Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sosyal Medya Takvimi Nedir? Aylık Sosyal Medya Takvimi Nasıl Hazırlanır?

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

Sosyal medya kullanımı hem ülkemizde hem de dünya genelinde her gün artıyor. İşlerini online platformlara taşıyan kişi, işletme ve markalar bu artış sayesinde markalarını duyurmak, hedef kitlelerine ulaşmak ve satışlarını arttırmak için sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapıyor.

 

Sosyal medya platformlarının algoritmalarında yapılan güncellemeler ile bu platformlara özgü içerikler üreten ve hesapları için emek gösteren sosyal medya platformları daha fazla ön plana çıktığı biliniyor. Yani kısacası artık işletmeniz için bir sosyal medya hesabınızın olması yeterli olmuyor bununla beraber hesaplarınızda düzenli paylaşım yapmanız ve etkileşiminizi arttırmanız da oldukça önemli unsurlar arasında yer alıyor.

 

Sosyal medya platformlarında düzenli paylaşımlar yapmak isteyen işletmeler genellikle aylık sosyal medya takvimi hazırlayarak bir ay içerisinde ne tür içerikler paylaşacaklarına karar veriyor. Sosyal medya planı hazırlamak kısacası işletmelerin iş yükünü hafifletiyor.

 

Aylık sosyal medya takvimi nasıl hazırlanır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmeler için hazırladığımız bu yazımızda sizlere sosyal medya planı hazırlamak hakkında bilgiler vereceğiz. Bununla beraber sosyal medya planı hazırlarken kullanabileceğiniz araçlardan da bahsedeceğiz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

Aylık Sosyal Medya Takvimi Nasıl Hazırlanır?

 

Hedef Kitlenizi Ve Rakiplerinizi Analiz Edin

 

Aylık sosyal medya takvimi hazırlamak istiyorsanız ilk olarak yapmanız gereken şey hedef kitle ve rakip analizi olmalıdır.

 

Hedef kitle analizi; markaların ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtmak istediği topluluğa verilen isimdir.

 

Bu kitleyi analiz etmek hangi sosyal medya platformlarında yer alacağınıza karar vermenizi kolaylaştıracak ve nasıl iletişim yürütmeniz gerektiğinde doğru kararlar vermenizi sağlayacaktır. Kısacası hedef kitle analizi işletmelerin iyi bir sosyal medya stratejisi geliştirmesini sağlayan en önemli analiz türlerinden birisidir.

 

Hedef kitle analizi yapmak isteyen işletmeler hedef kitlelerinin demografik bilgileri, yaş ve cinsiyet oranı, internet kullanma alışkanlıkları, internetten alışveriş yapma alışkanlıkları gibi unsurları göz önünde bulundurmalıdır.

 

Rakip analizi; işletmeniz ile aynı sektörde faaliyet gösteren firmaların analizini yaptığınız çalışmalara verilen isimdir.

 

Rakip analizi yapmak isteyen işletmeler rakiplerini bulundukları sosyal medya platformları, takipçi sayıları, etkileşim oranları, paylaşım sıklıkları gibi birçok unsuru göz önünde bulundurmalıdır.

 
 
Aylık Sosyal Medya Takvimi Hedef Kitle
 

Yer Alacağınız Sosyal Medya Platformlarını Belirleyin

 

Hedef kitle analizi ve rakip analizi yaptıktan sonra işletmelerin yer alacağı sosyal medya platformlarına karar vermesi gerekmektedir. Çünkü sosyal medya takvimi hazırlarken bulunacağınız sosyal medya platformuna uygun içerikler hazırlamanız ve paylaşmanız etkileşim oranlarınızı arttırmanızı sağlayacaktır.

 

Bu nedenle işletmenizin hedef kitlesinde yer alan kişilerin hangi platformları kullandıklarına göz atmanız ve rakiplerinizin bu platformlarda ne tür içerikler ürettiğini incelemeniz gerekmektedir. Böylece sizler de işletmeniz için bir sosyal medya stratejisi geliştirebilir ve düzenli paylaşımlar yaparak ön plana çıkarabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Planı Hazırlamak Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İlgili İçerik; Pazarlamanın Uzmanlarından Sosyal Medya Pazarlamasına Yönelik İpuçları

  

Aylık Sosyal Medya Takvimi Platform Seçimi

 

Sosyal Medya Takviminizi Hazırlayın

 

Sosyal medya takvimi nedir diyorsanız yazımızın bu bölümü inceleyerek sizler de sosyal medya takvim örneğine ulaşabilirsiniz.

 

Sosyal medya takvim örnekleri incelendiğinde genellikle her takvim içerisinde belirli alanların yer aldığı bilinmektedir.

 
  • Tarih
  • İçerik Görseli
  • İçerik Metni
  • Hashtag
  • Bağlantılar
  • Reklam Bütçesi
  • Yorumlar
 

Bir sosyal medya takvimi içerisinde yer alan bilgilerdir. Günümüzde birçok işletme Excel tablolarını ya da sosyal medya takvimi oluşturma araçlarını kullanarak aylık sosyal medya takvimi hazırlamaktadır.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Kampanyalarınız için 7 İpucu

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Yasası Nedir, Neleri Kapsar?



Aylık Sosyal Medya Takvimi Hazırlama

 

Excel İle Sosyal Medya İçerik Takvimi Oluşturma

 

Microsoft office programları arasında yer alan excel sosyal medya takvimi oluşturmak isteyen işletmelerin en çok kullandığı programlardan birisidir. Genellikle işletmeler tablolar halinde sosyal medya takvimi oluşturmaktadır.

 

Excel ile sosyal medya takvimi oluştururken Microsoft’un sitesinde yer alan sosyal medya takvim örneklerini indirerek takvim hazırlama işinize başlayabilirsiniz ya da adım adım nasıl excel ile sosyal medya takvimi oluşturabileceğinizi aşağıdaki adımlarda inceleyebilirsiniz.

 
  • Excel ile sosyal medya planı oluşturmak için ilk olarak yukarıda gördüğünüz gibi aylık paylaşım sayınızı göz önünde bulundurarak bir tablo oluşturun.
  • Ardından excel dosyanızın satır ve sütun genişliğini ayarlayın.
  • İlgili ayaları yaptıktan sonra tarih sütunun altına paylaşım yapacağınız tarihleri yazın.
  • İçerik görseli bölümüne ise ilgili tarihte hangi görsel ya da videoyu paylaşacağınıza dair bilgi almak için daha önceden hazırladığınız sosyal medya görsellerinizi girin. Görsellerinizi excel tablonuza sürükle bırak tekniği ile taşıyabilir ve boyutlarını tabloda küçültebilirsiniz.
  • Ardından ilgili görsel ile paylaşımını yapacağınız metinleri içerik metni bölümünüze ekleyin.
  • İçerik metninizi girdikten sonra içeriğinizde kullanacağınız hashtagleri hashtag sütununa girin.
  • İlgili içeriğiniz ile internet sitenize bir yönlendirme yapacaksanız bağlantılar bölümüne hangi linke yönlendirme yapacağınızı yazın. Burada link kısaltma araçlarını kullanmaya özen gösterin.
  • İlgili içeriğiniz için bir reklam çalışması yapmayı planlıyorsanız reklam bütçenizi ilgili sütuna yazın.
 

Bu tür bir excel sosyal medya şablonu sayesinde sizler de aylık sosyal medya planınızı kolay bir şekilde hazırlayabilir ve sosyal medya hesaplarınız üzerinden düzenli paylaşımlar yapabilirsiniz. Böylece hedef kitlenizde yer alan kişiler ve takipçileriniz ile iletişiminizi güçlendirebilir ve işletmenizin satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Takvimi Nasıl Hazırlanır?

 

Aylık Sosyal Medya Takvimi Excel

 

Sosyal Medya Takvimi Oluşturma Araçlarını Kullanın

 

Aylık sosyal medya takvimi oluşturmak istiyorsanız sizler de sosyal medya takvimi oluşturma araçlarını kullanarak sosyal medya planlaması yapabilir ve sosyal medya hesaplarınızda düzenli paylaşımlar yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 
  • Buffer
  • Tweet Deck
  • Facebook Business Suite
  • Hoot suite
 

Gibi sosyal medya planlama araçları genellikle aylık sosyal medya takvimi oluşturmak isteyen kişiler tarafından en çok kullanılan araçlardır. Gelin şimdi hep beraber bu araçlara bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Sosyal Medya Araçları

 

Aylık Sosyal Medya Takvimi Araçları

 

Buffer

 

Sosyal medya takvimi oluşturma araçları arasında yer alan Buffer, en çok kullanılan araçlardan birisidir. Ücretli ve ücretsiz paketleri bulunan bu araç sayesinde kişi ve işletmeler kolay bir şekilde sosyal medya takvimlerini oluşturabilmektedir.

 

Ücretsiz planı kullanarak sosyal medya takvimi oluşturmak istiyorsanız yalnızca 3 farklı platform için bufferı kullanmanız mümkündür. 3’ten fazla sosyal medya hesabınız bulunuyorsa premium üyelik alarak sosyal medya hesap sayısı başına 5 dolar ödeyerek bu platformu kullanmanız mümkündür.

 

Buffer kullanarak sosyal medya takvimi oluşturabileceğiniz gibi platformda kullanabileceğiniz birçok özellik de bulunmaktadır. Gönderi planlama, URL kısaltma, sosyal medya istatistikleri gibi birçok özellik bu platformda yer almaktadır. Sizler birçok özelliği bulunan Bufferı kullanarak profesyonel bir sosyal medya yönetimi yapabilirsiniz.

 

Aylık Sosyal Medya Takvimi Araçları Buffer

 

Tweet Deck

 

Twitter’da sosyal medya planlaması yapmak isteyen kişilerin kullanabileceği araçlardan biri de Tweetdecktir. Twitter’a bağlı bir platform olan Tweet Deck sayesinde twitter hesabınız için planlanmış gönderiler oluşturabilir ve böylece Twitter’da düzenli paylaşım yapabilirsiniz.

 

Tweet Deck özellikleri sayesinde Twitter hesabınız ile ilgili istatistiklere kolayca ulaşabilir ve reklam yönetiminizi daha rahat yapabilirsiniz.

 

Aylık Sosyal Medya Takvimi Araçları Tweet Deck

 

Facebook Business Suite

 

Facebook’un son dönemlerde piyasaya sunduğu araçlarından birisi de Facebook Business Suite’tir. Facebook ve Instagram için sosyal medya takvimi oluşturmak ve hesapları ile ilgili bilgi almak isteyen kişi ve işletmelerin kullanabileceği bu platformun sosyal medya takvimi oluşturma özelliğinin yanı sıra işletmenize değer katacak birçok özellikten de yararlanabilirsiniz.

 

Facebook business suite ile Instagram ve facebook reklamlarınızı planlayabilir, reklam ve gönderi raporlarınıza ulaşabilir ve hedef kitleniz hakkında birçok bilgiye erişebilirsiniz.

 

Aylık Sosyal Medya Takvimi Araçları Facebook Business Suite

 

Hoot Suite

 

En çok kullanılan sosyal medya takvimi oluşturma araçlarından birisi olan Hoot Suite, 2008 yılında piyasaya sunulan bir araçtır. Hoot suite sayesinde işletmeler sosyal medya takvimi oluşturabilmektedir. Bununla beraber sosyal medya istatistiklerine erişebilmekte ve hesaplarını kolay bir şekilde analiz edebilmektedir.

 

Birçok platformda sosyal medya takvimi oluşturmak için sizler de Hoot Suite’i kullanabilir ve sosyal medya hesaplarınızı profesyonel bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax