte yandan önemsiz olan ayrıntılar ise hiyerarşik bir yazı punto ayarıyla verilmelidir.

 

Reklam Afişi Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir Poster

 

Kontrast oluşturma

 

İnsanların dikkatini çekmek günümüzde oldukça zor hale gelmiştir. Tasarım konusunda zıtlık oluşturmak renkler arasında geçişler yapmak dikkat çekmek açısından önemli olmaktadır. Reklam afişlerinde kontrast unsurları varsa posterinize baktıklarında dikkatlerini çekecektir.

 

Reklam Afişi Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir Kontrast

 

Görsel kullanımı

 

Reklam afişlerinde dikkat çekmenin temel püf noktalarından biri de makul bir mesafeden görülebilecek görseller kullanılmasıdır. Posterin ortasında veya üstünde büyük ve heybetli bir resim sadece göze çarpmakla kalmayacak, aynı zamanda müşterileri yönlendirmeye de yardımcı olacaktır. Büyük resim, izleyicilerin hafızasında uzun süre kalacak ve bu da marka kimliğinizi oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

 

Reklam Afişi Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir Görsel

 

Alanın iyi kullanılması

 

Reklam afişleri alanın iyi değerlendirilmesi gereken alanlardır. Afişlerde mekan kullanımı daha da önemlidir çünkü insanlar ona daha uzak bir mesafeden bakarlar. Bir poster tasarlarken öğeler arasında daha fazla boşluk kullanılması tavsiye edilir. Fazladan boşluk bırakmanın bir avantajı, görsel etkiyi önemli ölçüde geliştirmesidir. Ayrıca posterinizi kolayca okunabilir hale getirecektir.

 

Reklam Afişi Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir Alan Kullanımı

 

Harekete geçirici mesaj kullanılması

 

Reklam afişi hazırlama konusunda en önemli etken etkili bir CTA kullanılmasıdır. CTA, reklam afişinin hedef kitlesiyle etkileşime girmesini sağlamaktadır. CTA oluştururken hedef kitlenin; bir etkinliği ziyaret etmelerini, ürün veya hizmetlerinizi satın almalarını, bir kampanyanın parçası olmalarını, son kayıt tarihlerini, bilet satın almalarını gibi eylemleri yapmalarını sağlamaktadır.

 

Reklam Afişi Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir Mesaj Kullanımı

 

Tipografi

 

Tipografi, posterinizin iyi görünmesini sağlayan bir diğer önemli unsurdur. Yazı karakterlerinin kullanımı, büyüklüğü küçüklüğü gibi özellikler afişinizi öne çıkarmada etkili olacaktır. Yazı karakterlerinin özelliklerinden biri de tasarımlara kişilik katmaları ve hedef kitlenin duygularına hitap etmesidir. Afişte kullanılan tipografinin karmaşık olmaması belirli bir bütünlükte olması önemlidir. Çok sayıda yazı tipi kullanılması da önerilmemektedir.

 

Reklam Afişi Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir Tipografi

 

Baskı Teknikleri

 

Afiş tasarımında farklı baskı teknikleri çok önemlidir. Deneyebileceğiniz serigrafi, tipo, UV tabakası kullanımı gibi baskı teknikleri vardır. Bunlar prestijli projelerin kullandığı üst düzey tekniklerdir. Markanıza ve mesajınıza uygun boyutları ayarlayarak baskı tekniklerini doğru olarak kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2023 Yeni)

 

Reklam Afişi Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir Baskı

 

Reklam Afişi Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

 

Reklam afişleri, küçük işletmeler tarafından kullanılan yaygın bir basılı tanıtım tekniğidir. Bir poster görsel bir tasarım, resimler, renkler ve içeriklerden oluşmaktadır. Marka bilinirliğini artırmayı veya bir şirket etkinliğine dikkat çekmeyi amaçlayan bir mesaj sağlar. Diğer küçük işletme reklam fırsatlarına kıyasla, reklam afişi kullanmanın markalara sağladığı avantajlardan birkaçını aşağıda sıraladık.

 
  • Boyut ve şekil esnekliği mevcuttur. İstenildiği ölçüde afişler hazırlama, markayı yansıtma açısından farklı seçenekler kullanma şansı vardır.
  • Dağıtım esnekliği mevcuttur. Geniş kitlelere ulaşmada etkili olmaktadır.
  • Posterler, diğer basılı ortamlara göre 7/24 erişilebilirliğe ve uzun raf ömrüne sahiptir. Bir gazete abonesi genellikle bir okumadan sonra kağıdı geri dönüştürür veya atar. Doğru yerde, posteriniz mesajın güncelliğine bağlı olarak günler, haftalar, aylar veya yıllar boyunca kalabilir.
  • Reklam afişleri her zaman okuyuculara ulaşmak için iyi bir yöntemdir.
  • Reklam afişleri ekonomiktir ve gazete ve dergi reklamlarına kıyasla yüksek bir yatırım getirisi sunar. Öte yandan maliyeti ise düşüktür.
  • Markanızı yansıtma, marka bilinirliliği sağlama, etkili bir içerik ile hedef kitleye dokunmada geleneksel fakat halen kullanılan bir araçtır.
 
İlgili İçerik; Renkler Satışa Nasıl Etki Ediyor?



Reklam Afişi Kullanmanın Avantajları Nelerdir

 

Reklam Afişlerinin Dezavantajları Nelerdir?

 

Reklam afişleri genellikle panolarda sergilenmektedir. Bu da işletmenizin maliyetlere dayalı olarak iyi bir değer bulmasını engelleyebilecek bazı sınırlamalar getirir. Sınırlardan biri belirli bir alandan ne tür insanların geçtiğini bilmek dışında bir kitleyi hedefleyememektir. Reklam afişlerinde daha spesifik bir hedef kitle tanımlamak zordur. Yaratıcı sınırlamalar da mevcuttur. Yoldan geçenleri çok fazla kelimeyle vurmak için fazla zamanınız olmadığından, reklam panolarının güçlü bir görsel çekiciliği olmalıdır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax