Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Takı ve Aksesuar Sektörü için Dijital Pazarlama Rehberi

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

İnternetten takı satmak isteyen işletmelerin satışlarını arttırabilmek için dijital pazarlama çalışmaları yapması gerekmektedir. Çünkü dijital pazarlama çalışmaları sayesinde işletmeler hedef kitlesinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmekte ve bu da dönüşüm oranlarının artmasına fayda sağlamaktadır.

 

Takı ve aksesuar siteleri genellikle organik büyümeye yönelik çalışmalar yaparken dijital pazarlama çalışmaları sayesinde bu büyümelerini destekleyecek çalışmalar da yapmaktadır. İçerik pazarlamasından sosyal medya pazarlamasına, ınfluencer marketingden Affiliate marketinge kadar olan her türlü dijital pazarlama yöntemi internetten takı ve aksesuar satan firmalar tarafından kullanılan pazarlama yöntemleridir.

 

Takı ve aksesuar sektöründe faaliyet gösteren ve hedef kitlesine ulaşarak satış yapmak isteyen işletmelerin bu sektörde iyi adımlar atabilmesi için doğru pazarlama stratejileri geliştirmesi oldukça önemlidir. Online takı satış sitesi bulunan işletmeler için hazırladığımız Takı ve Aksesuar Sektörü için Dijital Pazarlama Rehberi adlı bu yazımızda sizlere belirli dijital pazarlama yöntemleri hakkında bilgi vereceğiz ve bu yöntemleri kullanarak takı ve aksesuar satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Takı ve Aksesuar Sektörü için Dijital Pazarlama Rehberi

 

Dijital Pazarlamadaki Amaçlarınızı Belirleyin

 

Takı ve aksesuar sektöründe faaliyet gösteren ve dijital pazarlama çalışmaları yapmak isteyen kurum ve işletmelerin ilk olarak yapması gereken şey dijital pazarlama çalışmalarındaki amaçlarını belirlemek olmalıdır. Çünkü dijital platformlar üzerinden yapılacak olan dijital pazarlama çalışmalarının amaçlarına göre geliştirilmesi gereken dijital pazarlama stratejileri farklılık göstermektedir. Bu nedenle dijital pazarlama çalışmaları yapmak isteyen işletmelerin ilk olarak amaçlarını belirlemesi oldukça önemlidir.

 

Takı ve Aksesuar Sektörü Dijital Pazarlama Çalışmaları ile;

 
  • Marka bilinirliği yaratmak
  • Takipçi kazanmak
  • Ziyaretçi kazanmak
  • Hedef kitlenize ulaşmak
  • Satış yapmak
  • Etkileşim oranlarını arttırmak
 

Gibi amaçlardan hangilerini hedeflediğinizi belirleyin. Ardından bu amaçlara ulaşmak için hangi platformlarda nasıl stratejiler geliştirmeniz gerektiği üzerinde düşünün. Böylece dijital pazarlama stratejinizi daha kolay geliştirebilir ve doğru pazarlama stratejileri ile amaçlarınıza ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Toptan Takı-Bijuteri Satmak İçin Bilmeniz Gerekenler


İlgili İçerik; Takı & Mücevherat & Aksesuar E-Ticaret Siteleri 



Takı ve Aksesuar Satışı E-ticaret Dijital Pazarlama

 

Sosyal Medya Pazarlamasına Önem Verin

Takı ve aksesuar sektöründe faaliyet gösteren ve dijital pazarlama çalışmaları yapmak isteyen işletmelerin en çok önem vermesi gereken dijital pazarlama yöntemi sosyal medya pazarlamasıdır. Çünkü günümüzde sosyal medya kullanımı her geçen gün artış göstermektedir ve doğru sosyal medya pazarlama stratejileri sayesinde takı ve aksesuar firmaları amaçlarına daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.

 

Takı markası kurmak ve markasını sosyal medya ile büyütmek isteyenlerin sosyal medya pazarlaması yaparken önem vermesi gereken birçok unsur bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber bunlara bir göz atalım.

 
  • Sosyal medya pazarlaması yapacak olan takı markalarının ilk önem vermesi gereken şey hedef kitleleridir. Her markanın yaptığı gibi takı markası kurmak isteyen işletmelerin de hedef kitlelerini belirlemeleri ve bu kitleyi analiz ederek en çok hangi sosyal medya platformunda vakit geçirdiklerini saptamaları gerekmektedir.
  • Hedef kitle analizinin ardından takı markalarının dijital pazarlama çalışmaları yapacağı sosyal medya platformlarını incelemeleri ve burada markaların nasıl pazarlama stratejileri geliştirdiğini gözlemlemeleri gerekmektedir.
  • Özellikle takı ve aksesuar firmaları sosyal medya pazarlama stratejilerini geliştirirken Instagram’da takı satmak konusuna daha fazla eğilim göstermelidir. Çünkü Instagram, birçok küçük işletmenin hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayan bir sosyal medya platformudur.
  • Instagram’da takı satmak isteyen işletmelerin Instagram profillerini oluştururken profesyonel bir şekilde profil tasarımı yapması gerekmektedir. Profil resmi, biyografi alanı, gönderiler, hikâye tasarımı gibi birçok unsur Instagramdan satış yapmak isteyen kişilerin önem vermesi gereken konulardır.
  • Facebook ve Tiktok gibi alışveriş özelliği olan sosyal medya platformlarına da takı firmalarının önem vermesi gerekir. Çünkü bu platformlar işletmelerin satışlarını kolayca destekler.
  • Sosyal medya pazarlama çalışmaları yapacak işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer konu da sosyal medya reklamlarıdır. Çünkü Sosyal medya reklamları takı markalarının hedef kitlesine ulaşmasını sağlamakta ve satışlarını arttırmasına yardımcı olmaktadır.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak sosyal medyadan takı satmak için sosyal medya stratejinizi geliştirebilir ve hedef kitlenize ulaşarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

 

Takı ve Aksesuar Satışı E-ticaret Sosyal Medya

 

Youtube’da Kendin Yap Videoları ile Markanızı Büyütün

 

Youtube, günümüzün en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Markaların hedef kitlesinde bulunan ve bir şeyler izlemeyi seven kişiler genellikle Youtube gibi sosyal medya platformlarında daha çok zaman geçiriyor. İnternetten takı ve aksesuar satışı yapan işletmeler ise hedef kitlelerinde yer alan ve Youtube’da zaman geçiren kişilere kolayca ulaşmak için Youtube pazarlama stratejileri geliştiriyor ve böylece takı firmaları hem markalarını tanıtma hem de satışlarını arttırma olanağı yakalıyor.

 

Youtube takı kanallarında yapılan incelemeler bu platformda iletişim yürüten takı firmalarının daha çok kendin yap videoları ile markalarını ön plana çıkardığını gösteriyor. Kendin yap videoları, kişilerin takı tasarımı yaparken neleri göz önünde bulundurması gerektiğini ve bu takıları nasıl tasarlayacaklarını gösteren türdeki videolara verilen isimdir ve kendin yap Diy videoları, youtube’da en çok izlenen içerik türleri arasında yer almaktadır.

 

Sizler de takı firmanız için youtube’da pazarlama çalışmaları yapmak istiyorsanız içerik türlerinizi genişletebilir ve kendin yap videolarını da içerikleriniz arasına ekleyerek hedef kitlenize daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)


İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?



Takı ve Aksesuar Satışı E-ticaret Youtube

 

Tıklama Başına Maliyet Reklamları Verin

 

İnternetten takı satışı yapan ve satışlarını arttırmak isteyen firmaların yararlanabileceği bir diğer pazarlama yöntemi de arama motoru pazarlamasıdır. Genellikle takı firmaları arama motoru pazarlaması yapmak için sponsorlu reklamlar vermektedir.

 

Tıklama başı maliyet reklamları adı verilen bu pazarlama yönteminde takı firmaları arama motorlarını kullanarak ürün ve hizmet arayışı yapan tüketicilere daha kolay ulaşma fırsatı yakalamaktadır. İşletmelerin tıklama başı maliyet reklamları verirken göz önünde bulundurması gereken önemli noktalar ise şunlardır;

 
  • Takı satışı yapan işletmelerin ilk olarak hedef kitlelerindeki kişilerin hangi anahtar kelimeler ile ürün ve hizmet aradığını bulması gerekir. Ahrefs, Keywordtool, Semrush gibi analiz araçlarını kullanarak bu tespitleri yapabilirsiniz.
  • Anahtar kelimelerinizi analiz ettikten sonra tıklama başına maliyet fiyatlarını analiz edin. Aynı araçları kullanarak ppc bedelini de öğrenebilirsiniz.
  • Google Adwords panelinizden hedef kitlenizi ve reklam vermek istediğiniz anahtar kelimeleri belirleyin.
  • Google’ın sizlere sunacağı ortalama bütçe tutarını göz önünde bulundurarak reklam bütçenizi belirleyin.
  • Takı reklamları vermek için reklam başlığı, reklam metni ve reklam türünü özelleştirin.
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de Google’da tıklama başına maliyet ile reklamlar verebilir ve hedef kitlenize kolayca ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Pay-Per-Click (PPC) Nedir? Kapsamlı PPC Rehberi

 

Takı ve Aksesuar Satışı E-ticaret Tıklama Başı Maliyet

 

Influencer Marketing’e Başvurun

 

İnternetten takı satışı yapan markaların tercih ettiği reklamlardan biri de ınfluencer Marketing’dir. Influencer marketing çalışmaları yapacak olan işletmeler yüksek takipçisi olan moda ınfluencerları ile iş birliği yapmakta ve bu kişilerin sosyal medya hesapları üzerinden markaları ile ilgili tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapmasını sağlamaktadır.

 

Influencer Marketing, işletmelerin hedef kitlesini genişletmesini sağlamakta ve satışlarını arttırmasına yardımcı olmaktadır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak için Influencer Marketing çalışmaları yapabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ev Hanımları için İnternetten Ürün Satma Fikirleri

 

Takı ve Aksesuar Satışı E-ticaret Influencer

 

Ticimax ile Takı Satış Sitenizi Kurun

Takı satmak isteyen kişiler tarafından en çok tercih edilen e-ticaret alt yapısı olan Ticimax ile sizler de takı satış sitenizi kurabilirsiniz. Alt yapımız içerisinde yer alan pazarlama modülleri sayesinde dijital pazarlama çalışmalarınızı daha doğru bir şekilde yürütebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax