Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Super App Nedir? Super App Örnekleri

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

Super App yani bir diğer adıyla Süper Uygulamalar, tek bir uygulama üzerinden birçok hizmete ulaştığınız mobil uygulamalara verilen isimdir. Kullanıcılar Super App’lerde bir kullanıcı ile oturum açarak birden fazla işlem gerçekleştirmektedir. Super App’lerin kullanıcı deneyimini artırması ve kullanıcılara birden fazla işlem yapabilme imkânı sunmasından dolayı günümüzde birçok marka tarafından tercih edildiği bilinmektedir.

 

Super App kavramı ilk olarak 2010 yılında hayatımıza girmiştir. O dönemlerin en iyi markaları arasında yer alan Blackberry markasının kurucusu Mike Lazaridis’in söylemleri bizlerin Super APP’in önemini anlamamıza olanak tanımıştır.

 

Super App Nedir? Super App Örnekleri adlı bu yazımızda sizlere Super App’ler ile ilgili bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Super App Nedir sorunuza yanıt bulurken bu uygulamalar hakkında daha fazla bilgi de edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Chat GPT Nedir, Chat GPT ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

 

Super app nedir ? Super app örnekleri

 

Super App’lerin Sağladığı Avantajlar

 

Super App’lerin hem kullanıcılar nezdinde hem de markalar nezdinde sağladığı birçok avantaj bulunur. Özellikle süper uygulamalar markalara sağladığı avantajlardan dolayı oldukça çok tercih edilir. Gelin şimdi hep beraber Super App’lerin sağladığı avantajlara bir göz atalım.

 
  • Super App’ler, markaların tek bir uygulama üzerinden birden fazla ürün ve hizmet sunmasını sağlar.
  • Super App’ler uygulamaların işlevselliğini genişletir.
  • Markaların karakterine ve kendi çizgilerine uygun olan dijital ekosistemlerini büyütmelerine yardımcı olur.
  • Kullanıcı deneyimini artırdığı için bireyler tarafından daha çok tercih edilir.
  • Kullanıcıların birçok çözüme tek bir yerden ulaşmasına olanak tanır.
  • Super App’ler tüketicilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanabilecek olan esnek bir app örneğidir.
  • Bir ürün ve hizmet araması gerçekleştirirken kaybedeceğiniz zamanın önüne geçmenize olanak tanımaktadır.
  • Bir uygulama içerisinde birden fazla hizmet sunulmasından kaynaklı olarak Super App’e sahip olan markaların gelirleri artış gösterir.
  • Super App’ler işletmelerin büyüme stratejisini destekler. Bu nedenle uzun vadeli bir büyüme stratejisi yaratmak isteyen markalar Super App’ler yaratmaya özen gösterir.
  • Süper Uygulamalar sayesinde markalar müşteri tabanını artırma fırsatı yakalarken müşteriler ile etkileşime de daha kolay bir şekilde geçmektedir.
  • Yatırımcılar ve melek yatırımcılar son dönemlerde süper uygulamalara daha fazla yatırım yapmayı tercih etmektedir.
  • Remarketing çalışmaları için harcayacağınız bütçe süper appler sayesinde azalmaktadır.
 

E-ticaret sektöründen finans sektörüne, telekomdan yemek sektörüne kadar olan tüm sektörlerde tercih edilen Super App’lerin markalara ve bireylere sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de günümüz teknolojisini takip etmek istiyorsanız işletmenize ait bir Super App yaratabilir ve böylece kullanıcıların iyi bir deneyim yaşamasını sağlayabilirsiniz.



super app'lerin sağladığı avantajlar

 

Super App’ler Neden Önemlidir?

 

2010 yılında Blackberry Markasının Kurucusu olan Mike Lazaridis’in söylemleri ile hayatımıza giren bir kavram olan Super APP’ler işletmeler için oldukça önemlidir.

 
  • Günümüzde genç nesiller ile özdeşleşen Z kuşağı, kullanımı kolay mobil uygulamalara önem vermektedir.
  • Genç neslin mobil deneyime önem vermesi ve Super App’lerin bu deneyimi sağlaması bakımından Super App’lerin etkisi artmaktadır.
  • 2027 yılına kadar küresel nüfus içerisinde %50’den fazla Super App kullanım oranı olması beklenmektedir. Kısacası aktif kullanıcı sayısının artış göstermesinden kaynaklı olarak Süper uygulamaların önemli olduğunu söylemek mümkündür.
  • Süper uygulamalar masaüstü ve mobil deneyimlerini artırmaktadır.
  • Birleştirilebilir hizmetler sunmanızı sağlamaktadır.
  • Günümüzün en trend uygulama türleri arasında yer almaktadır.
 

Bu tür nedenlerden dolayı işletmeler için Süper Uygulamaların önemli olduğunu söylemek mümkündür. İleride teknolojik gelişmeleri yakalamak isteyen ve geleceğe uyum sağlamak isteyen her işletmenin bu nedenlerden dolayı bir Super App’e sahip olması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; 2021 Yılında Öne Çıkan E-ticaret Uygulamaları


super app'ler neden önemlidir

 

Süper Uygulamalar Neler Sunar?

 

Super app ya da bir diğer deyişle süper uygulamalar, kullanıcıların birden fazla hizmete tek bir yerden ulaştığı uygulamalara verilen isimdir. Süper appler sayesinde markalar kullanıcılarına tutarlı hizmetler sağlayabilmektedir. Bu uygulama türü mobil uygulama ekosisteminin gelişmesini sağlarken kullanıcıların kişiselleştirilmiş uygulama deneyimlerinin artmasına da olanak tanımaktadır.

 

Süper uygulamalara özel ayrı bir indirme platformu bulunmadığı için kullanıcıların uygulama marketleri üzerinden süper uygulamaları kendileri bulması ve indirmesi gerekir. Süper uygulamalar birden fazla hizmete ulaşmanızı sağlar. Günümüzde yaratılan Super App’ler sayesinde kullanıcılar;

 
  • Mesajlaşma
  • E-ticaret
  • Ödeme
  • Hizmet
  • Yemek Siparişi
  • Market Siparişi
  • Canlı destek
  • Ulaşım Hizmetleri
 

Gibi hizmet türlerine tek bir uygulama üzerinden ulaşabilir. Bu hizmetler günümüzde ne kadar artış gösteriyor olsa da özellikle kullanıcı deneyimini es geçmeyen süper uygulamaların gelecekte hayatımızın önemli bir yerinde yer alacağı düşünülmektedir.

 

İlgili İçerik; Mobil Uygulama Trendleri 2022 



süper uygulamalar neler sunar
 

Süper Uygulamalar Nasıl Çalışır?

 

Super App’ler bir şirket içerisinde yer alan geliştirici ekiplerin ya da şirkete bağlı çalışan iş ortaklarının modüler mikro uygulamalar geliştirerek süper uygulamaya dağıtmasıyla çalışmaktadır. Ekosistem aracılığı sayesinde süper app kullanıcıları birden fazla geniş hizmete ulaşabilmektedir bu da aslına bakıldığında kullandığınız süper uygulamanın değerini artırmaktadır.

  • PaaS (Bulut platform çözümü sağlayan hizmetler)
  • MX (Çoklu Deneyim Geliştirme)
  • LCAP (Az kodla yazılan uygulama platformları)
  • Geliştirme hizmetleri
 

Süper uygulamaların gelişmesine ve geliştirilmesine olanak tanıyan başlıca örneklerdir.

 

 süper uygulamalar nasıl çalışır?

 

Super App Örnekleri

 

Super App yaratmak isteyen markaların son dönemlerde yoğun bir şekilde aradığı konular arasında süper app örnekleri de yer almaktadır. Gelin şimdi dünyada kullanım oranı fazla olan süper app örneklerine birer göz atalım.

 

 süper app örnekleri

 

Google Haritalar

 

Dünya genelinde kullanım oranı bir hayli fazla olan ve bireylerin navigasyon ve yol bulmak için kullandığı uygulamalardan birisi olan Google Haritalar her geçen gün kullanıcılara sundu hizmetleri genişletmektedir.

 
  • Uber ile yolculuk yapma
  • İşe gidiş ve geliş saatlerini planlama
  • Haritalar üzerinden bir restorana sipariş yapabilme
 

Gibi özellikleri bulunduğu için Google Haritalar, süper uygulama örnekleri arasında yer almaktadır.

 

 google haritalar

 

Ali Pay

 

Dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Alibaba Grup tarafından yaratılan bir uygulama olan Alipay’de Superapp örnekleri arasında yer alır.

 

Bireylerin finansal süreçlerini yönetmeleri için çözümler sunan Alipay, kullanıcılara restoranlarda rezervasyon yapma deneyimi, indirimlere ulaşma deneyimi gibi bankacılık ile ilişkili olmayan birçok hizmeti de sunmaktadır.

 

 alıpay

 

Trendyol

 

Türkiye’nin en büyük pazaryeri platformları arasında yer alan Trendyol’un mobil uygulaması da kullanıcı deneyimini ön planda tutan bir süper app örneğidir. Trendyol mobil uygulaması üzerinden kullanıcılar;

 
  • E-ticaret firmaları üzerinden alışveriş yapabilir.
  • Çevrelerindeki marketlerden sipariş verebilir. Market siparişlerini randevulu bir şekilde planlayabilmektedir
  • Su ve yemek siparişi verebilir.
  • Kullanıcılar çevrelerinde yer alan fiziksel mağazalar ve popüler restoranlar hakkında bilgi sahibi olabilir.
  • İhtiyaç kredisi, GSM TL yükleme, sigorta hizmetlerine ulaşma ve çekilişlere katılma deneyimi yaşayabilir.
 

Birden fazla hizmete tek bir süper app üzerinden ulaşılabildiği için Trendyol da en çok kullanılan süper appler arasında yer almaktadır. Uygulama içerisinde bulunan hizmetlerin de kullanım oranlarının her geçen gün artış gösterdiği bilinmektedir.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Mobil Uygulama Tercih Edilmesinin 10 Nedeni

 

 
trendyol


 

We Chat

 

We chat, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişi tarafından kullanılan süper uygulama örneklerinden birisidir. Geniş kullanım oranı her ne kadar Çin’de yoğunlaşmış olsa da en iyi süper app örnekleri arasında yer almaktadır.

 

We chat, görüntülü ve yazılı konuşma gibi iletişim hizmetlerinin sunmasının yanı sıra e-ticaret işlevselliği olan da bir mobil uygulamadır. Bunun yanı sıra uygulama üzerinden para transferi de yapılmaktadır.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax