Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

White Hat SEO Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 16.06.2023

İçindekiler;

Arama motoru optimizasyonu denilen SEO uygulamaları dijital dünyanın üzerinde durduğu ve uygulanan tekniklerle önemli başarılar elde ettiği bir dizi uygulamadan oluşmaktadır. White hat seo dediğimizde SEO teknikleri içerisinde en çok kullanılan yöntemlerden biri olarak dikkat çekmektedir.

 

SEO çalışmalarında web sayfalarınızın genel olarak alaka düzeyini, erişilebilirliğini ve kalitesini optimize ederek arama motorları sonuç sayfalarında yüksek bir sıralama elde etmek için kullanılan bir dizi yöntemi içermektedir.

 

White Hat SEO Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

SEO Teknikleri Nelerdir?

 

SEO teknikleri söz konusu olduğunda üç farklı form vardır. Bu terimler bir web sitesine veya sayfaya gelen trafiği artırmak için SEO’yu kullanmanın birçok farklı yolunu sınıflandırmak için kullanılan terimlerdir. Bunlar şöyledir;

 
  • White hat SEO
  • Grey hat SEO
  • Black hat SEO
 

White Hat SEO: White hat SEO, arama motorları için tasarlanmış ve aynı zamanda arama motorlarının onaylanmış şart ve koşullarına uygun SEO taktiklerini uygulamaya odaklanır. White hat SEO açılımı dediğimizde beyaz şapka seo şeklinde bir Türkçe karşılığı mevcuttur. White hat seo nedir dediğimizde SEO çalışmalarında etik yollarla gerçekleştirilen teknik ve çalışmalara denmektedir.

 

White hat SEO araçları bir sayfanın SERP (arama motoru sonuç sayfaları) kısmındaki sıralamasını organik olarak iyileştirmek için yapılan legal teknikleri içermektedir. Bu yöntemler beklentilere, hedeflere göre değişiklik göstermektedir.

 

Black Hat SEO: Black hat SEO nedir dediğimizde sayfa içeriğiyle ilgisi olmayan anahtar kelimeler için sayfaları haksız bir şekilde sıralamak için arama motoru algoritmalarını oynamaya odaklanır. Ayrıca, siyah şapka SEO teknikleri, kaliteli içerik sunmak yerine web sitesi trafiğini artırmak için web sitesi tarayıcılarını manipüle etmeye odaklanabilir.

 

Grey Hat SEO: Grey Hat SEO tekniği ortada bir yere düşer ve hem beyaz şapka hem de siyah şapka yöntemlerini içeren stratejiler uygular. Gri şapka taktiği kullananlar, istemeden veya bilmeyerek bazı yönergeleri veya etik standartları ihlal edebilirken, black hat seo kadar illegal değildir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret SEO Teknikleri

 

White Hat SEO Teknikleri Nelerdir

 

White Hat SEO Nedir?

 

Beyaz şapka seo nedir dediğimizde tüm SEO uygulamalarını kapsayan, onaylanan, etik olan uygulamalardır. SEO uygulamalarının temelini white hat SEO uygulamaları oluşturmaktadır.

 

White hat seo teknikleri şunları içermektedir;

 
  • Doğru anahtar kelimeleri kullanmak
  • Anahtar kelime analizi ve anahtar kelime araştırması
  • Meta etiketlerini uygun anahtar kelimeler ile yeniden yazma
  • Alakalı ve değerli sitelere geri bağlantı
  • Hedef kitle için ayrıntılı, ilgili içerikler hazırlamak
 

İlgili İçerik; Meta Açıklaması Nedir, Neden Önemlidir?

 

White Hat SEO Nedir

 

White Hat SEO Hangi Uygulamaları İçermektedir?

 

Hangi yaklaşımı kullanacaklarını seçmek her web sitesi geliştiricisine bağlıdır. Dijital pazarlama uzmanları Google sıralamalarını yükseltmek için genellikle White Hat SEO yöntemlerini kullanmaktadır. Bu yöntemlerden birkaçını aşağıda sıraladık.

 

Kaliteli bağlantıları hedefleyin: Sitenize bağlanan yüksek kaliteli bir site, arama motorlarının lehinize kaydedebilmesini sağlar. Bu noktada orijinal, değerli içerik oluşturma oldukça önemlidir. Müşterilerinize veya potansiyel müşterilerinize en çok sorulan sorularda gerçekten yardımcı olmaya veya sorunlarını çözmeye odaklanın. Böylece sitenizi ziyaret etmeye devam etmelerini sağlayabilirsiniz.

 

Anahtar kelimeleri ve anahtar kelime analizini kullanın: Kullanıcılarınızın en sık hangi kelimeleri aradığını öğrenin ve bunları site başlıklarınıza, başlıklarınıza ve meta açıklamalarınıza ekleyin.

 

Web sitesini düzenleyin: Arama motoru botlarının web sitenizi kolayca tarayabilmesi için site mimarinizin kolay anlaşılır olduğundan emin olun. Web sitesinin yapısını iyileştirmeye yardımcı olması için uygun başlık etiketlerini kullanın. Bir insan sitenizde ihtiyaç duyduğu şeyi bulabilirse, bu muhtemelen iyi bir navigasyondur.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri

 

White Hat SEO Hangi Uygulamaları İçermektedir

 

Beyaz Şapka SEO Yasal Mıdır?

 

Beyaz şapka SEO uygulayan işletmeler, esasen internetin “yasalarını” takip ederek Google'ın temel yönergelerini uygular bu nedenle etik seo olarak da adlandırılır. Bu yasalara uymayan black hat seo gibi uygulamaları gerçekleştiren işletmeler kısa bir süre için yüksek sıralamaların avantajlarından yararlanabilir, ancak sonunda Google'ın sonuçları ve cezalarıyla karşı karşıya kalacaklardır.

 

White Hat SEO Beyaz Şapka Yasal Mıdır

 

White Hat SEO Neden Önemlidir?

 

Beyaz şapka seo teknikleri kullanmanın işletmeler açısından önemli sebepleri mevcuttur. Bunlardan ilki algoritma güncellemeleridir. Google, kullanıcı dostu özelliği geliştirmek için sürekli olarak algoritmasında güncellemeler yapar. Bu güncellemelerin her biri, kullanıcının deneyimini daha da iyileştirmek için tasarlanmıştır, yani Google, kurallara uymayan web sitelerini cezalandırmanın ve yapanları ödüllendirmenin yollarını sürekli olarak geliştirmektedir.

 

White hat seo cezalardan uzak kalınma noktasında etkili olmaktadır. Google'ın en iyi uygulamalarını takip eden ve beyaz şapka SEO kullanan herkesin sitelerinde olumsuz bir etki görme olasılığı çok daha düşüktür.

 

İlgili İçerik; SEO Analizi Nasıl Yapılır?

 
İlgili İçerik; Ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcıları 



White Hat SEO Neden Önemlidir

 

White Hat SEO’nun Avantajları Nelerdir?

 

White Hat SEO kullanmanın avantajları mevcuttur. White Hat SEO nedir dediğimizde tüm etik seo uygulamalarını içermektedir. Bu nedenle etik SEO olarak da bilinmektedir. Beyaz şapka seo teknikleri web sitelerinin uzun vadeli başarılı sonuçlar almasını mümkün kılmaktadır.

 

Çalışmalar sonucunda sıralamanın yükselmesi gerçekleşirken uzun vadeli kalıcı sonuçlar almak mümkün hale gelmektedir. Google yönergeleri, kaliteli içerik ve güçlü orijinal geri bağlantılar geliştirmenin, arama motorundaki sıralamaları yükseltmenin anahtarı olduğunu belirtir.

 

White hat seo dediğimizde; kullanıcıları arama motorlarını kullanmaya teşvik eder, Google’a yarar sağlar, kullanıcıların aradıklarını hızlı bir şekilde bulmasını sağlar. İşletmelerin "hile yapmadan" ziyaretçi kazanabilmelerini sağlar. Hilesiz bir şekilde çalıştığı için web sitelerine fayda sağlar. E-ticarette white hat seo açısından da sitelere önemli avantajlar sağlar.

 

Aşağıda birkaç avantajdan bahsettik;

 

Arama motorlarında sıralama iyileştirme: Anahtar kelimeleri alakalı açılış sayfalarıyla eşleştirme, iyi içerik oluşturma ve güvenilir geri bağlantılar alma gibi çalışmalar ile sıralamanızı iyileştirebilirsiniz.

 

Uzun vadede bütçeden tasarruf: Uzun vadede kalıcı bir yatırım olarak görülür ve uzun vadede bütçeden tasarruf sağlanması açısından önemlidir. Siyah şapka SEO ise kısa vadede uygunsuz yollardan alınan sonuçlar ceza vb. yaptırımlar ile işletmeleri zarara uğratabilir.

 

Kaliteli içerikler ile müşteri deneyimini arttırma: White hat seo çalışmaları kaliteli, orijinal ve özgün içerikler üretilmesini sağlar. Bu tarz içerikler sonucunda müşteri deneyimi artırılır ve hedef kitleye hitap etme şansı artar.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax