Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sıcak ve Soğuk Satış Nedir? Satış Türleri Hakkında Püf Noktalar

Güncelleme Tarihi: 08.06.2023

İçindekiler;

E-ticaret sektöründe bulunan işletmeler firma büyüklüklerine, sektörlerine ve firmalarının hedeflerine göre farklı satış türlerini uygulayabilmektedir. Satış türleri arasında yer alan sıcak satış ve soğuk satış işletmelerin uyguladığı satış yöntemleridir. Genellikle sıcak satış ve soğuk satış farklarına ve sağladığı avantajlarına göre birbirinden ayrılan satış türleridir.

 

Sıcak ve Soğuk Satış Nedir? Satış Türleri Hakkında Püf Noktalar adlı bu yazımızda e-ticaret firmanızda uygulayabileceğiniz Sıcak Satış ve Soğuk Satış hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Bununla beraber sıcak satışın avantajları, soğuk satışın avantajları, sıcak ve soğuk satışın farkları gibi konular hakkında da sizleri bilgilendireceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve satış türleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Online Satış Hakkında Bilmeniz Gerekenler ( 2023 Yeni)

 

Sıcak ve Soğuk Satış Nedir? Satış Türleri Hakkında Püf Noktalar

 

Sıcak Satış Nedir?

 

Sıcak satış, satıcı ve alıcı arasındaki ilişkinin bir sahada kurulduğu, ürün ve hizmet pazarlamasında müşterilerin hedeflendiği, satışların anında gerçekleştiği satış türüne verilen isimdir. Sıcak satış elemanları satış hedeflemelerini yaparken müşteriler ile beraber potansiyel müşterileri de hedeflemektedir.

 

Genellikle sıcak satışta ürün pazarlama, tanıtım ve satış işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Fatura ve teslimat süreçleri de sıcak satış türünde anında tamamlanan süreçlerdir.

 

Sıcak Satış Nedir

 

Sıcak Satış Nasıl Yapılır?

 

Sıcak satış genellikle sıcak satış elemanlarının satmak istedikleri ürünleri alıcılara yüz yüze görüşerek anlattığı ve pazarladığı bir satış türüdür.

 

Sıcak satış türünden fayda sağlanması için sıcak satış elemanlarının profesyonel bir şekilde yetişmesi ve ikna kabiliyetlerinin yüksek olması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

   

Sıcak Satış Nasıl Yapılır

 

Sıcak Satışın Avantajları Nelerdir?

 

Sıcak satış avantajları bakımından e-ticaret firmalarına oldukça çok fayda sağlayan bir satış yöntemidir. Bu nedenle birçok ticaret firması satış yöntemini geliştirirken daha çok sıcak satış yöntemine odaklanmaktadır.

 

Sıcak satışın avantajları şunlardır;

 
  • Sıcak satış tekniği işletmelerin müşterileri ile iletişim kurmasını sağlar.
  • Müşterilerin markaya olan güvenini arttırır.
  • Müşteriler satış sürecinden genellikle memnun kalır.
  • Sıcak satış türünde ürün satışları anında geçekleşir.
  • Genellikle sahada ( mağaza, dükkân vb.) görüşmeler yapıldığı için müşteriler ile kurulan ilişki kuvvetlidir.
  • Sıcak satış elemanları markaların potansiyel müşterilerine ulaşmasını kolaylaştırır. Bu da marka bilinirliğinin artmasını beraberinde getirir.
  • Müşteriler satın aldıkları ürünleri kolay bir şekilde tanıyabildikleri için alışveriş yaptığı ürünlere daha fazla güvenir.
  • Sıcak satış tekniği her sektöre uyarlanabileceği bir satış türüdür. Bu nedenle markanıza ve sektörünüze uygun özelleştirmeler yapmanız mümkündür.
  • Sıcak satış hataların en az olduğu satış türüdür.
  • Müşterilere detaylı bilgiler verildiği için uygulaması kolay olan satış yöntemleri arasında yer almaktadır.
  • Sıcak satış tekniğinde iletişim süreklidir. İstediğiniz zaman diliminde müşterilerinizi ziyaret etmeniz mümkündür.
  • Firma ile ilgili detaylı bilgiler verildiği için marka bilinirliğini arttırır. Bununla beraber sadık müşteriler kazanmayı kolaylaştırır.
  • Sıcak satış yönteminde müşterilere özel ödeme planları sunulur. Bu da müşterilerin markanıza olan bağlılığını arttırır.
 

Sıcak satış türünün ticari faaliyet yürüten işletmelere sağladığı avantajlar bunlardır. Sizler de firmanız için sadık müşteriler yaratmak, marka bilinirliğini ve satışlarınızı arttırmaya yönelik bir satış türü belirlemek istiyorsanız sıcak satış yönteminden yararlanabilirsiniz.

 

Sıcak Satış Avantajları Nelerdir

 

Soğuk Satış Nedir?

 

Soğuk satış, alıcı ve satıcı arasında yüz yüze bir ilişki kurulmayan, pazarlama ve tanıtım çalışmalarında müşteriler ve potansiyel müşterilerin hedeflendiği, teslimatların sonradan sağlandığı bir satış türüdür.

 

Soğuk satış yönteminde müşterilerin istek ve ihtiyaçları iyi bir şekilde kavrandığı için genellikle satışı yapılan ürün ve hizmetler müşteri ihtiyaçlarına göre hazırlanarak teslim edilmektedir. Sıcak satış yönteminde öne çıkan teslimat süreciyken soğuk satış yönteminde ise ön planda olan müşterilerin istek ve ihtiyaçladır.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Soğuk Satış Nedir

 

Soğuk Satış Nasıl Yapılır?

 

Soğuk satış, satılması istenen ürün ve hizmetlerin soğuk satış elemanları tarafından alıcılara uzaktan tanıtıldığı satış türüdür.

 

Soğuk satış yapmak için genellikle markalar telefon görüşmeleri ve online toplantılardan yaralanmaktadır. Müşteri ihtiyaçları doğru bir şekilde tanımlanmak istediğinde ise işletme çalışanları markalar ile yüz yüze görüşmeler yapmaktadır.

 

Soğuk Satış Nasıl Yapılır

 

Soğuk Satışın Avantajları Nelerdir?

 

Soğuk satış da sıcak satış türü gibi ticari faaliyet gösteren işletmelerin tercih ettiği teknikler arasında yer almaktadır. Çünkü soğuk satış tekniğinde de işletmeler birçok avantajdan yararlanma fırsatı yakalamaktadır.

 

Soğuk satış tekniğinin markalara sağladığı avantajlar şunlardır;

 
  • Soğuk satış yönteminde ürün fiyatlandırma çalışmaları genellikle kontrollüdür.
  • İskonto oranları soğuk satışta bellidir ve markalar bu oranların üzerinde veya altında teklif vermemektedir.
  • Soğuk satış yönteminde müşterilerin ihtiyaçları kolayca kavranır.
  • Müşteri ihtiyaçlarına göre çözüm ve öneriler sunulduğu için işletmeler soğuk satış tekniği sayesinde markalarına olan güveni arttırabilir.
  • Müşteri ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmetler sunulduğu için soğuk satış markanız için sadık müşteriler kazanmanıza yardımcı olur.
  • Soğuk satış türünde markalar bir günde yüzlerce müşteri ile iletişime geçebilmektedir. Kısacası soğuk satış işletmeniz ve müşterileriniz arasında daha hızlı iletişim kurmanızı sağlar.
  • Soğuk satış yönteminde işletmeler tahsilatlarını kolay bir şekilde gerçekleştirebilir.
  • Fiyatlar belirli olduğu için pazarlık soğuk satışta bulunmamaktadır. Pazarlık yerine markalar soğuk satış yönteminde kurumsal fiyat politikası uygulamaktadır.
  • Soğuk satış yönteminde tahsilatlar kolayca yapılabilmektedir.
  • Soğuk satış uzaktan yürütülen bir satış türü olduğu için doğru müşterilere ulaşmak ve müşteri analizi yapmak oldukça kolaydır.
  • Teslimat sürecinde markalar zaman kazanmaktadır.
 

Soğuk satış yönteminin işletmelere sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de satışlarınızı arttırmak ve belirlediğiniz fiyatlar üzerinden satış yapmak istiyorsanız kurumsal fiyat politikasının uygulandığı bu satış yöntemini kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

Soğuk Satış Avantajları Nelerdir

 

Sıcak Satış ve Soğuk Satış Farkları Nelerdir?

 

Satış yöntemleri arasında bulunsan sıcak satış ve soğuk satış genellikle birçok özellik bakımından birbirinden ayrılan satış türleridir.

 
  • Sıcak satış türünde satış süreçleri hızlı bir şekilde ilerlerken soğuk satış yönteminde satış süreçleri daha yavaş ilerlemektedir.
  • Satışı yapılan ürünler sıcak satış türünde müşterilere hızlı bir şekilde teslim edilirken soğuk satış türünde teslimat geç gerçekleşmektedir.
  • Sıcak satış tekniğinde asıl önemli olan müşterilere anında ürün satmak iken soğuk satış türünde asıl önemli olan unsur müşterilerin istek ve ihtiyaçlarını kavramak ve buna uygun bir ürün satmaktır.
  • Sıcak satış tekniğinde müşteriler ile yüz yüze iletişim kurulurken soğuk satış tekniğinde müşteriler ile kurulan iletişim uzaktan yürütülmektedir.
  • Sıcak satışta ürün ve hizmet teslimatları anında gerçekleşirken soğuk satış tekniğinde ürün ve hizmet teslimatları geç yapılır. Çünkü soğuk satış tekniği ile satılan ürünler müşterilerin ihtiyaçlarına göre hazırlanır.
  • Sıcak satış yöntemiyle markaların bir gün içerisinde görüşebileceği müşteri sayısı sınırlıyken soğuk satış tekniğinde görüşülen kişi sayısı sınırlı değildir. Soğuk satışta bir gün içinde yüzlerce kişi ile görüşmeniz mümkündür.
  • Sıcak satış tekniğinde görüşülen kişi sayısı sınırlı olduğu için marka bilinirliğinizi arttırmanız yavaş sürmektedir fakat soğuk satış tekniğinde bir güç içerisinde yüzlerce kişi ile görüşebileceğiniz için marka bilinirliğinizi arttırmanız mümkündür.
  • Sıcak satış tekniğinde müşteriler ile iletişim kurarken görüşmeler önemliyken soğuk satış yönteminde ise yüz yüze görüşmeler yerine telefon ve online görüşmeler önemlidir.
 

Sıcak satış ve soğuk satış arasında bulunan başlıca farklar bunlardır. Sizler de markanız için uygulayacağınız satış türüne karar verirken bunları göz önünde bulundurabilir ve seçiminizi yapabilirsiniz. Dilerseniz bir satış tekniğine odaklanabilir dilerseniz de birden fazla satış yöntemi ile çalışabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax